רק אומר שזה נורא “עקום” שיהיו שנה הבאה חמש ספרדיות בליגת האלופות כי ויאריאל זכתה. בזמן שהזוכה בליגת האלופות השנה היא קבוצה אנגלית, ואפילו אם יונייטד היתה גם זוכה בליגה האירופית, בכל מצב יהיו רק ארבע אנגליות, כי כולן סיימו בטופ 4 בליגה.
קצת נמאס מהססמאות שאנשים זורקים פה על חולשה של הליגה הספרדית בהסתמך על כלום בעצם. הזלזול שיש בקבוצות האלה לא מבוסס על כלום. כי פעם אחר פעם קבוצות דרג ב’ כמו סביליה וויאריאל עושות את המוות לקבוצה כמו מנצ’סטר יונייטד.
מה כוחה האמיתי? על סמך הטבלה? על סמך היכולת של קבוצה עם התקציב של ויאריאל לקחת לברצלונה אליפות?
אף אחד לא מסיק מהמשחק הזה שום דבר חוץ מזה שהקבוצות הספרדיות לא חלשות כמו שמדלקמים פעם אחר פעם.
דוגמה קלאסית. מנצ’סטר יונייטד בעלת התקציב המפלצתי בקושי הצליחה לאיים על ויאריאל שהיתה אדירה בהגנה. זה בדיוק מה שאני מדבר עליו.
מי שרואה את הליגה הספרדית ועוקב אחריה, יודע שזו ליגה קשה מאוד, ושגם קבוצות התחתית מקשות על קבוצות הצמרת. לא מספיק לראות משחקים של בארסה או פעם בכמה זמן משחק אקראי.
אף אחד לא אמר שהליגה הספרדית טובה והאנגלית גרועה, וגם לא טענתי פה שאין בעיות בכדורגל הספרדי, אבל אי אפשר לחפש רק את הרע. אבל אי אפשר לייצר דיונים כשזורקים את הטיעון החלש “כי הליגה הספרדית חלשה”.
אתה שמת לב שהגבתי להודעה של דימטרי. שניסה לפחות לרמוז לגבי המצב של הליגות על סמך המפגש יוניטד מול ויאריאל.
לא מזלזל באף קבוצה ספרדית. אבל לבקר את הליגה לא אמור להפוך אותי להיות שונא שלה. לא כתבתי שהליגה הספרדית פח זבל והליגה האנגלית זה אלוהית.
כתבתי ואני עומד מאחורי זה שהיא נחלשה. מה לעשות. זה המצב. זה לא הופך אותה לחלשה או פח זבל אלא שהיא חלשה היום מהאנגלית. מה לעשות? זה דעתי. ודרך אגב אני יותר וישמח אם זה ישתנה.
סליחה אם זה השתמע שאני תוקף אותך אישית, זה הלך הרוח בפורום.
הוא ניסה לרמוז לכך שאף אחד לא פרגן לוויאריאל על התואר, הוכחה לכך שהליגה לא חלשה כמו שכל הזמן מדקלמים פה.
היא נחלשה, נכון, אבל לא עד כדי כך. לדעתי קבוצות הצמרת נחלשו, אבל עדיין חזקות, בעיקר דרג ב’. סביליה היתה קרובה למקום הראשון, ויאריאל זכתה בתואר אירופי על חשבון אחת הקבוצות החזקות והעשירות בעולם.
אני רואה כאן דיונים על ברצלונה שדוחפים אליהם את הטיעון הזה “כי הליגה חלשה”. ברצלונה נחלשה, גם ריאל נחלשה, אבל זה שהן נחלשו לא הסיבה לכל כך הרבה איבודי נקודות בליגה, אלא גם כי יש קבוצות שניצלו זאת.
\
אני רוצה לשאול אותך , תבדוק כמה נקודות אתלטי לקחה אליפות השנה. מול קבוצות שבשנים הקודומות (אותו דבר ריאל וברצלונה)
זה לא שהקבוצות החזקות שומורות על יכולת גבוהה התחזקו והפערים הצטמצמו. זה פשוט חולשה מאוד גדולה של הצמרת. שהקטנות מצמצות מרחק מהם.
