כדורגל ספרדי - שוטף

https://twitter.com/BBCSport/status/1027838640012111872?s=19

למי שפספס…

הליגה הספרדית חתמה על הסכם שחלק מהמשחקים יתקימו בארה"ב או קנדה . יכול להתחיל אפילו השנה.

https://twitter.com/barcacentre/status/1030039187284807687

סה"כ הגיוני. בואו ניקח שחקנים שגם ככה מותשים מעודף משחקים בעונה, וכשחלקם הגדול גם טסים ליבשות אחרות כמה פעמים בשנה למשחקי הנבחרות, ונוסיף להם עוד טיסות ליבשת עם שעון אחר, מזג אוויר אחר, ותנאים אחרים.

לפעמים אני תוהה מתי יגיע גל פציעות בקנה מידה הזוי, שאולי ירגיע קצת את השטויות האלו, ולפעמים אני בהלם שזה עוד לא קרה.

כל עוד הכסף הגדול מדבר , וריאל וברצלונה לא יתנגדו. זה רק יחריף.

יש בזה קצת אבסורד. למרות שאני לגמרי מבין (לא מקבל, מבין) למה הקבוצות הגדולות לא מתנגדות לדברים כאלו (או לא פועלות להקטנת מספר המשחקים בעונה), אני גם לגמרי לא מבין את זה שהן לא מתנגדות. וזה רק הולך ומחמיר.
מעניין מה יקרה ב-2022, וכמה שחקנים יסיימו את העונה ההיא על הרגליים.

למי ילכו ההכנסות מהמשחק? אם לקבוצת “הבית”, אין מה להתפלא שהגדולות לא מתנגדות. באורח פלא הן תמיד יהיו המארחות במשחקים האלו, באצטדיונים של 90 אלף איש, בהם אפשר לגבות 200 דולר לכרטיס הכי זול כי תמיד יהיה אמריקאי עם ארנק שמן שיסכים לשלם.

אהיה מופתע באמת אם יערך קלאסיקו או דרבי מדרידאי בארה"ב. במקרה כזה, אחת הקבוצות תוותר במודע על הביתיות, במשחק בו היא מאוד חיונית. קשה לי לראות את ברצלונה מוותרת על קלאסיקו בברנבאו, ומקריבה את היתרון הביתי שיש לה במדריד בשביל לוס אנג’לס, לא משנה כמה כסף מונח על השולחן.
צחוק בצד, אם יונייטד או ליברפול משחקות ביניהן משחק ליגה בארה"ב במקום באולד טראפורד או באנפילד, יהיו מהומות.

ממש מתנגד לעניין המשחקים בחו"ל, אך לא לעניין עודף המשחקים.
זה הכדורגל, וכאוהד אני רוצה לראות משחק או 2 בשבוע. זה גורם לקבוצות לבנות את עצמן יותר לעומק ויוצר, לטעמי לפחות, עוד עניין. הוספת משתנים וסיבות להרכבים שונים לטעמי זה מבורך, אני רוצה שתהיה ההתלבטות בנוגע לאיזה שחקן צריך לפתוח ומתי.

גם איגוד השחקנים בספרד לא קיבל את זה יפה:

איקר מוניאין מעניק לבילבאו 2:1 מוצדק בדקה ה- 93 נגד לגאנס. היה משחק עם קצב טוב (ואדוריס נפצע…).

השוער שהחליף את קפה עדיין אוכל פיתה עם שוקולד השחר לארוחת עשר, אבל הייתה לו אחלה עצירה. הוא גבוה ונראה שגם זריז. בכלל, בילבאו קבוצה מעניינת מאד השנה, לדעתי יכולה לרוץ חזק.

המחליף של קפה זה יאגו הררין, שוער הגביע עד עכשיו. אבל בערך ביום שקפה עזב, יאגו נפצע.

הערב ראינו את מערכת עזרת הוידאו בשיא תפארתה. בדיוק 15 שניות לקח לשופטי הוידאו לאשר את השער של גראנרו. הויכוחים וההתחננויות לשופט היו בדרך כלל גוזלים יותר זמן.

