בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

אני מדבר על הכושר בו הקבוצות נמצאות, נניח חודש אחרון ו/או 4-5 משחקים. לא רלוונטי שהיא אלופת אירופה והסגל שלה זהה. סיימה את שלב הליגה עם תיקו ביתי מביך נגד ניוקאסל שראינו מה היא שווה. עד אתמול הם גם לא היו במקום הראשון בליגה. ברצלונה הובסה מול צ’לסי בנובמבר.

גם אם מסתכלים רק על כושר נוכחי לא ברור לי למה קבוצה שמביסה את ניקאסל מרשימה יותר מקבוצה שמביסה את צלסי אפילו ביותר קלות,אבל בסדר זה הדירוג שלך.

אני גם חושב שברצלונה לא בטופ 3. בטח לא מעל פריז.

לדעתי מבחינת יכולת כרגע אלה פריז, באיירן, ואז כל השאר.

זה מה שאני קורא לו סינדרום באיירן מינכן, ככה זה כל שנה, מתלהבים מזה שהם קוטשים את הליגה הגרמנית ונותנים חמישיות לקבוצות קטנות באלופות עד שהם פוגשים קבוצה אמיתית.

אני ככל שנה לא כל כך מתלהב מהם, כבר כתבתי שאני די שמח שקיבלנו אותם ברבע ולא את אתלטיקו.

אם אני קובע אז במאבקים ראש בראש באיירן מתחת לפסז’, ריאל, סיטי, ליברפול, ארסנל ואפילו צ’לסי שהובסה מול פסז’.

לפני שאתה קופץ, ברצלונה לדעתי גם טובה מהם אבל בהתמודדות ראש בראש מולם תפסידו כי הם ינצלו עד תום את זה שאין לכם הגנה, זאת הנקודה הכי חזקה אצלהם.

סטטיסטית ברוב השנים התיאוריה הזו תתברר כנכונה כי באיירן צריכה לעוף מתישהו. על פריז אמרו אותו דבר עד שהיא באמת הייתה בעונה שהיא הטובה ביבשת. באיירן לא בעונה שבה היא מגהצת את כולן כמו פריז שבסוף לקחה , אבל זו באיירן טובה שנמצאת במומנטום חיובי כמועדון מה שמתישהו יבשיל, כנראה, לגביע. עם קצת מזל זה יכול לקרות לה השנה אבל גם לי יש תחושה שפדה יעשה לה מה שראמוס עשה לקבוצה של פפ (האמת שזה לגמרי 50-50)

היו תקופות שבאיירן כן הייתה מפלצת, אבל לא באיירן של השנים האחרונות.

ועל פסז’, פעם ראשונה שהתלהבתי מהם אבל ממש וכתבתי שהם הכי טובים בעולם היה עונה שעברה אחרי מה שהם עשו לליברפול שלי, הם עברו רק בפנדלים אבל ליברפול אז הייתה קבוצה מצויינת והם שלטו לגמרי מול הקישור שלנו.

זה לא יהיה פדה אלא אמבפה מול 2 מבין אופאמקאנו, טאה והקוריאני המביך ששכחתי את שמו, וזה לא ש אופאמקאנו וטאה פחות מביכים מהקוריאני המביך

התקפית הם מפלצת, אבל פדה בימין וקמאבינגה בשמאל עם צ’ואמני וג’וד במרכז ואנחנו נהיה מסודרים לגמרי.

אפשר להסכים שהרמה בכדורגל האירופי פחתה אפילו מבלי להשוות לקבוצות שהיינו רגילים לראות עם כריסטיאנו רונאלדו וליאו מסי. שנה שעברה באיירן הייתה די עלובה מול אינטר והופתעתי מאוד שעפה. אני שקשקתי מבאיירן בעונת הדסימה וגם ב-2016/17 וב-2017/18 למרות שהיינו קבוצה חזקה. ברור שבאיירן הזו פחות מאיימת.

אבל הם לא צריכים להשקיע אנרגיות בליגה וזה משחק לטובתם, הם הודחו מולינו כבר ארבע פעמים ברצף וזה לא הגיוני שיימשך ככה ומעבר לכך אני משווה אותם אלינו. אנחנו לא מרשימים בכלל למרות שני משחקים טובים נגד מנצ’סטר סיטי.

אני הייתי מאוד פסימי מול סיטי האמת, אם יש שתי קבוצות שאני לא רוצה לפגוש אם מסתכלים רק מבחינת סיכויים אלה הן פסז’ ואז סיטי(לא רוצה כמובן גם את ליברפול אבל מסיבות אחרות), הופתעתי מאוד מהקלות שבא עברנו את סיטי.

כל שאר הקבוצות לא מפחידות אותי העונה, במיוחד לא בצ’מפיונס.