ה
אני חושב שאולי אתה מתבלבל בין אנגלופובים (אני שכחתי איך כותבים את כינוי שלהם אז תרגיש חופשי לתקן אותי) לבין אנשים שאוהבים את הליגה. כמוני, אני לא שמח על המצב הזה, אני לא סובל את הכדורגל האנגלי . אבל אני מרגיש שהם כרגע ביתרון עלינו. בשנים הקדומות הליגה הספרדית ידעה להתמודד עם זה בעיקר עם מאמנים וגידול כישרונות יחד עם תוכנית אימונים טובה. תסתכל מי עומד בראש הפירמידה שלנו, איזה אידיוט בשם טבאס. מזמן היה צריך ללכת הביתה.
כמה מאמנים טובים ברמה אירופית בכירה יש כרגע בליגה הספרדית? אני חושב שאחרי העזיבה של זידאן רק סימואנה נשאר.
לפי השמועות פוטיצינו חוזר שנה הבאה לאנגליה. אז באנגליה יהיו פפ קלופ טוכל אנצלוטי וזה רק מהראש בלי להסתכל על ארסנל ואחרות. זה בעיה שנשלם עליה מחיר. אצלנו קומאן ואיזה ראול בריאל.
ודרך אגב כל הכבוד לויאריאל. רק שיתחזקו ויתנו גם הופעה שנה הבאה בליגת האלופות.
דמיטרי רומז שהליגה לא כזו חלשה כמו שאומרים.
אתה בתגובה אומר שריאל ובארסה חלשות. זאת לא סתירה.
בעצם אולגר23 ( שכחתי את שמך) מייצג את מה שאני חושב יותר טוב ממני.
יש גם נתון סטטיסטי של מקדם אופא, וגם שם הספרדית והאנגלית ראש בראש הרבה לפני כולם, כשהאנגלית מובילה בחצי נחיר.
הליגה הספרדית נחלשה, הליגה האנגלית כרגע יותר טובה. זה לא יותר מידי נתון לויכוח.
אני לא חושב חס וחלילה שהליגה הספרדית זה פח זבל ואין בה שום כלום ושום דבר. אני עדיין אוהב אותה ולא יחליף אותה לעולם, אז בוא לא נוציא את מה שאני רושם מההקשר שלו
ואני לא כל כך מחזיק ממה שאופ"א שמים בסטטיסטיקות שלהם. גם שזה החמיא לאנגליות וגם שזה החמיא לספרדיות. כמו הדירוג של הקבוצות הטובות בעולם (ברמת הנבחרות)
אין לי הרבה דברים חיוביים לומר על ההופעה של יונייטד בגמר, אבל ויאריאל לא באה לשחק כדורגל ועשתה ליונייטד את המוות עם כדורגל של שתי קבוצות שוות. היא באה לעשות בונקר ולעקוץ במצבים נייחים והתכנית של אמרי פעלה בצורה מושלמת. ויאריאל ניצחה בצדק בהתחשב במה שקרה במשחק הזה, אבל פערי הרמות היו ניכרים. לקחת את התואר הזה כדוגמא לכך שמקום 7 בספרדית שווה בכוחה למקום שני באנגלית זה לא מחובר למה שקרה על המגרש.
ראיתי בעיקר שוויון כללי על המגרש, ויתרון בפער למאמן בצד של ויאריאל לעומת העציץ ביונייטד, במיוחד בהארכה כשוויאריאל עלתה רעננה.
אני באופן כללי לא אוהב לעשות את ההשוואה הזאת של “מקום 7 נגד מקום 2”. אם כבר, יותר הוגן לפי דירוג ערך השוק של הקבוצות.
הרבה חובבי ליגה אנגלית יגידו שזו אחת העונות החלשות ביותר בשנים האחרונות באנגליה. אבל זו מילה גסה להגיד על הפרמיירליג, בניגוד ללה ליגה שזה הרבה יותר קל.
