הצוות המקצועי בראשות קיקה סטיין

מטריד אותי שאני לא רואה מה הבעיה שלכם עם סמדו מבחינה התקפית.

כלומר, נכון שהוא לא דני אלבס, אבל אני לא מחזיק מרוברטו יותר מאשר מסמדו מהבחינה הזו, ויש לי הרגשה שאני בדעת מיעוט.
ושוב, לא מבין עד הסוף למה…

סמדו נראה לי יותר טכני, יותר שולט בכדור, וגם יש לו דריבל לא רע. בטח שלעומת רוברטו.

אז למה רוברטו נראה לכם יותר טוב מבחינה התקפית?
הבישולים שלו לסוארז לא נראים לי כ"טוב יותר מבחינה התקפית", אלא טוב יותר מבחינת תיאום עם הקבוצה.
ובאמת, אם יש משהו שבו אני חושב שסמדו פחות טוב זה התיאום. אבל זה דבר שאני מאמין שתחת מאמן טוב יכול להשתפר. ולטעמי יש לו כישרון. אני רוצה לחכות ולראות איך כל הקבוצה תראה תחת המאמן החדש, אבל במיוחד הצעירים שצריכים את ההדרכה בשביל להשתפר ולהשתלב.

וואללה, לא יודע מאיפה הבאת את ההשוואה הזו.
דמבלה היה שחקן מצויין עד שהגיע לברצלונה. אצלנו הוא איבד כיוון, ואני לא זוקף את זה לחובתו.

שחקן אחר שהתחיל לאבד כיוון ואף אחד לא יבוא אליו בטענות (בינתיים) זה דה-יונג.
הגיע אלינו עם מוסר עבודה מדהים, נשאר לנתח משחקים, עם המון ביקורת על עצמו ועל הקבוצה לאחר כל משחק. לקח את עצמו במקצוענות שהייתה עוף מוזר בחדר ההלבשה שלנו. עכשיו נראה שלאט לאט אוירת הבית-זונות מכרסמת בו וגורמת לו לאהוב פחות ופחות את המשחק.
אין לי איך לבסס את זה בנתונים, זו כמעט רק הרגשה, אבל כשהוא הגיע הוא התלהב עשרות מונים מכפי שהוא עכשיו.
כעת הוא מרגיש לי קצת כבוי.

וזה ככה עם כל השחקנים הלא מבושלים שהגיעו בתקופת לוצ’ו והצנון. אף שחקן צעיר לא התפתח וזרח תחתם. רובם בכלל נשלחו לפריזר.
דמבלה הגיע כסטאר, אז הוא קיבל הרכב דיי בקלות. אבל הוא עדיין הגיע בן 20. עדיין יש הרבה מה לפתח בו ולהדריך אותו. גם מסי בגיל 20 היה צריך ללמוד עוד על עצמו ולהתפתח. רק שלמסי היה את פפ…

אני באופן אישי מאמין מאוד בדמבלה. אם הוא לא איבד מהיכולת שלו תחת הצנון, הוא עוד יפתיע רבים שלא האמינו בו.
כשרק הגיע לבארסה הוא גם בישל, גם הבקיע וגם הביך הגנות. שחקן מדהים לטעמי ואני חושב שההמשכיות היא הדבר היחיד שחסר לו, וגם זה הולך ומשתנה.
אין מקום להשוות לבייל השבע שרוצה כבר לפרוש מהענף. אם אתה רוצה להשוות את בייל למישהו, אז לארדה טוראן :laughing:

אני לאו דווקא חושב שהיה מקבל הארכת חוזה, אולי אם היה זוכה בליגת האלופות, עובדה שברתומיאו נכנע ללחצים, הרי להפסיד בסופרקופה זו לא טרגדיה. בריאל מדריד מאמנים הלכו הביתה אחרי שהביאו צ’מפיונס (יופ היינקס) או אליפות (פאביו קאפלו), ותזכור איך אנצ’לוטי נבעט שנה אחרי הדסימה.

