אני אוהד ריאל מדריד כמובן אז אני משוחד, הקשר בין המועדונים ידוע ולא מעט שחקנים שלנו הושאלו לשם, אני בכל-זאת אזרוק כמה שמות יצירתיים או כאלה שאני חושב שהם קונצנזוס:
-רובן דה לה רד שהיה יכול להיות קשר ספרדי דומיננטי מאוד אם לא הבעיה בלב. היה חלק מחטאפה שכמעט הדיחה את באיירן מינכן ברבע גמר גביע אופ"א ב-2007/08. פעם חטאפה לא הייתה מרביצה, אבל עבר הרבה זמן.
-מריאנו פרנייה - אחרי שנתיים בחטאפה, בעונה השנייה כבש עשרה(!) שערים שזה מטורף למגן - הוא קיבל זימון לנבחרת ספרד והגיע לאתלטיקו מדריד.
-חורחה מולינה: דפק פעם 20 שערים בסגונדה והעלה אותה ליגה וגם 14 שערים בליגה הראשונה, חלוץ ששיחק בהרבה קבוצות והבקיע במספרים לא רעים ברובן, והמשיך עד גיל 41.
-בורחה מאיורל: חלוץ סבבה לקבוצות בסדר הגודל הזה, בשנתיים האחרונות סובל מפציעות שהרסו אותו. תוצר הקאנטרה של ריאל מדריד.
-עוד היו בחטאפה והם סבבה: רוברטו סולדאדו - חלוץ שעשה דרך יפה עד לקבוצות הצמרת, אסטבן גראנרו, גם דני גויסה היה בחטאפה, פדרו לאון.
-דיווחים בטורקיה: ודאט מוריצ’י סגן מלך השערים בלה-ליגה - בדרך לפנרבחצ’ה. כבר סיכם בקבוצה הטורקית עד 2029, כעת הטורקים במשא ומתן מתקדם עם מאיורקה שירדה לסגונדה.
-מיצ’ל נפרד מג’ירונה כמאמן עם הכי הרבה משחקים בתולדות המועדון וכמובן לא ממשיך לאחר ירידת הליגה, הוא מקושר לאייאקס.
-איניגו פרס עוזב את ראיו וייקאנו אחרי ההפסד בגמר הקונפרס-ליג, דיבר על ההתקדמות שעבר המועדון לאט אבל בטוח ושהוא לא היה יכול להיפרד אחרי עונת הבכורה הקשה שלו. היה בצוות של אנדוני איראולה מיד אחרי שפרש ממשחק כמובן. הוא מועמד להגיע לוויאריאל שזקוקה למאמן אחרי שמרסליניו לא ממשיך.
-חטאפה מפנטזת על אלבארו מוראטה, הנשיא אנחל טורס נמצא בקשר עם החלוץ אותו רצו להחתים עוד לפני שהגיע לאיטליה.
ראסינג סנטאנדר סיימה כאלופת ליגת המשנה עם 82 נקודות והעפילה אוטומטית חזרה לליגה הבכירה לראשונה מאז 2011/12 כאמור וסגניתה דפורטיבו לה קורוניה לה היו 77 נקודות - חוזרת גם היא לבמה המרכזית לראשונה מאז 2017/18. במחזור ה-42 והאחרון של הליגה הסדירה היו אתמול דרמות.
אלמריה (74 נקודות) נפלה בדקות מסוימות למקום השביעי אפילו, ממאבק ישיר על עלייה לפני כמה מחזורים. למזלה סרחיו אריבאס הפיצ’יצ’י של הסגונדה כבש בפנדל וסידר לה 0:1 על ויאדוליד בדרך למקום השלישי ולפלייאוף. בורגוס שסיימה שביעית עם 72 נקודות גם כן - בחוץ, למרות שניצחה במחזור הסיום ועשתה את עבודתה.
משחקי הפלייאוף ייצאו לדרך בשישה ובשבעה ביולי והגומלין כעבור שלושה ימים: קאסטיון (6) תארח את אלמריה (3)| לאס פלמאס של חסה רודריגס (5) תשחק נגד מלאגה (4) שירדה ב-2018 ומאז לא חזרה.
