כדורגל ספרדי - שוטף

א. מי זה אתם? מאיפה לך?
ב. תכף תרשום שכשברצלונה זכו בליגת האלופות זה לא הזיז לי כמו שכשריאל זכו. וואלה.
ג. האמת שזה כן הזיז לי. שמחתי ממקום סובייקטיבי שזה ככה כי ניימאר הוא מפלצת(בטח שיותר מויניסיוס) אבל אני בעד ששופטים יגנו על שחקנים ובטח שבעד צהובים על עבירות דוחות.

אני זוכר טוב מאוד את התגובות של אוהדי מדריד. אולי אני מכליל פה, אז יכול להיות שאתה צדיק בסדום. עכשיו זה קל לנסות ולצאת נחמד עכשיו.

ניימאר חטף אז בדיוק מה שוינסיוס חוטף היום גם בצד של הפרובקציות מצידו וגם העבירות אבל אז לא מעט אוהדי ריאל הסבירו לי ולאוהדי בארסה שזה “בגלל סגנון הכדורגל שלו” . שבילבאו פירקו לניימאר את הגוף בגמר גביע ההוא, בוא נגיד שפורום ריאל לא נכנס לאבל.

ויני חוטף עבירות מכוערות (בעיני הרבה יותר גרוע הקללות הגזעניות שהוא חוטף מהקהל) אבל בסדר הוא לא תמים ולא צדיק. יש מספיק קטעים ביוטיוב על הפרובקציות שלו שלא מעט מהם השופטים מתעלמים. הוא לא איזה קורבן תמים שנטפלים עליו.

עכשיו זה קל גם לרשום שטויות עלי, על אוהדי מדריד או על סנטה קלאוס. אני לא גלגול של לייזר, גיא. ק או כל אוהד מדריד זועם אחר מלפני עשור בספורטאנטר.

וואלה. ועוד חדשות: אוהדי מכבי זעמו כשפואד התקיף את זהבי. אוהדי הפועל לעומת זאת לא נכנסו לאבל…

אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה. ברור שחורה לי יותר ששחקן שאני מחבב חוטף מכות מאשר שחקן ששיחק עבור היריבה מס’ 1 של הקבוצה שלי.

השורה התחתונה שלי היא כזו, לא לגיטימי בעיני ששחקן יחטוף מכות על בסיס שבועי ועוד פחות לגיטימי לדרוש שהשחקן יסתום בזמן שהוא לא מקבל שריקות והתסכול מצטבר.
את התחרויות מי יותר דוש בין ניימאר לויני תשמור לעצמך, זה לא מעניין אותי וזה לא העניין.

ברור שויניסיוס חוטף את זה בגלל הסגנון שלו. גם ליאיר נתניהו יש סגנון משתלח, אם מישהו היה מפוצץ אותו מכות היית מסנג’ר ורושם שהוא לא צדיק?

אז נסגור את זה פה

מזל שכתבתי את זה בהתחלה…

משה, מן הסתם לא מעט חוטאים בהכללות בפורום, אבל כאן זה מקרה קצת קיצוני. לצורך העניין, בדיון הזה ספציפית הגיבו בדיוק 4 אוהדי ריאל:
2 (אני, שפתחתי את הדיון, ו-Jese) - טענו שנכון שהשופטים ישמרו יותר על שחקנים בסגנון של ויני (ובכלל)
2 (אלכס וסנטיאגו) - טענו בדומה לך, שזאת אשמת ויני והסגנון שלו, ושילמד להתגבר.

אז איפה כאן בדיוק ‘אוהדי ריאל’?

ולעניין עצמו:

משה (וגם אלכס וחנן לצורך העניין) - בהתעלם רגע מהמקרה הפרטי של ויני, שבא להדגים כאן עיקרון ולא להוות את חזות הדיון כולו* - אתם לא מסכימים שצריך להגן יותר על שחקנים בליגה? אתם לא רואים את זה שלשופטים יותר חשוב הכבוד והאגו שלהם, מאשר ששחקנים יסיימו את המשחק בחתיכה אחת? אתם לא רואים איך הליגה נהיית יותר ויותר צינית ומגעילה, ומגנים מנצלים את ההתנהלות הזאת כדי לשחק יותר ויותר דוחה (ומהצד השני - שחקני התקפה צריכים לעשות הצגות כדי “למכור” את העבירות שלהם)? כל זה לא נמאס לכם?