כמה מילים שלי בקצרה:

ולנסיה בשנת המאה למועדון והעומס של הצ’מפיונס פשוט לא בנתה קבוצה מספיק טובה. החליפה חלוצים בחלוצים. בטשוואי במקום זאזא המרגש נניח, גאמיירו במקום וייטו. גדש כנראה היה משימה בלתי-אפשרית אז היו צריכים להתארגן על עוד קשר התקפי חוץ מצ’רישב שלא פתח היום. ולנסיה שיחקה עם ארבעה קשרי אמצע. אגב, אשתקד ולנסיה אמנם עשתה תיקו עם לבאנטה שהראה ספקות לגביה אבל מאז הכל היה טוב - תיקו בברנבאו ונגד אתלטיקו ומאז היא ניצחה שמונה משחקים רצופים. הפעם היא כבר נופלת במחזור השני, מאכזב למרסליניו נקודה מתוך 6.

אתלטיקו מתקשה להסתגל ‘לסטטוס’ החדש שלה - כבר לא מצפים רק למלחמה, 1:0ים דחוקים ו-‘פארטידו אה-פארטידו’ אלא גם לקצת ברק וכיף במשחק שלה, לא רק 11 רובוטים, בטח במשחק בית, וזה לא קורה, קבוצת צמרת צריכה לפרק את ראיו בבית, ואם לא אובלאק מעניין מה היה קורה. אבל אין לי ספק שאתלטיקו תהיה יציבה. לא מתחייב על שינוי בגישה או בשיטה שלה אבל היא כן תשיג את הנקודות שבוע אחרי שבוע.

בטיס בנתה הר של ציפיות העונה ובינתיים שני משחקי פתיחה מאוד מאכזבים עם נקודה אחת בלבד ואפס שערי זכות, ואחר-כך יש לה את הדרבי נגד סביליה וגם את ולנסיה, וואו! חואקין פצוע והוא שחקן חשוב גם מקצועית וגם מעבר לכך אבל בטיס קיבצה אליה מספיק שחקני קישור והתקפה טובים וזה לא נראה טוב ועוד מעט יש את העומס של אירופה.

סביליה לא הייתה במקום הראשון(נכון לתחילת המחזור) מאז משחק הפתיחה של 2007/08 אז הביסה את חטאפה 4:1. בינתיים מצ’ין לא מפסיק לנצח וסארבייה מבקיע כמו שלא כבש מעולם. הערב סביליה אמורה לנצח גם את ויאריאל שמעבר לריגוש עם סאנטי קאסורלה המתקאמבק - יש סימני שאלה לגביה.

אם גדש לא יגיע בסוף זה יהיה מאוד משונה. בפ.ס.ז’ אין לו באמת מקום בסגל (והוא לא רוצה להישאר) והם גם צריכים את הכסף הזה בשביל לאזן את הספרים. לא ברור לי איך העסקה עדיין לא נסגרה, הייתי משוכנע שפריז תיאלץ להתפשר עם הסכומים שמציעה ולנסיה בסופו של דבר.

כצפוי, גדש חוזר. סופר קריטי מבחינת ולנסיה לאור משחק האגפים שלה בשני המחזורים הראשונים.

כמה מילים לגבי אתלטיקו:

• אתם רואים את הספסל בתמונה? 115 מיליון יורו יש שם. ולכן התקשורת תוקפת את צ’ולו, למרות שזה עוד מוקדם.
  • הפתיחה הגרועה ביותר שלה בעידן צ’ולו, בסה"כ 4 מ-9. בשנה שעברה סיימה 5 מ-10 משחקיה הראשונים בתיקו, צריך לשים לזה לב.
    לוח המשחקים אכזרי אפילו אבל זה לא רק זה אלא בעיקר היכולת. כי ראיו היא אחת הקבוצות הגרועות בליגה ואתלטיקו הייתה מולה קטסטרופה.
  • אובלאק, חימנז ולאמר המחליף הם היחידים שקיבלו ציון אתמול על ההופעה בבלאידוס לפי המארקה, והם קיבלו כוכב אחד. כל השאר: סימן כזה - כלומר כלום.
  • צ’ולו:“זו נורת השכמה בשביל כולנו ובעיקר בשבילי”.
  • אגב, עוד נתון מזעזע, לראשונה מאוקטובר 2013 מול אספניול - אתלטיקו מסיימת משחק בלי אף בעיטה למסגרת - 1778 ימים עברו.
  • ומה עם סלטה? אמנם לואיס אנריקה היה אתמול בברנבאו אבל יאגו אספס ‘עונה’ לחוסר הזימון שלו עם שער, הראשון שלו העונה.

