לאחר שבוע מורט עצבים במאסטייה ובקלאסיקו, ריאל רוצה לחזור לנצח ולצאת לפגרת החורף אולי לא כמוליכה אבל בטח עם טעם טוב, כשתארח את בילבאו מהצמרת(ראשון, 22:00). קאסמירו המוצהב ייעדר, ריאל צפויה לחזור למערך 4:3:3
סטטוס ריאל מדריד :
ריאל מדריד מגיעה למשחק לאחר שבוע לא פשוט בכלל עם ביקורים בשניים ממשחקי החוץ הקשים בספרד - המאסטייה והקאמפ נואו, ועל אף שלא הפסידה - לריאל מדריד יש תחושת החמצה. הקבוצה של זינדין זידאן, בהרכב אחר לחלוטין מן הסתם - צפו לעוד שחקן התקפה במקום מערך ארבעת הקשרים (סביר שרודריגו יפתח יחד עם בייל ובנזמה) - ריאל רוצה לצאת לפגרה אולי לא כאלופת החורף אבל כן עם תחושה טובה, כמו שאמר הקפטן ראמוס (“חבל שהשנה נגמרת, רצינו שהיא תימשך”), ו’תחושה טובה’=3 נק’ נגד אתלטיק בילבאו בברנבאו. “זה עוד משחק קשה, הם עושים עונה פנומנלית, אבל התכוננו כמו שצריך ואני בטוח שנעשה משחק טוב. ניתן הכל בידיעה שזה המשחק האחרון מחר”.
זידאן אמר שהוא מרוצה: “לא מתפקידי לשפוט מה קרה מאז איסטנבול. אנחנו לא יכולים לשלוט על מה שקורה בחוץ. היינו צריכים להיות סבלניים. אני מרוצה, אני שמח וגאה להיות אחראי על הקבוצה הזו, בריאל מדריד לכל אחד יש אחריות. לא הצלחנו לכבוש לאחרונה אבל אלה רק שני משחקים. כמובן שעלינו להשתפר, אבל אנחנו נמצאים במקום טוב גם בטבלה וגם ברמת המשחק”. הצרפתי הודה שהוא הורה לשחקנים לבעוט יותר מחוץ לרחבה כי לדבריו יש שחקנים רבים שמסוגלים לכבוש בבעיטה מרחוק.
במשחקי הבית, מאז הפאנצ’ר נגד ויאדוליד במחזור השני - ריאל ניצחה בשישה מתוך שבעה משחקיה (ה-0:0 הלא צודק נגד בטיס זו המעידה היחידה) כך שיש מקום לאופטימיות, גם אם אדן הזאר ומרסלו עדיין לא יוכלו לעזור. כמובן שקאסמירו מושעה לאור העובדה שספג את הצהוב החמישי שלו ביום רביעי. משום שמדובר בקבוצה צמרת ממול קשה להאמין שזיזו יילך על רוטציות מוגזמות על אף המאמץ הגדול שהשחקנים השקיעו תוך פרק זמן קצר. במארקה נכתב שזידאן לא רוצה למהר עם חאמס שחזר לאימונים ולכן הוא לא ייכלל בסגל מחר - והם צדקו. “תחכו ותראו את סגל הקבוצה מחר. הוא עובד קשה וחזר מפציעה לא קלה. כולם רוצים לראות אותו חוזר אבל נצטרך לקבל החלטה”.
בארבעת משחקי הבית האחרונים קארים בנזמה הבקיע וסביר שריאל תזדקק לו שוב, המנייה הבטוחה היחידה כרגע. אנחנו נספר לכם שקארים כבש 11 שערים נגד האריות ב-19 משחקים, ובברנבאו המאזן מרשים: שמונה שערים בעשרה משחקים - כולל השלושער אשתקד. במסיבת העיתונאים אמר זידאן שהוא לא יודע האם ימשיך עד גיל 60-70: “אני לא מאמן טיפוסי, אני שונה. הרבה דיברו כשעזבתי, אבל מה שמעניין אותי זה רק ההווה, היום. אני לא חושב שאאמן עד גיל 60 או 70. אני אוהב לאמן ואהבתי מאוד לשחק. אני אומר לשחקנים שלי ליהנות בכל רגע כי כשהכל נגמר זו הרגשה דפוקה ומבאסת”. על גווארדיולה: “הוא המאמן הטוב בעולם, כיבדתי אותו כשחקן וגם כמאמן, יהיה אתגר גדול לפגוש את הקבוצה שלו”.
