לופטגי:"הבלאגן בנבחרת? הייתי עושה זאת שוב, אני לא מתחרט על שום דבר"
רגע אחרי שהשחקנים כבר התפזרו למשימות הלאומיות, המאמן ז’ולן לופטגי התראיין בתוכנית ‘אל-טרנזיסטור’ של Onda Cero ולמרות העוול שנעשה לו בנבחרת הוא נשמע מבסוט מהחיים ואומר את הציטוט שבכותרת. בשער המארקה מטה קיבצו את העניין - “אני אוהב מאוד את סגל השחקנים הזה”| “הייתי חוזר על מה שקרה עם הנבחרת - שוב”| על כריסטיאנו - “שוחחנו והבנתי שהוא רוצה לעזוב וכיבדתי את החלטתו וגם את הבחירה של ההנהלה להקל עליו”.
האם זה היה שווה את הבלאגן בנבחרת? “לא(כמובן שלא ציפיתי שאלה יהיו ההשלכות), אבל החלטתי משהו והייתי עושה את זה שוב, עשיתי את זה בצורה כנה ואני לא מתחרט על שום דבר”.
השינוי בריאל מדריד מאז שעזב אותה כשחקן. “ריאל מדריד צמחה וגדלה הרבה, היא תמיד הייתה הכי גדולה עם הכי הרבה תארים אבל זו הקבוצה הגדולה ביותר במאה ה-20 והיא רוצה להמשיך לעשות את זה גם במאה ה-21. הגעתי לריאל בגיל 18 ועזבתי בגיל 24. צברתי כאן את הניסיון הכי טוב שיכול להיות וזה מרגש לחזור לכאן כעת כמאמן”.
ההבדלים מיום ליום. “בסופו של דבר האחריות שלך היא לבנות ולהוביל קבוצה מנצחת. היום-יום הוא תובעני וקשה עבור מאמן אבל זה בסדר”.
יום שלישי בניון(פורום המאמנים). “זה מפגש שנתי ואני מוזמן, הייתי שם גם כמאמן פורטו כשהגענו לרבע גמר ליגת האלופות, זה נחמד אבל לא מייחס לזה יותר מדי חשיבות”.
זה כאב בטן לחשוב על הנבחרת? “בכלל לא, אני שמח לאמן את ריאל מדריד, יש לנו אתגר יקר ומטרה גדולה, אני מצפה לראות ספרד טובה אצל לואיס ארגוניס ותמיד אהיה אוהד ותומך שלה. אבל זה השלב הקודם בחיים שלי ואני מתמקד בהווה. אני מרוצה ממה שעשיתי בנבחרת ומה שקרה - קרה”.
פיטורים כואבים ולא צפויים. “זה קרה ככה, ברור שזה פגע בי, אבל זה לא יכול להשתנות, אני לא מסתכל לאחור והסברתי את זה בהצגתי כמאמן ריאל מדריד. אני עדיין מרגיש ככה אבל זה לא חשוב. אני מתעקש שעשיתי את הדבר הנכון - אמרתי ‘כן’ לריאל מדריד וכל אחד היה עושה כמוני. הייתי עושה זאת שוב”.
“אני לא רוצה לחזור ולהסביר מה קרה כל יום(המשא-ומתן והחתימה המהירה), הדף הזה סגור. כל אחד מחזיק בדעתו וזה בסדר. הודיתי לכל האנשים שעזרו לי בנבחרת ולא רק לשחקנים, אני מסתכל על זה כמשהו שלא היה יכול להשתנות כמה שהייתי רוצה. אתה לא יכול לשלוט במה שאומרים(האם האשימו את ריאל בכישלון הנבחרת). נק’ המבט שלי היא להגן על ריאל מדריד. היינו אחראיים ועשינו את זה בצורה הכי טובה”.
השחקנים. “עשינו הכל מהר, השחקנים ידעו מה שהם היו צריכים לדעת, הייתי הוגן איתם, הם הופתעו אבל התרכזו והתמקדו אך ורק במשחקי המונדיאל וכך גם אני, אני לא רוצה לדבר על זה כי זו הפרטיות של השחקנים. אי-אפשר להגיד ‘לא’ לריאל מדריד”. “כמו בכל פרידה זה היה קשה, נפרדתי מכל שחקן בצורה אישית ואמרתי לו כמה דברים, זה היה מצב בלתי-צפוי”.
השיחה עם היירו. “אתה לוקח אותי חודשיים אחורה בחזרה ואני מעדיף שלו. אני לא אגיד דברים שאני לא רוצה לומר ולא רוצה לחשוף. אני לא כאן כדי להוכיח משהו למישהו, אני כאן כדי להצליח עם ריאל מדריד, זה האתגר הכי גדול שלי”.