הדרבי הקטן של ולנסיה יוצא לדרך כבר ב-13:00 בצהריים. חשבנו שנגמלנו מהשעות האלה. אל תשאלו אותי למה. גדש יחכה עם הפרמיירה, הוא כלל לא בסגל. לבאנטה עם שני משחקים מנוגדים לחלוטין במחזורי הפתיחה - 3:0 קטלני בבטיס עם מתפרצות מעולות לעומת יכולת בינונית נגד סלטה במשחק הבית. אחרי ההפסד לאספניול, בולנסיה יש קצת לחץ.
אגב הליגה הספרדית תחלק 50 אלף בקבוקי מים ו-20 אלף כובעים כדי לנסות להתגבר על החום האדיר שצפוי…

בטיס - סביליה

הדרבי של אנדלוסיה מבטיח תמיד הרבה יותר מכדורגל, וכך יהיה. בעוד בשנה שעברה הירוקים היו הקבוצה השולטת בעיר וסביליה ראתה בעיקר את הגב שלה - הפעם זה נראה אחרת. אחרי הגרלת שלב הבתים בליגה האירופית, שתיהן מתפנות לליגה ורוצות להשיג ניצחון לפני הפגרה. הקפטן חואקין שטרם שיחק העונה בגלל פציעה, מצד אחד - הירוק, והקשר החדש גונאלונס(כבר כבש שער בכורה בליגה האירופית), מהצד השני - האדום - הם החידושים העיקריים לקראת ההרכב הערב. שימו לב שבטיס חגגה אשתקד עם 5:3 ענק בפיחואן וסביליה רוצה נקמה, ומצד שני כשבטיס היא המארחת היא לא הצליחה לנצח דרבי מאז 2006. קיקה סטיין מחכה לא רק לשער בכורה בחלוף שני מחזורים עקרים, הוא לא יסתפק בפחות מניצחון. התוצאה? זה כבר לא חשוב. “אני קונה 2:1 עם הרבה סבל בדרך, העיקר שננצח”, אומר המאמן כשמזכירים לו את המשחק בעונה שעברה. דווקא במשחק הבית מול ויאריאל ראינו סביליה מעט מאכזבת, אולי בגלל העייפות. אנדרה סילבה היה הכוכב במחזור הפתיחה עם שלושער אבל השחקן הטוב בקבוצה שיהווה סכנה תמידית על בטיס הוא סארביה שלא מפסיק לכבוש מפתיחת העונה, וביום חמישי זכה לקצת מנוחה הכרחית לפני הדרבי. בבטיס, כמו בסביליה, שלושה בלמים ומעניין לראות את קנאלס בעמדה אחורית. הרכבים משוערים::

אואסקה קבוצה חביבה. אבל קיבלה שיעור לחיים, שאתה אואסקה ואתה מגיע לקאמפ נואו (או לברינבאו לצורך העניין) אסור לך לעשות תחרות של מי יכבוש יותר שערים. זה תמיד יגמר רע.

חבר שלח לי הודעה כדי לעקוץ אותי בתור אחד שתמיד תוקף את הליגה האנגלית - ‘8:2! חרא של ליגה, מה זה פה כדוריד?’, ואני דווקא חושב להיפך, מחזור מצוין עבר עלינו, שימו לב לקשיים של קבוצות הצמרת והואסקה אמנם תקפה קצת בהגזמה אבל היו כבר קבוצות שקיבלו שמינייה למרות שהחנו את האוטובוס. בתקשורת מיהרו לכתוב שני דברים: קודם כל לגבי נבחרת ספרד, לואיס אנריקה נצפה בשבת בברנבאו וטען שהתקבל יפה מאוד. אז אחרי המשחק אמש ‘שאלו’ במארקה - ‘לואיס, באמת יש לך שחקן יותר טוב מג’ורדי אלבה?’ והמגן עצמו שהתראיין פירגן למרקוס אלונסו וגאיה. שנית, במארקה כתבו האם זו שוב ‘ליגה של שתי קבוצות’.

ועכשיו אני:

• לקטגוריית ‘השחקן שהכי אהבת שלא משחק בקבוצתך’ אפשר להוסיף לרשימה שלי גם את חואקין . התשוקה, המהירות גם בגיל המאוחר, ולא כל יום הוא כובש שער בראש. מוריד חולצה אחר-כך כמו איזה ערס, כמה שהוא בטיקו, כמה טוב שהוא חזר. חואקין לא ממש עמד בציפיות, לא בכלל ולא בנבחרת אבל הוא חצי אלוהים בבטיס, ובטיס בדיוק בזמן משיגה ניצחון בכורה העונה ויוצאת לפגרה בראש שקט.