וגם 50 אלף אוהדי דפורטיבו לה קורוניה חגגו בריאזור את חזרת הקבוצה לליגה הבכירה, כמה הם חיכו לזה ואיזה מסע ארוך וקשה הם עברו:
צעד מעניין מאוד: איניגו פרס הוא מאמנה החדש של ויאריאל! הספרדי שעשה היסטוריה עם ראיו וייקאנו ונפרד ממנה לאחר שלקח אותה לגמר הקונפרס-ליג - יחליף את מרסליניו. הוא חתם בשורות הצוללת הצהובה לשלוש עונות. מתוך המארקה: “הגעתו של איניגו ללה סרמיקה הייתה בתהליכי עבודה מזה זמן מה. לאחר שהתקבלה ההחלטה שמרסלינו לא ימשיך במועדון, הציגה הנהלת הספורט של המועדון סדרה של שמות התואמים את פילוסופיית המועדון לפני שקיבלה החלטה סופית. עם זאת, איניגו היה המועמד המוביל”. אגב, בגיל 38 וארבעה חודשים איניגו יהפוך למאמן הצעיר ביותר בתולדות ויאריאל בליגה.
האמת שאני מבסוט מאוד, יורש ראוי מאוד למרסליניו ולה-ליגה שומרת על מאמן מצוין, אני חששתי מאוד שהוא יילך לאנגליה או משהו כזה. גם את מרסליניו וארנסטו ואלוורדה הייתי רוצה לראות נשארים בלה-ליגה נניח בדפורטיבו לה קורוניה שעלתה - סתם זורק שם - אבל כנראה זה לא יקרה
-חוסה לואיס מוראלס עוזב את לבאנטה בדמעות - החלוץ שבקרוב יהיה בן 39 נפרד: “הזדמנויות שנייה הן לא דבר טוב בדרך כלל, לא בשבילי, אבל האפשרות להחזיר את לבאנטה לליגה הבכירה הייתה הדבר הכי טוב שקרה לי. נפטרתי מהקוץ שהיה לי. אני אמשיך לשחק, זה בטוח, הסוכן שלי מחפש לי קבוצות. אם נצטרך לנסוע לחו"ל, לחוות הרפתקה מעבר לים, לא תהיה שום בעיה. זה יעשיר אותנו”. בפרק א’ בקבוצה רשם מוראלס 69 שערים ב-311 הופעות. העונה כבש שני שערים ואשתקד 11 בליגת המשנה.
-איניגו פרס מאמנה החדש של ויאריאל: “לא צריך להפעיל עלייך הרבה שכנוע כאשר ויאריאל קוראת לך. אני מגיע לפרויקט החדש עם הרבה התלהבות ואחריות. אני מקווה שהיכולת שלי כמאמן והיכולת וההשקעה של השחקנים תניב לנו תוצאות נהדרות בשנים האלה. כולנו עדים למסע הנפלא של ויאריאל ב-30 השנים האלה. בטח שמרסליניו הציב רף גבוה אבל כך היה לי גם בראיו וייקאנו עם אנדוני איראולה שעזב”.
-יאגובה אראסטה קרוב מאוד להיות מאמנה הבא של ראיו וייקאנו לפי המארקה. אראסטה התקשה העונה לשחזר את ההצלחות מעונות קודמות ופוטר ממאיורקה.
-בעוד קבוצתו ירדה ליגה בדרמה גדולה במחזור הסיום - מיצ’ל מתקדם והופך למאמנה של אייאקס. ג’ורדי קרויף - זוכרים אותו? אמר במסיבת העיתונאים: “פילוסופיית הכדורגל שלו מתאימה מאוד לזו של אייאקס”. מיצ’ל עצמו: “אני מרגיש טוב מאוד וגאה לעשות את הצעד הזה בקריירה שלי. אייאקס היא שם גדול באירופה, מועדון שתמיד פיתח שחקנים צעירים ומוכשרים”.
-יכול להיות אגב שהרכש הראשון שלו יהיה דני סבאיוס שבדרך החוצה מריאל מדריד [כן - היינו בסרט הזה], הדיווחים הם על רכישה בשישה מיליון יורו כשלקשר הספרדי יש חוזה לעונה נוספת בבירה.