כדורגל ספרדי - שוטף

אני לא מתכוון לקחת אליפות, כי ברור שזו הייתה אנומליה, אלא להפוך למועדון צמרת. מאז האליפות לסטר ממשיכה ביציבות מאוד מרשימה, מבלי להוציא את הסכומים שיונייטד/סיטי/צ’לסי/ליברפול מוציאות.

איזה להוציא? היא מוכרת כוכבים בהמון כסף וקונה תחליפים זולים וממשיכים להצליח, ניהול למופת.

אם ככה קבוצה שהופכת לקבוצת צמרת אפשר למצוא גם בספרד, אבל בסדר גודל פחות רציני מאשר לסטר ששוב, מנצלת קריסה של קבוצות אחרות כמו ארסנל.

בספרד להיכנס לשישייה הראשונה זה סופר קשה, אבל ראינו את חטאפה וגרנאדה מתעלות בשנים האחרונות, אוססונה ולבאנטה כבר באופן קבוע נמצאות במרכז הטבלה ועושות את המוות לגדולות. אף פעם לא ראיתי פרגון למועדונים כאלה כי יש קבוצות דרג ב’ וג’ שמצליחות יותר מהן, כמו בטיס, ריאל סוסיאדד וגם ויאריאל שלפני 10 שנים בכלל ירדה ליגה.

לא בטוח שכל הקבוצות שציינתי ימשיכו עוד הרבה שנים במגמה הזאת, ולא בטוח שהן יתעשרו בסדר גודל של לסטר, אבל אם מסתכלים מה כל אחת מהן עשתה מאז שעלתה ליגה בפעם האחרונה, זה מרשים מאוד.

לסטר מאז האליפות ביססה את מעמדה כקבוצת טופ 6.
סביליה ביססה עצמה כטופ 4 עם מקום בליגת האלופות.
באנגליה יש יותר קבוצות גדולות ובגלל זה קשה יותר להצליח שם. לצורך העניין אני גם לא חושב שסביליה הייתה לוקחת אליפות באנגליה (מן הסתם), אבל אם כבר יש קבוצה בעולם שהיא דוגמה לניהול נכון, זו סביליה.

כל הכבוד ללסטר, אבל היא ממש לא דוגמה לקבוצה שהפכה לקבוצת צמרת מהסיבה שיש מעליה עוד איזה 4-5 קבוצות צמרת.

מישהו הזכיר את הברקזיט, וזה כנראה נכון.
בפרמייר ליג יש עכשיו שיטת ניקוד שלא מיטיבה עם שחקנים דרג ב’ מאירופה או מדרום אמריקה, שהם הרוב בקבוצות הבטן של הליגה הספרדית.
הם לא שחקני נבחרת בדרך כלל ולא אמורים לעלות הרבה מאוד.

הפרמיירליג נהנית מחוזה זכויות שידור בשווי של 4.5 מיליארד ליש״ט ל 3 שנים! (19-22).
על הליגה הספרדית לא מצאתי משהו מעודכן,אבל ב 2015 נחתם הסכם בשווי 2.5 מיליארד יורו ל 3 שנים.

ההבדלים עצומים,הבעיה היא לא החלוקה,למרות שזה תמיד כיף וסקסי להאשים את הגדולות החזירות,הבעיה היא בשיווק של הליגה,ליגה שנהנתה מרונאלדו,בייל,בנזמה,קרוס,מודריץ,ראמוס,מסי,ניימאר,סוארז,צאבי ואינייסטה בו זמנית ולא השכילה לנצל את זה לסחיטת חוזי שידור מפוצצים.

תסתכלו רק על ההבדל בשידורים עצמם,השעות של המשחקים,האצטדיונים,האווירה,אין בכלל מה להשוות,אני לא מבין איך אפשר לשווק ליגה עם כל כך הרבה פוטנציאל בצורה כזו גרועה.

דו"ח רשמי של ההתאחדות מראה סכום של 1.8 מיליארד יורו ב 2020. ירידה קטנה לעומת 2019.

עמוד 54.
אני לא יודע ספרדית, כך שאני יכול לטעות.

יש גם דו"ח מעניין של אופ"א, המראה עליה גדולה של הליגה הספרדית לעומת עליה קטנה של האנגלית. בעיקר בזכויות השידור מחוץ למדינה. אבל הפער עדיין גדול
https://www.footballbenchmark.com/library/2020_uefa_club_licensing_benchmarking_report
עמוד 72.

