אנדריק כותב מכתב לאחיו הקטן, פורסם ב- The Players’ Tribune:
"המשפחה שלנו, לא נולדנו לתוך עושר. נולדנו לתוך הכדורגל. במשך שלושה דורות, ואולי יותר, המשפחה שלנו רודפת אחרי חלום הכדורגל. ניסינו לשנות את הנסיבות שלנו. אז לא הייתה לנו דירה מפוארת, המקרר מלא ביוגורטים שכל כך אהבת…
אמא אוכלת את לחם התירס הישן. אבא ישן מתחת לדוכן הכרטיסים. אמא בוכה בשירותים. אבא בוכה על הספה. אני לא יודע מתי תקרא את המכתב הזה, אבל כרגע אתה בן ארבע, וחיינו משתנים מהר מאוד.
בחודשים הקרובים, אני נוסע לספרד לשחק בריאל מדריד - כן, הקבוצה שאני תמיד בוחר בפלייסטיישן כשאתה צופה בי.
אבל עכשיו, אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה… אין יותר לחץ. תודה לאלוהים, לאמא, לאבא ולכדורגל. אתה פשוט נהנה מהחיים שלך איך שאתה רוצה אחי. זו המתנה שלי אליך. החיים שאנחנו חיים עכשיו לא הגיעו משום מקום. אני אוהב אותך".
אתה יכולה לשאול את אמא איך נהגתי להציג את עצמי בפני אנשים. ‘ומה שמך, ילד?’ “אני אנדריק פליפה מוריירה דה סוזה, חלוץ”. הם היו צוחקים עליי, אתה יודע? איזה ילד קטן וחמוד. אבל אחי, התכוונתי לזה. הייתי משוכנע שאצליח, ואמא עדיין בוכה כשהיא נזכרת בזה. היא תמיד אמרה שלמילים יש כוח".
החלוץ על התקופה בה נכנס לנוער של פלמייראס: "באותה תקופה התכוונתי לשחק משחק חשוב, כשהייתי רק בן 13, אבל עדיין לא רצית להיכנס לעולם הזה. השעון תקתק, ואמא ואבא תהו למה אתה (הור) מחכה. ואז, לפתע, אבא קיבל הודעה בשם "חבר שלו " שהיה במשחק. הוא אמר, “דאגלס! דאגלס! אנדריק הרגע כבש!”.
“כשהלכתי לבקר את המדינה ואת ריאל מדריד בפעם הראשונה לפני כמה חודשים, קרו הרבה דברים מדהימים. כשפגשנו את פלורנטינו פרס, הוא הסתכל לאבא בעיניים ואמר 'ריאל מדריד תהיה המועדון היחיד שיתייחס לאנדריק כמו בן”. היית צריך לראות את הפנים של אבא כשהוא אמר את זה. זה באמת היה חשוב לו".
“הדבר שאני הכי זוכר זה כשנכנסתי לחדר ההלבשה ולוקה מודריץ’ דיבר איתי. החולצה מספר 10 שלו התנתקה והוא הצביע על המושב שלידו ואמר, ‘מספר 9 ומספר 10. מי יודע… בעונה הבאה, אולי תשב לידי וזה יהיה המספר שלך. זה ממש נכנס ללב שלי. חשבתי, בנאדם, אם מודריץ’ מאמין שאני ראוי ללבוש את מספר 9, אז אני חייב להיות ראוי”.
“פגשתי את בלינגהאם, השחקן הטוב באמת, זה שתמיד מבקיע עבורי בפלייסטיישן, וכולם קוראים לו ג’וד. אז אמרתי לו, ‘היי ג’וד, בגול הבא שלי, אני אחגוג כמוך’. כשהבקעתי, שלחתי לו את הסרטון באינסטגרם, והוא פרסם אותו מחדש. זה יפה”.
"יום אחד אני מקווה לפגוש את כריסטיאנו רונאלדו שאני מעריץ שלו. הבן שלו עוקב אחרי באינסטגרם. ברוך השם, הכל ילך טוב בריאל מדריד ועם הקריירה שלי…המטרה מספר ארבע שלי היא לפגוש את כריסטיאנו