קיקה סטיין הוא מאמן התקפי נהדר, אבל שילמד מפאקו חמס. הוא חייב להבין שבשביל קבוצה כמו בטיס הוא חייב גם משחק הגנה. השתי גולים ראשונים זה פשוט היה בדיחה. הוא לא יכול לשחק מול קבוצות כמו ריאל או ברצלונה על “מי יבקיע יותר” בטח לא מול מסי וסוארז…
או שברצלונה היא הטובה בעולם יחד עם סיטי, ולמה שמספיק נגד ריאל מדריד בברנבאו או נגד סביליה בפיחואן, יש גבול.
אור, שאתה רואה את ברסה, אתה באמת מרגיש וחושב שהיא שניה רק לסיטי?
בארסה בכושר הכי טוב, והיא רק מתחזקת. אני לא מאמין שהכל מושלם, אבל עם מסי ובוסקטס הכל אפשרי. סיטי מפרקת את הפרמיירליג, בארסה לא הייתי אומר שמפרקת את הליגה הספרדית כי כל משחק כמעט מתחיל קשה ובארסה מצליחה להכריע בסוף. זה ווינריות. אם זה סן ממס, אם זה נגד ויאריאל, סלטה, ריאל סוסיאדד…הקבוצות האלה עושות חיים קשים.
אין מקום לרגשי נחיתות. תבחנו את התוצאות האחרונות של סיטי ותראו שהיא כבר לא ממש דורסת את הפרמייר ליג. כרגע אין שום יתרון לסיטי על פני ברצלונה, לא על הנייר ולא על המגרש. למען האמת, עם כל האפרוריות היחסית של ברצלונה, לאף קבוצה אין כרגע יתרון עליה.
וכמו שאמר פפ, איפה מסי משחק? בברצלונה? אז היא הפייבוריטית לזכייה בליגת האלופות.
מסכים עם שארקי עד לקטע של האפרוריות…
בארסה מתחברת במשחקים האחרונים וכבר לא נראית אפרורית בכלל. למעשה מהמשחק בברנבאו ועד עכשיו (למעט המעידה הקלה אצל אספניול) המשחקים של בארסה מלהיבים. במיוחד המחצית השניה
יחסית, יחסית. אני לא חושב שהיא אפורה בכלל, אבל מה אני אעשה שכל פוסט שני שאני קורא מזכיר את היעדרו של טיקי טאקה הקדוש.
סיטי כרגע במצב בו היא נמצאת כמו שתמיד היו אומרים על בארסה וריאל - יכולים להרשות לעצמם להוריד הילוך כי האליפות כבר מובטחת. והאמת? איזו סיבה יש לפפ לשחק באותה רמה ואינטנסיביות שהקבוצה שיחקה בשיא? סרגל מאמצים, מושג שעושה לי התקפי נוסטלגיות, זה מה שקורה עכשיו. כרגע בארסה עדיין עולה בהרכבים הכי חזקים שלה ואני קצת מודאג, אבל כשהיא בשיאה היא עם מסי ובוסקטס פשוט ברמה הכי גבוהה. אין עוד קבוצה כיום בכושר טוב יותר. לא באיירן, לא יובה, לא פריס, למרות השמיניות.
לא שאני חושב שהיא ה"פייבוריטית" לצ’מפיונס, אבל אתה לא חושב שבארסה של העונה קבוצה חזקה?
כתבתי על זה פוסט שלם לפני כמה שבועות, כל היוהרה והשחצנות הזאת מכל מיני אוהדים בעלי זיכרון קצר כמו של נמלה כל כך מעצבנים אותי. רק לפני שלושה חודשים אחרי הקיץ הכושל עם הסופר קופה המשפיל ירדנו לתחתית.באותו מהירות שצמחנו, אנחנו יכולים להתרסק שוב. טיפה צניעות לא הרגה איש…
השנה הצמפיונס מפוצץ בקבוצות חזקות. אני בכלל לא בטוח שאנחנו עוברים את צלסי,… ובכנות, ההרגשה שלי שצלסי הולכים לחגוג על סרגי רוברטו, זה הולך להיות רע…
אחד המבחנים של ואלוורדה הוא לשמור על הראש של השחקנים בקרקע, באליפות השניה של לוצו, למדנו מה קורה שמזלזלים לפני הסוף.
(משום מה, הגבתי לנדב, הפוסט לא בתגובה אליו)
את הנביחות של החלאות (ניגרו ניגרו לאומטיטי) שמעו בכל השכונה.
https://twitter.com/JaumeMoyano/status/960205391098499074
כמו בימים של האחים נביל ולנסיה סיפקה הערב דקה של הומור בריטי משובח. במצב של פיגור שחקני ולנסיה ממתינים שקראסקו יחצה את כל המגרש לעמדת החילופים ורק אחרי זה מסתבר שגם מרסלינו מבצע חילוף ושגם המוחלף שלו יצטרך לחצות את כל המגרש.