בתחילת העונה נתקלתי בנתון שהראה שבליגה הספרדית משחקים הכי פחות זמן ב-5 הליגות הבכירות, פלגריני קרא לה ליגה משעממת והנה עכשיו נתקלתי בנתון מאוד לא מחמיא לליגה שנראה שיורדת מאוד ברמה

שימו לב- טבלה שלישית מימין זה כמה שיחקו כל משחק בליגה הספרדית לפי השעון מה שאנחנו ראינו על המסך בשתי המחציות, טבלה שנייה מימין כמה בפועל שוחק אחרי עצירות מצבים נייחים הצגות פציעות דיבורים וכל זה על הדשא…מאוד לא מחמיא.

נוסיף לזה 16 שערים ב-9 משחקים…1.7 שערים למשחק ולפנינו ליגה שלא נמצאת במצב טוב…וחבל

יש השוואה לליגות אחרות? זה בהחלט נראה לא מחמיא, אבל אני תוהה מה נחשב “סטנדרטי”.

ראיתי בשבת את המשחק של הסיטי נגד סאות’המפטון. הם נחשבים לקבוצת תחתית טיפוסית באנגליה. סיטי לא הצליחה לכבוש, דקה 70, סיטי מנסה להפעיל מכבש, סאות’המפטון לא רק שלא העבירה את הזמן, אלא גם ניסתה לצאת קדיצה ולהשיג שער. עד שריקת הסיום לא היו מריחות זמן, אפילו לא ריצה לדגל הקרן למרוח זמן בצורה חוקית.

למחרת ראיתי משחק מהליגה הספרדית, חושב שרובנו כאן בפורום צפו בו. מקום ראשון נגד מקום שני. ולנסיה בזבזה זמן מכשכבשו את השער עד שריאל כבשה את השני. בלי ניסיון להסתיר את זה, מריחות זמן לאור היום. גם במשחק אתמול של בארסה נגד גרנאדה, זה פשוט היה מביש. גרנאדה עשתה הכל כדי לא לשחק כדורגל.הבעיה היא שזה חוקי לגמרי בספרד. כמו מהרבה בחינות, גם כאן הליגה הספרדית מרחק רב מאחרי הליגה האנגלית.

הנה.

לא מבין למה לא מנסים לפתור כבר את הבעיה הזו, זה לא מסובך מדי: שתי מחציות של 30 דקות עם שעון עצר ואסור לשום שחקן לדבר עם השופט חוץ מהקפטן.
ואם כבר משפרים את המשחק אז שישפרו קצת את חוק הפנדל על הדרך וייתנו לנו לשמוע בטלוויזיה את השיחות בין השופט במגרש לשופטי הוואר פלוס השיחות עם הקפטנים.

חטאפה בצלילה חופשית, בורדאלס מאמן פשוט מצוין,שמח בשבילו שעבר לקבוצה עם טיפה רצון להישגיות גם אם זה אצל פיטר לים.
נראה כרגע שחטאפה הקבוצה החלשה בליגה.

אם הייתי אוהד ולנסיה היתי אומר שעשית נאחס לא קטן…

3-0 דקה 20 לסביליה

ראית את המשחק שלהם אתמול מול אתלטיקו? הפסידו בעשרה שחקנים אחרים שהובילו עד הדקה ה75 בערך. הם שיחקו נהדר. לא שהם היו טובים יותר מאתלטי, אבל הם תקפו והציגו מגוון של איכויות. הקבוצה הכי חלשה כרגע בליגה היא גרנאדה, ופער עצום.

פתיחת עונה מצויינת של לאמלה בסביליה
נראה שהתעורר מחדש לחיים

לסביליה יש סגל מצויין היא פשוט לא מצליחה לשמור מספיק על יציבות

היה חייב להיות מורחק. אין לי מושג איך זה עבר לו בשקט.

אני רושם את אלאבס בתחרות שק החבטות של הליגה.

לא באמת יצא לי לראות אותם העונה למעט במחזור הראשון שאז הם שיחקו מול ריאל מדריד.
אם הם באמת יותר גרועים מגרנאדה אז שאפו. הם הצליחו לשבור שיאים. ממה שהצלחתי לראות לגרנאדה אין שום איכות. אף שחקן בקבוצה הזאת לא מוסיף מימד של מהירות, של מסירה איכותית או החזקה בכדור. אני לא מבין איך הקבוצה הזאת משחקת בליגה הראשונה.

לא, אבל ראיתי את הנתונים של המשחק, לא מעודדים בכלל בשביל חטאפה.
ובאמץ מסתבר שניחסתי את בורדאלס, עדיין אני מאמין שהוא יוביל אותם למקום באירופה.
ויש לי הרגשה שאלאבס תשתפר, יש לה חלק התקפי מעולה, אני מאמין שיגיע גם התקופה הטובה שלהם.