בטח שמתם לב ש...גירסת ריאל מדריד

חחחחחח רציתי לכתוב דיסקליימר שזה היה חלק מטיול כדורגל בספרד עם חבר אוהד ריאל והוא בשום אופן לא רצה להחמיץ את המשחק הזה אז היינו חייבים לרכוש את המנוי הזה בשביל המכירה המוקדמת :sweat_smile:

תתבייש לך. אני סירבתי להיכנס לברנבאו לסיור. אני לא אפרנס את המועדון הזה :joy:

תראה מה עשית.

דל״פ(?)
הוולה מההרמה של ויני נגד הסיטי זה שער אפילו יותר גדול ויפה מאלה של אתמול.

בעיני ממש לא. אם שחקן התקפה אחר היה כובש את השער השלישי שלו הוא היה זוכה בשער העונה באלופות, עד כה לפחות.

נתחיל בזה ששניהם שערים גדולים, אבל:

1. הוולה מבחינה טכנית הוא שער קשה מאד
  2. דרוש הרבה יותר אומץ בשביל לבעוט וולה ממצב כזה ולא להמשיך איכשהו את ההתקפה (למסור לשחקן אחר, לנסות לסדר לעצמך מצב טוב יותר וכו׳), מאשר השער של אתמול שבו הכדור הגיע לו למצב חצי אבוד והוא צריך היה להציל את המהלך כי עוד שניה היינו מאבדים את הכדור. על אחת כמה וכמה שהוולה היה בשלב קריטי לעומת אתמול שכבר הובלנו 2:0 ואין מה להפסיד

אל תהיה בטוח שהוא לא יזכה. זה לא רק הביצוע של וולורדה אלא גם הבישול של ברהים.

טוב אני רואה שיש דיבור על הילד אז אני רק אוסיף את זה בנתיים- השם שלו זה פיטארץ’ ולא פיטראץ’.
זה משגע אותי לראות את זה כתוב פעם ככה ופעם ככה…

עדיף טיאגו וזהו

בתזמון יפה מאוד יממה לפני משחק הגומלין נגד מנצ’סטר סיטי - מחר ב-22:30 שעון ישראל ריאל מדריד תציג את הסרט של הגביע ה-15: “En el corazón de la Decimoquinta” - מאחורי הקלעים עם הקטעים הייחודיים ממשחקי הנוקאאוט בעיקר ועוד. ישודר גם באפליקצייה של ריאל מדריד. הנה הפרומו, באינסטגרם של רוברטו קרלוס.

העונה הזו ידעה עליות וירידות, התחילה נגד אוניון ברלין הגרמנית עם ניצחון בדקה האחרונה ועד לגמר נגד יריבה אחרת מגרמניה - בורוסיה דורטמונד. חוסלו שהתנצל בפני הקהל אחרי ההחמצות כשכבר הצליח להבקיע נגד נאפולי - והוא היה הגיבור הגדול בסוף נגד באיירן מינכן.

אדם שהגיע בשקט ועזב גם כן ללא רעש וצלצולים הוא קפה שהיה אמור להיות השוער השני אבל אז אנדריי לונין התעלה. השוער בחדר ההלבשה בוומבלי, שאל את האיש שבנה עוד ריאל מדריד ששוב זכתה בליגת האלופות - פלורנטינו פרס: “נשיא, איך אנחנו מסבירים את זה?”. פרס מחייך ועונה לו: “ובכן, כמו תמיד. ריאל מדריד תמיד עושה דברים ככה”. שחקן חשוב יותר שעזב את ריאל מדריד אחרי הגמר היה טוני קרוס. הגרמני, באימון האחרון שלו עם ריאל מדריד, נותר רגוע, כמו תמיד: “זה לא משנה (האימון האחרון עם הקבוצה). מחר זה מה שחשוב”.

בסצנה הראשונה שהוצגה, בחדר ההלבשה של האיתיחאד, בגומלין הדרמטי נגד מנצ’סטר סיטי ברבע הגמר, דני קרבחאל אומר, “הם חושבים שזה הולך להיות טיול בפארק (עבורם), הא?”, ועל כך לוקה מודריץ’ מוסיף, “אנחנו טובים יותר. תזכרו את זה - אנחנו הרבה יותר טובים”.