יונייטד זה בדיוק כמו בארסה וריאל, יש להן סגל למקומות 2-3, גם אם המאמן הוא חיסרון, עדיין זה יתאזן בסופו של דבר. מעניין שאף אחד לא אמר כלום על זה שליברפול עם הגנה של ליגה שלישית הצליחה להשתחל לרביעייה הראשונה. את בארסה היו קוטשים על עונה כזאת.
היתרון הבולט ביותר של הפרמיירליג זה שקבוצות הצמרת מחזיקות שחקנים יקרים הרבה יותר. מבטן הליגות ומטה אני לא רואה הבדל כמעט בין הליגות, מלבד האינפלציה שיש בפרמיירליג.
אז כמו ש @dmitrys (אני אור) אמר, זה מה שאני אומר. הפערים בין הליגות לא כאלה גדולים, זה היה נדמה ככה בעיקר בגלל התדמית שיש לכל אחת מהליגות.
הדירוג של הקבוצות באופ"א הוא מאוד פשוט ולדעתי הוגן. סכום של כל הנקודות של כל הקבוצות מאותה המדינה. בונוסים קטנים על הגעה לשלבים הגבוהים, אבל זה לא חשוב.
השנה הגדולות של ספרד נכשלו, הגדולות של אנגליה הצליחו, ועדיין הניקוד של הספרדיות כמעט זהה לניקוד של האנגליות. זה אומר שמקומות 3-7 דווקא התחזקו ביחס לאנגליות שהשתתפו במפעלים האירופיים.
אני מבין מאיפה באה התחושה של היחלשות הליגה. גם אני צופה בליגה הספרדית ומרגיש היחלשות מסוימת.
אבל אתה מדבר במונחים אבסולוטיים, וצריך לדבר במונחים יחסיים. הליגה הספרדית יותר חזקה מכל הליגות באירופה פרט לאנגלית. הפער מהגרמנית\איטלקית\צרפתית לא קטן.
גם בתוך הליגה זה יחסי. מי שנחלשו רבות זה בארסה וריאל, וכתוצאה מכך אתלטיקו לקחו אליפות, סביליה הייתה קרובה, והרבה קבוצות לקחו נקודות. זה לא סימן להיחלשות הליגה, זה סימן להיחלשות של בארסה וריאל. באנגליה זה הפוך, הליגה נחלשת אבל הגדולות מתחזקות.
בעצם כל עולם הכדורגל נחלש פרט לכמה קבוצות עשירות של טייקונים. הגדולות של אנגליה ו PSG הן היוצאות דופן.
פרסום של כדורגל ספרדי - Fútbol Español
"חדשות פשוט אדירות - מנהלת הליגה מוכרת 10% ממניותיה תמורת לא פחות מ-2.7 מיליארד יורו!
כידוע, הכדורגל הספרדי נקלע לבור כלכלי לא קטן וכתוצאה מכך, רוב הקבוצות לא מסוגלות לסגור חוזים עם לא מעט שחקנים, מה שמונע מהן להמשיך ולהתחזק בחלון ההעברות הנוכחי.
כעת, הכסף המדובר יתפזר למען פיתוח תשתיות המגרשים, כדורגל הנשים, הליגות הנמוכות וגולת הכותרת היא כמובן הכסף הרב שיתקבל אצל קבוצות הלה ליגה באופן מיידי, כשהקבוצות הגדולות יקבלו על פי הדיווחים הראשוניים כ-270 מיליון יורו והממוצע של כל הקבוצות משתי הליגות הבכירות יעמוד על כ-130 מיליון יורו."
סופסוף החלטה שנראית קצת הגיונית.
אם הקבוצות לא יכולות להחתים שחקנים בגלל חוקי הליגה, ואם זו לא רק בעיה של בארסה, אז המצב קשה ויכול לתת מכת מוות לליגה.
ראוי שהמנהלת תעזור במציאת פתרון ולא רק תנופף בחוקים שמגבילים את הקבוצות.