תעזוב את דמבלה של דורטמונד, בוא נדבר על דמבלה של ברצלונה. החיים הלא ספורטיביים, הפציעות, ואני שם בצד את הפציעה הראשונה בעונת הבכורה - חסר מזל. קשה לי להאמין שהרבה אוהדים מאמינים בו ועוד תולים בו תקוות. הכל קרה לו בקלות מדי, מהר מדי, אם שחקנים בברצלונה דיברו על הגישה שלו ועל כך שהוא ילד שצריך כיוון - זה אומר הכל. לא הכל זה המאמן…

אגב, סתם נקודה מעניינת לדיון - בפורום של ריאל מישהו פתח דיון נגד ריאל סוסיאדד (בדרך כלל אני עושה את זה, מחזור אחרי מחזור, בקור וגם בחום, בניצחונות ובהפסדים) - “משחק שאפילו ל-Raulito7 אין חשק לראות”. העונה שעברה הייתה הכי גרועה שאני זוכר כאוהד, באמת, אני לא מאמין שקרה דבר כזה, ועדיין הייתי בטירוף בכל משחק, גם קצת אחרי מינויו של סולארי (אחרי המאניטה). התבוסה לאייאקס כיבתה אותי לחלוטין. תמיד היה משהו שמשך את האהבה הזו מעבר לצמד המילים ‘ריאל מדריד’ - אפילו שחקנים שגדלתי עליהם או לספור גולים של ראול.

מילה אחת על משהו שכתבתי אתמול - עברתי קצת על הפייסבוק של בארסה מאניה גם כדי להתעדכן ולראות אם יש משהו טוב שפספסתי. זה קצת חורה לי שלא ציינו אפילו לא פוסט אחד של פרידה של השחקנים הגדולים מואלוורדה. מסי, סוארס, פיקה. כולם כתבו. לא שהם העריצו אותו אבל בטח לא היו אנטי כלפיו. לגבי סטיין - ביטול יום החופש נשמע כמו התחלה טובה. אבל זה בסה"כ השבוע הראשון ובאמת צריך את האימון הזה. מי יודע אם זה יחזיק מעמד

אם הם יכתבו את זה זה יפגע להם בקו המערכתי שלהם. ויוריד מהם את הלייק…

אחת ההחלטות הטובות של פלורנטינו. דוגמה לאיך אי אפשר לקבל בינוניות במועדון כמו ריאל. אני מאוד מחזיק ממנו על זה בלי ציניות. הלך נגד התקשורת וחדר ההלבשה. כי בריאל אי אפשר לקבל בינוניות. גם אם רונאלדו צועק ומקטר.

רק תזכיר לי מה אנצלוטי עשה אחרי ריאל והאם אתה באמת מתגעגע אליו. אחד המאמנים הכי אוברייטד בכדורגל.

הדיון קצת נגרר, אבל האמת שהבאתי את הדוגמא הזה כדי לשאול כמו ‘למה שבברצלונה זה לא יקרה?’ לגבי אנצ’לוטי, לדעתי הוא היה חייב לקחת אליפות באחת מהשנתיים האלה, היה לנו סגל ענק, כל שחקני המפתח בכושר שיא, היו לי תלונות לגביו. אני לא מזלזל בזה שכל חדר ההלבשה אהב אותו ורצה שיישאר אם כי ברור שזה לא מספיק. הבעייה שלי הייתה עם מי שבא אחריו - רפא בניטס. אתה שואל מה אנצ’לוטי עשה מאז ריאל, ואני שואל מה בניטס עשה באינטר ובנאפולי (גם הייתה לו עונת פרידה קטסטרופלית מליברפול). לא האמנתי שהוא יצליח להיות “רס"ר” של הכוכבים, זה שידוך שנועד לכישלון.

החלק של בניטז זה הזייה. אבל אין לי ספק שאם ואלורדה היה מאמן תחת פלורנטינו. אחרי רומא הוא כבר היה בבית. בטח אם הוא היה מעיז לבוא לפלורנטינו ולהגיד לו “it is what it is”.

ברתואמו פיטר את ואלורדה. וזה אני יודע זה מהדלפות. כי באמת כבר לא היתה לו יותר ברירה. חלק מחברי ההנהלה של ברצלונה עמדו לו על הראש ועוד שנה וחצי הוא צריך להנחית את ה"בובה" שלו בהנהלה. והשריקות בוז של הקהל הסעודי מול כל העולם זה היה המסמר האחרון.

