כדורגל ספרדי - שוטף

לפי ההודעה של ריאל, מדובר על 10.95% מזכויות השידור של הליגה. ההסכם הוא בין הליגה לבין CVC.
למשל CVC לא יקבלו כסף מזכויות השידור של הספרדיות בליגת האלופות, אחרת צ’פרין כבר היה קופץ מעל הראש.
אז למה שיקבלו כסף מתחרות אחרת כמו סופרליג?

טוב, ההלוואה הזאת אושרה רשמית.
38 מתוך 42 מועדונים הצביעו בעד. חוץ מבארסה וריאל, לא ברור מי ה 2 הנוספים שהתנגדו.

כתוב ש 90% הולך למועדונים. לאן הולכים 10% אחרונים? לשכר של טבאס ופקידים אחרים?

לפי בארסה מאניה זה בילבאו ואוביידו

הזיה מוחלטת

https://twitter.com/Ice_Landic/status/1425718910737846279

אנגלית:

לא הזיה לדעתי, לדעתי זה מכוון. ברתומאו הסיני עושה את זה בשביל להרוס אותם. בשביל לדעת כמה ההסכם הזה מסוכן מספיק לדעת שולנסיה בעד ההסכם .

עצוב לי על האוהדים שלהם.

דרך אגב, מה זה אומר עכשיו לגבי ברצלונה וריאל? הליגה יכולה למנוע מהם כספים עכשיו? מה עושים עם שלושת “המורדים”?

לא ברור לי בכלל מה הבחור עשה שם בחישוב. צילום מסך של האקסל באיכות כזאת שאי אפשר לקרוא.
בכל מקרה, זאת לא הלוואה שצריך להחזיר. זה ויתור על הכנסות עתידיות תמורת הזרקת כסף עכשיו.
הערכת הסכום של ההכנסות העתידיות תלוי ביותר מדי פרמטרים והערכות, ואי אפשר לחשב אותו עכשיו. למשל שיעור האינפלציה, מי יודע מה יהיה בעוד 10 שנים, שלא לדבר על 50.

מה שמקומם בכל הסיפור הזה, שהבעלים או הנשיאים הנוכחיים מעוניינים לקבל כסף עכשיו, כשהם בתפקיד, ולא מעניין אותם מה יהיה עם המועדון בעוד שנים רבות. אינטרסנטים כולם. כל הכבוד ל 4 המתנגדים.

לפי מארקה, הסכום שנועד אליהם לא יחולק. יישב בבנק 3 שנים, ואז יחזור ל CVC.
אין שינוי בהכנסות של 4 המתנגדים.

שלום לכולם.

יש כאן אוהדים של קבוצות שהן לא בארסה/ריאל? אשמח לשמוע את הסיפור שלכם איך התחלתם לאהוד את הקבוצה שלכם!!

על אחת כמה וכמה אם אתם גם לא אוהדים את אתלטי/ולנסיה. זה בכלל יהיה מרתק.

עומק די מרשים

ועדיין אני לא מצליח להבין דבר אחד. בעונה שעברה סימאונה עבר ל-3 בלמים אחרי פתיחת העונה, זאת אומרת לא בנה את הקבוצה בשביל המערך הזה, אז אפשר להבין אילתורים כמו יורנטה כמחליף של טריפייר כמגן הקיצוני במקום ורסאלקו שלא שייך לרמות האלה, לא במערך של 3 ולא במערך של 4.

אז איך הוא עדיין בסגל? מי המגן הימני המחליף? שוב יורנטה? ללודי יש מה לחפש בקבוצה למרות שקראסקו וסאול (לפני שעזב) הועדפו על פניו?

מה שכן, יחסית לקבוצה “הגנתית” ההתקפה שלה עמוקה בטירוף. וזה עדיין לא סותר את זה שמדיניות הרכש
הבזבזנית לא מוצאת חן בעיני.

ריאל מדריד ללא ספק אכזבה בחלון ההעברות ונחלשה, אבל מי שקיבלה את המכה הקשה ביותר היא ברצלונה. הייתי אומר שהמפסידה הגדולה היא הליגה הספרדית.

ראיתי דיון בפורום של ברצלונה על מי מהשחקנים של ברצלונה נכנסים להרכב של מדריד. על ההצעות שם חלקתי. פדרי צריך לאכול עוד קצת קש עד שיוכלו להשוות אותו לקרוס, פאטי יחזור מסדרת פציעות לא פשוטות, וכאוהד מדריד אכול טראומות מקריירות של שחקנים מבטיחים שהתפספסו עקב פציעות, לא הייתי ממהר לשים את כל הביצים בסל שלו.

השורה התחתונה היא, ריאל אימפוטנטית, ברצלונה בקנטים. אתלטי איבדה את סאול הביאה את גריזמן, ועדיין תהיה אותה קבוצה של סוארז ויורנטה. יעילה מאוד ולא מרגשת.

מה נשאר לאוהד הכדורגל הסטנדרטי לחפש בליגה הספרדית? מטריד שהיא לא תהפוך לליגה האיטלקית החדשה.

Total spend of the Premier League’s 3 promoted clubs - Watford, Norwich, Brentford - was more in that window than La Liga’s top 3 - Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona - combined. In fact if Norwich played in Spain they would have been the biggest spenders in La Liga.

