מטריד אותי שאני לא רואה מה הבעיה שלכם עם סמדו מבחינה התקפית.
כלומר, נכון שהוא לא דני אלבס, אבל אני לא מחזיק מרוברטו יותר מאשר מסמדו מהבחינה הזו, ויש לי הרגשה שאני בדעת מיעוט.
ושוב, לא מבין עד הסוף למה…
סמדו נראה לי יותר טכני, יותר שולט בכדור, וגם יש לו דריבל לא רע. בטח שלעומת רוברטו.
אז למה רוברטו נראה לכם יותר טוב מבחינה התקפית?
הבישולים שלו לסוארז לא נראים לי כ"טוב יותר מבחינה התקפית", אלא טוב יותר מבחינת תיאום עם הקבוצה.
ובאמת, אם יש משהו שבו אני חושב שסמדו פחות טוב זה התיאום. אבל זה דבר שאני מאמין שתחת מאמן טוב יכול להשתפר. ולטעמי יש לו כישרון. אני רוצה לחכות ולראות איך כל הקבוצה תראה תחת המאמן החדש, אבל במיוחד הצעירים שצריכים את ההדרכה בשביל להשתפר ולהשתלב.
וואללה, לא יודע מאיפה הבאת את ההשוואה הזו.
דמבלה היה שחקן מצויין עד שהגיע לברצלונה. אצלנו הוא איבד כיוון, ואני לא זוקף את זה לחובתו.
שחקן אחר שהתחיל לאבד כיוון ואף אחד לא יבוא אליו בטענות (בינתיים) זה דה-יונג.
הגיע אלינו עם מוסר עבודה מדהים, נשאר לנתח משחקים, עם המון ביקורת על עצמו ועל הקבוצה לאחר כל משחק. לקח את עצמו במקצוענות שהייתה עוף מוזר בחדר ההלבשה שלנו. עכשיו נראה שלאט לאט אוירת הבית-זונות מכרסמת בו וגורמת לו לאהוב פחות ופחות את המשחק.
אין לי איך לבסס את זה בנתונים, זו כמעט רק הרגשה, אבל כשהוא הגיע הוא התלהב עשרות מונים מכפי שהוא עכשיו.
כעת הוא מרגיש לי קצת כבוי.
וזה ככה עם כל השחקנים הלא מבושלים שהגיעו בתקופת לוצ’ו והצנון. אף שחקן צעיר לא התפתח וזרח תחתם. רובם בכלל נשלחו לפריזר.
דמבלה הגיע כסטאר, אז הוא קיבל הרכב דיי בקלות. אבל הוא עדיין הגיע בן 20. עדיין יש הרבה מה לפתח בו ולהדריך אותו. גם מסי בגיל 20 היה צריך ללמוד עוד על עצמו ולהתפתח. רק שלמסי היה את פפ…
אני באופן אישי מאמין מאוד בדמבלה. אם הוא לא איבד מהיכולת שלו תחת הצנון, הוא עוד יפתיע רבים שלא האמינו בו.
כשרק הגיע לבארסה הוא גם בישל, גם הבקיע וגם הביך הגנות. שחקן מדהים לטעמי ואני חושב שההמשכיות היא הדבר היחיד שחסר לו, וגם זה הולך ומשתנה.
אין מקום להשוות לבייל השבע שרוצה כבר לפרוש מהענף. אם אתה רוצה להשוות את בייל למישהו, אז לארדה טוראן