ברתומאו שכב על הגדר בשביל ואלורדה אחרי אנפילד. פשוט לא היתה לו ברירה. יש שמועות שכמה חברי הנהלה איימו להתפטר אם הוא לא יפטר אותו. אם ואלורדה היה שורד עד הקיץ וזוכה בתואר משמעותי. זה היה בהחלט נותן לו את ה"תירוץ" .

אולי מרוב פוסטים אכן פספסת… :sweat_smile:

אני לא מסכים, אני חושב שהוא מצוין גם התקפית. צריך קצת יותר בטחון , זה הכל.
אני גם לא מסכים שסרג’י רוברטו כזה גרוע כפי שמנסים לצייר אותו פה. הוא שחקן סגל לגיטימי של בארסה, גם כקשר וגם כמגן. הוא צריך להיות המחליף של סמדו בהגנה ומחליף של פרנקי או וידאל בקישור. הוא לא צריך להיות מועדף עליהם כשכולם בריאים.

נכון, אבל אבל עד עכשיו הבעיה היתה שכל מאמן הופך אותו לשחקן הבכיר.

נגמר הבית זונות.
Some players within the squad had to cancel advertising commitments because of Setién’s continued training sessions without days off. [cadena ser]

סטיין גם נכח במשחק של בארסה ב’ כדי לראות את השחקנים.

אני מתחיל להתאהב בו.

עדיין לא ראינו משחק ראשון אפילו, אבל ההתחלה אכן מרגישה מעודדת (:

חשוב לציין, על מנת לא לעשות עוול לואלורדה. גם ואלורדה נכח בלא מעט משחקים של ברצלונה ב.

זה אכן חשוב. אם הוא ימשיך בזה, הלואי שהיה לנו (כמובן אני מדבר יותר כל האוהדים של ברצלונה במיוחד הסוסיוס) בתור אוהדים, את הסבלנות לגבות אותו עד הסוף. מבחינתי בחצי שנה הזאת, המשימה הכי חשובה שלו, זה להפסיק את הבית זונות של השחקנים. גם במחיר של איבוד תארים השנה. ושיחרור של שחקנים שלא מוכנים להתיישר עם הקו החדש.

אין יותר נייס גיא. הלואי. למרות שיכול להיות שאני אופטימי מידי. שביתה איטלקית קטנה ואיבוד תואר והוא היסטוריה.

ולפי בארסה מאניה הוא גם קבע אימון הכנה ליום ראשון לפני המשחק…
כמה זה חשוב לבוא למשחק בפוקוס ועם תודעת משחק אחרי הכנה באותו היום, ולא להגיע למשחק מ״עוד יום חופש״…

מעניין מה הוא יתן לנו.
מדברים על זה שהוא לא מאמן שהשיג משהו בחיים שלו, אבל עד היום הוא לא עבד עם שחקנים ברמות האלה.
אף אחד לא מצפה מקבוצה כמו בטיס לקחת את הליגה האירופית, עם כל הכבוד לאיזה מאמן שתשימו שם.

בנוגע לשביתה איטלקית אפשרית, אני לא מאמין שיש מצב שזה יקרה.
מסי הוא זללן תארים אמיתי. הוא נלחם כל שנה ולא נראה לי שדוקא עכשיו פתאום בא לו לזרוק זין ולאבד תואר.

בנוגע לשאר השחקנים…
אוירת עבודה זה משהו שמגיע מלמעלה. אם הבוס זרקן אז גם העובדים שלו יהיו זרקנים.
אם הבוס דורש מהעובדים שלו, ונותן להם גם סיפוק לצד הדרישות, אז הם יתנו את הנשמה.

ממה שאני מבין קיקה הוא מאמן של שחקנים. קראתי ראיונות של כמה מהם, כולל בארטרה. הם מקבלים אותו ואת הדרישות שלו. הם מתארים מאמן שגורם להם להרגיש שהם משפחה.
לא נראה לי שיהיה מצב שהוא ידרוש מהם עבודה קשה ופחות בטלנות והם יהיו לא מרוצים מזה.

