הקלאסיקו היה ערב מיוחד בו שני שחקנים גדולים רשמו ציון דרך מרגש בריאל מדריד, וגם קצת דיליי:
הופעה 300 לקרבחאל| איתם איך הוא רץ לחבק את לוקאס שכביכול מתחרה איתו על המקום בהרכב אחרי שהבקיע את ה-0:2? זו התמצית של דני קרבחאל, מדרידיסטה מבטן ולידה. הפציעה של פדה איפשרה למגן לעלות מהספסל אחרי פציעה בת כחודש ולרשום ציון דרך עם משחקו ה-300 במדי ריאל מדריד! למגן חיכתה ‘הפתעה’ באימון הבוקר כשקיבל את החולצה המסורתית והצטלם עם הנשיא פלורנטינו פרס. 212 ניצחונות, 16 תארים ושבעה שערים יש למגן, כולל אחד בלתי נשכח נגד סביליה בסופר קאפ האירופי. הוא גם בישל לא מעט, בדגש על עונת הדאבל האימתנית (12 בכל המסגרות) וההילייט הוא בגמר ליגת האלופות ב-2017. רק הפציעות, אוי הפציעות. לקרבחאל, שאת ההופעה ה-200 ציין בגמר ליגת האלופות ב-2018 (בו הוחלף וירד בדמעות, שנתיים אחרי שזה קרה לו בגמר האונדסימה), יש 204 משחקי ליגה, 58 בצ’מפיונס, 21 בגביע, שבעה באליפות העולם למועדונים, שישה בסופרקופה הספרדי וכן ארבע הופעות בסופר קאפ של אירופה. שיא ההופעות שלו בעונה בודדת היה בעונת הדסימה, עונת הבכורה, עם 2013/14. חפשו באתר הרשמי את הווידאו המרגש.
“זו גאווה עצומה להגיע למספר המשחקים הזה עם החולצה של המועדון הזה. הייתי רוצה להמשיך ולרשום עוד הרבה משחקים. הלוואי שאוכל להמשיך לעזור למועדון הזה לזכות בתארים. אנחנו תמיד רוצים עוד ועוד עם החולצה הזו ולא שלמים אף פעם. אני מתאר לעצמי שרק שביום שלא אשחק יותר כדורגל או אם חלילה אעזוב - אצליח להעריך עוד יותר את כל המשחקים והתארים והרגעים שחוויתי כאן. כעת אני לא מסתכל לאחור אלא רק קדימה ורוצה להשיג עוד”. על החזרה למגרשים: “הצלחתי לעזור לקבוצה לכמה דקות. לאט לאט אקבל עוד דקות ואחזיר את הכושר הטוב שלי. אוכיח למה אני מסוגל ואשיג המשכיות”.
הופעה מספר 400 למודריץ’| כמו שאמרנו לכם - חזינו בהופעה מספר 400 ללוקה מודריץ’ בלבן של ריאל מדריד, בתזמון נהדר - הקלאסיקו. “השאיר מסירה נהדרת לבנזמה שלא הצליח לכבוש. פתח בהיסוס מסוים אך השתפר ככל שהדקות חלפו. הוא נכס, תמיד היה, ובשנה האחרונה מנסה להשתפר בשליש האחרון של המגרש”, נכתב עליו. זה היה הקלאסיקו ה-24 שלו וכעת הוא בפלוס - עשרה ניצחונות מול תשעה הפסדים. מודריץ’ מדורג במקום ה-24 בטבלת שיאני ההופעות בריאל מדריד ובמשחק הבא ישתווה לחואניטו הנפלא. העונה יוכל להתקרב עוד לטופ 20. עוד קצת על מודריץ’: השיג 261 ניצחונות בריאל וכבש 28 שערים, ויש לו גם הרבה בישולים ואחד בלתי נשכח לראמוס בדסימה. גולת הכותרת: ארבע זכיות בצ’מפיונס בחמש שנים, שתי אליפויות. 272 משחקי ליגה, 89 בצ’מפיונס, 22 בגביע, שבעה בסופרקופה הספרדי, שישה באליפות העולם למועדונים וארבע במסגרת הסופר קאפ האירופי. עונת הבכורה הייתה העונה בה רשם את שיא ההופעות - 53.
