תקטלו אותי: פפה ומקומו בטופ העולמי!
אני עדיין “לא נרגעתי” מהמשחק של פפה אתמול נגד ארסנל. בדקה ה-118 בגיל 41 רץ כמו מטורף, הכל כדי שפורטו לא תגיע לפנדלים או תודח. אני כל כך מקווה שזה לא היה משחקו האחרון על הבמה הגדולה ביותר - ליגת האלופות.
זה אבסורד אבל אולי רק אתמול באמת אוהדים החלו להעריך את גדולתו, לצאת מהתפיסה השגויה והמוטעית שהוא אלים. נכון שהיו לו רגעים מלוכלכים והוא יודע עד כמה התקרית ההזויה עם קאסקרו פגעה בקריירה שלו, אבל זה לא הכל. הטוויטר התמלא בציוצים המשבחים את פפה.
בואו נדבר רגע על מקומו בהיכל התהילה וזה בטח הדבר האחרון שמעניין את פפה, אגדה בריאל מדריד, בנבחרת פורטוגל ובכדורגל העולמי. פפה היה בלם עם נתונים חריגים מבחינת מהירות, עוצמה ופיזיות ולמרות המזג החם והנטייה לעתים לאבד ריכוז או תמיד ‘לתקוף’ - הוא היה בלם פנומנלי. עזבו בצד מי היה סמל איפה. מי אלגנטי יותר. עם מי קל להזדהות. הוא גם הגיע לטופ של הכדורגל בגיל לא צעיר…אבל ממשיך…
לפני גומלין חצי גמר הקופה דל ריי נגד ברצלונה ב-2013, פפה, שהיה במחנה איקר קסיאס - סופסל על ידי ז’וזה מוריניו. חצי החלטה נקמנית-חצי החלטה מקצועית כי רפאל ואראן באותם הימים היה מדהים! חודשי על! “אין לפפה שום בעיה. בעצם הבעיה היחידה שלו היא רפאל ואראן. פפה בלם טוב, אבל ואראן צעיר ועושה הכל יותר טוב ממנו”, אמר מוריניו. איפה פפה גמר (אם לא פציעה היה פותח בהרכב בגמר הדסימה) ואיפה ואראן…
לא אדבר על שחקנים שלא ראיתי אלא על הכדורגל משנות ה-2000. עבור חלק מאוהדי ריאל מדריד, חלק לא קטן - פפה מבחינת הכדורגל בכלל - לא ההילה, לא ההישגים במועדון, לא “החיבור” - לא נופל מסרחיו ראמוס. אני לא יכול להצטרף לקביעה משום שהיו לו עונות עם הרבה פציעות וגם ראמוס היה בלם ‘חריג’ בקטע טוב. אבל אני מסתכל על רשימת הבלמים הגדולים. לא יכול לדרג את פפה מאחורי ריו פרדיננד ונמניה וידיץ’ שהיה להם אחד את השני, או ג’ון טרי שנהנה מצ’לסי שהיא קבוצה בסגנון מסוים, כנ"ל ג’ורג’יו קייליני. פפה התמודד שנים מול ברצלונה המפלצת והגיע לקבוצה שבתחילת דרכו היו לה אמרסון ומהמאדו דיארה באמצע. אני לבטח לא שם את פפה מאחורי ג’רארד פיקה וגם לא מאחורי ליליאן טוראם או כל מיני בלמים. פאולו מאלדיני הוא לא היה - כי מאלדיני יש רק אחד, וקרלס פויול היה כל כך אלגנטי. אני חושב שפאביו קנבארו היה מדהים אבל לפרק זמן קצר, בריאל מדריד אין ספק מי הרשים יותר. בשורה התחתונה: לפפה יש מקום בטופ5 הבלמים, לבטח בטופ10 הבלמים של הדור שלנו.
אז תודה על הכל שוב, פפה, זה מזכיר לי שני דברים.
ראשית, בדירוג 30 השחקנים הגדולים בתולדות ריאל מדריד - הייתה לי ‘החוצפה’ למנות אותו במקום ה-26 שזה יפה!| שנית, פפה באמת “חיכה לריאל מדריד עד לרגע האחרון”. מחליפו היה האגדה חסוס ואייחו. וברצינות - ביום בו פפה הודיע על עזיבה לבשתי את החולצה היחידה שלו שיש לי, והלכתי איתה בים. נפגשתי מיד לאחר מכן עם ידידה ששאלה אותי מי זה פפה - הרי את ריאל מדריד כולם מכירים. והסברתי לה. שאלתי אותה “את סרחיו ראמוס את מכירה?” והיא אמרה בטח שכן. אז את פפה לא כולם מכירים. אני מקווה שכן…