היו לנו בקבוצה שניים שברור שהיו מתאכזבים לעבוד תחת מאמן שדורש מהם להתאמץ.
אחד כבר סיים את החוזה שלו (דוגלאס), השני ממש בקרוב יסיים (ארדה).
שאר השחקנים נלחמים ורוצים לשחק כל משחק (לפחות ככה זה נראה).
גם ראקי וגם וידאל עושים פרצופים על זה שהם מקבלים פחות דקות.
אני ממש לא רואה איך אפשר להאשים אותם בזרקנות.

ולדעתי גם פיקה, שהוא הטראבל מייקר הכי גדול אצלנו, יתיישר תחת מאמן מתאים.
עובדה שהוא היה מוכן לעבוד ולקרוע ת׳תחת כשפויול וגווארדיולה היו פה.
עובדה שלוצ׳ו עשה לו סדרת חינוך והחזיר אותו להיות בלם מס׳ 1.
תן לו סיבה לחייך על המגרש והוא יחזיר לך.

אבל זו כמובן דעתי.
משהו שאני לא יכול להוכיח שלא היה פה בתקופת הצנון העצובה…

תתפלא מה שחקנים שהורגלו במשך שנים לבינוניות . מסוגלת לעשות שמאמן זר בא ומגדיר להם גבולות גזרה חדשים.

אני טיפוס יותר ציני ממך (יתרון בשבילך) שוקסקו בפורום חושב שהגישה הזו נובעת ממאמן ליברלי יתר על המידה. אני חושב שזה נובע בגלל מאמן חלש שקיבל גבולות גיזרה מהנהלה והשחקנים ולא מעיז להמרות אותם.

בשביל זה אני חושב באמת ובתמים, שחצי השנה הקרובה המשימה שלו . זה ל"סנן" בין השחקנים שמוכנים לצאת איתו ל"מלחמה" לבין השחקנים שחושבים שהם קיבלו את חולצת ההרכב במתנה מאלוהים ויש להם חסינות תמידית.

צריך לעשות את זה בלי רחמים ובלי רספקט לאף אחד. שחקן שחושב שהוא יכול להתקשר לצאבי ולהתבכיין, מצידי שיטוס לקטאר וישחק שם עם צאבי. ברצלונה היא לא הפועל פ"ת. אין יותר פרות קדושות.

אני לא דואג לטר שטגן דה יונג ואפילו בוסקטס או רוברטו. השאר מבחינתי. צריכים להתחיל לעבוד.

דרך אגב אני חושב שאחרי יותר משנה אולי אפילו שנה וחצי, אני כבר לא זוכר. אני אשכרה :

א.במתח איזה הרכב יפתח. אצל ואלורדה כל מאמן ידע שבוע לפני איזה הרכב הוא יעלה מולו.
ב. הכי חשוב, אני תכלס באמת מתרגש ומחכה למשחק. מדהים. אפשר לצפות בהתרגשות למשחק. ולא לפחד כי אתה יודע שאתה הולך לסבול ממשחק משעמם וחסר רגש.

coming back to life baby

אני מבין שזו סיטואציה שתתכן. לא מתווכח איתך על זה בכלל.

אבל.
אני חושב שאתה שוכח לשחקנים שלנו (לרובם) את מה שהם עשו ואת הרקע שלהם.
גם בלי צ׳אבי ואינייסטה, רוב השחקנים שלנו (עכשיו שניימאר הלך) הם ילדים טובים. הם גם מקצוענים. כולם ירקו דם על המגרש בעונות אחרות שלהם בקבוצה, ובעצם לא נראה לי שיש להם עוד מה להוכיח.

אתה אומר שבגלל שאין להם יותר מה להוכיח הם מרשים לעצמם לזרוק.
אני דעתי כדעתו של טל- שוסאקו (לפי דבריך. לא קראתי שהוא אמר את זה). השחקנים זורקים בגלל שלא מבקשים מהם כלום.

ישנם שחקנים שהם כן בגדר נעלם:
פירפו, וואגה, אומטיטי, ארתור, דמבלה, פאטי, ופרז.
אלו שחקנים שלא היו פה בעונות הגדולות שלנו. שחקנים שאנחנו לא עד הסוף יודעים איך הם.

