כדורגל ספרדי - שוטף

מחזור של הפתעות: תשעה משחקים שוחקו עד כה, ורק בשניים מהם, הקבוצה שמדורגת גבוה יותר הצליחה לנצח (חטאפה וריאל מדריד).

בפרט, אתלטיקו, סביליה, סוסיאדד, בילבאו, ויאריאל, וולנסיה בעטו בדלי ואיפשרו לריאל (ואולי גם לברצלונה) לברוח עוד קצת

אתלטיקו נראית זוועה גם בביתה, אין לה שום דבר בהתקפה. מנגד, לגאנס עשתה לה חיים קשים, יהיה מעניין בגביע מול בארסה.

ואלורדה חופשי. יהיה כיף להנות ממנו בקבוצה אחרת.

@Aragones

Yoni

הבנתי שמתאוז לאוז בעוד תצוגת שיפוט מחפירה , זה נכון?

הוא ליצן באופן כללי וגונב את ההצגה, אבל דווקא הפעם אני בעדו. נתן צהוב שני לשוער על בזבוז זמן (הוא התעסק עם המביא כדורים). אין דבר שיותר מרגיז אותי מבזבוז זמן. הפתרון האמיתי הוא לעצור את השעון ולהתחשבן לגמרי.
הוא גם לא שרק לפנדלים שבמבט ראשון נראו ברורים אבל תכלס לא היו שווים שריקה.

אפשר להחזיר את לופטגי לריאל? יש עליו פתק החזרה?

דווקא הוא מתאים אליכם עם כל הנעת הכדור למוות שלו.

מספרי האימה של הליגה הספרדית העונה:

• 583 שערים בלבד עד עתה - הכי מעט חוץ מהליגה הצרפתית (573 שערים). בשנה שעברה נכבשו 588 שערים בשלב הזה. מאז שלטונם של מסי ורונאלדו מ-2009-10, לא היו פחות מ-600 גולים.
  • קרב הפיצ’יצ’י הכי דל מאז עונת 2006/07 - ליאו מסי מוביל עם 14 כיבושים ואחריו קארים בנזמה עם 13. באותה עונה רוד ואן ניסטלרוי שהחזיק במאזן של 14 כיבושים אחרי 23 מחזורים - סיים כפיצ’יצ’י של הליגה עם 25.
    בסקר מי יסיים פיצ’יצ’י, 78% הצביעו עבור מסי ו-22% עבור בנזמה. בשנה שעברה היו למסי 25 שערים בשלב הזה, 18 בעונת 2017-18 ו-23 שערים בעונת 2016-17. עונה קודם לכן היה לואיס סוארס הפיצ’יצ’י עם 24 שערים, כמו כריסטיאנו רונאלדו ב-2014/15

חחחחחחואקין

אני היחיד שחושב שהחוק הזה שמתיר לקבוצות לרכוש שחקנים (במקרה של פציעה) אחרי שהחלון נסגר הוא לא ספורטיבי ופוגע בקבוצות הקטנות?

הרי לגאנס בחיים לא תוכל לקנות שחקן מקבוצה חזקה או עשירה ממנה.

אתה לא היחיד.
לגאנס ביקשה אישור מיוחד אם משחת השיניים עוזב, ומן הסתם לא תקבל.

זה קיים רק בליגה הספרדית או בכל הליגות? יש לך מושג?

ודרך אגב, זה גם האי שיויוניות, בוא נגיד לצורך העניין, שהם מקבלים אישור, את מי ובהתאם לתקציב ולרמה שלהם , הם יצליחו להביא?

אני לא יודע לגבי ליגות אחרות.
את מי הם יביאו? סטואני למשל. או יקנו חלוץ מקבוצת משנה כלשהי. את אבל רואיז בארסה מכרה ב 8 מיליון למשל, משהו שלגאנס יכולה להרשות לעצמה.

