גיא, אתה מאשים את זידאן שלדעתי רוצה את פוגבה ומבאפה, שניים מהבודדים שאמורים באמת לשפר את מצבנו. מזכיר לך שגם הזארד הוגדר פה כגבולי (יציבות, אופי). אתה תמיד טוען ובצדק שצריך שחקנים טובים, לפי אותו היגיון זו פחות האשמה של זידאן. מבין את הטענה לשמירת אמונים וחוסר רענון, אבל אתמול הוכח שוב שהעניין הוא בהתקפה (דווקא הסטטיסטיקה של ה xG שקצת יצאת נגדה מוכיחה בדיוק את הטענה הזו - ההתקפה שלנו כובשת פחות ממה שקבוצה ברמתנו עם כזו כמות של הזדמנויות אמורה לכבוש).
בשלושת המשחקים האחרונים בעטנו 56 פעמים, 18 למסגרת, גול אחד.
הברזילאים הצעירים צריכים לעשות תנועה לעומק לצד בנזמה ולהכנס כל הזמן לרחבה. אחד נעלם, השני רוצה כדור לרגל על הקו כל הזמן, ושניהם רחוקים מהשער. עם ויניסיוס צריך לעבוד על תנועה יותר מאשר על סיומת, שבסוף תהיה לו ברמה סבירה כי יש גבול כמה גרוע אפשר לבעוט לשער.
@whykds, אני בטוח שהוא גם רוצה את מסי, אבל צריך לנווט בין הרצוי למצוי. זה לא הכל או כלום, אמבפה או רודריגו. אני לא חושב שאנחנו במצב שבו רק כוכב על יכול לשפר את המצב. הזאר גבולי, אני הראשון לטעון את זה, אז אם אין אמבפה בנמצא הפיתרון הוא להביא עוד הזארדים.
לגבי הxG - הדרך שבה הוא נמדד לא מייצגת טוב מספיק איכות של מצבים בכדורגל (מתייחסים רק למיקום של בעיטה לשער למיטב זכרוני). זה דיי ברור שכמו כל קבוצה גדולה אנחנו בועטים הרבה לשער, ובשביל לדעת שאנחנו מבקיעים מעט יש נתון טוב מxG - שערים בפועל. אם הxG אמור להראות שיש לנו בעיה יוצאת דופן של החמצות - אני חולק על כך. הבעיה היא בפירוש באיכות ובכמות המצבים.
גם הזארדים יש מעט מאד. לצורך העניין, כל אחד מהשלישייה של ליברפול הוא בערך הזארד. אני בטוח שלא פשוט להביא. בכל מקרה, לא נראה לי שזה זידאן במקרה הזה.
להבנתי ה- xG כולל בתוכו (בדרך כלל, יש כמה מקורות) גם בעיטה/נגיחה, מיקום המגן וכו׳. בכל מקרה, ה- xG הראה שיש לנו בעיה (לא ׳יוצאת דופן׳) של החמצות וזה נאמר לגבי שלושת המשחקים האחרונים. אני מאמין שעל פני כל העונה האמת הינה שילוב של שניהם והבעיה היא בהתקפה. הזארד יעזור, מרסלו גם כן. רכש יעזור הכי הרבה.
לגבי הטענה שזידאן הוא לא טקטיקן גדול - מסכים וכתבתי זאת. השאלה היא האם אתה לא חושב ששאר מעלותיו לא פחות או יותר מתקזזות עם זה. הרי די אן איי אי של מועדון בלתי אפשרי לשנות, וכבר הוכח אצלנו מה חשוב יותר - טקטיקה או חדר הלבשה.
זידאן עזב כנראה כי האמין שהסגל מיצה וחזר כי כנראה פרז ישבת איתו והבטיח לו לבנות את הפרוייקט הבא. לא רואה סרט שקלף השכנוע שלו היה הזארד וזהו.