חאמס. עדיין לא בסגל
ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, סרחיו ראמוס, רפאל ואראן, פרלאן מנדי| טוני קרוס, פדה ואלוורדה, לוקה מודריץ’| גארת’ בייל, רודריגו וקארים בנזמה
מה המצב בילבאו?
אתלטיק בילבאו מגיעה למשחק לאחר שני משחקים מאכזבים (קדמו להם שלושה ניצחונות רצופים) שקצת גרמו לה לאבד גובה בצמרת הצפופה בספרד - הפסד 3:2 מאכזב לבטיס ועיקר תיקו מאופס עם אייבר מהתחתית. בילבאו מדורגת במקום השמיני בטבלה, בדיוק כפי שסיימה אשתקד ושנים שהיא באיזור הזה של המאבק על אירופה (5-8). בעונה טובה זה מסתיים עם מקום בכרטיס לליגה האירופית ולרוב היא בעיקר מרגשת את הקהל בסאן ממס (להוציא את עונת 2017/18 האיומה). אלו בדיוק המטרות של הקבוצה העונה, אותה קבוצה שפתחה עם 0:1 מטורף על ברצלונה בבית משער דרמטי של המחליף הנצחי אריץ אדוריץ’ במספרת! בילבאו גם שברה את המנחוס בדרבי עם 0:2 גדול ובתום ששת מחזורי הפתיחה הייתה בלתי מנוצחת.
הטייטל הזה “בלתי מנוצחת” מתאים בעיקר למשחקי הבית שם ניצחה בשישה מתשעת משחקיה (נכנעה רק לולנסיה). מנגד, הרי שבמשחקי החוץ היא ניצחה רק פעם אחת בלבד. טוב, נו, אם לא מחשיבים את הטיול באמצע השבוע כשהביסה 0:3 את אינטרסיטי מהליגה הרביעית בספרד. לבילבאו ההגנה השנייה הטובה בליגה, בצוותא עם ריאל וגם היא שמרה שמונה פעמים על שער נקי. מנגד, אפשר לומר, השינוי הגדול הוא דווקא בהתקפה. אינייאקי וויליאמס הסילון חזר לכנף בצד ימין וראול גארסיה (חמישה שערים העונה, הכובש המצטיין) הוא זה שמשחק כחלוץ חוד, גם בשל העובדה שהחלוץ הוותיק שוב סובל מפציעות. בילבאו נהנית העונה גם מתרומה נאה של איקר מוניאין עם ארבעה כיבושים.
אינייאקי גם התראיין למארקה לאחר שקיבל את הפרס על השער היפה ביותר בעונה שעברה בספרד, זה שכבש נגד סביליה במירוץ ענק ואמר שהוא מקווה שלואיס אנריקה ייקח אותו בחשבון לסגל הנבחרת ביורו. “כל מה שקורה לי הוא שמחה מבחינתי”, הוסיף, “החלום שלי הוא להיות בבילבאו, אני איפה שאני רוצה לשחק. התעניינות ממועדונים גדולים מחמיאה לי אך לא מעבר לכך”. לגבי המשחק, כמובן שהספרדי בונה על השטחים שיהיו ואומר: “הברנבאו הוא מגרש מאוד מסובך אך יהיו לנו מצבים לכבוש”. חשיבותו של הסילון תהיה מכרעת שכן בילבאו מגיעה בסגל די חסר. יראי אלברס התאמן כרגיל ויכלל בסגל (יפתח על הספסל) בעוד אוסקר דה מרקוס יעבור ניתוח שישבית אותו עד אפריל. הוא יחמיץ 12 משחקי ליגה ואת כל טורניר הגביע. אריץ אדוריס שנעדר מהחודש וחצי האחרון לא כשיר אף וכך גם איקר מוניאין.
המאמן ג’אזיקה גאריטנו דיבר על כך שבילבאו לא ניצחה 15 שנה בברנבאו: “הרבה קבוצות לא ניצחו בברנבאו זמן רב כי ריאל מפסידה שם פעם או פעמיים. ננסה לשבור את הרצף הזה. יש לנו ביטחון שיא והתלהבות מקסימלית, ניצחון שם יהיה הדובדבדן שבקצפת, שנת 2019 שלנו הייתה מעולה, השגנו הרבה נקודות, עד לשבועות האחרונים זה היה מספיק לנו לצ’מפיונס. לטעמי הם ברגע הטוב ביותר העונה, הם שלטו בקלאסיקו, יש להם סגל נפלא”. כשנשאל על אפשרות לשחק עם שלושה בלמים אמר: “אנחנו מכינים את המשחק, נצטרך להגן היטב, אבל גם לתקוף בתבונה. בשנה שעברה היו לנו הזדמנויות ולא כבשנו”. יבאי גומס ימתין על הספסל ויוכל לעזור במידת הצורך בשורות הבאסקים.
