אקסים ומושאלים ברסאים

Ilaix Moriba: "I made a mistake when leaving Barcelona. I was young and I had a lot of pressure

no way shrlok

שיזדי**. ילד חזיר וחוצפן. טוב שנפטרנו ממנו. הוא צריך להיות דוגמה לכל ילד שבארסה קידמה נתנה לו במה והאמינה בו והוא ירק לה בפנים.

הקארמה תמיד עובדת.

בנושא אחר-

יש מצב שפיקה הוא הילד הכי מעצבן בכיתה. אבל איזה ילד מצחיק הוא…

אני לא ממהר להחזיר אותו. מרטין סיפק אתמול 97 דקות חפות מטעויות, אז אולי יש תקווה.

:rofl:
אחד הטובים שלך עד כה.

עברו כבר 6 שנים מאז אותו רגע ארור, ושוב דמבלה מחמיץ מצב גדול בליגת האלופות מול אליסון וליברפול. :rofl:

פתאום נתקלתי בסרטון של מסי נגד ריאל מדריד, וראיתי בישול גאוני של פיקה בעקב, וקיבלתי התקפי געגועים מטורף לג׳רי.

וזה מצחיק, כי שנאתי אותו בהתחלה. הוא היה ילד חרא-שחצן, מתנשא, לא אהבתי את העובדה שהוא גדל אצלנו ונישק את הסמל של מנצ׳סטר ואז בא אלינו ואחרי גול אחד נישק גם את הסמל. לא אהבתי שהוא ירק על בחור מבוגר מהצוות בנבחרת בחגיגות, פשוט משהו בו בא לי ברע.

ודווקא בזמנים הקשים הערכתי אותו והתאהבתי בפרסונה. כן, הוא היה ילד ***, אבל מי לא היה כזה? פיקה היה פיקה לאורך כל הדרך-פשוט בנאדם שחי את החלום ולא מתבייש לאכול את העולם. תוך כמה שנים הוא זכה בהכל, וגם בשאקירה.
לצערו, על המגרש לדעתי האופי שלו לקח פוקוס מהשחקן כדורגל המטורף שהוא היה. הסוף שלו בייש את הצעירות שלן, אבל כשפיקה היה בשיא הוא היה פאקינג סלע, הוא היה קראק ובייחוד לקבוצה של ברסה. עד היום בעיניי הוא בטופ 3 בלמים בהיסטוריה שלנו.

הוא היה גבוה מאוד, ועם זאת טכני. רפא מארקס טען בזמנו שהוא מרגיש בנוח ללכת כשהוא יודע שיש את פיקה להעביר את הכדורים האלכסוניים. הוא היה מוסר מעולה, ויחסית לבלם עם הגובה הזה, זה היה הזוי כמה הוא היה טכני. גם מבחינה הגנתית פיקה הצעיר היה מהיר, והתמודד מול הטופ של הטופ. מה שמיוחד בו שהוא אף פעם לא היה שחקן ספסל חוץ מבעונה האחרונה-כל עוד פיקה היה בריא, הוא היה שחקן הרכב. גם בטוב, גם ברע, גם בעושר וגם בעוני.

אני הייתי מהמגוננים הגדולים שלו גם בסוף, כאשר טענתי שנכון שהוא לא מהיר כמו שהיה בעבר, אבל השיטת משחק שלנו לא אותו דבר-פיקה היה אומן במשחק לחץ וידע בדיוק איך לנקות חלוצים ולעשות לחץ כמו שצריך. בשנים האחרונות שלו המשחק לחץ שלנו היה נוראי והוא לבד לא יכל להתמודד והוא גם עשה בעיות בכך שהתעקש. לדעתי פיקה במשחק לחץ של היום היה יכול ללמד את הילדים הרבה דברים.

פיקה היה פיקה גם בסוף. הוא לא התבייש להתלכלך עם כולם-בין אם זה שופטים בליגה הספרדית שהוא הרגיש שדופקים אותנו, הוא פשוט אמר מה שכולם חושבים. הוא גם היה הראשון להוריד בשכר שלו. הסיפור עם מסי מעציב וחבל שככה אנשים ששיחקו ביחד מגיל 13 וחוו כל כך הרבה דברים ביחד מצאו את עצמם עם חילוקי דעות ומשקעים. אבל צריך לזכור דבר אחד חשוב-פיקה זה ברצלונה, הוא אוהד של המועדון מבטן ולידה, סבא שלו היה נשיא והוא בחר בעצמי לפרוש אחרי ברסה וגם אמר בעבר משפטים כמו זה שהוא חלם להיות שחקן ברצלונה לפניי שחקן כדורגל, ושאחרי ברצלונה הוא לא ישחק בשום קבוצה. אמר וקיים.

9 אליפויות, הוא אשכרה זכה יותר מאשר הפסיד (!!!) 3 גביע אירופה בברצלונה. גביע עולם ויורו, ואפילו אליפות אירופה עד גיל 19.

שחקן הגנה עם הכי הרבה גולים בליגת האלופות.
שחקן ההגנה הטוב ביותר בליגה בעונת 9-10
5 פעמים היה חלק מהקבוצת חלומות של אופ״א.

וזה הבישול-משחק נגד ריאל מדריד, דאבל פס של פיקה ומסי-מסי מוסר עם חזה-בטן, פיקה מחזיר לו בעקב, מסי מסיים עם צ׳יפ מעל קסיאס ורונאלדו זוכה להיות צופה בשורה הראשונה. איזה רגע.

ארגיש בחסרונו יום יום.

צ’אבי התראיין לפראנס פוטבול, ובין שבחים לבארסה אמר שהוא רוצה לחזור לאמן בשנה הבאה ושאין לו בעיה לאמן קבוצה אחרת בלה ליגה. או נבחרת.

