התוצאות שלי היו יותר קריפיות, כנראה הצ’אט החינמי שיכור יותר.
אני לא יודע אם קיים בן ה-15 שיכול לבוא ולתת מחר טיעונים מנצחים שיגרום לרמה של הפורום לטוס קדימה, אבל גם אם כן, בגיל 15 יש נטייה לחשוב שיודעים הרבה כשבתכלס לא יודעים יותר מדיי - נגיד זאת בעדינות. טקסטים שנכתבו בצורה חדה ובביטחון לא בהכרח אומר שהדברים שנכתבו אכן נכונים או חכמים.
בהשוואה יותר רלוונטית, של הפורום היום ואז, אז אני חושב שאנחנו במקום אחר לגמרי. קחו את איפה שהיינו אז, ועל זה תוסיפו 15 שנה של למידה* בתקופה מאוד קריטית לכדורגל שבה הכדורגל התפתח בצורה משמעותית והשתנה לגמרי, ולכן אי אפשר להשוות בין איפה שאנחנו נמצאים היום לאז. היום אנחנו מבינים כדורגל בסקאלה אחרת לגמרי, ואני מצטער, אבל בזמן שהילד בן ה-15 רק נולד אנחנו היינו כבר שנים אחרי של העמקה בחומר הזה.
מילא היינו כמו האוהד הממוצע שרואה את המשחק בסוף השבוע, מחכה 90 דקות לגול, ובזמן הזה בין לבין מקלל את השופט ומחלק את השחקנים לשתי קבוצות, קבוצת המלכים וקבוצת האפסים. אבל אנחנו כאן לא כאלה.
כולנו כאן התבגרנו, אין מה לעשות, לכולנו יש עבודה משפחה ודברים נוספים בחיים, אבל כולנו כאן גם אוהבים כדורגל כל כך שלמרות הכל אנחנו לא רק צופים במשחקים אלא גם נמצאים כאן כדי לחפור על זה.
לפורום ההוא יש את הזכות בכך שהפכתי לאוהד שמחפש להבין הרבה יותר כדורגל ולא נשארתי אוהד שמחכה לאיזה מהלך גדול וכשאחד כזה לא מגיע הוא משתעמם וסוגר את המשחק, כמו רוב בני ה-15. אבל, לדעתי, בלתי אפשרי להשוות את שני הפורומים. האחד זה פורום עם מלא ילדים בני 16 שרצו להישמע מבינים ולכן הם הסכימו עם הדעות הפופולאריות וחילקו מדד אחד לשני, והפורום הנוכחי הוא פורום שבו אנשים אשכרה יכולים לדבר על כדורגל עם אמנם מעט כותבים, אבל רובם כותבים איכותיים שמדברים כדורגל ולא מתוך שעמום טוטאלי.
(*) כן, להיות יום יום בפורום ולטחון את המשחקים מכל כיוון ואספקט תוך כדי הצגת דעה והגנה עליה, ושמיעת דעות שונות ולהכנס לדיונים על זה - זו דרך מעולה ללמידה, וזה בנוסף למעקב אחרי אנליסטים והתקדמות בלי קשר לפורום. אנחנו כאן חיים את המשחק הזה לאורך עשרות שנים כבר. זה לא בא ברגל.
לא יודע, זה תיאור מדויק שלי בזמן משחק.
מה שאתה עושה במשחק שלם אני מצליח בתקציר אחד
תמיד? אוגוסטינוס, אקווינס, אנסלם, אבן סינא, הרמב"ם דקארט וקאנט התווכחו ויכוחים תיאולוגיים מהסוג הזה ממש. לא נראה לי שזה אפיון הוגן.
הדיון על אלוהים בספורטאנטר עלה פה מכמה כיוונים בהקשר שלילי. ואני מודה שאני מגן על עצמי ועל הבגרות שלי, בגלל שאני הפקתי ערך משמעותי מהויכוחים האלו. בדיעבד הסתבר לי שלקרוא את דוקינס לא לגמרי הכיון אותי לדיון הזה, מה שגרר רגעים של חרדה אמיתית, ומצד שני שלווה עמוקה ברגע שהצלחתי לזקק לעצמי את מה שאני אומר ולמה אני לא מצליח לתקשר עם עמיתי לויכוח. צר לי מאוד שהתועלת האישית הזאת לא תורגמה למי שקרא את הדיון, אבל אני חולק מהרשמים שלי. זה נכון שבזמן שהדיון היה אוסף חישמולטורים שעושה לינץ’ במתבגר דתי שלא יודע מה היכה בו זה היה מכוער, אבל זה לא היה כל הדיון בכלל.
