הפורום שלנו :: דיי עם העריכות

בנדה היה מלך
הייתי איתו בקשר בגלל בארסה סל הרבה שנים אחרי שעזב

קולגה לשעבר ניסה לשכנע אותי להעביר את הקבוצה שלי בפייסבוק (~2900 איש) לדיסקורד, חשבתי על כך ברצינות אבל להערכתי החסם הפסיכולוגי פשוט גדול מדי. זה קצת עניין של מה התוכן והרבה עניין של הרגלים מצד יצרני/צרכני התוכן, לכן מן הסתם קבוצות פייסבוק בכדורגל הן יחסית פופולאריות (“מכבי חיפה או למות!”).

בסוף אפשר גם לתרגם הכל ל1 על 1 ואז זה באמת לא משנה, אבל הפרוטוקול נעלם והפידבק מוגבל.

זה, והעובדה ששביט קרציה :roll_eyes:

הבת של בנדה למדה איתי בשכבה, היה משעשע כשגיליתי את זה.
לאף אחד לא מופיעות תזכורות בפייסבוק מאירועים של הקהילה? בטורנירים האלה הכרתי הרבה אנשים.

אני זוכר GIF ששחקני טוטנהאם מחלקים כיפים אחרי המשחק ואריק לאמלה מתעלם מאחד מהם.

Lie back and think of England

adapt-or-die-shrug

תבדוק מה קיים (ומי גם ככה כבר קיים) בדיסקורד, זה יכול להיות הרבה פחות כואב מאשר אתה משער. בכל מקרה פלטפורמה שלא מסוגלת למשוך אליה בני 18 - סופה ידוע.

לא כתבתי בשבחו של דניס, שהיה שחקן הרבה יותר מעניין/מתסכל מהצמד הנ״ל, כי זה לא נדרש ממני: מכורח נסיבות מסוימות וברוח התקופה, ספורטאנטר היה בעיקרו פורום ספרדי-איטלקי. אני לא זוכר את הדיונים עצמם, אבל לא מפתיע שהם מקבילים בעיניך: הדעה שלי על אד״פ וראול, שחקנים שגדלתי על ההופעות שלהם בליגת האלופות, דומה מאוד. כעסתי עליהם שהם הפכו לזבל בגיל כה מוקדם.

מה שמזכיר לי. היה לפורום של יובה מנהל בשם eyal21. האם הוא בין החיים?

הנוסטלגיה שלו מהולה ברציונליזציה וחרטה - וכתוצאה יש פה הירושימה של השלכה. בעיניו התרומה שלו לדיון הייתה ילדותית ומכך נובע שזה נכון לגבי כל המשתתפים האחרים.

זה היה דיון טוב, אולי היחיד שהייתי רוצה לחזור אליו ולעיין במחשבותי מחדש, ודוגמה למשהו שכנראה לא רק dkaro לא מבין: לעיתים בני 18 יכולים להצית ואף להוביל דיון חיוני/נחוץ שבני 30 לא מסוגלים, ניסיון החיים משפיע על אנשים גם לרעה. ידע הוא לא תחליף לסקרנות ונימוס, פיסוק ודקדוק לא שקולים ליכולת להעביר מסר באופן חד ויעיל. מי שחושב ש״דיון איכותי״ מחייב נוכחות של בני 35 עייפים ומייגעים בהפסקה בין חיתול לslack (בני: אל תטרח לגגל, זו תועבה ששורפת זמן בעבודה) טועה.

למה אתה מגיב ל״הטרלה מאוד מוצלחת״? חשוב על זה מעט במקום להקליד את אותן שלוש הפסקאות בפעם השלישית.

תשאל את chatgpt: אני כותב לעבר מה שנראה כמו משתמש שפעם התווכחתי איתו בפורום מלפני 20 שנה, למה אני בכלל טורח לבזבז את הזמן שלי על זה בזמן שאני מתיימר להיות אדם בוגר וחכם הרבה יותר כיום?

אתה חלוק עלי בעיקר בהבנת הנקרא - וגם בהבנת הנכתב כנראה. כמי שמציע תאוריות לגבי הפופולריות התאורטית שלי בחלוף 20 שנה, אתה לוקה בנוסטלגיה לא פחות מאלו שפשוט מתגעגעים בענגה. הניסיון לטעון אחרת… לא בוגר, מאוד ילדותי.

