הפורום שלנו :: דיי עם העריכות

מגן ימני (בני?) כתב גם פה אאלט, והוא באמת אחלה. אולי אני מתבלבל עם מישהו אחר.

אני אמנם מכיר את הפורום בשלב יותר מאוחר אבל לא זכור לי שזה היה אי של איכות בלתי מתפשרת יותר מפה. לדעתי הגזמה פרועה.

אגב, זה גם שאלה מה אתה מודד: הפיק האינטלקטואלי? אחוז ה’זבל’?

הדיונים שהיו אחרי המשחקים היו מעייפים ובעלי עשרות הודעות שחזרו על עצמן. בתקופה הזו בשנה היו המון סקירות של ידיעות עיתונאיות מחלון ההעברות. למשתמשים היו חתימות עצומות בגודלן שכאבו בעיניים.

היתרון הכי גדול היה כנראה זמן פנוי של משתמשים עקב הגיל. הפורום הזה כפורום עדיף פי כמה.

היה איזה ‘שולה הפנינים’ או משהו בסגנון. כיוון שהיינו מקבלים בראש כל קלאסיקו בערך אז ככה זה היה. מתקשר לנקודה של אלישע - בארסה הצליחה והם התפלספו משל פפי גווארדיולה הוא שילוב של צ׳רצ׳יל ונפוליאון ומסי הוא ליאונרדו דה וינצ׳י.

אחלה גיא. חסר בדיון הכדורגל הישראלי והאוכל. בזכותו אני מכין כרוב בתנור

אני בתקופה הזו עוד הייתי חייל.
מעניין אם @Niro זוכר שהוא קיבל ממני ומחבר שלי צ’ייסר ערק כדי לעשות איתנו לחיים.

היה גם איזה מפגש לא מוצלח במיוחד בת"א בבר של בן מייזל בבוגרשוב, אני אפילו לא זוכר נגד מי שיחקנו, רק שהיה משחק ממש מעפן

@whykds הגיע הזמן להריץ פה ת’רד קולינריה. מבטיח לקחת חלק פעיל :slight_smile:

איפה אתה אבא

גם כן אירגנתי יחד איתו, הוא פנה אליי. היה די צפוף כי באו מעל המצופה וזו פעם ראשונה שאירגנו שם. אבל זו הייתה 2012/13 עם רגעים מרגשים עד לסוף הטראגי. המפגש היה מול מנצ’סטר יונייטד בשמינית הגמר הראשון והיו עוד - הגומלין, הקלאסיקוס, דורטמונד. אתה גם שירתת בפלמחים או שיש לי מישמש

אחד הפוסטים אוחד לנושא קיים: גביע העולם למועדונים 2025: הטסט של צ’אבי אלונסו

בתור צופה מהצד חייב להגיד שאני מת לדעת מי זה הלייזר הזה

אכן, פלמחים

אני גם בקבוצת אלה שחושבים שאי אפשר להשוות. לא רק שהפורום הקודם היה יותר טוב, הפורום הזה בכלל לא בשולחן שלו.

לדעתי הסיבה המרכזית היא עניין של תזמון היסטורי מושלם. הפורום הקודם היה בתקופה שדיונים באינטרנט היו בשיאם, וחפירות התקבלו בברכה, ואילו היום אינטרקציה באינטרנט מוכוונת הרבה יותר לפאנצ’ים בטוויטר ורילז באינסטגרם.

כלומר, האינטרנט בעבר הרבה יותר הזמין אנשים עם זמן פנוי ויכולת כתיבה וניתוח לחפור בפורומים בתחום החביב עליהם. זה נכון לא רק בכדורגל לטעמי, וגם בתחביבים אחרים שלי הפורומים היום הרבה יותר דלים מאשר היו פעם.

מה שקרה מאז - הדור הצעיר והחכם של ספורטאנטר התבגר, לחלקנו כבר אין זמן לכתוב בכלל, לחלקנו יש זמן לכתוב מעט. ודור העתיד לא חיי בתרבות שמזמינה כתיבה בפורומים כמו שהיה פעם, אז נוצר וואקום. כלומר הפורום הקודם היה יותר טוב, כי לבני הגיל שלנו כבר אין זמן להשקיע כמו פעם, ולצעירים אין חיבור לפלטפורמה הזו.