אל תכעס עלי, אבל ההומור הבריטי המשובח הגיע בחסות גרייזמן
גריזמן במשחק הזה בעיקר שמר על פרחו. הקהל צריך להעריך את מה שהצרפתי עושה בשביל סימאונה.
טוב זה רישמי, שנה הבאה יהיה טכנלוגית וידאו עזר לשופטים בליגה הספרדית
מחזור מס’ 28 מגיע אלינו הערב, זוהי רשימת המשחקים!
ז’ירונה ואוהדיה הנלהבים במונטיליבי יארחו את דפורטיבו לה קורוניה הנואשת לנקודות ומחר ריאל מדריד תצא למשחק חוץ קשה מול אייבאר שרוצה להפתיע. הסיכוי האחרון של סביליה להעפיל לליגת האלופות בעונה הבאה יהיה בקרב ישיר על המקום הרביעי נגד ולנסיה. ברצלונה תצא למלאגה בקרב קצוות, כשלמחרת אתלטיקו מדריד תארח את סלטה ויגו.
ז’ירונה כבר עם 5 ניצחונות בית בלי לספוג שער, המשחק הראשון של המחזור יהיה נגד דפור שלדעתי תרד לליגה השנייה ובעונה הבאה תעבור מהפכת צעירים (קבוצת המילואים חזק על העלייה לליגה השנייה, אבל כנראה זה לא יקרה). פשוט מדהימה העבודה של פבלו מצ’ין וההתנהלות של המועדון הזה, דוגמה למופת למועדונים מכל מדינה.
הפוסט בפייסבוק:
כמה מילים על השבוע שעבר על הספרדיות באירופה, במיוחד בליגת האלופות.
קודם כל, אי אפשר להכריע בצורה חד משמעית מי הליגה הטובה בעולם. הכוונה היא, שפערי הרמות לא כאלה גדולים. אבל וזה אבל גדול.
סביליה לימדה אותנו שיעור חשוב בכדורגל, ובמיוחד את אלה הנקראים “אנגלופילים”. אין לי בעיה נגד הכדורגל האנגלי, אני מודע למה הוא שווה. אבל סביליה לימדה אתכם דבר כזה - אם תמשיכו לזלזל בכדורגל הספרדי, בלונים ימשיכו להתפוצץ לכם בפנים.
נכון, יש כאלה שמודעים לבעיות של הכדורגל שלהם, אבל יש הרבה מאוד תגובות ברחבי הרשת על כך ש"הליגה הספרדית זה בקושי 3 קבוצות וכל השאר פח זבל" או משהו כזה. אני מניח שאת הסיסמאות ריקות התוכן האלה אתם כבר מכירים בעל פה. “ליגה זה 20 קבוצות, לא 3”, “הקצב באנגליה יותר מהיר”, “ישברו לו את הרגליים באנגליה” וכו’.
סבבה, אני מקבל את הטיעונים, אבל לא במלואם. נכון, ליגה זה 20 קבוצות. באנגליה ובספרד גם כן, הן מחולקות לפי רמות. בכל אחת יש את הפייבוריטיות לזכייה באליפות לפני כל עונה. בספרד אלה ברצלונה וריאל מדריד, באנגליה העונה אלה היו מנצ’סטר סיטי ומנצ’סטר יונייטד. יש את הקבוצות שרוצות להתקרב אבל יודעות שזה יהיה קשה: צ’לסי, אתלטיקו מדריד. יש את הקבוצות שרוצות להעפיל לליגת האלופות: ולנסיה, ליברפול. יש את הקבוצות הרוצות להתברג גבוה יותר: טוטנהאם, סביליה. יש את אלה שלא מודעות לעצמן, והן יותר מכוונות להכנסות גבוהות מאשר להישגי כדורגל: ויאריאל, ארסנל.
אז תנו לי לחדש לכם משהו: אין 7 מועמדות לאליפות באנגליה. שאר 13 הקבוצות מצד שני, לא ברמת הליגה הלאומית. ויודעים מה? גם בספרד. הבטן הספרדית השנה חזקה מתמיד. לא סתם קבוצות כמו בטיס, ז’ירונה, לגאנס, אספניול, ויאריאל ניצחו את ריאל מדריד, אפילו ברצלונה לא טיילה מול קבוצות כמו אספניול, חטאפה, סלטה ויגו, אתלטיק בילבאו.