יש לי רק דבר אחד להגיד בסוף הערב הזה-

Put some fucking respect on that name.

מעניין אגב שהעלית את השם של ואלוורדה בהקשר של אנצ׳לוטי לא מזמן ולא את של לוצ׳ו… אוברהייטד בצד הברסאי בעיני בקטע משוגע, והמאמן הכי טוב שהיה אצלכם חוץ מפפ ואולי פליק. טרבל ודאבל ב-3 שנים, ובכ״ז נראטיב די נפוץ הוא שאצלו התחילה המפלה.

הוא המאמן הכי טוב שהיה אצלנו מאז פפ (טיטו לא ברשימה לצערי) לא בגלל האיכויות שלו אלא בגלל שאר המאמנים שהיו פה הם ערימה של בינונים. זה בערך כמו שאני שומע שדארדויל החדש הוא הכי נצפה של דיסני בשנה הזו. מן הסתם דיסני בשנה הזו לא הוציאה שום משהו חדש…

הוא מאמן טוב לא יותר מזה. אהבתי אותו מאוד בתור שחקן פחות בתור מאמן.

וטיפה מפריזים פה, בסה"כ פאריז הגיעו למצב שאם סיטי לא היו כל כך גרועים אולי הם היו מודחים. להזכירכם סימו מקום שמיני…

ההישג הכי גדול שלו לטעמי זה דמבלה. הפך אותו לשחקן כדורגל. ובעיקר אחד שמחזיק מעמד.

בכל החרא שנקרא פסז קטאר, אנריקה היחיד שאני מפרגן לו שם.

לא להעלות את הנושא הזה שוב.

בתודה.
ההנהלה.

אין לי מושג לא ראיתי את הראשון ולא את החידוש. :joy:

זה נרטיב של טרמפיסטים כמו טל, לא אוהדים אמיתיים :joy:

אז מוזמן לקרוא לי לא אוהד אמיתי גם.

לוצ’ו הצליח עם הסגל הטוב ביותר איי פעם והוא דעך יחד עם הסגל שנחלש. גם אחוזי ההצלחה שלו עד שסוארז יכל לשחק רשמית (עד החצי השני של העונה בגלל ההרחקה כתוצאה מהנשיכה נגד קייליני) לא היו מרשימים. עם כל שנה שעברה בארסה נראתה פחות ופחות טוב, ובעונה השלישית שלו נראינו כבר ממש רע והוא התקשה לייצר המשך לשחקנים מתבגרים. אפשר לציין שלואיס אנריקה לא ממש הצליח באף קבוצה עד פריז, ונוכל גם לאמוד את הפרוייקט בפריז רק בסוף העונה ולא רק לאחר העפלה לרבע גמר אלופות.

המזל של לואיס אנריקה שהיו סביבו עוזרים מצויינים כמו רפא שאחראי על הכשירות ואונסואה שהיה אחראי בהגנה ובמצבים הנייחים.

למה הנרטיב קשור לאיכות האימון של לוצו?
לא נראה לי שמישהו טוען שהמפלה המקצועית התחילה בגללו.

הטענה היא שמצב ההנהלה היה בקנטים והזכיה שלו גרמה לאוהדים לחשוב שהכל בסדר וההנהלה נבחרה שוב והיום אנחנו יודעים את הנזק שזה גרם.

הדיון על איכות האימון שלו למרות התארים בברצלונה זה נושא אחר.
מצטרף לכל מילה של אלישע (בדיון ליגת האלופות) ונדב.

אני זוכר הרבה תלונות על כך שהוא ויתר על הקישור וכו׳ ועבר לשחק יותר ישיר ופחות ״ברסאי״.

צריך לזכור שאנריקה לא היה הצלחה מסחררת גם לפני הטרבל. כישלון מוחלט ברומא, סביר במילואים ועונה אחת סבירה פלוס בסלטה(של כדורגל שלא ממש רצו לראות בבארסה באותם ימים). גם תחילת הדרך שלו בספרד לא הייתה יותר מדי ‘‘שובה’’.
ברמת הניהול עושה רושם שהוא ידע להשליט דומיננטיות וסדר מסויים בחדר ההלבשה, אבל מבחינת כדורגל אי אפשר להגיד שהוא הבריק, ובשורה התחתונה היה רשום על כמה מהמפלות הגדולות שלנו בנוקאאוט אלופות.

מה שכן, כשחזר להמשך הקדנציה שלו בספרד היה הבדל משמעותי בסגנון וברמת הכדורגל. היורו הדחוי שהסתיים בהדחה בחצי גמר בפנדלים היה די מוצלח ולדעתי היו שם ניצנים של שינוי.

עכשיו הוא עושה עבודה לא רעה. צריך לזכור שהוא לא היה רחוק מהדחה מול בארסה של צ’אבי וזה לא נתון מחמיא. התוצאות בליגה מעולות, אבל התחרות שם לא באמת קיימת.
נראה לאן זה מתפתח.

אני לא רואה מה הבעיה להכיר בכך שלוצ’ו מאמן בינוני מינוס.
הבן אדם קיבל את הקבוצה הכי טובה ומאומנת בהיסטוריה פלוס דובדבן בצורת ניימאר.
העיקר מבחינתו היה לשבת בצד ולנסות לא להפריע.
וכן, זו תחילת הנפילה. מאז לוצ’ו ואז תקופת קומאן בערך רכבנו על השאריות של אותה קבוצה אגדית עד שלא נשאר כלום - לא היה ניסיון אמיתי (או יכולת) לבנות מחדש או לשפר.