הניסיון להפריד בין כמות לאיכות הוא כמו הניסיון להפריד בין מין לא מוגן והיריון. הקורלציה בין כמות לאיכות חזקה מאוד וברורה לכל מי שעוצר לחשוב על הנושא לחמש שניות, שזה משהו שכדאי לעשות אחרי 20 שנה של שימוש בפורומים. גם התלונה על דיוני סרק מעידה על אי הבנה יסודית של הדרך בה פורום (מצליח) מתפקד. פורום הוא כמו ביוב, יש צורך בזרימה מינימלית בלעדיה כל החרא נתקע והדעות האיכותיות הופכות לנאדים של דובים ביער.

החמצן בראות של ספורטאנטר - ושל כמעט כל פלטפורמה - הוא ״ילדים״ זבי חותם יחסית חכמים ומלאי אנרגיה. בלעדיהם כל המבוגרים החכמים, הנבונים, המתוחכמים והמלומדים כותבים 3 הודעות (צפויות לחלוטין) בשבוע. דיוני הסרק היו תוצר לוואי לא מזיק של תהליכים חיוניים. יצרתי אותם, כמנהל, עבור בני טיפש עשרה מחוצ׳קנים אחרים מבלי שיהיה לי בהם שמץ של עניין. אז עודף האנרגיה הוביל לדיונים שלא מעניינים אותך בדיעבד, אבל במקביל גם לדיונים מעולים ומעניינים מדי יום, כי זה מה שקורה כשמשתמשים איכותיים ומלאי מרץ נכנסים לפורום 3-4-5 פעמים ביממה.

גם לא צריך להעמיד פנים שכל החיות שוות. לפני שהגבתי לראשונה גללתי במעלה הדיון וראיתי רשימה של שמות ברסאים שמתגעגעים אליהם ומופיעים בה אחד לצד השני זנגביל וסקימן. מעולם לא חשבתי שאעלב בשם מישהו שלא סבל אותי בפורום אינטרנטי לפני 20 שנה. אחד היה רהוט, בוגר, מנומק ומרוסן ובמקרים הנדירים בהם לא דילגתי על ההודעות שלו כליל קראתי אותן באלכסון וברעד. השני היה (ואני בטוח שנשאר) פשוט חכם מאוד. גם art deco היה ילד חכם ונמרץ. אני יכול לציין אחרים, אבל כיום אני מכיר אותם רק בשמם האמיתי ולא בכינויים.

הם לא כאן.

אני גם הייתי ילד פעם ודיברתי על כדורגל וטניס וספרות וכלכלה עם אנשים שהם היום פרופסורים לספרות ולכלכלה.

הם לא כאן.

אפילו הכותבים הבינוניים שהפכו לעיתונאים בינוניים לא כאן.

אבל זה כן כאן:

אני עדיין מחכה לדעת איך נראה יצור מהמרתף של 8200. הסקרנות הורגת אותי.

לא הבנתי, אין לך מראה בבית?
שנעשה מגבית?
נזמין לך מ ksp תלך לאסוף?..

באיזה יצור מדובר? חשבתי שאתה חזק בהבנת הנקרא

LOL

אם כבר במרתפים עסקינן,
נראה לי שאגלמה היה במרתפי הקאמפ נואו בספורטאנטר, לא?!

אתה צודק במאה אחוז ועמוק בפנים גם אני הבנתי שראול לא מתפקד הרי המספרים ירדו במידה ניכרת וכמובן היכולת עצמה במשחקים. אבל כילד בן 13-14, וזו הייתה התקופה של הדיונים אז - אתה מסרב להבין שגיבור הילדות שלך הפך לשחקן רגיל ותמיד מאשים את הנסיבות או לפחות מבקש חמלה ולא ניתוח מקצועי קר “בלבד”. גם פרננדו טורס שפך לאגר באותו גיל פחות או יותר.

אין בי שום חרטה, נהניתי מזה מאוד בזמנו. ובוודאי שההשלכה שאתה מדבר עליה זה כבר מדמיונך הקודח: מה שילדותי בעיניי היה כמעט עצם הדיון, לא רמת הטיעונים. לראיה אגב העובדה שאף אחד לא נכנס לנושא הזה כמעט כאן, וזה למרות שהיו טריגרים פה ושם במסגרת דיונים מסוימים. אנשים בוגרים פחות מוצאים ערך בויכוח שכזה, וויכוחים תיאולוגיים שכאלו הם בעיניי, אכן, קצת ילדותיים.