באופן כללי אפילו בקפיטריה היה המון דיונים שקשורים לכלכה, פוליטיקה ועוד שלמדתי מהם המון. היה את סמיר, ואת BIG BIRD והיה באופן כללי הרבה אנשים עם הרבה ידע, ובאופן מתמיה הרבה זמן לתרום אות הידע הזה לאחרים. לא נראה לי שזה משקפיים ורודות להעריך את מה שהיה שם
אני לא חושב שכתבתי איי פעם משהו שלא קשור לכדורגל בפורום הקודם, אולי ביקשתי איזו חתימה מגניבה של ראול או רקע של ריאל מדריד ותגובה על ‘טורניר ספורטאנטר’ לא נחשב. יש לינק לדיון הזה שלכם על אלוהים או אפילו איזה צילום מסך כלשהו ככה מהארכיון?
אגב סתם משהו שעלה לי עכשיו ‘הדור של היום’ הוא שונה. הם כל הזמן בטלפון ובמסכים ובמשחקים, כלומר לכתוב לפורום כמובן שזה מסך, אבל הכל נגיש ומהיר. אני לא יודע אם הם יראו משחקים מלאים כמונו-כמונו באותו הזמן. לא יודע עד כמה הם ישקיעו זמן. יכולים להגיע לכאן אולי…לא יודע…כמו שאבי מלר בזמנו חיפש באייסוקר פה ושם מידע ונעזר בתותחי הפורום מצד הליגה האיטלקית.
כנל, רק בפורום הזה התחלתי להיכנס לקפיטריה. לא ידעתי אפילו על עצם קיומו של דיון שכזה.
אתה לא אנליסט כדורגל למחייתך?
חחח
איך פספסתי…
הייתי נהנה מדיון כזה אם הייתי מודע אליו (גם כיום כנראה).
אם כבר דיון יש/אין אלוהים
‘תלמיד חכם גדול’ לימד אותי הרבה על הדת. לא רב, לא חבר, לא אבא, לא מורה, דמות אינטרנטית שידעה להתנסח בצורה רהוטה ולוגית.
לא הבנתי מה הקשר, גם כשהייתי אנליסט הייתי מקלל חצי מהזמן כי שחקנים בליגה סינית שנייה מאוד מאוד טיפשים.
ולא, אני כבר לא אנליסט כדורגל למחייתי. אני עובד בתור Qa בחברת ספורט כבר קרוב לשנתיים.
לא, מן הסתם שלא תמיד. מן הסתם התוכן של הדיון עצמו ישפיע מאוד על איך אני שופט את איכות הדיון.
אם אחדד את הנקודה, בזמנו נכנסנו לקרבות חפירות כשאתאיסטים ניסו לשכנע מאמינים למה הם לא צריכים להאמין ושכל הטיעונים שלהם מטופשים. אלו דיונים די ילדותיים, ואני חושב שאנשים בוגרים יותר - ואפילו אותם האנשים כאן בפורום לאחר שאכן התבגרו - הרבה פחות ייטו להיכנס לדיון כזה בכלל מלכתחילה. אדם בוגר מקבל הרבה יותר את האמונה של האחר ולא מחפש בדר"כ להתנגח איתו על הנושא הזה.
טוב אז מתי פותחים דיון על אלוהים פה בפורום?
כולם בסוף נופלים להייטקס. SAD
כבר יש:
הדיון שנקרא “אין אלוהים” הלך וגווע ככל שמסי הלך והתלאה (hitla-eha)
ובדיוק כמו מבול נוח, גם מסי הקיא עד שהוא התחשל קצת
אין דרך אחרת.
מישהו פה היה רוצה עוד כמה מאות אלפי יהודים עניים ממזרח אירופה שלא יודעים עברית, לא מקיימים מצוות ויהיו נטל על המדינה? בחיי שאני לא מבין בשביל מה זה טוב.
המשתמשים הכי משעממים בספורטאנטר היו מבוגרים שכבר ראו הכל ואין להם מה ללמוד מאף אחד - בטח שלא מהילדים שלא כותבים בפיסקאות. הם רצו רק את הדיונים שלהם; על הנושאים שלהם; בסגנון שלהם. הם היו גרועים יותר מהילדים של אז (שחלקם נוכחים בעצם הדיון הזה, בעמדה אירונית ומשעשעת מאוד) והפורום צמח על אפם ועל חמתם.
בתי קברות שונאים אנשים חיים.
יש דרך אחרת.
ליפול להייטק בהתחלה במקום בסוף.
כן ואפילו מאד