*הטענה הזו על כך ששופטים בליגה מוציאים צהובים יותר על דיבורים מאשר על עבירות עלתה פה בעבר, אבל אמרו שקשה למצוא סטטיסטיקות תומכות (כי אין פילוח של הסיבות בגינן ניתנו הכרטיסים). לכן, הבאתי כאן סטטיסטיקה מעניינת, שמדגימה בדיוק את זה - השחקן עם הכי הרבה עבירות בליגה, קיבל פחות צהובים משחקן שבקושי עושה עבירות, ויותר מזה - בגלל שעושים עליו כ"כ הרבה עבירות, ברור לגמרי בגלל מה הוא עצמו קיבל את הכרטיסים הצהובים.
וכמובן שאם נזכרים שהרבה מהעבירות אפילו לא נשרקות מלכתחילה, הטענה שלי רק מתחזקת.

אגב, לגבי מה שאדם כתב פה בזמנו על זה ש’עבירה של צהוב שני’ זה מושג אמיתי ורשמי - זה גרם לי לחשוב על זה שכרטיס צהוב הוא אפילו יותר גרוע ממה שאפשר לחשוב: ברגע ששחקן קיבל כרטיס צהוב, למעשה הוא “לא יכול” לקבל כרטיס צהוב ‘רגיל’, שלפחות יכל להיספר כחלק מצבירת צהובים עונתית. וכשמוסיפים לזה את העובדה שהוואר לא מתערב בעבירות של צהוב שני, מקבלים שהאירוע הזה של כרטיס צהוב בכלל מחורר מכל הכיוונים.

כלומר, בשורה התחתונה - בפראפראזה על המשפט המצויין של וודי אלן:
כרטיס צהוב הוא ענישה די גרועה על עבירות גסות, והשופטים לא משתמשים בה מספיק.

מקבל ומתנצל. מוכן למחוק את כל ההודעות שלי בנושא. מתנצל בפניך ובפני @jese

יש שחקנים שהשופטים הספרדיים מרשים להיכנס בהם.
ויניסיוס זה השחקן הנוכחי.
ניימאר זאת דוגמה מובהקת מהעבר הלא רחוק. מעצבן, בכיין, מאוד טכני עם דריבל קטלני. מותר להרוג אותו.
גם על לואיס סוארז לא שרקו להרבה עבירות.
כדי לא להיות “דופקים רק את בארסה” , אגיד שגם ז’ואו פליקס סבל מהיחס הזה של השופטים.

חטאפה שנמצאת מתחת לקו האדום פיטרה את המאמן קיקה סאנצ’ס פלורס והחזירה את בורדאלס.
אם מקודם לא היה אכפת לי האם ישרדו או לא, עכשיו אני מאחל להם לרדת ליגה.
בורדאלס זה אנטי כדורגל .

אני חושב שאתה צודק , ומספר הכניסות בו גדל משמעותית השנה בגלל זה.
השנה הוא ספג 113 עבירות בליגה, ממוצע של 4.02 עבירות במשחק (כמובן רק מה שנשרק, אין דרך לספור מה שלא נשרק). זה המון.
לשם השוואה, בשנה שעברה ושנה שלפניה נשרקו עליו 2.47 עבירות למשחק.
בהחלט עליה גדולה השנה.
עוד נתון מעננין שבליגת האלופות הוא מקבל רק 2.5 עבירות למשחק. כלומר העליה בעבירות עליו היא רק בליגה הספרדית.
סובייקטיבית, זה נראה לי שהבכיינות וריבים שלו גורמים לשופטים לא להגן עליו. שורקים עליו ליותר עבירות, אבל זאת תוצאה של הרבה מאוד עבירות עליו כי היריבים מרגישים שהשופטים מרשים להרביץ לו.