אין לי מושג למה אתה מניח הנחות על מה שאני חושב, או איכשהו מסיק מסקנות שגויות ממה שאני כותב. אין שום דבר במה שכתבתי שסותר את הפסקה הזו.

הרבה מאוד ממה שכתבת לאחר מכן גם כן ייקבל תגובה דומה. אין הרבה מחלוקת על שאר התוכן שכתבת ואני לא חושב שזה סותר את הטיעון הבסיסי שניסיתי להעביר.

בכל אופן, הברוך הבא שלי היה כנה, מקווה שנראה אותך בכלל הקטגוריות.

מעבר לקצת הנחות לא טריוויאליות בכלל (שגוררות טיעונים שאני לא מסכים איתם): מישהו פה היה רוצה עוד 30 בני 14 שכותבים באופן קבוע? בחיי שאני לא מבין בשביל מה זה טוב.

הם חושבים אחרת ממך, ואם הם מצליחים להעביר את זה בדרך של תרבות דיון וכתיבה נאותה - זה הכי מבורך. אתה אף פעם לא תצליח לחשוב כמו הדור שתחתיך או כמו שני דורות ויותר תחתיך.

זה הסיעור מוחות הכי בריא שיש כל עוד רמת הטיעונים והניסוח עטמדים ברף מינימלי הנקבע מראש.

וזה יבוא על חשבון דברים אחרים כמו דינמיקה בין המשתמשים. לא סתם החברים שלי בערך בגילי, לא 15 שנה יותר ולא 15 שנה פחות

אני כמובן לא נגד באופן גורף. אבל אם הייתי בוחר אז הייתי מעדיף, לצורך הדיון, שזה יהיה על ה 15 אחוז לא על ה 50 אחוז

כמה אנשים בני 15 אתה מכיר שהם יעברו סלקציה כזו? אין סיכוי שתשיג קרוב ל50%. אם יש לזה היתכנות כלשהי זה בטווחי ה 10%.

גם אתה לא צריך לצאת איתם לבר, רק להתנצח ולחדד לעצמך טענות, למה שגיל יהיה פקטור במקרה כזה - שוב, בהנחה ורמת הטיעונים מקבלת ציון עובר?

אני לחלוטין אופתע אם יגיע לפה ילד בן 14-17 עם הבעה טובה שיכול להעביר טיעון חד ומנומק. אפילו על פיסוק שבירת שורות וככלל נוסח תגובות שמסגיר תגובות ברשתות. כל הצעירים בהם נתקלתי לוקים בזה.

אני לא נגד, בכיף
בתחילת שנות האלפיים הסתובבתי (ואף ניהלתי…) פורומים של תכנות. הרמה הגבוהה יחסית הייתה מושפעת מהרצון הטוב והזמן הפנוי, אבל הגורם המרכזי היה אנשי המקצוע, חלקם טובים, שהעניקו לנו את היסודות. בזמנו מבחינתי הם היו אלוהים, היום אני מבין שכנראה מדובר היה במתכנתים לא רעים ואולי יותר (לא היו לי כלים לשפוט).

אנחנו עבדנו קשה לסגור בהגנה, אבל מי שעשה את הקבוצה למה שהיא היה מסי (או עידן טל…) ולא מאקסוול.

כמו כן, אציין שלפחות חלק (שוב, ממיטב זכרונו של מי שנרשם ב 2013, כלומר כשהרוב כבר היו בגירים) ממי שצוינו כאן נהגו לכתוב מגילות מכובדות. במקרים רבים - שלא לצורך. עם השנים אני מעריך את האומנות של להעביר את הנקודה בתמציתיות. זה לא אומר שאין צורך ברפרנסים ושלל נימוקים. זה כן אומר שהרבה פעמים לס איז מור.

זה נורא תלוי עניין הגיל, תלוי “אופי”. אני כנער בן 14-15 לפחות ניסיתי - ברור שלקח לי זמן - ללמוד “מהוותיקים” גם על סגנון כתיבה וכמובן על השיח של הכדורגל איך לנהל אותו נכון יותר. דוגמא לא ממש טובה אבל היה חסר לנו שחקנים בכדורגל ביום ראשון, וואלה צירפנו באהבה שני בני 15. אמנם לקראת הסוף אחד מהם התחיל לשאול יותר מדי שאלות אבל קיבלנו אותם באהבה וזה היה מגניב ‘ללמד’ אותם ולכוון אותם.

זה כמובן בולשיט, הבחורה לא אמורה להיות שם.