ערב טוב לכם פוסט קצת שובר שגרה בימים קשים אלה. תכירו, זה אבא שלי, יוסי רומנו שאתמול חגג יום הולדת.
אני אוהד כדורגל שרוף לא בזכותו, אלא להיפך. הוא אוהב את ריאל מדריד בזכותי. בשנים האחרונות הוא לא מפספס כמעט אף משחק. התמונה שלנו כאן ביחד היא ממשחק האליפות נגד אספניול ב-21/22 כשהוא הסכים להגיע לצפות בפאב, והתמונה מצד שמאל היא בעונה שעברה כשמצאתי איזו חולצה של ראול בשבילו. הבדיחה הקבועה שלו היא “אני מתקשר אליו, מה המספר של פלורנטינו? (הנשיא)”, כאשר המשחקים היו ב-22:00 בלילה ולעתים אפילו ב-23:00. שאלה קבועה היא “המשחק אצלנו בברנבאו?”.
מפתיחת העונה הוא מתלהב מג’וד בלינגהאם וכשכל הזמן הייתי מתלונן שאין חלוץ הוא אומר לי ‘הנה, הוא כל הזמן מבקיע’.
אבא רק רוצה לשבת וליהנות, כמעט בכל משחק בו אנחנו צופים יחד הוא אומר לי, “דור, תהיה רפוי. תרפה” ומוסיף: “בלי צעקות הפעם”. תמיד הוא אומר שהבעיה היא של מוטיבציה ולא של יכולת ומפריז ביכולת של קבוצות הליגה. לא פעם ניסיתי להוכיח אותו על טעותו - “אבא, מה משחק קשה. הם קבוצה פח, הם במקום ה-17”.
האופטימיות והצחוק מאפיינים אותו בכל דבר. למשל בעונה שעברה, כשברצלונה כבר פתחה פער עצום, הוא תמיד היה אומר לי כשהייתי אומר שאין על מה לשחק: “למה? זה לא גמור. אם ברצלונה מפסידים ארבעה משחקים ואנחנו מנצחים ארבעה?”. כן, בטח, הם לא הפסידו שלושה משחקים כל העונה…
הוא תמיד צוחק כשהוא רואה את פרלאן מנדי מחייך בכל סיטואציה אפשרית, כל שחקן עם רסטות אוטומטית מבחינתו הוא אדוארדו קמאבינגה גם אם הקבוצה היא ראיו וייקאנו. גם המסטיק של קרלו אנצ’לוטי מעניין אותו והוא אמר לי שקרלו והבן שלו דיוויד זה כמו אני והוא, רק שאני המאמן והוא העוזר. על ויניסיוס ג’וניור בתקופה שלא הלך לו הוא היה אומר: “מה עובר עליו?” והוא מחבב את פדה ואלוורדה, לוקה מודריץ’ ותחזיקו חזק - גם את לוקאס. “הוא לא מספיק מוערך”, הוא אומר לי. מבחינתו רפאל ואראן הוא כפיל של ברק אובאמה. הוא גם אוהב ממש אוהב לעוות שמות, אבל את השמות החדשים “נשמור במערכת” כמו שאומרים.
אנקדוטה אחרונה: אבא הוא תמיד האופטימי, תמיד מבטיח שננצח - “יש לי תחושה טובה”. הפעם היחידה שהוא פישל? יום העצמאות, 2022. בדיוק כשהוא נכנס הביתה, רודריגו כבש את ה-1:1 נגד מנצ’סטר סיטי בגומלין. “דור, אבל מה אתה צורח ככה וכל כך מבסוט. הם צריכים עוד שער לא? כבר לא נשאר להם זמן”. אני לא יודע מאיפה היו לי הכוחות האלה ועניתי לו - “חכה, יש עוד שש דקות”. ואז בא רודריגו שוב…
הוא מוכר את הספר שלי בחנות שלו בתל אביב, מתגאה, סיפר לכל בן אדם שאיי פעם דיבר איתו שהבן שלו אוהד שרוף וכתב ספר. אבל הוא לא קרא כלום חוץ מאת המאחורה (שזה בעיקר עליי) ואת ההקדמה. “ספר נהדר, בני היקר”, אמר.