כמו שכתבתי בתחילת ההודעה הקודמת שלי - שילוב של כמות ואיכות. מסכים שהודעה איכותית כאן לא נופלת בשום-דבר מהודעה איכותית אז (ואולי אף עולה עליה, לאור ההתבגרות והצמיחה של כולנו, כפי שפירטתי קודם), אבל ככלל - הגיוון הגדול של משתמשים שם, כולל מספר רב של משתמשים איכותיים ומבריקים - הביא לריכוז גדול יותר על-פני הזמן של הודעות איכותיות מהסוג הזה (גם אם הן “שחו” בתוך מספר כולל גדול יותר של הודעות מיותרות וחוזרות על עצמן כפי שציינת בצדק, וגם הזכרתי בעצמי). בנוסף, הגיוון (וכן, גם הזמן הפנוי), גם הביא לכך שבדיון בודד יכלו להישמע יותר הודעות “איכותיות” באותו הנושא, ברצף, מכמה פרספקטיבות שונות, מה שהעשיר את הדיונים.
בפורום כיום נדיר יותר לראות דיון כזה, כי גם אם האיכות קיימת - העובדה שיש פחות משתמשים, עם פחות זמן פנוי לכל אחד מהם - גורמת לכך שקשה להביא את כל ה"איכות" הזאת למקום אחד בזמן אחד. אני יודע שלי אישית יצא לעבור על דיונים שהייתי שמח לתרום משלי, אבל מקוצר זמן אני לא מגיע לזה. לפעמים, אם זה מספיק חשוב לי ו/או אני רואה שהדיון שב ועולה - אני אנצל את הפעם הבאה כדי להוסיף את נקודת המבט שלי. אבל לרוב לא יוצא.

שוב, אין כאן שום-דבר נגד אף משתמש כאן או לזכות אף משתמש ספציפי שם. נטו עניין של מספרים וגודל (וזמן פנוי, כאמור).

לצמצם את התרומה של גיא לכדורגל ישראלי וכרוב בתנור, שקול ללצמצם את התרומה של פפ לעולם הכדורגל לפודן וג’ון סטונס. פשע שלא ייעשה.

לא הבנתי, הבאתם לנירו צ’ייסר ערק, כי רציתם שיעשה איתכם לחיים? או שבעצם רציתם שהוא ייתן לכם באן לכל החיים?

Welcome to the club, חבר.

האמת שיצא לי לדבר איתו גם מחוץ לפורום בזמנו, בצ’אט של gmail. ואדים אורצקי לדעתי קראו לו.
עבד בפיננסים בניו-יורק, אאל"ט. ובניגוד למה שנאמר כאן, טען שמעבר ליכולות השליפה האינטרנטיות המרשימות - הוא גם שילוב של דיוויד בקהאם והנרי קאוויל מבחינת המראה. נו טוב. לזה אגב הוא דווקא לא סיפק מקור מהימן.

גם אני, ועדיין לא הבנתי אם אהבו אותו או לא סבלו אותו.

הצטרפתי לפורום הקודם כשנתיים לפני שנסגר, לא זוכר לא את לייזר ולא את ה’‘רמה הגבוה’’ של הפורום שמזכירים אותה כאן.

לנו הטריפולטאים יש לב רחב, שתבין.

מעבר לזה גררתי איתי חבר שבכלל לא כותב בפורומים, וגם אני לא זוכר אם כתבתי באותה תקופה. ככה שהלב שלי היה נקי

כל מיני אנשים מדברים פה על מפגשי עבר, כוללי כדורגל או בירה, ואני סתם זורק פה שאלה בשביל להבין אם יש רוח ולאן היא נושבת -

האם יש פה רצון לאיזשהו מפגש משתמשים חוצה אהדות בפורום? הפולנים מברצלונה, המתנשאים ממדריד + רביע, ומתוסכלי יונייטד.

וגם -

תיקנתי.

ההבדל היחיד בין הפורום הזה לקודם הוא הגיל. לא היה שם שום דבר איכותי באופן יוצא דופן.

אני כמובן סתם צחקתי.

לדעתי יש שני דברים אנושיים שקשה להילחם בהם:

1. חוויית ראשוניות - אתגור אינטלקטואלי ראשון מסוגו. מתבגרים שמשתעממים בכיתה ומחכים לחזור הביתה למחשב הנייח כדי לראות אם הגיבו ליצירת האמנות הוירטואלית שלהם
  2. נוסטלגיה

אתה אומר טורניר ריפה בלי להגיד טורניר ריפה?

כי במצב הגילאי והגופני של המשתמשים פה טורניר בירה יהיה סביר יותר

במצב הגופני זה מקסימום טורניר פיפ"א.

כרגע זה בעיקר בגדר תהייה, אם תהיה היענות - נדבר.

אם יש דיבור על טורניר פיפא (ועדיפות על כזה נושא פרסים) אני בפנים גם בפנים

ועדיין, על אף חסרונותיה הרבים, טוויטר היא כנראה פלטפורמת הדיבייט המוצלחת בהיסטוריה

מגן ימני - בני. ידיד קרוב של @Uriah ואכן כתב פה.

גם @Agalma מופיע פה כשהוא יכול להשתפך על בארסה, לפחות השנה נתנו לו כמה אירועים לחזור.

תומאסון התאדה, היה יצירתי ברמות ולא היה דומה לו - למרות שההודעות שלו לא יצרו דיון כזה או אחר.

כמובן שזוכר :slight_smile:
@EJB אני מת על ערק, באותה תקופה היו מקבלים ממני באן רק אם היו מביאים לי כל בירה שהיא לא גינס

אני בפנים אם יש פיפ"א, עדיפות לזוגות (כן @asafbarca אני מסתכל עליך)