ויותר מזה: כשמנצ’סטר יונייטד מפסידה לסביליה, התירוצים עפים באוויר. “זה לא יונייטד, זה מוריניו”, “הם עייפים”, “עומס”. אז קודם כל, זה כן מנצ’סטר יונייטד, כי אם “מאמן גרוע” כמו מוריניו מגיע למקום השני בליגה, זה כן אומר משהו על הליגה שלא מצליחה להתמודד איתו (ואף מילה על ארסנל המביכה). דבר שני, ספרו את זה לסביליה שמתחילת ינואר משחקת משחק כל 3 ימים בגביע המלך, באלופות ובליגה, מול קבוצות קשוחות שמביסות אותה או עושות לה את המוות.
אז אותו דבר, כשריאל מדריד הפסידה בליגה. העיקר לא להודות שהקבוצות האלה עושות שיעורי בית. מאמנים מתוחכמים עם מוח קודח למדו ויישמו. אותם מאמנים ושחקנים שבעוד כמה חודשים נשמע עליהם מועמדים לקבוצות עשירות יותר (הרי כסף קונה תארים, לא?).
בעוד שהמועדונים הקטנים מתמודדים מול הכסף הגדול עם צמיחה גדולה יותר ויותר של כשרונות ומאמנים, יש מקום אחר שבו חושבים שאם יש להם כסף לקנות שמות גדולים יותר אוטומטית סותם את הגולל.
כדורגל זה לא 11 שחקנים עם OVERALL גבוהה. כדורגל זה לא פיפא. אולי הפרמיירליג היא פיפא - התגשמות הפנטזיות של שחקני מחשב שקונים אצלם בקריירה את השחקנים עם השמות המפוצצים ביותר. אז בזמן שאנגליה זה פיפא - ספרד זה פוטבול מנג’ר.
ושוב פעם, הליגה האנגלית מעניינת, מקבל את הטענה הזאת שהיא המעניינת בעולם. זה הרי המוצר הטוב בעולם, זה שעטוף הכי טוב. זה לא אומר שהליגה הספרדית היא פח אשפה. תנו לכדורגל הספרדי, זה שמייצר לפרמיירליג כשרונות, זה שמייצר תארים אירופיים ועולמיים, את הכבוד. בהצלחה במונדיאל.
אני לא מתחבר לנימה האופולוגטית של הפוסט שלך. הליגה הספרדית טובה יותר מהאנגלית. זהו. זה אמירה שאפשר לעמוד מאחוריה יותר מרוב ויכוחי הרשת בימינו. זו כמובן אמירה ספורטיבית ולא אמירה על טעם, שהוא דבר סובייקטיבי. אני מניח שיותר אנשים בעולם אוהבים את הליגה האנגלית כי היא משווקת וארוזה טוב יותר. ואולי הם אוהבים את הסגנון. אבל מה שיפה בספורט זה שלא הכל סובייקטיבי וסגנונות גם באים לידי ביטוי על המגרש
אני מסכים איתך, אבל הבעיה היא שאין הגדרה מדויקת למה “יותר טובה”.
יותר חזקה? בטן חזקה יותר? משחקים מהנים יותר?
מה שכן, יש הרבה סתירות בין טיעונים מהעבר. אם זה שפעם טענו שההגנות בספרד פח, אבל מצד שני מתלהבים מ4-3 בכל מחזור שני באנגליה. 0-0 יש כמעט בכל מחזור בספרד. חלק נובע מחולשה של קבוצות (תחתית לרב), חלק מהגנות חזקות.
אפשר לאמר שכדורגל משחקים על הרצפה וברוגע, ולהעיף כדור קדימה, או 5 כדורים ננגחים במהלך אחד באוויר במרכז המגרש, לא מביא כלום. בשורה התחתונה, אני טוען שבכדורגל אין מקריות, והספרדי לדעתי מחושב עד כדי מינימום מקריות. לא תמיד זה עובד, כמו בכל דבר בכדורגל.
משחקים מהנים יותר זה שאלה סובייקטיבית ומתחברת לעניין של סגנון משחק. סגנון המשחק האנגלי שונה מסגנון המשחק הספרדי, וכל אחד נהנה ממה שמהנה אותו יותר. אני יודע שלליגה הספרדית יש צמרת חזקה חזקה יותר ואין לי שום סיבה להניח שיש נפילה בבטן התחתונה או בתחתית. האינטואיציה צועקת נגד זה אמנם, בגלל שקבוצות התחתית האנגליות משמעותית יותר עשירות ממקבילותיהן הספרדיות. מצד שני הכדורגלן הספרדי טוב יותר ממקבילו האנגלי והוא מוצע בזול, ככה שזה אפשרי שזה מתקזז. ואין לי סיבה להניח שלא. אני לא אומר שבהכרח כל קבוצה ספרדית טובה ממקבילתה בליגה האנגלית (מבחינת המיקום) אבל אם תמצא פורמולה מספרית שתייצג את החוזק הממוצע של כל קבוצה, הממוצע של הספרדיות יהיה גבוה יותר מהאנגליות