אז ויניסיוס מוביל השנה עם 4.02 עבירות עליו פר 90 דקות.
ניימאר ב 2 העונות האחרונות שלו בבארסה עם 3.82 ו 4.29 . אז כן, ניימאר חטף לא פחות.
סובייקטיבית, נראה שויניסיוס עובר ניימאריזציה, ולכן מקבל את כל הכניסות בדיוק כמו ניימאר.
אגב, בעונה הראשונה של ניימאר ב PSG הוא חטף אף יותר, 5.25 עבירות למשחק. גם ההמשך שלו שם לא היה שליו במיוחד.

אגב2, מסי לא עבר את 2.95 עבירות למשחק מאז ש fbref התחילו לאסוף את הסטטיסטיקה, עונת 16\15.

ויניסיוס ביצע בעצמו 47 עבירות , ומוביל את ריאל by far באספקט הזה. זה מה שצריך להשוות, לא את כמות העבירות שאחד מבצע והשני מקבל. גאבי מקבל את מה שמגיע לו, ויניסיוס מקבל הרבה צהובים על דיבורים, בדיוק כמו פיקה בזמנו.
פיקה ב 22\21 ביצע 30 עבירות וקיבל 10 צהובים פלוס אדום.
פיקה ב 20\19 ביצע 32 עבירות וקיבל 15 צהובים . כל הקריירה שלו בבארסה לא ירד מצהוב לכל 4 עבירות.
ככה זה כשמדברים עם שופטים.

גאבי אגב קיבל נגדו 68 עבירות, אבל גם נשרקו עליו 58 עבירות. הוא מרביץ, זה נכון, אבל גם מרביצים לו.

כל הנתונים מ fbref

image

קצת פרופורציות נוספות על העונה הלא טובה של ריאל מדריד בליגה. קצת יותר מ-60% הצלחה, מי היה מאמין. ריאל ניצחה כמחצית ממשחקיה מאז ינואר. בצד שמאל - הטבלה ב-14 המחזורים הראשונים, ריאל מדריד עם מאזן של 11-2-1, כששני איבודי נקודות הגיעו ברצף, ה-1:1 נגד ג’ירונה בבית וכן ההפסד 3:2 לראיו וייקאנו. ובצד ימין - הטבלה הנוכחית. תראו איזה פער גדול אתלטיקו מדריד כמעט סגרה.

הטבלה בספרד ב-18 המחזורים לאחר פגרת המונדיאל:

1. ברצלונה: 42 נקודות – מאזן 13-3-2
  2. אתלטיקו מדריד: 42 נקודות – מאזן 13-3-2
  3. ריאל מדריד: 33 נקודות: מאזן 10-3-5
  4. ויאריאל: 32 נקודות: מאזן 10-2-6
  5. ריאל סוסיאדד: 32 נקודות: 9-5-4
  6. בטיס: 25 נקודות: מאזן 7-4-7

6 מחזורים לסיום העונה, הטבלה המסתמנת מעניינת בכל הקשור לחלל של סביליה, וזה מה שקורה בהתאם למיקום הנוכחי של הקבוצות:
4. ריאל סוסיאדד - 58
5. ויאריאל - 53
6. בטיס - 49
7. אתלטיק בילבאו - 47
8. ג’ירונה - 44
9. אוססונה - 44

ריאל סוסיאדד תחזור לליגת האלופות אחרי 10 שנים, ויאריאל כנראה תשחק בליגה האירופית (אחרי עונה בליגת האלופות ועוד עונה בקונפרנס).

יש כרטיס נוסף לליגה האירופית וכרטיס נוסף לקונפרנס. לטעמי 4 קבוצות ייאבקו עליו, כשהתוצאה של גמר גביע המלך תהיה משמעותית מאוד: בטיס תעלה לליגה האירופית מהמקום השישי רק אם ריאל מדריד תזכה בגביע.
אוססונה תעלה לליגה האירופית אם תזכה בגביע או אם תעלה לפחות למקום השישי, ולקונפרנס אם תפסיד בגמר ותסיים שביעית.