המונדיאל. “ראיתי אותו במקומות שונים. בבית שלי, בחופשה אישית עם אשתי מחוץ לספרד ועוד ועוד. תמכתי בנבחרת כמובן כמו אוהד וראיתי את כל המשחקים”. לופטגי נשאל בערך מה היה עושה אחרת ואמר שזה לא משנה בכלל ושבגביע העולם כל משחק חשוב ויש תמיד רגעים קשים.
הצגתו כמאמן ריאל כשגביע העולם משוחק. “אין בי שום תחושה של טינה. צריך להבדל בין הרגשות לבין העובדה שעשינו הכל בכבוד. זה היה מצב מסובך ולכן דמעתי”.
קדם העונה. “הייתי נלהב להכיר את כל השחקנים לעומק, כמובן שהיה קשה להנחיל יסודות כשמרבית השחקנים עדיין בחופשה. היו 15 שחקנים שלא היו במונדיאל והחלו את ההכנה קצת מוקדם וכמובן צעירים. מי שכן היה שידר הרבה עוצמה”.
סגנון חדש. “בכל התחלה חדשה דבר ראשון אתה מנסה להעביר את מה שאתה רוצה, ולהתקרב לשחקנים. ניסיתי להסביר לשחקנים את תפיסתי לכדורגל. גם אני מתאים את עצמי לשחקנים ברגעים מסוימים. יש שחקנים רבים שהיו איתי בנבחרת וזה יתרון. כמובן שאני לא משנה הכל”.
כריסטיאנו רונאלדו. “דיברתי איתו כבר בהתחלה, היו שמועות. כשהבנתי שהוא נחוש לעזוב והמועדון מקל עליו כאות תודה ונותן לו לפרוש כנפיים - כיבדתי אותו, איחלתי לו בהצלחה וזו החלטה יפה של המועדון, והאתגר החל”.
הרכש. “אני מתמקד במי שיש, כבר אמרתי, אני מאוד מרוצה מהסגל, אני אוהב את השחקנים שלי, יש לנו שחקנים טובים מאוד בכל עמדה ונוכל להתמודד על כל התארים. אני אוהב את בייל, בנזמה, אסנסיו, איסקו, לא אציין את כולם. האחרים ראויים לכבוד”. “הגעתי מאוד אופטימי, הגישה של השחקנים הייתי פנטסטית וגם ביצועים גבוהים מצד הצעירים”.
ניימאר או אמבפה. “לא רוצה לדבר על שחקנים מקבוצות אחרות, זה לא מוסרי בעיניי ומה זה חשוב? ברור שהם שחקנים גדולים וכיף לצפות בהם”.
קורטואה, קיילור והשוערים. “כמובן שהיה לי ‘סיי’ בהחתמתו, אני מכיר אותו, הוא שוער פנטסטי שעשה מונדיאל גדול, אני שמח על כך שהוא איתנו”. על הופעת הבכורה שלו שהתעכבה - “הרגע מגיע בזמנו, כאשר אנחנו מוכנים, אנחנו לא מתייחסים לרעשים שבחוץ. ברור שאני מדבר עם השוערים לבד, בשיחות פרטיות וזה לא ייצא החוצה. לא אמרתי ששוער אחד ישחק בליגה ואחד בצ’מפיונס. אבל כל השוערים ישחקו העונה. התחרות קשה ואנחנו מאמינים בכולם”.
הגמר נגד אתלטיקו. “כשאתה מפסיד אתה עצוב מאוד, ידענו שעשינו את הדברים נכון אבל לא הצלחנו לנצח, לא הבנו את השגיאות בהגנה. בירכנו את אתלטיקו ורצינו לצאת לדרך חדשה כבר במשחק הליגה. היו רגעים טובים במשחק הזה”.
מודריץ’ ו-ואראן. “צריך להיות אחראי. יש לנו סגל גדול ויכולתי שלא להשתמש בהם או יותר נכון לשלב אותם בעדינות. הם לא ביקשו ממני הסברים וככה זה צריך להיות. אני מאמין בכל השחקנים, אחרת לא הייתי משאיר אותם כאן, גם מי שלא שיחק עוד ישחק”.
מרסלו והחילוף. “זו החלטה שלקחתי באותו הרגע לאור הנסיבות, הוא נשאר מחויך לחלוטין, לא שאל אותי מה הסיבה ועשה שבוע אימונים פנטסטי. גם התקפית הוא היה טוב באותו משחק, כמו תמיד”.
מריאנו. “דיברתי איתו לפני שהוא הגיע, הוא היה נרגש לחזור הביתה. אנחנו יודעים שהוא יעזור לנו הרבה. הוא מכיר את ריאל מדריד ואת השאיפות והציפיות שלה. דיברנו מקצועית”.