• ולנסיה עם שתי נק’ בלבד, ובעוד התיקו במחזור הראשון נגד אתלטיקו מתקבל על הדעת - שאר התוצאות לא ממש. היא לא שיחקה משחק אחד במוקדמות צ’מפיונס או משהו כזה ואין עליה שום עומס. הקישור לפחות בינתיים לא נראה כמו האמצע החזק של העונה שעברה, אני התאכזבתי. לבאנטה מתגלה כאגוז קשה לפיצוח בתחילת העונה כמו אשתקד.

• מהיום שליאו מסי היה לבוגרים של ברצלונה ב-2004/05, גם אם בשנים הראשונות זה לא היה בזכותו(אלא בזכות רונאלדיניו ואטו נניח) - בארסה הקבוצה שמייצרת גולים הכי בקלות באירופה, כל קבוצה שתשחק נגדה פתוח מדי - תחטוף. לואיס סוארס צריך לבקש להתחיל את העונה במחזור השלישי והאמת שבכל משחק מעניין לראות איזה 11 תעלה בארסה.

זה תמיד היה הטיעון המוביל בניגוח הליגה, כאילו שעדיפה ליגה עם קבוצה אחת כמו איטליה, גרמניה או צרפת.
לא עברתי על הנתונים אבל באינטואיציה על סמך זכרוני המוגבל - ברוב המקרים בכל ליגה התחרות נעה בין שתי קבוצות לקבוצה אחת שלכולם ברור משלב מוקדם שהיא בדרך לאליפות. לעיתים נדירות יותר יש שלוש מתחרות על התואר, וזה קורה בספרד לא פחות מאשר במקומות אחרים (אפילו אנגליה וששת גדולותיה על הנייר).

לגבי אתלטיקו, היא מתחילה לגלות שיש מחיר להצטרפות הרשמית למועדון של הגדולות. פרטידו א פרטידו זה קשה כשכל יריבה מתייחסת אליך כאל בארסה או ריאל.

אמנם זה מאוד מוקדם אך במארקה בדקו מה המצב בשלוש הגדולות עם שחקני הרכש החדשים בליגה בלבד. בריאל מדריד קורטואה היה שחקן הרכש היחיד ששיחק והוא פתח בהרכב פעם אחת(ביום שבת), בברצלונה ארתורו וידאל זכה ל-38 דק’ שזה הכי הרבה ומאלקום שיחק 6 דק’ בלבד ובאתלטיקו המצב יותר טוב עם 187 דקות של לאמר הרכש היקר שלה ועוד משחק אחד שלם של רודריגו. הסיכום:

ברצלונה: וידאל - 38 דק’| ארתור - 28 דק’| לנלט - 25 דק’| מאלקום - 6 דק’
אתלטיקו מדריד: לאמר - 187 דק’| רודריגו - 90 דק’| קאליניץ’ - 34 דק’| ג’לסון - 32 דק’| אריאס - 22 דק’| אדאן - לא שותף
ריאל מדריד: טיבו קורטואה - 90 דק’| אודריוסולה, ואלוורדה(קסטיליה) ו-ויניסיוס - לא שיחקו.

הטבלה בעונה שעברה אחרי 3 משחקים:

1. ברצלונה - 9 נק’, יחס שערים 9:0
  2. ריאל סוסיאדד - 9 נק’, יחס שערים 10:4
  3. סביליה - 7 נק’, יחס שערים 5:1
  4. אתלטיקו מדריד - 5 נק’, יחס שערים 7:3.
  5. ריאל מדריד - 5 נק’, יחס שערים 6:3

תגובה באיחור, אבל תוסיף גם את היד החופשית שניתנה לליגה לסדר את לוח המשחקים לפי רצונה יצר את המצב הנוכחי. די להסתכל בלוח המשחקים של ברצלונה ושל ריאל עד כה, לעומת זה של שאר קבוצות הצמרת, כדי להבין שמוקדם להכריע גורלות.

אני אחכה עוד כמה שבועות. גם כדי לראות מה קורה בליגות אחרות בקרב על האליפות. נראה מי תיפול ומי תמשיך להקשות. לפעמים, קבוצות שמקשות על המועמדת “היחידה” נעלמות כשזה מגיע לטיעונים, בעיקר אצל כאלה שאוהבים לשנות אותם כשזה מגיע לליגה שלהם.