1000 ימים: אלופת אירופה הנצחית
מה-28 במאי 2016 ודו-קרב הפנדלים העוצר נשימה נגד אתלטיקו, דרך הגמר החד-צדדי נגד יובה והדאבל ההיסטורי עם זידאן, המספרת המדהימה של בייל נגד ליברפול ועד היום. ריאל מדריד סופרת אלף ימים ברציפות כאלופת אירופה. אני מאוהב
אלף ימים. 1000 ימים שריאל מדריד כבר אלופת אירופה. אולי במספרים זה יהיה יותר מהדהד וחזק. אולי בתמונות וסרטונים. גם אלף מילים שנכתוב עכשיו לא יוכל לתאר את התחושה הזו. ‘המלכים של אירופה’, ‘אלופת אירופה הנצחית’, השושלת של כריסטיאנו-זידאן-ראמוס. קבוצה שתיזכר לעד. הקבוצה הטובה בתבל. זה מרגיש כל-כך טוב על האולימפוס של הכדורגל. תקופה שלא יכולנו אפילו לדמיין, תקופה שלא תחזור. תקופםה שאולי נדע להעריך רק בדיעבד. אינסוף סופרלטיבים שאפשר לכתוב. אני מאוהב.
אם נחבר לרגע גם את הדסימה, ריאל מדריד עם 4 זכיות בליגת האלופות ב-5 השנים האחרונות. אני זוכר את עצמי כותב פוסט עצוב ומדוכא אחרי שריאל הודחה מול יובה ב-2014/15 בחצי הגמר, יחד עם התמונה שלי מגמר הצ’מפיונס שנה קודם לכן. ‘וכעת ריאל מדריד נפרדת מהגביע שלה, וגם אני’, כתבתי אז. אני יודע שיבוא יום וניפרד מהכתר, זה כנראה יקרה כבר העונה. ואני פשוט לא מוכן להיפרד. התחושה הזו היא בלתי-נתפסת. התואר ‘אלופת אירופה’, כל-כך הולם אותנו.
‘בספורט יש פסגות שאתה לא יכול לטפס אליהן’, כתבו במארקה. ‘מה שהשיגה ריאל מדריד בליגת האלופות, התחרות הקשה ביותר בהיסטוריה של הכדורגל, שייך לעידן אחר’. יש קבוצות שבכל ההיסטוריה שלהן לא היו אלף ימים אלופות אירופה, במצטבר. זו קבוצה שחטפה אינסוף ביקורות על סגנון הכדורגל שלה ועל חוסר היכולת שלה בליגה(מאז 1998 - ריאל זכתה ב-6 אליפויות ספרד לעומת 7 גביעי אירופה), למרות תחרות קשה מצד ברצלונה ורק עונת נפל אמיתית אחת(ההאחרונה), אבל זו קבוצה שיזכרו לנצח, ויסלחו לנו המלעיזים כמו פפ גוארדיולה. כדי לבדוק את ההצלחה אפשר להביט עוד על הצד השני, לדברים שאמרו פויול(‘ברצלונה צריכה לבדוק את סדר העדיפויות שלה, איך ריאל זוכה בגביע שוב ושוב ושוב’, בתקופתו של מסי), או צ’אבי שתמיד היה פחות פוליטיקלי-קורקט('הם מנצחים אותך. הם לא צריכים לשחק טוב כדי לנצח. רק הם מסוגלים לסיים עונה כזו[2015/16] עם זכייה בליגת האלופות).
אפשר לכתוב כאן שוב ושוב על אותן זכיות, אבל זה נראה חסר טעם. זה הזמן ללכת ביוטיוב ולהציף את הרגשות מחדש. אפילו קשה לדרג את המשחקים עצמם כי מעורב שם כל-כך הרבה רגש וגוון גדול. המחצית מול יובה? אולי דווקא הניצחון בטורינו בשנה שעברה? ומה דעתכם על ה-4:2 על באיירן מינכן בהארכה? ומה נגיד על השחקנים עצמם? הגולים של כריסטיאנו? הווינריות של ראמוס? המנוע לוקה מודריץ’? מרסלו שתמיד הופיע ולמד אפילו לעשות הגנה אבל רק לעתים?
אלה זכיות שהיה בהן הכל: דרמות עוצרות נשימה כמו בגמר הפנדלים נגד אתלטיקו ב-2015/16, או הפנדל של כריסטיאנו נגד יובה בשנה שעברה, וזועות דווקא בברנבאו - דפיקות לב ושריקה לסיום רק בדקה ה-98 מול באיירן| זכיות עם כדורגל שיא כמו הגמר המדהים מול יובה ומחצית שנייה לפנתיאון, שם החלה ההיסטוריה| התעלות של כוכבי על כמו כריסטיאנו ושלבי הנוק-אאוט או המספרת ההיא בטורינו, או בייל מתעופף בקייב - וגם שחקני המשנה כמו קאסמירו שדופק פצצה בגמר בזכייה ה-12, נאצ’ו שמילא היטב את מקומו של ואראן הפצוע, אפילו לוקאס ואסקס שמסובב את הכדור על האצבע בסאן-סירו כדי להירגע. היו שם גם צעירים כמו אסנסיו עם גולים חשובים מאוד| היו שם נצחונות היסטוריים כמו הדרך הקשה לגמר אשתקד - החל מהניצחון בדורטמונד סוף-סוף ועד למשולש יובה-פאריס-באיירן| היו שם דמעות של שמחה - פפה והפנדלים, והיו שם גם דמעות של עצב כמו קרבחאל ששוב במבט קורע לב - מבין שנגמר לו הגמר, וגם היורו(או המונדיאל)| והיו שם גם בלמים\מגנים שהם בעצם חלוצים - הקפטן ראמוס או מרסלו שכבש אשתקד בכל שלבי הנוק-אאוט וגם בישל בגמר.