ההגבלות שהיו עד עכשיו יישארו, והן נועדו למנוע הוצאות מעבר ליכולת של הקבוצות. אז עדיף במקרה הזה, לעזור לקבוצות להכניס יותר כסף.
באיטליה למשל אין מושג בניהול כלכלי, והתוצאה היא שבכל שנה קבוצות ליגה ראשונה קורסות כלכלית. בשנים האחרונות זו היתה פאלרמו, והשנה קייבו. אז טוב שטבאס מרסן את המועדונים, זה למטרה טובה.
מארקה עם קצת יותר פרטים על ההלוואה הזאת.
המועדונים עדיין צריכים לאשר אותה.
אנחנו מתכוונים לדבר פה על הפיל הגדול בחדר?
כמו שזה נראה(ואני אומר נראה כי לטעמי סאגת מסי עדיין פתוחה) הליגה איבדה ב5 השנים האחרונות את כל הכוכבים הגדולים שלה. ראמוס, רונאלדו, ניימאר ומסי.
זה כבר מאוד קשה להמשיך להתעלם מירידת הערך החדה של הליגה.
לפי מה שהבנתי הנהלת הליגה מנסה לסחוט את ברצלונה, או שתחתמו על ההסכם ותותרו על הסופר ליג וניתן לכם להחתים את מסי או שתשארו עם סופר ליג ואז לא נאפשר לכם להחתים אותו.
התנהגות של מאפיה סיצליאנית.
אני מהנייד אז קשה להביא מקור.
ESPN. מרגישים עכשיו מה שערוץ הספורט הרגישו בזמנו…
טבאס לא יוכל עכשיו לתת למסי לחתום . זה ייראה פתטי הפרסה הזאת. הוא יעמוד על שלו - לא עושים קומבינות עבור אף אחד, כולל מסי.
אני לא ראיתי שום איזכור של הסופרליג באף הודעה ממקור רשמי. לא ברור לי מאיפה צצו הידיעות של “או מסי או סופרליג”.
גם ההודעה שבארסה וריאל לא מסכימות עם ההלוואה שך CVC לא מוכיחה כלום כי גם בילבאו לא מאשרת. אני מניח שהקבוצות פשוט רוצות נתח גדול יותר.
ההודעות הרשמיות :
ברצלונה : לא מוכנים לחתום על חוזה ל 50 השנים הבאות, ומוחים על אי שיתוף המועדונים בנושאים שקשורים אליהם ישירות.
ריאל: גם הם מוחים על אי שיתוף בהסכם ועל אורך החוזה. אבל ההודעה של ריאל עם קצת יותר פרטים ובטון יותר חריף. אומרים שההסכם לא חוקי.
אתלטיק - אין זכר באתר הרשמי.
Real Madrid CF | Real Madrid CF Oficial Website
יש לציין שעניין הסופרליג לא מוזכר בכלל. ההסכם הוא על 10.95% מזכויות השידור של המועדונים למשך 50 השנים הבאות תמורת 2700M יורו. מאוד דומה למשכנתא.
אני גם לא מבין איך הפכו את זה ל “או מסי או סופרליג”.
כנראה מכיוון שאם מנהלת הליגה מוכרת את זכויות השידור של הקבוצות, הן לא יכולות למכור אותן שוב לסופרליג?
על כל פנים, להבנתי המחלוקת העיקרית היא בעניין מכירת זכויות השידור ל 50 שנים. זה המון המון כסף, שווה הרבה הרבה יותר מסכום ההלוואה שנקבל, ושגם אותו כנראה נצטרך לשלם אם אני מבין נכון. גם אם התשלום הוא “רק” בזכויות שידור זה ממש להוריד את המכנסיים ולהתכופף. גם מסי לשנתיים לא שווה כזה הסכם גרוע.
הסופרליג ממש לא נשמע לי כמו הבעיה פה. גם אם לא היה שום קשר לסופרליג ההסכם הזה היה נופל (ראה ערך בילבאו).