הייתי בבסיס בשנת 2009. ראיתי את אותו חצי גמר במועדון נגד צ’לסי. באותם רגעים זה היה מאוד באופנה לשנוא את ברצלונה. “סתם כדורגל”, “נאיבים”, “סתם בועה עם יחסי ציבור”, “הנה לא עשו כלום מול צ’לסי”. איזה כאב ראש היה לראות את הגומלין בברידג’, בטח אחרי גול מהחלל החיצון שסיפק אטיין.
כל המלעיזים המשיכו, בירכו כל פאול, שמחו לאיד. “תנחתו מבארסה, תפגשו במציאות”. השירות שלי עד נקודה זו היה מחורבן. סבלתי בערך מכל דקה. להתנחם על בארסה מדהימה באותו רגע זה כל מה שהיה לי. וכשהדקות עוברות, ואני רואה את פפ כבר מחלק מחמאות לחוס הידינק ששיתק בערך את כל השחקנים, הסתכלתי לתקרה ואמרתי בלב “תן לי את זה, אני לא אבקש כלום” וכמו קסם או תפילה זה הגיע. צעקתי כמו שלא צעקתי עד אז ומאז משער. צעקתי עד שנשרף לי פיוז קטן במוח (באמת שממש כאב לי הראש אחרי הצעקה הזאת), לא חשבתי שזה יכול לקרות לי מכדורגל. מי העניק לי את הרגע? מי בעט מחוץ לרחבה? מי שבר את התבנית? זה היה החלק הכי יציב של התבנית הקבוצתית באותו ערב שהפתיע את כולם ושבר אותה ואת הרוח של צ’לסי.
אחרי שנרגעתי, קלטתי מה קרה פה, ושאולי סגרתי חשבון מוקדם מידי מול בורא עולם (אם באמת הקשיב, ובכל זאת היו לי צרות אחרות וגדולות מבארסה בכנות), הסתכלתי שוב למעלה ואמרתי “לא באמת כאילו, כן?”.
מיותר לציין שכל מי שחיפש לרדת לי לחיים אחרי ההדחה של צ’לסי על שיפוט לא הזיז לי את קצה האצבע. לא הצליחו להוריד אותי לקרקע. עד היום כשאני נתקל בשער הזה במקרה, אני עם צמרמורת שעוברת אצלי בעמוד השדרה.
חוץ מהרגע הזה, וכמובן הדקה ההיא בה אינייסטה גירש את השדים מנבחרת ספרד במונדיאלים, אינייסטה מעל היותו איש של רגעים גדולים, הוא איש של יסודות ויציבות. הוא נטע את האמון של גווארדיולה בשיטה אחרי הפסד הבכורה שלו בבארסה כמאמן, הוא היה שם לפרק את סביליה עונה על השאלה “מה יהיה בלי מסי?”, הוא אחת הסיבות שצ’אבי משומקום עבר פריחה מחודשת אחרי שנה רעה שלו (עונת הסביבון הנוחר ב 07/08), והוא הפך להיות אגדה ספרדית כשהגשים עד הסוף את הנראטיב של הילד הקטן שעזב את הכפר ועלה לגדולה.
הוא הראה שאפשר להתמודד עם דיכאונות, חרדות, מוות של קרובים וגם מול התהילה. הוא הוכיח שיש בכדורגל יותר מדריבל ופוזה. אם איי פעם אני אכשל כהורה והילד שלי ירצה להיות כדורגלן, אתפלל שאם הוא יקח השראה ממישהו, זה יהיה רק מאנדרס אינייסטה. הכפרי הקטן שהראה שאפשר גם אחרת.