ג’יידון סאנצ’ו שחקן התקפה גדול כבר היום, עושה צחוק מהבונדסליגה - מהיר, פס אחרון מדהים, יש לו מספרים ודריבל (אשרף יעזור לו להתאקלם) והוא יעזוב את בורוסיה דורטמונד, אנחנו חייבים ללכת עליו בכל הכוח לדעתי, לא ממש אופטימי לגבי קיליאן אמבפה. קארים יקבל חוזה עד 2022 לפחות, הייתי מבקש חלוץ אבל זה לא יקרה. הזאר לטעמי וורלד קלאס לכל דבר, ממש לא “פשרה” או משהו כזה. אם יעשה מה שעשה בצ’לסי אני לגמרי מרוצה, שתי האליפויות שלהם רשומות על שמו גם בלי מספרים של ניימאר. רוב הזמן הוא שיחק עם שחקני התקפה לא מספיק טובים - דייגו קוסטה עבר שם שנה אחת אמיתית…
אני חושב שגם רודריגו וגם ויניסיוס במחיר כזה בערך של 45 מיליון יורו זה קצת מוגזם, אובר צעירים, הפכנו לקסטיליה. בהחלט חסר לי שחקן התקפה מוכח, הזאר היחיד שהגיע מאז חאמס.
אני לא מתייחס בכלל לבעיטות לשער, אתמול היינו מסוכנים יותר מהמשחק נגד ויאדוליד בו רשמנו 22 בעיטות או משהו כזה. אבל המשחק אתמול היה בגדול טוב יותר מרוב המשחקים העונה.
זידאן טקטיקן טוב ברמת ההכנה למשחק בודד. הוא לא טקטיקן לטווח הארוך לדעתי, לא “פילוסוף כדורגל”. זה לא שהוא רע בזה אלא מסתמן שזה פשוט לא מעניין אותו. הוא פרגמטי. ריאל מדריד בודאי לא תמצא מישהו טוב יותר ממנו בשקלול כל הגורמים, אבל אולי כן צריך לשקול מנהל מקצועי. מצד שלישי, מנהל מקצועי שיגיע במעמד נמוך משל זידאן זה גם לא מתכון להצלחה.
אפשר להסיק את אותה מסקנה, אם רוצים, מכמות השערים לעומת כמות הבעיטות לשער ולמסגרת. הxG לעיתים מנרמל טיפה את כמות הבעיטות לפי איכותן, זה מה שהוא אמור לעשות, אבל לפי איך שאני מבין את המדידה, ההכרות עם משחק הכדורגל וכמה דגימות אקראיות הוא לא נותן תמונה שלא הייתה לנו קודם.
עברתי שוב על כל המצבים מאתמול ולמעט המשקוף של קרוס, הקרן של נאצ’ו שלא באמת קשורה לאיכות ההתקפה ואולי המצב של ויניסיוס - אף מצב לא היה איכותי במיוחד. נניח שזה משחק שנוי במחלוקת, אבל מול ולנסיה ובקלאסיקו בעטנו יותר מ30 בעיטות בסה"כ מתוכן אולי בעיטה וחצי ראויה להקרא כמצב איכותי. אלה לא היו החמצות.
הנגיחה השנייה של בנזמה היה המצב הכי טוב שלנו באותו משחק, זה מצב של 80% גול, וגם האחד על אחד שלו מול השוער זה מצב מצויין.
זידאן לא היה אמור להיות טקטיקן לטווח ארוך או “פילוסוף של כדורגל” עד עכשיו, הוא קיבל סגל שלדעתו היה מספיק טוב לזכות בכל דבר, זה מה שהוא אמר וזה מה שהוא עשה, בעונה האחרונה שלו עזב כשידע שרונאלדו עוזב ושלא יקבל מחליף ראוי, רק בחלון האחרון חזר, יקח עוד 2-3 חלונות כדי להחליט אם זידאן יודע לבנות קבוצה.
מבחינת טקטיקן הוא לא נופל משום מאמן אחר בעולם, מה שהוא מוציא מהסגל הנוכחי של ריאל במיוחד אחרי מכת הפציעות זה בגדר להוציא מים מסלע.
קבוצה שנראתה כמו כלום ולא ידעה אפילו לעמוד נכון על המגרש פתאום יש קבוצה קשוחה טקטית ונלחמת שמגיעה לברצלונה ושולטת במשחק, קבוצה שכמעט לא סופגת, ולא… להודיע לרודריגו שהוא תומך יותר בהגנה לא הופכת הגנה להרבה יותר טובה.
