כדורגל ספרדי - שוטף

אני חןשב שליגת האחופות והמשחק מולכת גרם לכולם לחשוב שאנחנו יותר חזקים מכפי שאנחנו באמת.
יש לנו התקפה עקרה שמול כל קבוצה מתגוננת לא נבקיע.
מצד שני קישור והגנה חזקים.
לליגת האלופות זה טוב, קבוצות תוקפות ותיקו אינה תוצאה כזו רעה.
בליגה, תיקו זה כמו הפסד ופה הבעיה שלנו.

בסוף ברור שהעומס הקשה עלינו, אבל זה בעיקר תירוץ. הפציעות ובניית סגל קצר של שחקנים מבוגרים היו הגורם המכריע באמת.

אני כל הזמן טענתי שעם כמה שיש לנו ביש מזל בפציעות, יש לנו גם המון מזל שברוב הזמן השחקנים ״הנכונים״ נפצעו. גם זה לא כזה ביש מזל כשאנחנו שוחקים את מודריץ בן ה35 משחק אחרי משחק. כאילו מה ציפו שיקרה? גם כשהיה צעיר היה פציע אז בטח שעכשיו

זה נכון מאוד.
אבל מצד שני היא גם תסדר לריאל מענק של בערך 100 מיליון יורו לקראת הקיץ החשוב שמתקרב.

לא 100 מיליון, פחות.
הגעה לרבע גמר - 10.5 מיליון.
הגעה לחצי גמר - 12 מיליון.
הגעה לגמר - 15 מיליון.
נצחון בגמר - 4 מיליון.
בנוסף, מקבלים 1-2 מיליון על כל משחק ששוחק. זה משתנה לכל קבוצה, על פי הפופולריות שלה.
חלק גדול מהכסף יחולק לששקנים כבונוס אם תזכו. מבחינה כלכלית נטו, עדיף לכם להגיע לגמר ולהפסיד בו.

יש גם את כל עניין זכויות השידור,בגלל שריאל הספרדית היחידה שהגיע. רחוק העונה זה יגדיל את המענק שלה.
שחקני ריאל וויתרו על מענקי זכייה השנה (וגם עונה שעברה),אז כדאי לנו לזכות😁

כן, 1-2 מיליון שרשמתי זה זכויות השידור. הנוסחה מסובכת מדי עבורי, אבל אלה הסכומים.
לא ידעתי ששחקני ריאל ויתרו על מענקי זכיה.

אני חלוק בין הרצון להצלחה של שון שהוא שחקן נהדר וראוי לליגה הראשונה לבין הרצון לראות קבוצה עם כדורגל פשוט רע ולא איכותי כמו ויאדוליד יורדת.
במקרה הזה אני יהיה פטריוט ואלך עם שון.

אני אעזור לך…לוויאדוליד יש סגל טוב, ומאז שרונאלדו הגיע למועדון יש התקדמות בפרוייקט, קבוצת המילואים מצליחה ומייצרת שחקנים ששווים כסף, רק נשארו תקועים עם אותו מאמן שיודע רק לאמן קבוצות תחתית, וככה זה נראה.

שישרדו בליגה ויביאו מישהו אחר, עם רכש טוב בקיץ ולהיפטר מכמה שחקנים שכבר לא שווים את המקום, יש מקום לשינוי.

ומתי פיטר לים יפסיק להרוס קבוצה חשובה כמו ולנסיה?, פשוט עוול לראות מה שהוא עושה שם.

עיריית ולנסיה מכריחה אותו להמשיך לבנות את האיצטדיון החדש, אחרת המועדון לא יקבל תקציב. אז נראה שלפחות משקיע הוא הצליח להביא, בדמות נסיך ג’והור (מלזיה). הוא רוצה להחזיר את ההשקעה, אבל צריך להשקיע יותר. יש יותר דיבורים הפעם על רכש בוולנסיה מאשר בקיץ הקודם.

