ה2 לירות שלי בנושא הזה של אמבפה וויני:
אמבפה חלוץ, אבל לא חלוץ “9” או חלוץ רחבה כמו האלאנד או לבנדובסקי. הוא יותר דומה לfalse 9 מבחינת מיקום וסט יכולות. מבחינת אתלטיות ויכולת בעיטה זה עובד לו, מבחינת השאר (מיקום ברחבה, משחק גובה, לקבל את הכדור עם הגב לשער) פחות. ודווקא שם אנחנו צריכים אותו יותר.
מבחינת ויני, הוא שחקן כנף קלאסי וזהו. שם נגמרות היכולות שלו. הוא אפילו פחות מוכשר מאמבפה בדברים ששניהם עושים טוב, אם כי נתון לויכוח מי יותר מהיר. אבל שם זה נגמר.
הבעיה איתם ביחד באותה קבוצה נובעת ממספר גורמים די ברורים לדעתי:
הראשון זה העובדה ששניהם נוטים לזוז לאותו אגף, ומכאן שהמשחק שלנו תמיד נוטה שמאלה והאגף נהיה צפוף מדי גם בשביל שהם יעשו שם משהו רלוונטי. מה שפוגע בשניהם וביכולת שלהם שם במקביל.
הדבר השני הוא ששניהם מסתמכים בעיקר על כדור לרגל, אמבפה קצת פחות והוא מסוגל לקבל כדור בתנועה, אבל זה לא הפורטה שלו כרגע, בעבר (במונאקו) הוא היה עושה את זה יותר טוב. ויני גם מסוגל לכך, אבל הדריבל שלו וקבלת ההחלטות הנוראית שלו גרמו לכך שהוא הפסיק עם זה כמעט לגמרי. משמע ששניהם לא רצים לשטח “מת” כדי ליצר מצבים אלא תוקעים ומאטים את המשחק שלנו כשהכדור חייב להגיע אליהם כשהם סטטים ועומדים. וזה נותן להגנות נגדנו זמן להתמקם.
הדבר השלישי הוא ששניהם לא שחקנים קבוצתיים. הם לא טובים במשחק מסירות מהיר עם השחקנים שסביבם בין אם זה אחד עם השני או המגן/קשר שלידם באותו רגע. שוב, זה לא שהם בכלל לא מסוגלים לכך, אלא שהם לא עושים את זה מספיק בשביל להפוך את זה לכלי אפקטיבי בסט היכולות שלהם, ומכאן שהמשחק שלנו “תקוע” מול קבוצות שמצופפות, סוגרות שטחים ועוצרות את המשחק השוטף. יש גבול למה ששחקן אחד יכול לעשות לבד מול הגנה שלמה.
הייתי מוסיף עוד הערה על האופי שלהם, אבל זה מיותר בהינתן שזו הבעיה הכי לא רלוונטית.
זה לא משנה כמה נקרא להם אגואיסטים כשההנהלה מגבה אותם ולא את המאמן, שזה מי שאמור לטפל בבעיות כאלה אצל שחקנים. זה פשוט לא פתיר תחת הנסיבות הקיימות.
אישית, הייתי נפרד מויני כי הוא פשוט שחקן פחות טוב. לא מחדש לו חוזה ומחפש חלוץ רחבה כדי לתת לאמבפה לשחק כמו שנוח לו באגף. את השערים שלו הוא יביא, וזה מספר משמעותית יותר גבוה מויני. בנוסף זה יפתח לנו עוד אופציות כמו משחק גובה, ואפילו עוד יותר במידה ויכנסו במקום שחקנים שמסתמכים על משחק מסירות ולא רק על דריבל.