אחרי שיקבל את הפוגבה שהוא כ"כ רוצה ועוד שחקן התקפי ועוד כמה שינויים מזעריים שכנראה יעשה נוכל לראות קבוצה שהוא בנה, ואז אפשר יהיה להחליט.
כמו כל נתון סטטיסטי - הוא אומר מה שהוא אומר ולא אומר מה שהוא לא אומר, ובלי עוד מעטפת של נתונים ו׳אנליסט׳ (או צופה במקרה הזה) שיאסוף אותם לסיפור מסגרת וימצא הקשרים הוא לא שווה הרבה.
שורה תחתונה - האם ריאל הייתה שווה ניצחון אתמול - לדעתי כן.
לגבי המצבים - כאמור זה שילוב. אתמול עוד קיבלנו משחק טוב ופעיל של מודריץ׳, ה׳אשמה׳ היא 80% בהתקפה.
זה דווקא משהו שאם מסתכלים על xG לאורך זמן אז רואים - כמעט כלום זה לא 80% גול. רוב מה שאוהד כדורגל ממוצע מכנה כ׳שער בטוח׳ מקבל בערך 30%.
הנגיחה השנייה של בנזמה היה המצב הכי טוב שלנו באותו משחק, זה מצב של 80% גול, וגם האחד על אחד שלו מול השוער זה מצב מצויין.
הנגיחה היא חצי מצב, האחד על האחד מצב קשה מאוד שהאפשרות היחידה לכבוש ממנו היא מהזווית הקשה אליה הוא הגיע. זה לא שהוא דירבל לזווית הזאת - הבלם בעט עליו את הכדור.
לגבי זידאן, אתה חוזר על אותם דברים כאילו זה היום הראשון שלו פה, אבל זה לא נכון ולא מהווה תירוץ לא לעונה האחרונה בקדנציה הקודמת וגם לא לקיץ האחרון. זידאן לא היה פה ברוב השנה שעברה, אבל הוא לא היה בגלקסיה אחרת - הוא ראה את כל המשחקים ואם לדעתו היחידים שיכלו לשפר את מצב האין-אונות הם פוגבה ואמבפה אז הוא טעה. אין מספרים מהסגל הזה, לא משנה איזה טקטיקן הוא יהיה ואפילו אם הזאר לא ייפצע לעולם. זה זועק לשמיים כבר שנה וחצי לפחות.
כן, ניצחון מינימלי. כתבתי בהתחלה שבדרך כלל ניצחון יגיע במשחקים כאלה. בשביל להבטיח אחוזים יותר טובים מה66% שיש לנו בברנבאו צריך לשחק הרבה יותר טוב ולהגיע להרבה יותר מצבים שיקטינו את ההשפעה של “ימי החמצות”. אנחנו נזכרים ברונאלדו כל הזמן אז אזכיר שהייתה פה מוסכמה שרונאלדו הוא שחקן של כמות ולא של איכות, כלומר לא זה שיבקיע בהכרח מחצי מצב אלא פשוט יגיע להרבה מאוד מצבים. בזכותו ובימים הבאמת טובים שלנו גם בזכות אוזיל, די מאריה, חאמס, מרסלו, בנזמה ובייל. איבדנו את כריסטיאנו אבל גם את הצוות המסייע.
אם מעניין אתכם אז מבחינה סטטיסטית (בתור אנליסט ואחד שעושה את זה את זה קרוב ל-4 שנים) שמתבססת על מאות אלפי אירועים דומים ומתייחסת לשחקן ממוצע אירופאי (ללא קשר לטיב השחקן) אז המצב של בנזמה (רגע הבעיטה למרות הזווית הקצת פחות נוחה אך לגמרי אפשרית, בכל זאת שער ריק ומרתק קטן ביותר) ביחד עם המצבים של קרוס וויניסיוס אלו מצבים מעולים לשער והכי טובים של ריאל במשחק.
הנגיחה השנייה של בנזמה גם מצב כמעט באותו סדר גודל אבל לא כמו שטיטי מתאר.