נקווה, לא מאמין שזה יקרה בפועל. רואה המשך למכירת חיסול, אבל בתאכלס מי יש לו שם שבאמת שווה כסף, גאיה?, סולר, גדש? שחקנים לקבוצות כמו סביליה, לא יותר.

איך האג’נדה הזו משתלבת עם זה שלא באמת אכפת לו מולנסיה? עצוב לראות מועדון כזה נלחם על הירידה. מועדון שעברו בו שחקנים כמו מוריינטס, קאניזארס, אלבלדה, ויסנה, חואקין, מרצ’נה, אז’אלה, איימאר ועוד מגיע למצב כזה. מקווה שימצאו דרך להעיף אותו.

שכחת את הגדולים ביותר שלהם בשנות האלפיים, וייה וסילבה. מעשה בלתי נסלח.
וברצינות זה על גבול הפשע מה שהוא עושה שם.

כן אכפת לו מוולנסיה, אבל כנכס. הוא ירצה למכור שחקנים, אבל מעבר לזה אם העירייה תפסיק לתקצב את המועדון הערך שלו יירד.

מה גם, שאם הקבוצה כושלת, ערך השחקנים יורד, אז עוד יותר הוא מבין שהוא חייב להשקיע קצת כסף.

מצב מאוד מסובך בוולנסיה, אבל אולי המשקיע ממלזיה יעזור קצת.

זה לא מתיישב עם מכירת החיסול בקיץ האחרון. אין לו שאיפות מקצועיות ולא כלום. לו הוא היה רואה את החוקיות שאתה מציג: שדרוג מקצועי מביא לעליית ערך, אז הכל היה נראה אחרת.

מקווה שהוא פשוט יעזוב את המועדון.

מכירת החיסול היתה בעיקר כדי לחסוך ולהכניס כסף, כדי להחזיר את הלוואת הבעלים. הקורונה פגעה בו גם בעסקים האחרים שלו.
יש הרבה השערות שאחרי שהוא יחזיר לעצמו את הכסף, הוא ימכור את המועדון. אבל כרגע זה נראה שמי שמשקיע כסף זה הנסיך מג’והור.

לא רואה יותר מדי אופטימיות בוולנסיה, אבל כן מקווים שהמחאות יעשו את שלהן.

אגב, ולנסיה מסטאייה, קבוצת המילואים, ירדה מהליגה השלישית לליגה החמישית, מהמקום האחרון בבית, בגלל ההזנחה שלה שנוצרה בגלל נטישת השחקנים הטובים לקבוצה הבוגרת (בגלל המחסור ברכש).

בושה וחרפה שמנהלת הליגה הספרדית נותנת לדבר כזה לקרות, אחרי זה מתפלאים הליגה האנגלית מקבלת פי כמה וכמה בזכויות שידור.

הפרמיירליג נתנה לגלייזרים לשלוט במנצ’סטר יונייטד, אז הכל הגיוני.

הגלייזרים למרות מה שכל אןהדי מנצסטר אוהבים לטעון הגיע ב2005, ובתחילה זה היה העונות הכי טובות של מנצסטר בעשור.
שלא יישמע אחרת הם נכשלו כישלון מטורף בשנים האחרונות, אבל זה ממש לא מקמצנות אן שטויות כאלה, מנצסטר חוץ מהאחות שלה בעיר הוציאה הכי הרבה.
לטעמי האישית, ברגע שהאוהדים יוצאים נגדך אין לך זכות קיום בקבוצה, בטח לא במעצמה כמו מנצסטר.
אבל מעצבן אותי הטענה שהם קמצנים. יודע שזה לא קשור אבל הייתי חייב לפרוק.

מקור המחאה של אוהדי יונייטד נגד הגלייזרים לא קשור בכלל להצלחות או כישלונות מקצועיים. הם קיבלו את המועדון בדרך לא דרך, אפילו בחינם, והם לוקחים כסף מהמועדון.

ועל זה אני לא מאמין, לא מצליח להבין איך כל הקבוצות מפסידות, ודווקא יונייטד עם הכישלונות ושיאי שכר והעברות מרוויחים.