אקסים ומושאלים ברסאים

אני רואה את זה בצורה קצת שונה.

לדעתי לואיס אנריקה הגיע לקבוצה מאומנת אבל שנפלה בעונה האחרונה של פפ עם העודף טיקי-טאקה, והוא הביא שיטת משחק ברורה שאולי לא דומה לפפ, אבל היא קטלנית יעילה ויפה. ברצלונה הייתה בעיניי רבים בקבוצה עם הסגל הכי טוב בעולם ועדיין לא לקחה גביע אירופה 3 שנים ברציפות, אז אי אפשר להתכחש שהוא שינה משהו לטובה. הגיע הזמן להפסיק את התגובות קלינגר האלה-לא כל אחד יכל לקחת גביע אירופה בברצלונה. זה ביטול מטורף של כל מאמן שמקבל קבוצה טובה.

מי כמונו כאוהדי ברסה יודעים איזה קשה זה לאמן בברצלונה, איזה לחץ מופעל עליך ואיזה מנטאליות המועדון הזה מייצג. לואיז אנריקה קיבל סיר לחץ ענק, והוא הצליח ליישר את המערכת ולבנות קבוצה מדהימה שלקחה טריפל, עונה אחרי זה דאבל ועוד אחרי עוד גביע מלך. זה לא דבר רגיל, לא משנה איזה סגל יש לך.

לגבי סגנון הכדורגל אפשר להתווכח, אני רוצה לאכול אז אני אחזור עם מספרים יותר מאוחר. אני רק אגיד שלדעתי החוסר כבוד ללואיס אנריקה מגיע נטו בגלל שהוא בא אחריי פפ כיביכול. אנחנו כמו אישה שתמיד משווה כל דבר לאקס החלומי שלה. דיי, אי אפשר למדוד כל מאמן לפי פפ. הוא המאמן אולי הטוב בהיסטוריה.

מצחיק לראות שאפילו שחמאס שיכור או ממש אוהב את עצמו (ביטחון עצמי מופרז או חוסר מודעות, לבחירתכם) והוא בוחר בעצמו על פני אנשים כמו זידאן או מודריץ׳, כשזה מגיע לאיניסטה יש לו ניצוץ של ילד קטן בעיניים.

אני חושב שבקרב שחקני הכדורגל המקצוענים, איניסטה שחקן הרבה יותר מוערך מאשר אצל האוהדים.

אני לא צפיתי בריאיון עצמו אלא רק קראתי ותרגמתי את יתר הדברים. יש מצב שחאמס רודריגס מתלוצץ, אבל גם יכול להיות שהוא באמת חושב ככה. בדף הפייסבוק שלי הצגתי כל מיני מספרים ופתחנו דיון על המיקום שלו בקרב הקשרים ההתקפיים שהיו בריאל מדריד, אני חושב דווקא שלמרות עונת בכורה אדירה ומה שידע לעשות - אני לא מדרג אותו לפני איסקו בשיאו ולא לפני מסוט אוזיל ואנחל די מאריה, אולי מעל דיוויד בקהאם וכן מעל מרקו אסנסיו.

לגבי לואיס אנריקה: השאלה אם אתה מתמקד רק בתקופתו בברצלונה. שם לדעתי הוא הצליח, אני חושב שהוא כן הוסיף קשיחות מסוימת שהייתה חשובה ולא צריך להמציא את הגלגל. זה לא שברצלונה שיחקה כדורגל שלחלוטין הזניח את הנעת הכדור אבל היה שינוי וזה בסדר בהתאם לכלים שיש לו - התקפה היסטורית. אגב אם אנחנו מדברים על עונת הטרבל הוא כמעט היה כבר בחוץ ועמד בפני משחק מכריע נגד אתלטיקו מדריד. בקאמפ נואו בקלאסיקו השני לדעתי לפחות ריאל מדריד שיחקה אחלה כדורגל ובטח לא הגיע לה להפסיד. מעבר לברצלונה - בעונה שעברה הוא קצת התיש את קיליאן אמבפה ולעוף מול בורוסיה דורטמונד זה כישלון חרוץ ובטח כשהאליפות אתה זוכה בה בטלפון. גם בספרד יש לו פרק של כישלון גדול. לגבי רומא זו הייתה הצלחה? הפעם אני על תקן שואל