החוק הזה פשוט קצת מצחיק כי הוא בהגדרה יוצר תגובת שרשרת שקשה מאד לעצור, בעיקר כשהוא מוגבל לליגה אחת. אם קבוצה א’ מוכרת חלוץ לקבוצה ב’, היא כנראה צריכה חלוץ במקומו שקבוצה א’ מן הסתם לא יכולה לספק.

מה החוק בדיוק אומר? באילו מקרים יכולה קבוצה לרכוש שחקנים אחרי ינואר?

החוק הזה תמיד קיים, ובכל שנה קבוצות מחתימות שחקן חירום. השנה זה בולט במיוחד כי מדובר בברצלונה, קבוצה שמסוגלת לשים סעיף שחרור על שחקנים, סכומים גבוהים יחסית לקבוצות שמשתמשות בחוק הזה, וזה יוצר מצב שלקבוצה אין זכות בכלל להתמקח או להתנגד!

בדרך כלל קבוצות שואלות שחקן מקבוצה אחרת, זאת אומרת יש מו"מ. כרגע לגאנס מאבדת שחקן בלי שתהיה לה יכולת להגיב. יש הרבה חורים בחוק הזה. אבל בינתיים מדווח שלגאנס תדרוש זכות להחתים שחקן בעצמה.

אבל רואיז משחק בפורטוגל, אין סעיף שחרור. ואין להם אפילו סיכוי תאורטי להביא אותו. (וגם החוק הזה אני חושב תקף רק לשחקנים בספרד או שאני טועה) , גם אם היה סעיף. אני לא חושב שרואיז היה מגיע לקבוצה שנלחמת על החיים שלה בליגה הספרדית.

סטואני אומנם משחק בליגה השניה, והוא אפשרות תיאורטית, אבל הוא נמצא בבית חם, בקבוצה שרצה חזק על לחזור לליגה. לא שווה לו להגיע ללגאנס ולהסתכן לרדת איתם ליגה.

וזה בדיוק העניין, גם אם מנהלת הליגה תתיר להם, וזה לא נראה לי. אין ללגאנס לא את המוניטין שיש לברצלונה או ריאל מדריד ובטח לא את הכסף. היא חסרת אונים.

חוק שצריך בדחיפות לבטל אותו.

לא התכוונתי לאבל רואיז ספציפית. נתתי אותו כדוגמא לפרופיל ומחיר השחקן שהם יכולים לקנות.

זה הבעיה, שהם לא ברצלונה. בשבילם בריטוויט היה חלוץ שיכל להשאיר אותם בליגה. מי יבוא עכשיו במקומו?

סטואני זה פיתרון טוב. הייתי הולך עליו בכל הכח במקומם (אם הם יקבלו אישור) אבל סיכוי נמוך לדעתי. מעניין מה סעיף השחרור של סטואני.

אבל רב הקבוצות שמשתמשות בחוק הזה לא קונות שחקנים בסעיף שחרור, אלא מנהלות מו"מ עם מועדונים.

בשלב הזה, איזה מועדון יסכים מרצונו לנהל משא ומתן על שחקן שחיוני אצלה? נשאר רק לשלם את הסעיף, אולי רק מועדון שנמצא קרוב לפשיטת רגל יסכים לנהל משא ומתן בחצי השני של העונה , שיש לו על מה להילחם והחלון סגור.

חוק הזה מעוות ולא הוגן. גם אם לגאנס תקבל אישור ובאיזשהוא נס מדהים שיפול להם מהשמיים תצליח לקנות חלוץ אחר. אז מה, קבוצה שלישית תפגע. וכך הלאה. זה אסון שרשרת.

חוק הזה, בקיץ הקרוב חייב להתבטל. למה שקבוצה ב תשלם מחיר על הטעות שקבוצה א עשתה? מה לגאנס אשמה בכאוס הניהולי של ברצלונה? (ברצלונה לא עשתה משהו רע במקרה הזה, בעיה בחוק לא אצלה)