לא אומר שעוברים בטוח את באיירן, אבל אם אני חייב לשים כסף אני שם על ריאל מדריד.

אם לברצלונה יש חולשות, גם ליתר הקבוצות ברשימה יש חולשות.

לא אמרתי שלא, רק אמרתי שבאיירן בנויה לנצל הכי טוב את החסרונות הספציפיים של ברצלונה, לא פחות ולא יותר.

כן…

וואוו, איזה גאון אתה, הבאת משחק אחד בודד ודי לא מייצג כדי לטעון טענה, גם באותו משחק באיירן שכבה על השער של ברצלונה כל המחצית הראשונה.

בטח שמתם לב שהדרבי בין ריאל מדריד לאתלטיקו מדריד נמשך גם בהטרלות ברשתות החברתיות.

-אתלטיקו מדריד עדכנה על השערים שספגה עד ל-3:2 ולא רצתה לציין את שמו של ויניסיוס ג’וניור.
-בריאל מדריד הגיבו קצת לאחר המשחק ועלו ציוץ “אתם בהחלט יודעים מי הבקיע את הצמד הזה”.
-עוד אחד של אתלטיקו - יומיים אחרי הדרבי, שואלים שם איך יכול להיות שמשחק אמוציונלי כמו הדרבי הסתיים בשתי עבירות בלבד (שנשרקו לחובת ריאל מדריד - הכרטיס הצהוב שספג טיאגו פיטארץ’ על משיכה בחולצה וכן האדום של פדה ואלוורדה) וגם ‘עונים’ לביקורת בערוץ הטלוויזיה של ריאל מדריד על האדום של ואלוורדה עם “זמן סקירה” ו"מכונה בפעולה" יחד עם שלט ‘סכנה’.

מתלוננים שם אגב על הגליץ’ של דני קרבחאל על מרקוס יורנטה באיחור ועל עוד מקרה ברחבה.

ועדת התחרויות של הליגה הספרדית גיבתה את מונוארה מונטרו ואמרה שהכרטיס האדום הישיר של ואלוורדה מוצדק.

השנקל שלי-אני לא מבין למה נגד ויאדוליד קיבלתם פנדל על עבירה אחרי מגע (על ג׳וד) ואתמול על יורנטה זה לא פנדל. אין חוק שאומר שאחרי הבעיטה מותר להכשיל שחקן, זה לא עובד ככה. מאוד מוזר לי ההתעלמות מהאירוע.

העבירה של וואלוורדה בעייתית. מי שחושב שהוא הלך לכדור או מחרטט את עצמו או תמים. הוא הלך לרגל בבירור. בגלל זה, אני עוד איכשהו מבין את האדום, למרות שמבחינת החוקה זה צהוב. השופט פשוט ראה שזאת לא עבירה רגילה, זאת עבירה אישית בלי קשר למשחק.

אני מקווה שהקבוצות, בראשות ריאל שהתחילה עם החרא הזה, יפסיקו עם המלחמות טוויטר האלה נגד השיפוט. ריאל עושה לקט טעויות שיפוט בערוץ שלה, שופט מבקר את זה ומושעה, את׳ מדריד מתחילה לעשות מהלכים משלה. זה כמו כדור שלג.

המקרה של יורנטה באמת מוזר. בעיקר ההתעלמות היחסית של השחקנים של אתלטיקו. קרבחאל פירק לו את הצורה.

פדה - בחיי שאני לא יודע מה אתה רואה שם. אם לא היית מכיר את ההיסטוריה, לא היית חושב שמדובר בעבירה מיוחדת. סתם צהוב של תיקול מאוחר / אגרסיביות יתר עם מוטיבציה לעצור מתפרצת.

נגד ריאל כבר נשרקו לפחות שני פנדלים שאני זוכר, מהעונה שעברה, על מקרים בהם השחקן כבר הצליח לבעוט והפאול היה מאוחר: נגד אתלטיקו מדריד בבית ונגד אוססונה בחוץ, מחזור אחר מחזור, פעמיים תיקו 1:1. אני זוכר שאדוארדו קמאבינגה הכשיל את אנטה בודימיר נגד אוססונה, בפעם השנייה אורליאן טשואמני דרך על שחקן. לפי החוקה זה פנדל, אני אגיד משהו אחר: לדעתי החוק ממש מטומטם (מה דעתך - על החוק). החלוץ כבר בעט, קרבחאל גלש אחרי שעתיים והיו שם עוד שחקנים כלומר הוא לא הפריע ליורנטה בהכרח להגיע לריבאונד או לפחות לא היחיד.

לגבי הכרטיס האדום אני לא מסכים איתך. פדה ואלוורדה יכול לעשות מבט של דרגון-בול ולשלוח רגל מהירה, בפועל הכדור לא מנותק מהמהלך במאה אחוז כמו שאמרת והוא פגע בו מאוד נמוך. פאול מכוער ומטופש אבל לא אדום אבל ניחא.