אגב, קרבחאל לא סיים שם, הוא קלע בול בכל מילה. המגן, רגע לפני שעלה לכר הדשא בוומבלי, אמר משפט שמי האמין שדווקא הוא יהיה זה שיישם אותו בפועל: “אנחנו הולכים לפגוע בהם במצבים נייחים”. אז כן, 0:0 עד שקרן של קרוס מצאה את הראש של קרבחאל. עוד סצנה שרואים בפרומו: קרבחאל מצטלם עם הקפטן נאצ’ו וכן עם מודריץ’ וקרוס. “יש כאן 24 ליגות אלופות!”, הוא שמח (גביע אחד מהשישה השיג קרוס כשחקן באיירן - ב-2013).

מרגיש לי שעם השנים אנחנו צריכים להתאמץ יותר ויותר כדי להבין/לזכור איך מבטאים את השמות של השחקנים, בשביל שחקנים שפחות ופחות שווים את המאמץ שלנו לזכור את השמות שלהם.

מקווה שפיטראץ’ לא ייפול גם הוא לסטטיסטיקה הזאת.

מהטלגרם:

פפ גווארדיולה השתווה לדייגו סימאונה כמאמן שהודח הכי הרבה פעמים מליגת האלופות על ידי ריאל מדריד (5 פעמים).

• פפ גווארדיולה (5 פעמים):

• 2013/14 (באיירן מינכן) – חצי גמר
  • 2021/22 (מנצ’סטר סיטי) – חצי גמר
  • 2023/24 (מנצ’סטר סיטי) – רבע גמר
  • 2024/25 (מנצ’סטר סיטי) – שלב הפלייאוף
  • 2025/26 (מנצ’סטר סיטי) – שמינית גמר

• דייגו סימאונה (5 פעמים):

• 2013/14 (אתלטיקו מדריד) – גמר
  • 2014/15 (אתלטיקו מדריד) – רבע גמר
  • 2015/16 (אתלטיקו מדריד) – גמר
  • 2016/17 (אתלטיקו מדריד) – חצי גמר
  • 2024/25 (אתלטיקו מדריד) – שמינית גמר

אשכרה 3 שנים ברצף (4 ב-5) שאנחנו גומרים להם את הסיפור באלופות. מטורף

אגב @Raulito-7 דור השתכנעת שאנחנו לא תלויים באמבפה? או שעכשיו תלויים בפדה? ב-ויניסיוס?

ברור שאנחנו תלויים באמבפה. החמצנו מול סיטי בכמויות ולא הצלחנו להרוג התמודדות שהייתה בכיס שלנו.

בנוגע לויניסיוס, כרגע הוא סוג של פראן טורס עם יותר כישרון ואגו. כל כדור שהוא מצליח להכניס זה בונוס, אני לא בונה על זה יותר מדי. על השערים של וואלורדה אי אפשר לבנות כי היסטורית הוא לא מביא יותר מ10 כאלו בעונה (טובה) ואין אף שחקן אחר בקבוצה שמסוגל לכבוש בצורה חצי אמינה.

נגד חטאפה כזכור אמבפה לא היה ולא יצרנו כמעט שום דבר, יכול להיות שהוא היה מבקיע את המצב המצוין אליו הגיע ויניסיוס בתחילת המשחק ואז זה משחק אחר. אני גם לא רוצה להתעסק ב-“אם” יותר מדי. ויניסיוס יסיים גם את העונה עם 20 שערים כנראה אבל התחושות שהוא נותן הן לא טובות. ציפיתי שג’וד ייתן דו-ספרתי, שרודריגו יבקיע קצת יותר, לברהים דיאס יש שער אחד. לגבי פדה ואלוורדה קשה לבוא בטענות גם בגלל התפקוד. והוא בועט כל-כך טוב אבל עדיין לא הכניס לעצמו לאש שהוא חייב לעשות את זה כל הזמן. גונסאלו גארסיה עם השישה שלו נניח עומד בציפיות.

בדף הפייסבוק שלי שנסגר [עדיין לא חזר] הייתי מדרג מדי משחק את השחקנים שבכושר הכי טוב בקבוצה, אתם יודעים, לא “מבט עונתי” אלא יותר מעין שילוב של ה-4-5 המשחקים האחרונים. “מדד העוצמה” - הנה:

1.פדה ואלוורדה - כשהוא חזר לקישור אני בספק אם האמנו שזה יהיה כל-כך טוב. זה מרהיב אפילו אם היינו מורידים את השלושער נגד מנצ’סטר סיטי שהיה מטורף. היו משחקים שניסה לקחת על עצמו גם בניית מהלכים עם הכדור ובישול למשל נגד אוססונה. הלב תמיד היה שם, עכשיו גם הביטחון, הגולים, הוא בכל מקום על המגרש. הוא כאילו נהיה קפטן ברגע ופרץ את הדלת הזו.