ג’ירונה תקווה שריאל מדריד תיקח את הגביע והיא תעלה למקום השביעי כדי להעפיל לקונפרנס. זה יהיה מטורף אם היא תסיים במקום השישי ואוססונה תיקח גביע.

מגיע לג’ירונה, תוך שבוע ניצחה גם את ריאל מדריד וגם את סביליה בפיחואן.

האמת מגיע לג’ירונה. אחת הקבוצות הכי חיוביות בליגה. הניצחון שלהם עלינו הוא תוצאה של הכדורגל החיובי שלהם וכך גם ההגעה לאירופה.

רק קבוצה אחת מגיעה לקונפרנס מכל ליגה בכירה?

לא פוסל שנראה את בילבאו עוקפת את בטיס בדרך למקום השישי כשהאנדלוסים במומנטום ממש רע.

אם אוססונה לוקחת את הגביע, היא תופסת מקום בליגה האירופית?

כן

כן, ואז המקום השביעי לא הולך לשום מקום, והמקום השישי לקונפרנס.

לה ליגה הוציאה דו"ח מעניין של עונת 22\21 על המצב הפיננסי הכללי של הכדורגל הספרדי.

אחד ההיילייטס היה שרמת ההכנסות הגיעה כמעט לעונת שיא של 20\19 שם ההכנסות היו 5045 מיליון יורו, וב 22\21 הגיעו ל 4838 מיליון.
מה שהם לא מזכירים, זה שעונת 20\19 נפגעה חלקית מקורונה. בהודעה הרשמית של אז, נטען שבלי הקורונה ההכנסות היו מגיעות ל 5321M.
בנוסף, צריך לזכור שבמהלך עונת 22\21 המועדונים כבר קיבלו את התשלום הראשון מעיסקת ה CVC שזה 400 מיליון יורו.
לפי החישוב שלי, בלי CVC ובלי קורונה, לה ליגה שווה 17% פחות ממה שהייתה 2 עונות קודם.
הכדורגל הספרדי בצרות.

המספרים לא כוללים את מכירת המינופים של ברצלונה בקיץ.

עוד היילייט מעניין זה השוואה של הפסדים של מועדוני הלה ליגה בהשוואה לליגות אחרות.
הספרדים הפסידו 140 מיליון.
הגרמנים הפסידו 205 מיליון
הצרפתים הפסידו 601 מיליון
האנגלים הפסידו 1005 מיליון
האיטלקים הפסידו 1150 מיליון.
שוב צריך לזכור שבלי CVC ההפסדים היו 540 מיליון. בארסה אחראית על 170 מתוך זה. בארסה אמנם דיווחה על רווח , אבל זה היה בגלל אותם מינופים. לה ליגה לא סופרת את המינופים, ובלי זה בארסה הפסידה הרבה.

מהמספרים נראה שהליגה האיטלקית בצרות הרבה יותר גדולות מהספרדית.

הכתבה המקורית, באנגלית ובספרדית

זה בעיקר מראה שיש סיבה שטבאס כל כך מתעקש על הפיירפליי שלו וזה לא סתם כמו שהרבה אנשים אוהבים להגיד.

עוד משהו.
image
איזה קשקשן.
לה ליגה דיל בשוק הפנימי שווה 1B לשנה ושל הפרמיירליג שוה 1.67B לשנה.
את זה באמת אפשר להסביר בכך שב UK האוכלוסיה גדולה כמעט פי 1.5 והם יותר עשירים.
אבל זכויות השידר בחו"ל של הפרמיירליג שווים 1.8B ושל הליגה הספרדית רק 1B. מה הקשר לכמות התושבים בספרד או העושר?

לא יודע איפה לשאול את זה, אז נשאל פה.

הייתי מעוניין לדעת עבור ה5 שנים האחרונות נניח, ב2 המפעלים האירופיים, כמה מפגשי נוקאוט של קבוצה אנגלית נגד ספרדית היו, כמה פעמים הקבוצה הספרדית עברה וכמה פעמים האנגלית.

מבין כל החרוצים של הפורומים או כאלה שיש להם את הידע משום מה, יש אפשרות לעובדות שכאלה?