איזה גולאסו. אדוריץ’ מנצח את בארסה במחזור הפתיחה
אתלטיק בילבאו - הרכב משוער: אונאי סימון| לקווה, יראי אלברס, איניגו מרטינס, יורי| אינייאקי וויליאמס, אונאי לופס, דני גארסיה, סאנסט, קורדובה| ראול גארסיה
היסטוריה ומפגשי עבר:
העונה שעברה הייתה איומה בכל קנה מידה, ‘הבית’ לא הרגיש כמו בית וגם חזרתו של זיזו לא ממש שיפרה את המצב, אבל ריאל כן הצליחה לנצח ואף להביס 0:3 את בילבאו במחזור ה-33, זה קרה בזכות מופע של בנזמה עם שלושער במחצית השנייה. האריות אמנם גנבו נקודה ב-2017/18 בזכות יום ענק של קפה בין הקורות כאשר כריסטיאנו הצליח רק להשוות, אבל הם בדרך כלל מפסידים בברנבאו. אותו תיקו משקר קטע רצף עצום של ריאל שרשמה 12 ניצחונות רצופים, רצף שהחל לאחר עם 1:3 בעונת 2005/06 (צמד של ראול, שער של רוביניו ומופע של ג’ונתן וודגייט שבפרמיירה שלו קיבל כרטיס אדום וכבש עצמי). קודם לכן, ב-2004/05, זה היה הניצחון האחרון של בילבאו במקדש (קטעה את המאזן המושלם של לושמבורגו רגע לפני המשחק נגד יובה בצ’מפיונס, ימי הדל-הורנו).
בנזמה חוגג שלושער אשתקד
לא רק שריאל הייתה מנצחת בברנבאו אלא היא גם הביסה על בסיס קבוע את היריבה הוותיקה. 0:3 בעונת 2007/08 במשחק שכמעט הבטיח את האליפות היה רק הפתיח, הפריויו, הקדימון, החימום. ב-2009/10 זה נגמר ב-1:5 מוחץ (חמישה כובשים שונים) והחל רצף שחור-משחור של בילבאו שספגה ארבע מאניטות תוך שש עונות. ב-2014/15 זה נגמר ב-0:5 גדול עם שלושער של כריסטיאנו ועוד שניים של קארים. בעונת האליפות של מוריניו במשחק שהיה אמור להיות מחזור הפתיחה אך נדחה - זה נגמר ב-1:4.
הלכנו ממש אחורה בזמן וגילינו שהייתה גם שישייה בעונת 1957/58 (הקטור ריאל עם צמד, גם ריימונד קופה כבש ודי סטפאנו הסתפק בשער בודד), ו-1:7, ניצחון השיא (אנחנו תמיד בעד גולים) בעונת 1980/81 - רביעייה תוך 28 דקות ו-1:5 במחצית. אז בטח התרשמתם כבר שבברנבאו - בילבאו היא שטיח. המאזן ב-88 משחקי הליגה: 59 נצ’ לריאל מדריד, 16 תוצאות תיקו ו-13 נצ’ לבילבאו, יחס שערים 99:223 לטובת ריאל מדריד. כמעט מחצית מניצחונותיה - 7 - השיגה בילבאו עד שנות ה-60 (ושלושה מהם הגיעו בחמשת המשחקים הראשונים). כמובן שבסאן ממס התמונה שונה ובילבאו מובילה במפגשי העבר (31:38 בניצחונות), ובסה"כ משחקי הליגה המאזן הוא 51:90 לריאל מדריד. חתיכת היסטוריה. ואם כבר היסטוריה, אי אפשר לא להזכיר את האליפות ב-2002/03, במחזור הסיום ניצחה ריאל 1:3 את בילבאו בזכות צמד של רונאלדו ושער של רוברטו קרלוס בכדור חופשי וזכתה באליפות מספר 29.
[דרך אגב, שימו לב, יש לנו אתר חדש וגם החלפנו את דרך העדכון והכתיבה שלנו]