שני שחקנים מהרשימה צריכים להוכיח את עצמם עוד העונה:

ארתור: נוטף כישרון, אבל מאז שהגיע לא שיחק באופן סדיר למרות שלא היו לו כמעט פציעות ולמרות שנראה היה שהצנון מרוצה ממנו.
דמבלה: מהיר מאוד, כישרוני, דריבל לא רע, משחק היטב בשתי הרגליים. נפצע הרבה מדי תחת הצוות המקצועי הקודם. הראה אופי בעייתי עד ש״יישרו״ אותו, אבל גם פה אני זוקף את הבעייתיות יותר על הצוות המקצועי ופחות עליו ( לא מנקה אותו מאשמה, רק אומר שרובה לא שלו).

שאר השחקנים לא היו פה מספיק ולא קיבלו מספיק במה בשביל שנבין ונדע מי הם ומה דרך ההתנהלות שלהם.

על כל פנים, אף אחד מהשחקנים שציינתי לא מהווה חלק חשוב בשלד שלנו.
למעט בהתקפה - עכשיו שלואיסיטו נפצע, כל שאר העמדות מכוסות בשחקנים יציבים (לטעמי, כמובן).
אני חושב שפאטי ופרז יכולים לסתום את החור שגריזמן משאיר, עכשיו כשהוא סופסוף יעבור כנראה למלא את תפקיד החלוץ.

אבל בכנות, אני מאמין בדמבלה ומאמין שהוא הולך להתפצץ עוד העונה. אם קיקה באמת יעמוד בציפיות שיש לי ממנו.

זה אולי יישמע כאבסורד (וגם קצת קיצוני, אבל זה בכוונה), אבל לדעתי קיקה סטיין “נושם לרווחה” בגלל שסוארס מושבת עד סיום העונה. יותר קל לו גם לעשות ניסויים בהרכב/סגל, וגם להרשים את האוהדים בכל פעם שיש איזשהו ילד שזוכה להתאמן ו/או לשחק עם הקבוצה הבכירה, אם שחקן בכיר כלשהו מושבת.
ריקי זה אחלה, והלוואי ולפחות יזכה להזדמנויות להוכיח אם הוא שווה את זה או לא, אבל בהינתן סגל כשיר במלואו, ובמיוחד בגזרת השחקנים הבכירים ביותר - קצת יותר קשה למצוא מקום להכניס ילדים ולעשות ניסויים, הן מבחינת אגו והן מבחינת נטו מקום פנוי בהרכב/סגל.

ועדיין, יהיה מעניין איך ייראה ההרכב של ברצלונה בהמשך העונה הנוכחית, גם מבחינה שמית וגם מבחינת המערך/ים.
ברור (לפחות לי), שממה שנשאר מהעונה הזו לא יהיה אפשר להסיק באופן מוחלט על העונה הבאה (ואילך, אם וכאשר), בגלל שלסטיין אין הרבה אפשרויות לערוך, או לפחות לבקש לערוך, שינויים מהותיים בסגל על מנת לבנות את הקבוצה כמו שצריך בהתאם לתוכניותיו.

הייתי שמח אם לפחות חלק מהדיון יוסט לכיוון הזה. גם מבחינת “פנטזיות” (ריקי, מוריבה, אורי רומאו, אראוחו, פונטאס, מונייסה ואספינוזה בהרכב!), והן מבחינה יותר מקורקעת.

מה אתם אומרים? איך ייראה ההרכב?

לדעתי ההרכב צריך להיות:
מסי גריזמן דמבלה
ארתור בוסקטס דה יונג
סמדו פיקה אומטיטי אלבה
טר שטגן

ועם זאת, אני מאוד מקווה לראות את פאטי, ריקי ופירפו מקבלים דקות משמעותיות.

שחקנים כמו ראקיטיץ’, וידאל, סרג’י רוברטו ופרז אני אשמח לא לראות יותר מדי.

די מסכים איתך ברוב ההרכב (אומטיטי עדיין לא עבר “מבחן כשירות” מבחינתי, והדרך לשם עוד ארוכה. אם כי ברור שמבחינה מקצועית נטו הוא עדיף בקילומטרים על לנגלה), ואני בהחלט חושב שתחת מאמן וגישה אחרים, דמבלה יכול לפרוח מאוד.
אבל מבחינת ההתקפה - בהנחה שמסי, גריזמן ודמבלה (כל עוד הוא כשיר) הם באנקרים, ופאטי ככל הנראה מחליף ראשון בכנפיים - מי עוד יכול להיות שם כגיבוי חוץ מפרז?