לדעתי לגבי החוק היא שאין לי דעה חד משמעית. אני חושב שאם יתנו ״אפשרות״ לבצע פאולים אחרי פעולה (מסירה או בעיטה) זה יתן פתח לכניסות חזקות וברוטאליות. שוב-אי אפשר פשוט לבעוט בשחקן. אם תעשה גליץ׳ על שחקן בלי קשר לכדור ותכשיל אינו, יתנו פאול נכון? אז מה ההבדל? שחקן ניסה לבלום את הבעיטה, איחר בגליץ׳ ואז הפך את השחקן שבעט. לדעתי זה פאול.

זה מרגיז, כי בסופו של דבר במקרה הספציפי הזה לא היה ריבאונד והוא לא הפריע לבעיטה, אבל זה לדעתי מה שצריך לעשות.

לגבי האדום שוב, רשמתי שזה טכנית צהוב. אני חושב שפשוט וואלוורדה בעט בו בכוונה בצורה הזאת, וזה למה הוא קיבל את האדום. הוא יכל למשוך בחולצה, לתת נגיעה קטנה וזה היה מספיק. הוא אפילו לא היה מקבל צהוב אם זה מה שהיה בוחר לעשות. אבל הפאול היה חזק והוא הגיע ״מהבית״, והשופט מיהר להעניש.

אני טועה אבל או שלפני העונה שעברה לא היו שורקים על פנדלים כאלה? כלומר גם במקרה הזה לא שרקו אבל אני לא זוכר מקרים דומים לפני 2024-25 אז שרקו נגדינו בדרבי ונגד אוססונה. כאילו מהחוקים שעברו “שבצור” או “עדכון” לטובת הכדורגל ואני לא רואה את זה ככה. כמובן שזה המצב של החוקה ואני מבין שלפי החוקה הרווחנו מזה שאתלטיקו לא קיבלה פנדל.

לגבי פדה ואלוורדה - אמנם עבר מעט מאוד זמן מהרגע בו אלכס באנה נכנס לשחק (דקה 71) ועד לאדום (דקה 77), אבל הריב המכוער שלהם התרחש באפריל 2023 והם שיחקו זה נגד זה עוד מספיק פעמים והכל עבר בשלום, כלומר אגרסיביות רגילה ואמוציות של משחק. לכן אני פחות חושב שהפאול הזה הוא “מהבית”, אנחנו גם ביתרון בדרבי. זה לא שהוא עשה פאול בכוונת תחילה כמו שהכשיל את אלבארו מוראטה בסופרקופה כשאם הוא לא מפיל אותו אז מוראטה שם גול ומנצח את המשחק. פאול מטופש ומכוער אבל לא אדום. בכל מקרה לא נורא..

פדה ואלוורדה הושעה לבסוף ממשחק ליגה אחד - יחמיץ את מפגש החוץ במאיורקה רגע לפני באיירן מינכן. מתוך ה-AS: ועדת התחרות לא התערבה בדוח השופט מונוארה מונרו, והטילה את העונש המינימלי, בקטגוריה של “שימוש בכוח מופרז”. ריאל מדריד טענה שהוא היה יכול להגיע לכדור, אך טענתם לא צלחה.

נקודות המפתח:
*השופט מונוארה מונרו ציין בדו"ח כי ואלוורדה הורחק “בגלל שבעט ביריב, מבלי להיות בטווח הכדור, תוך שימוש בכוח מופרז”.
*על פי פסיקת ועדת המשמעת, ריאל מדריד טענה כי הכדור היה בטווח הפעולה המיידי של השחקן, שהתנועה הטכנית שביצע נועדה באופן חד משמעי להתמודדות על הכדור, והפעולה התרחשה בהקשר של תחרות אמיתית ויעילה.
*הוועדה סבורה כי התמונות שסופקו על ידי ריאל מדריד אינן שוללות את חזקת האמת שנהנית מהדו"ח וכי לא הוכחה טעות ברורה בדו"ח השופט.
*הוועדה מיישמת את העונש המינימלי המפורט בסעיף 130.1 של תקנון המשמעת של ה-RFEF, הקובע: אם האירוע מתרחש באלימות במהלך המשחק או כתוצאה ישירה מכל מהלך של אותו משחק, ובלבד שהפעולה גורמת סיכון, אך לא ייגרמו השלכות מזיקות או פוגעניות - השחקן ייענש בהשעיה של משחק אחד עד שלושה או לתקופה של עד חודש אחד" .

כמובן.
לפי החוקה, careless, reckless, or uses excessive force זה פאול גם אם נעשה בלי כדור.
היות וזה קרה ברחבה, הואר היה חייב להתערב, גם אם השופט חלם.