אם הייתה קבוצה שהייתה צריכה ויכולה לשבור את ‘הקללה’ על ליגת האלופות במתכונת החדשה - זוהי ריאל מדריד. ‘אי-אפשר לזכות פעמיים בליגת האלופות’, כתב פדרו פינטו ל-CNN בטור שתורגם ב-One. מייד לאחר הזכייה ה-12 בצ’מפיונס, אותה תמונה הופצה והפכה ללעג בקבוצת הוואטספ שלנו. זה פשוט שלטון יחיד בו גם ליברפול נכנסה לרשימת הקורבנות.
בשנים האחרונות זה היה נוהל - לא משנה מי היריבה, לא חשוב באיזה מגרש, לא קריטי מה קורה במהלך המשחק - ריאל מדריד תנצח. בזכות הווינריות של זידאן, של כריסטיאנו, של ראמוס, בזכות ההיסטוריה, הברנבאו, החואניטו וכל המיתוסים. אנחנו עוד נתגעגע לימים האלה.
אני אישית הייתי בגמר הדסימה, ופשוט אין לי מילים. נכחתי גם בחצי הגמר נגד אתלטיקו ב-2016/17, וכשכריסטיאנו כבש את השער השלישי וכל המגרש שואג ‘SSUUII’ - זו בטח תמונה שקשה לשכוח. לאחר כל משחק גדול בו היינו מתקבצים מאה-מאתיים מטורפים בפאב, עשיתי לעצמי מנהג, ולעזאזל המשמרת בוקר - אני הולך לצפות בשידור החוזר בטלוויזיה. קראנו, ראינו, התעדכנו, דיסקסנו, נהנינו, נשמנו את ההצלחות האלה 24/7, ושלא ייגמר לעולם. אלופת אירופה הנצחית. לסיום, לפרוטוקול בלבד: דירוג ‘הטופ 5 שלי’ .
משחקי השיא:
-
הגמר מול יובה ב-2016/17 - המחצית השנייה במעמד צד אחד, שבירת הקללה, הדאבל ההיסטורי הראשון מאז 1959, בלתי-ניתנים לעצירה.
-
ה-3:0 בטורינו בשלב 1/4 הגמר אשתקד - כריסטיאנו-שואו אבל לא רק. שער שלישי קבוצתי ענק(מרסלו), תוצאה היסטורית של פיפה, גומלין מיותר.
-
הגמר מול ליברפול ב-2017/18 - בגלל הרצף והשושלת, בגלל הסיפור של בייל, בגלל שהשחקנים היו אפילו אדישים ברוב דקות המשחק ולא עשו גליץ’.
-
הניצחון 2:1 על באיירן בעונה שעברה - זידאן תמיד השתמש במונח ‘לסבול’. ריאל מדריד ידעה לסבול. אסנסיו כבש את השער החשוב ותודה גם לקיילור.
-
ה-3:0 על אתלטיקו בברנבאו ב-2016/17 - תוצאה שלא הייתי חולם עליה מראש, משחק יציב ואחראי של הקבוצה, אווירה מחשמלת בברנבאו - הייתי שם.
# השחקן המצטיין:
-
כריסטיאנו רונאלדו - המספרים של כריסטיאנו רונאלדו מדברים בעד עצמם. התעלות מדהימה בנוק-אאוט, רגעים אינסוף למזכרת, והכל התחיל מרמונטדה שרשומה בעיקר על שמו - 3:0 נגד וולפסבורג.
-
סרחיו ראמוס - תמיד היה חד ברגעי הההרעה, לא אותו בלם שזורק קצוץ במשחקי הליגה. מיטב שחקני העל, חוץ ממסי אותו לא פגש - התקשו מולו.
-
לוקה מודריץ’ - המנוע, זה שעושה גם הגנה וגם התקפה. בלט בעיקר בשתי הזכיות הראשונות מתוך השלוש. הבישול הנפלא לכריסטיאנו בגמר ייזכר.
-
מרסלו - הגלישה לעברו של זידאן הייתה מרגשת(פאריס) אבל מרסלו עשה עוד כמה גליצ’ים מאז. אני זוכר אותו משתק את רובן ומבשל לכריס.
-
קאסמירו - הבינגו של זידאן יש לומר, הוסיף באלאנס לקבוצה עד שהפך לשאנן במשחקו. לחץ, תיקל ואפילו תרם בפן ההתקפי.