ויניסיוס. “אני צופה בקסטיליה באופן קבוע, בלי קשר אליו. זה המקום בו ויניסיוס מתאים כרגע. הוא עשה הופעת בכורה נהדרת. לא ירדתי לחדר ההלבשה, זה לא מתפקידי שם. הוא ילד בן 18 שעלה 45 מיליון יורו, הכישרון שלו פורץ החוצה לאט-לאט. המועדון יחבק אותו וייתן לו את כל הזמן שבעולם. הוא ימשיך להסתגל לריאל מדריד ולכדורגל האירופי. זה לא חכם בכלל לשחק איתו כבר עכשיו. לא מצאתי את הזמן הנכון לשלב אותו בקבוצה הבוגרת עדיין אבל זה יקרה. אני לא יודע אם זה יקרה בצ’מפיונס”. המאמן נשאל את מי הוא מזכיר לו ואמר - “הוא שחקו קו שמאל, מהיר מאוד, חזק מנטאלית ועם טכניקה”.
הנשיא פרס. “כשזה מסתדר אז אנחנו משוחחים, אני יותר בקשר עם המנכל חוסה אנחל. המבנה של ריאל מדריד ברור ומאורגן היטב. פלורנטינו לדעתי מרוצה ממה שהוא רואה, אנחנו באותו הראש”.
התחלת העונה. “התחלנו טוב גם מבחינת התוצאות וגם מבחינת הכדורגל אבל אחרי הפגרה יש לנו שלושה שבועות אינטנסיביים מאוד עם חמישה משחקים, התחלת הצ’מפיונס ולו"ז קשה בליגה. אני מרוצה שהשגנו 9 נק’. הקבוצה מתחברת וצוברת ביטחון”.
ולנסיה, אתלטיקו וסביליה פתחו את העונה לא טוב. “לא ניתן להסיק מסקנות גדולות, זו התחלה. זו הליגה החזקה באירופה. הליגה תהיה קשה כבכל שנה”.
גביע המלך. “ריאל מדריד תתייחס לגביע ברצינות ללא ספק, אנחנו רוצים לזכות בכל התארים, וגם בגביע המלך כמובן”.
ה-VAR. “אני חושב שעדיין לומדים אותו, הוא בא לשפר את הכדורגל בסופו של דבר ואנחנו צריכים גם כן להתרגל אליו. אני חושב שזה בסדר”.
התקשורת. “אני ביחסים טובים עם העיתונות, אני מאמין בזה. אם אתה נופל וגם אם אתה מנצח - תמיד צריך להתייחס בכבוד. אני יודע שאני אשפט רק על פי תוצאות וזה מקובל עליי. ויחד עם זאת - אני מתרכז באימון ולא בעיתונות”.
הפילוסופיה של המועדון. “השם ריאל מדריד הוא חזק מכל דבר, אנחנו אגרוף אחד ולא נפרדים לרגע אחד מהשני. מנצחים כקבוצה ומפסידים כקבוצה”.
הליגה והצ’מפיונס. “אנחנו אוהבים את כל התחרויות וריאל מדריד רוצה לזכות בהכל, כבר אמרתי. אין ספק שהליגה חשובה והיא ריצה ארוכה. אני חושב על הכל בראש ומביט קדימה, הליגה היא תחרות ארוכה של עשרה חודשים וצריך להתכונן לכל תרחיש. יהיו רגעים קשים. כמובן שהקבוצה גאה על ההצלחה הכבירה בליגת האלופות בשנים האחרונות”.
משחקים בארה"ב. “זה נשמע מוזר מאוד, בלי להתייחס לנושא הכלכלי, אני מעדיף שריאל מדריד לא תטוס לשם אבל אם נצטרך ללכת אז נלך”.
הציטוט של מסי(ריאל נחלשה בלי כריסטיאנו) - “אני מכבד את דעתו אבל משוכנע שכל קבוצה הייתה רוצה את השחקנים שלנו. אני לא אתייחס לזה”.
תואר ה-The Best. “הייתי נותן אותו למודריץ’, זה ברור מאוד, ככה זה צריך להיות ואנחנו נקווה בשבילו שהוא יבחר”.
מגן שמאלי. "אנחנו שמחים שיש את נאצ’ו, הוא ברכה. רגולין נראה נהדר בקדם העונה ולכן הוא קודם לקבוצה הבוגרת, אנחנו יודעים שהוא יהיה שחקן גדול.
נטישת הטוויטר. “מעולם לא הייתי פעיל מדי ברשתות החברתיות. לא הרגשתי שם בנוח. אני חושב שצריך להתרכז בדברים אחרים”.