אני עדיין מעדיף לצפות בליגה הספרדית ולא בנוריץ’ או ווטפורד. אבל אין כסף לקבוצות, והן חייבות את הסופרליג.

חכמה גדולה, ריאל הייתה בשמחה מוציאה 200 מיליון אם רק פריז הייתה מקבלת את ההצעה.

כליגה, לספרדית לא יהיה מה למכור מול האנגלית בקרוב מאוד (אולי כבר עכשיו). אבל כל עוד פלורנטינו בריאל, היא תהיה בסדר. שנה הבאה יבואו אמבפה ופוגבה והנה פרוייקט גלקטיקוס 3.0 יוצא לדרך.

מצד שני, מעדיף קבוצות שמוציאות כל יורו אחרי מיליון מחשבות, מאשר מועדון כמו ארסנל שעושה בושות לליגה האנגלית עם כמות הכסף שמוציא בצורה כל כך לא נכונה.

ארסנל היא הדוגמה הקלאסית כמה כמות הכסף שמוציאים בחלון ההעברות לא שווה כלום אם לא עושים את זה בחוכמה. והיא לא היחידה.

באנגלית יש חלוקת זכויות שידור שונה מהספרדית וזה מה שיצר את הפערים הפיננסיים. מישהו יודע להסביר בכמה מילים מה הוא אותו שוני? ומדוע זה מודל שלא מאמצים בספרד?

באמת לא ברור מה קרה לארסנל הקיץ. הרכישות הכי מטומטמות בהיסטוריה של הפרמייר ליג לדעתי. החתימו את ראמסדייל כשוער מחליף, אחרי שירד ליגה עם שתי קבוצות וכשיש להם את לנו, ב-24 מיליון. יונייטד הביאה את טום היטון בחינם, והוא שוער הרבה יותר טוב מראמסדייל ולא רק לדעתי.

הבזבוזים הגדולים בפרמייר ליג באים בעיקר בעסקאות בין קבוצות הליגה. ברייטון מוכרת לארסנל שחקן ב-50 מיליון יורו, למרות שאין סיכוי הוא יותר טוב מבלם של קבוצה טופ 5 בספרד, שהיה עולה לארסנל 30 מיליון. אני מאמין שלאט לאט יותר ויותר קבוצות יאמצו את המודל של וולבס ויתחילו לקנות שחקנים מצויינים מליגות אחרות ובזול יחסית.
כבר כיום קבוצת אמצע בליגה האנגלית יכולה לבזוז חצי סגל מקבוצה מקבילה בספרד ולהשתדרג בשלוש רמות. לספרדיות יהיה קשה לסרב לכסף יחסית גדול, לשחקנים יהיה קשה לסרב לשחק בליגה האנגלית ולהרוויח יותר כסף, והאנגליות יקבלו שחקנים טובים יותר מהפלופים שהן רוכשות במיליונים מיתר קבוצות הפרמייר ליג.

לא מדברים על זה, אבל מרבית הרכישות שקבוצות הביניים באנגליה עושות לא מרימות אותן אוטומטית מעל מקבילותיהן בליגות אחרות. מה שכן, וולבס (כסף סיני, סוכן הבית מפורטוגל), לסטר (מאז הבעלים התאילנדי המנוח והאליפות) ווסטהאם הן כן דוגמאות לחיקוי.

אתה מדבר בלשון עתיד אבל התהליך הזה כבר התחיל לקרות. הבעיה שהמציאות בספרד גם לאט לאט נגמרות.

התקווה האחרונה שנשארה לי היא שאיכשהו הבקזיט ידפוק את הכל. לא יודע אם זה אפשר איך ולמה, לא מבין גדול בנושא, אבל אל תהרסו לי את החלום.

אני מדבר בלשון עתיד רק כדי לא להרוס לך את החלום :slight_smile:

@Oleguer23 בהחלט. לסטר קבוצה שעד לפני 6 שנים הייתה בצ’מפיונשיפ בכלל. מקבילתה הספרדית באותה עת הייתה ראיו ויקאנו. מאז לסטר משקיעה את הכסף שלה בתבונה קיץ אחר קיץ, ומביאה שחקנים יחסית לא מוכרים שכמעט מיד הופכים לעוגנים אצלה. גם אסטון וילה עושה יופי של עסקאות, אפילו בתוך אנגליה. על הנייר, לכל קבוצת פרמייר ליג יש את ההזדמנות הכלכלית להפוך ללסטר הבאה. בספרד זה לא קיים, גם עם הניהול המוצלח ביותר. האסימון ייפול מתישהו, ובפרמייר ליג יתחילו להביא גם מנהלים מקצועיים מחו"ל במקום לבזבז את הכסף על גלן ג’ונסונים.

אני בכלל לא מסכים.
לסטר הגיע בשפל היסטורי של הליגה האנגלית. בעונה בה הצמרת הייתה חלשה, לאיזו אסטון וילה יש סיכוי השנה? רק מגיע להם שחקן טוב וסיטי לוקחים להם אותו.

לצורך העניין לא חושב שיש קבוצת ביניים אנגלית מרשימה מסביליה (אם נשים את האליפות של לסטר בצד).

עם התחזקות הליגה אני לא רואה שום אסטון וילה שתשבור לסיטי/ליברפול את ההגמוניה בשנים האחרונות.