2.טיבו קורטואה - יש משחקים שהיינו פחות צריכים את ההתעלות הרגילה שלו. ועדיין נגד סיטי בספרד הוא עושה את ההצלה הזו ומונע מ-0:3 מרשים להפוך ל-1:3 פחות מרשים בגלל הטעות של טיאגו פיטארץ’, והוא משחק כמו בלם, והוא מנהיג וכיף לך לשמוע אותו בעמדת הריאיונות, גם נגד סלטה ויגו היה שם.

3.אורליאן טשואמני - אני מרגיש שהוא שומר על רף יותר גבוה עכשיו, שהוא פחות מוותר לעצמו, יותר פייטר, מבין מה הקבוצה צריכה ממנו. הגול נגד סלטה ויגו לא מקרי, הוא מגיע למצבים האלה. היו חודשים העונה שהוא שוב חזר לאחור ונרדם, עכשיו הוא בתנופה.

4.ויניסיוס ג’וניור - הוא מבזבז מצבים מול השער ואני לא אוהב את חלק מהדברים שהוא עושה, אבל הוא צריך להיות בחמישייה. יש משחקים שכמעט כל שחקני ההגנה מולו. הוא כן סחט את הפנדל במשחק הגומלין למשל. גם אהבתי לראות אותו שמח בשמחתו של פדה אחרי השלושער למרות שזה צריך להיות מובן מאליו. הכל יחסי בקבוצה שלנו.

5.אנטוניו רודיגר - אני חושב שהוא פנטסטי מאז שחזר להרכב למעט המשחק נגד חטאפה בו היה עצבני ואלים. לידו דין האוסן מרגיש הרבה יותר בנוח. זוכר גליץ’ קריטי שלו במשחק נגד סיטי. הוא אכל שוב את ארלינג הולאנד בלי בעיות. על המחויבות והתשוקה שלו אין עוררין.

-קיליאן אמבפה נכלל רוב העונה כמובן במקומות הראשונים עד שכבר נעדר לפרק זמן ארוך.

הטיפ האירופי: דירוג הקבוצות הטובות בעולם כרגע

1.באיירן מינכן
2.ארסנל
3.ברצלונה
4.פריז סן ז’רמן
5.ריאל מדריד
6.מנצ’סטר יונייטד ואתלטיקו מדריד
7.ליברפול
8.מנצ’סטר סיטי

למה?

כי יש אצלנו שמחפשים אישור מאוהדי ברצלונה כדי להיחשב אובייקטיבים, ברצלונה אפילו מתחת לאותו צ’לסי שחטפה חמשייה מפסז’, ההבדל היחיד ביניהם זה ההגרלה שהיה סיכוי 50/50 לצ’לסי וברצלונה לקבל את פסז’, ברצלונה ‘‘ניצחה’’ במאבק העיקש הזה.

סליחה דור, מת עלייך ואתה יודע זאת, אבל לפעמים אתה מגזים :wink:

זו לא הסיבה :slight_smile: אני מעריך את ברצלונה קצת יותר מכם. הם נותנים גולים בקצב גם אם לאמין ימאל פותח על הספסל. דווקא השביעייה על ניוקאסל זה בעיקר היה משחק הגנתי מחפיר של היריבה, אבל הם כל הזמן מנצחים, כל מטאטא יורה. גם קצב צבירת הנקודות שלהם (אני עוקב שבוע אחר שבוע לראות איפה ריאל העונה למשל אחרי 28 מחזורים ביחס ל…עונת 2016/17 - סתם שולף) מרשים. פ.ס.ז’ אפילו לא במקום הראשון בליגה הצרפתית וזה די מביך עבורה, עוד עונה שהם צריכים את הפלייאוף כדי להגיע לנוקאאוט. הם היו מעולים נגד צ’לסי אבל זה שקלול של כמה משחקים ולא רק של השניים האחרונים.

פסז אלופת אירופה,עדיין אותה קבוצה פחות או יותר וידוע לכולנו שהם מתחילים את העונה בסביבות פברואר-מרץ,אז הם היו בפלייאוף,גם עונה שעברה הם היו בפלייאוף וזכו,אם אתה מתייחס כל כך ברצינות לשלב הבית אז גם אל תתעלם מההפסדים של ברצלונה לפסז וצלסי.