פירפו לדעתי יקבל יותר דקות ממה שאתם חושבים. זה לא סתם שהוא היה הראשון שבירך את סטיין.

האמת, הוא נראה לי יפתיע. חוץ ממסי בוסקטס וטר שטגן (מעריץ את בוסקטס כמעט כמו מסי) לא מוכן להמר על אף שחקן, את הסגל השחקנים מהיום משחררים אחרי האימון האחרון. ביום המשחק עצמו. לא זוכר כזה דבר. מישהו יודע אם הוא עשה את זה גם בבטיס?

קודם כל בא לי לשים לכם את זה…

סתם שתהנו :slight_smile:

אייל, לשאלתך,
אמרתי כבר כמה פעמים מה הייתי רוצה לראות. אונסה חזקה שעולה ברוב המשחקים (ובכל המשחקים החשובים), וחילופים בדקות 60-70. לפחות שני חילופים, אם לא את כל השלושה. רוצה לראות את מסי נח יותר ושומר כוחות, וגם את סוארז. לראות מחליפים בהגנה עושים עבודה - פירפו וטודיבו ( :disappointed_relieved: ). רוצה לראות דקות לפאטי ולריקי.

אני לא עוקב מספיק אחרי שחקני משתלה, או בכלל אחרי שחקנים שלא משחקים אצלנו. אבל מבחינתי קבוצה בריאה זו קבוצה שיש בה רוטציות לשחקני בית צעירים במחצית השניה, ובמשחקים קלים אפילו רוטציות בהרכב מהתחלת המשחק.

ריקי לא חייב לשחק על חשבון שחקן הרכב את כל 90 הדקות. גם אינייסטה בתחילת דרכו עלה כמחליף.
לפעמים זה למשחקים גמורים, נכון. אבל עם הזמן כשהשחקן מוכיח את עצמו, זה גם יכול להיות חילוף בשביל לשנות דינמיקה של משחק.

בחיי שמסי הרגיל אותנו ליותר מדי טוב.
כל משחק אנחנו מצפים לנצח.
כבר שכחנו מה זה לדפוק את הראש בקיר 70 דקות ולהסתכל על הספסל לחפש פתרונות ושינוי…

אגב, אם כבר מדברים על פנטזיות, אז שלי קשורה בקישור.
ארתור מנהל משחק מימין, דה-יונג אחורי ופוץ’ עושה קסמים משמאל.
אני לא יודע אם פוץ’ באמת מתאים לזה וראוי להכנס להרכב בתפקיד הזה.
עד אז, אני אשמח לקבל את קאוטיניו בחזרה בעונה הבאה (מדבקים על פנטזיות, כן?) ולשים אותו על משבצת הקוסם עם הספרה 8 על הגב.

לצערי אני חושב שדה-יונג מתבזבז במשבצת הקשר 50-50. הייתי רוצה לראות אותו יורש את בוסי שכבר נמצא מעבר לשיא שלו. אבל העובדה המצערת היא שאין לנו קשרים ברמה שלו או של בוסי אז עדיף ששניהם ישחקו יחד…

ארתור מזכיר לי את צ’אבי בסגנון שלו. אני שמח שהוא לומד להיות יותר התקפי, אבל במשבצת ההתקפית הייתי רוצה כאמור את קאוטיניו. הוא הרבה יותר מתאים לשם - תחת המאמן הנכון.

אבידל חושף שאחרי הקלאסיקו כבר החלו לתכנן את פיטוריו של ואלורדה. מציין שהרבה שחקנים לא אהבו אותו ולא התאמצו. מסי יוצא על המנהל המקצועי שלו (אין מילה אחרת) ועונה משהו כמו ‘תתעסקו בעניינים שלכם ואם אתה מדבר על שחקנים תציין שמות כמו גבר’. לידיעת הקורא ירדן שועה, ככה מראים לכולם מי הבוס.

https://twitter.com/dorhoffman/status/1224783385345785859?s=19