מוזר היכולת של פדרי במונדיאל.
הוא לא רלוונטי לבילד אפ ולכן מוצב גבוה, אבל גם לא מורגש מקדימה. מקווה שזה עניין טקטי של הנבחרת ולא משהו אישי שאמור להדאיג גם אותנו.
לדעתי לא אמור להדאיג אותנו.
נראה שספרד מחפשת את עצמה, ואלה יריבות חלשות ממילא. לא צריך שפדרי ייתן את המקסימום.
מונדיאל שני רצוף שאראוחו מפספס בגלל פציעה.
צריך שאיזה B2 יפציץ אותו בקקי של ציפורים או משהו.
אני באמת תוהה מה הטעם להמשיך להתעקש עליו? מנטלית הוא גמור, מקצועית הוא הרבה מעבר ליכולת שלו, פיזית הוא נפצע כל שני וחמישי. איזה נטל…
מה הכוונה להתעקש עליו?
זה לא שיש קבוצות שעומדות בתור.
גורדון ראמזי עם 2 בישולים להארי קיין.
אנגליה עולה לשמינית הגמר מול מקסיקו.
החיוך כנראה מכך שחזר לכשירות לפי הדיווחים.
הוא בכל זאת לא צפוי לשחק מול נורבגיה ביום שני, אבל כן ברבע הגמר אם ברזיל תתקדם.
איזה באסה שהוא ספרדי.
יכל להיות בלבנון עכשיו.
שחקן הרכב בנבחרת ספרד במונדיאל בגיל 19.
לא מספיק מעריכים.
מי לא מעריך? אולי רק השכנים.
אני רואה הרבה חוסר הערכה בכל מיני מקומות.
בכל אופן, ראפיניה אתמול בסגל של ברזיל אך לא שותף ונבחרתו הודחה.
מצד אחד טוב ששחקן עם בעיות כשירות לא סיכן את עצמו(שוב), מצד שני ראפיניה(כמו לא מעט ברזילאים) הוכיחו בעבר שחוסר הצלחה עם הנבחרת מוביל להפשעות מנטליות שהם סוחבים איתם למועדונים.
אני בעיקר עצוב בשבילו שפספס את הצ’אנס לשחק בטורניר עצמו. סיכוי נמוך שזה יקרה שוב לדעתי.
מחר חאמזה המצרי מקבוצת המילואים שלנו יפגוש את מסי האגדי שלנו. עד כה נכנס כמחליף בכל המשחקים אאל’'ט.
אתמול, גורדון במשחק מצוין מול מקסיקו.
המקסיקנים אלה ששלטו בכדור בזמן שאנגליה חיפשה לשחק על מעברים, וכמובן ששם גורדון פרח.
קצת הוריד המספקות שנבנו בעקבות המשחקים הראשונים שאנגליה פגשו בלוקים נמוכים.
על היום כנראה שאין צורך להרחיב…
עמוד השדרה של בארסה בהרכב ספרד, מול עמוד השדרה של פסז’. בערך.
דני אולמו בטורניר מדהים. שוב.
בתור אחד המסנגרים הבודדים שלו כאן אני לא מופתע מהיכולת, אבל מודה שבעונה האחרונה כמעט התייאשתי ממנו. כשאני רואה את היכולת שלו בנבחרת אני שמח עבורו וגם שואל את עצמי איך אפשר להוציא ממנו את אותם דברים גם בבארסה.
האם זה עניין של סגנון משחק? מיקום על המגרש? אינטראקציה עם השחקנים האחרים? מצב פיזי?
אחת הנקודות היחידות שאני יכול לשים את האצבע עליהן זו שאולי סגנון המשחק של פליק גורם למעבר מהיר מדי מצד אחד של המגרש לשני בצורה משפיעה על אולמו לרעה. אין לו את המהירות לצאת קדימה כמו ראפיניה/ימאל ומצד שני אין לו את האתלטיות שנחוצה כדי לחזור אחורה אחרי שהרגע יצאת למתפרצת ואיבדת כדור.
אולמו פורח במשחק מסודר ואיטי כשהוא סוג של אס בין הקווים של היריבה. מחבר בין החלקים האחרים של ההתקפה או פורץ את היריבה באיזה סיבוב בלרינה על המקום.
יכול להיות שהאיכויות האלה לא תואמות את מה שקורה על המגרש במשחקים של בארסה.
ואני נזכר במשחק המצוין שנתן נגד אתלטיקו בליגה בתור חלוץ, תפקיד שלא דורש ממנו את אותו מאמץ פיזי בתור חוד החנית של ההתקפה.
אם פראן עוזב, ובהנחה שחלוץ מוביל יגיע(אחרי שכבר החתמנו גם את גורדון ואדיימי), ובמחשבה שיש לנו את פרמין, גאבי וברנאל, אפשר לשקול להשאיר את העמדה הזו ריקה ולכוון את אולמו ליותר דקות משחק בתור המחליף של אלבא…של החלוץ הפותח.
זה לגמרי סגנון ושיטת המשחק.
ספרד מחזיקה יותר בכדור, משחקת במסירות קצרות, עם קו הגנה נמוך יותר, עם מגנים אמיתיים ועם מוח, ולפעמים בלי שחקני כנף אפילו בתיאוריה.
ברצלונה של פליק משחקת אחרת, לפעמים כמעט לגמרי, ועם שחקנים אחרים מבחינת סגנון המשחק שלהם.
ולכן בקבוצה היתרונות שלו (על אאא"פ, שמתחרה איתו על העמדה, או אפילו על ראפיניה) פחות באים לידי ביטוי.
אולמו גם נראה הרבה יותר טוב בחצי השני של העונה כאשר תופקד כ-8 במקום פדרי (או לעיתים לצידו).
לדעתי הוא פחות מתאים לקשר התקפי והייתי שמח לראות שם את פרמין כשחקן הרכב ואת ראפיניה/לאמין כרוטציה.