לאחר מחשבה על זה שוב וגם בדיקה, אני יכול להבין את גיא שרק 4 מצבים באמת איכותיים מול יריבה נחותה בבית (בטח כאשר אתה חייב גול 90 דק) זה לא הרבה מאוד או משהו חריג. ובמסטאייה בקלאסיקו אכן לא היו כמעט מצבים איכותיים של ריאל.
הכוונה לחלוץ בסדר גודל של קבוצה גדולה, לא יחסית לשאר השחקנים, מצב הנגיחה של וניסיוס לדוגמא אני לא ספרתי, אם זה היה בנזמה שם הייתי טוען מצב טוב והחמצה.
צריך היה רק לכוון את הכדור לפינה הקרובה ולרוץ לחגוג עם הקהל.
ואתה חוזר על אותם הדברים כאילו שהדברים לא היו שונים אז, איזה שינויים רצית שיעשה בסגל שלקח דאבל וטחן את ברצלונה בסופר-קאפ ואת היונייטד בזה האירופאי ? אז כן, הוא אשם במה שקרה באותה העונה, אבל הוא פיצה בצ’מפיונס שלישי בשתי עונות וחצי.
ושוב, הפעם הגיע לקבוצה במצב אחר, עכשיו צריך לבנות מחדש, ואת זה אי אפשר לעשות בחלון אחד, גם לקלופ הפילוסוף לקח 3-4 חלונות.
אבל לבנות מחדש זה לא רק להחליף שחקנים, זה גם לבנות מההריסות עצמם, זה להחזיר שחקנים למצב שהם נותנים משחקים תחרותיים, זה לבנות תבנית משחק שעובדת, זה להכין את הקרקע שהרכש הבא שיגיע יוכל להשתלב ולשדרג.
חסר רק להאשים את זידאן שהוא עדיין לא לקח אליפות העונה.
העונה האחרונה המלאה של זידאן הסתיימה עם שני תארים חביבים ומשחקי על ובעיקר בליגת האלופות אחרי קבוצות על שניצחנו בחוץ זו לא הייתה הזכייה של צ’לסי ב-2012. כלומר 17/18=עונה טובה בכל זאת. לא מצוינת אבל טובה. והסגל ההוא ובכושר של אז שווה יותר מ-76/78 נק’. מישהו באמת חשב שבארסה רמה מעלינו? ובפער כזה? עד היום אין לי הסבר.
לגבי “הצוות המסייע”: אוזיל בישל כאן איזה 25 שערים בכל עונהX3. יותר קל לבשל לכריסטיאנו מאשר לחבר’ה בארסנל. רוצה לומר - אולי רונאלדו היה מחמיץ המון אבל מגיע למצבים גם בזכותו ובלי לעבור שחקן בדריבל. הוא כן אימתני ברחבה בניגוד לקארים שלעתים נרדם בכדורי הרוחב האלה שברחבה ולגבי משחק הראש…הנוגח בטוב בעולם גם היום. ואפשר גם לשלוח אותו לעומק.
אני כן חושב שגם בביניניות הקיימת זה לא הגיוני הקושי שלנו לכבוש ועוד בבית ומקווה לא לראות יותר יהלום או ארבעה קשרים ושקארים ינוח קצת ונראה את יוביץ’. אפילו שניהם לעתים. ובייל כבר שחקן עבר - באמת כלום. אם לא הקוקו והסוכן שלו שמבלבל במוח כבר הייתי חושב שזה מתחזה
הבעיה עם קארים זה שהוא נופל בדיוק בטעויות של המסנגרים עליו. במקום להיות חלוץ ולחכות לכדורים לגול, הוא “תורם יותר מרק שערים” בעיגול האמצע, מחליף פסים עם קרוס או נתקע באגפים במסירות עם בלמים ואז אין מי שיתן את הגול גם אם כדור נכנס לרחבה
רונאלדו החמיץ המון? באיזה עולם?
השחקן עם הסיומת הכי טובה שראיתי, ביחד עם מסי אולי.
לדעתי הטענה עם הxG אכן נכונה, אבל באשמת מי יוביץ’ שאמור להיות אחלה סקורר לא רואה דשא? מבחינתי בנזמה הוא בלוף עד שלא יוכיח אחרת ואילו זידאן מחליט לסמוך עליו שיהיה סקורר בלעדי.