מודריץ’ קיבל אף הוא חולצה מיוחדת לכבוד ציון הדרך. “זה משהו מדהים, הישג גדול וגאווה גדולה להגיע ל-400 משחקים בריאל מדריד. זה אושר עצום. אני מקווה שאמשיך לשחק עוד הרבה משחקים. כל מה שקרה לי בריאל מדריד מאז שהגעתי לכאן הוא מרשים. לא תיארתי לעצמי שאשיג כל כך הרבה. אלה תשע שנים וקצת של חלומות ואושר, תענוג צרוף, אי אפשר להסביר את זה. נהנתי מהרגע הראשון והגשמצתי את החלום שלי. אני שמח ואסיר תודה. אנחנו לא עוצרים כאן”. כשנשאל מה היה מייעץ לילדים צעירים, ענה: “תציבו מטרות גבוהות, תילחמו ותאמינו בעצמכם, תעבדו יום-יום. אני מאמין שאפשר להשיג את זה עם מסירות, עבודה ואהבה לכדורגל”.
קצת באיחור אמנם, אבל גם מרסלו קיבל חולצה מרגשת לכבוד ציון הדרך שרשם נגד שחטאר דונייצק - הופעתו המאה בליגת האלופות במדי ריאל מדריד. כמה רגעים גדולים היו לו במועדון הזה, בדגש על ליגת האלופות, במהלך מאה ההופעות שלו. הוא עלה מהספסל בגמר הדסימה אמנם אבל הצליח לכבוש. פתח בהרכב בשלושת הגמרים האחרים שהסתיימו אף הם בצורה הטובה ביותר - הוא עמד בלחץ וכבש בפנדל נגד אתלטיקו בדו-קרב באונדסימה (2016)| בישל לאסנסיו נגד יובנטוס בגמר ב-2017| ובישל את המספרת לבייל ב-2018 (לפני המשחק לקה בהתקף חרדה, כך סיפר לימים).
מרסלו בחר את רגע השיא: “הייתי נשאר עם המשחק הראשון, שם התחיל המירוץ ל-100 משחקים. יש הרבה משחקים חשובים, הגמר הראשון בו ניצחתי, אבל בלי המשחק הראשון לא היו כל האחרים”. עוד אמר: “זה משמח אותי מאוד. זו מטרה נוספת שהושגה. אני רוצה להמשיך לעמוד ביעדים נוספים ואני מקווה שאשחק יותר משחקים כדי להעלות את המספר הזה”. במשחקו הבא בליגת האלופות ישתווה מרסלו לחברו הטוב כריסטיאנו שרשם 101 משחקים בלבן בצ’מפיונס ומדורג במקום השישי. נראה שאת רוברטו קרלוס, המדורג חמישי ולו 109 משחקים - הוא לא יוכל להשיג.
בנושא אחר: לאחר הקלאסיקו הייתה מעין סערה. אנדרה קרי, שפעם היה אחראי על גילוי כשרונות בברצלונה, העז לפקפק במחויבות של ויניסיוס לריאל מדריד בריאיון שהעניק. הוא טען כי ויניסיוס הוא ‘culé’ (אוהד ברצלונה) - “הוא בכה אחרי ה-1:6 ההיסטורי נגד פ.ס.ז’, נהג לשחק בפיפ"א עם ברצלונה והעריץ את ניימאר. ריאל החתימה את ויניסיוס מבלי לראות משחק אחד שלו, אך פרס נבהל שבארסה בדרך להחתימו”.
ב-AS, מנגד, ביררו לעומק והגרסה הזו נפסלה. ב-21 באפריל 2017 התכתב ויניסיוס עם סוכנו דה מיניירו שאמר לו שהם חייבים לקבל החלטה, באיזו מענקיות ספרד לבחור. השחקן אמר לסוכנו - “ריאל מדריד, כמובן, אנחנו הולכים לקבוצה הטובה בעולם, זה חלום לשחק שם”. בסביבתו של השחקן הגיבו: “קרי פשוט כועס על כך שוויניסיוס דחה את ההצעה של ברצלונה. זו תגובה של מישהו שמסרב לקבל את זה שהשחקן העדיף את ריאל מדריד”.
בסרט התיעודי עליו, ויניסיוס התייחס לכך גם: “כשהלכתי לדרום אמריקה לפני גיל 17 ההורים שלי עזבו לברצלונה. הם חזרו וכעבור יומיים הם עזבו (ביקרו את) למדריד. הם ביקרו המועדון וראו הכל והם הרגישו שזה המקום. ריאל מדריד היא המועדון הגדול בעולם וזה עם הכי הרבה תארים. תמיד עקבתי אחרי ריאל מדריד. ובחרתי איפה אני רוצה לשחק”. אביו מוסיף: “הוא תמיד היה אוהד של ריאל מדריד וזה השפיע”.