צריך לחשוב על דרך יצירתית במיוחד כדי לגלגל את הדיון של ראמוס, כמעט כמו משפט פתיחה פסול בפאב או בדייט ראשון. “רכש העשור” קראנו לו כאן בפורום כבר אחרי מחצית אחת של כדורגל, כשערך את הבכורה בריאל מדריד כמחליף נגד סלטה ויגו בברנבאו| אפשר לדבר על ‘הבלם עם הנפש של חלוץ’ או אולי להשתמש בכינוי החדש מהעונה שעברה: NoventaYRamos| או אולי להסתפק בציטוט של מונצ’י, המנהל הספורטיבי האדיר של סביליה שסיפר בראיון לתקשורת שהוא לא הפסיק לבכות כשנודע לו שסרחיו ראמוס נמכר לריאל מדריד. כמה סמלי שהוא היה הרכש הספרדי הראשון של פלורנטינו.
וכך זה היה: אחרי עונה אחת בלבד, גם אם יוצאת דופן, במדי סביליה החזקה - 32 דקות לסיום חלון ההעברות, בשעת לילה מאוחרת, ריאל מדריד שמה על השולחן של דל-נידו את סעיף השחרור של סרחיו ראמוס בן ה-19 בלבד(כ-28 מיליון יורו). הילד עם החיוך התמים והשיער הארוך קיבל את חולצה מס’ 4 של פרננדו היירו ואפשר להסתפק ולומר ש-‘השאר היסטוריה’. אין ספק, סרחיו ראמוס עשה היסטוריה.
סרחיו ראמוס עבר איתנו ביחד את תהליך ההתבגרות. מילד הוא הפך לגבר, כמו הרבה אוהדים כאן. צבר פז"ם וכוח, העלה מסת שריר, השתלט על סרט הקפטן. הוא היה שם בתקופות הכי מסריחות וקשות - מהתבוסה בברנבאו מול רונאלדיניו, מנחוס שמינית הגמר(אשכרה שש שנים) והקלאסיקוס שהיינו מפסידים במנהרה - ועד לאוורסט, פסגת העולם והדאבל ההיסטורי בברנבאו בעונה שעברה. הוא אמנם גדל בסביליה והוא ממשיך לספר על אהבתו לאנדלוסיה בכל ראיון, אבל הוא מעין בשר מבשרינו. לא זכור כבר הרבה זמן בלם עם כל-כך הרבה הייפ וכריזמה, ואין ספק שגם ראמוס עצמו מאוהב בעצמו.
הוא היה חלק מעונת האליפות המדהימה של קאפלו וכבר שם הניח את היסודות לשערי הניצחון(ולנסיה בברנבאו למשל), הפגין קור-רוח מדהים ביחס לגילו(המשחק נגד סראגוסה למשל) לצד העוגנים הוותיקים כמו ראול, רוברטו קרלוס, בקהאם, ואן-ניסטלרוי, קסיאס וגוטי, הוא שיחק אפילו כמגן ימני(עד שמוריניו שם לזה סוף ב-2011/12), הוסיף עוד אליפות לארון וכרת ברית אמיתית עם נבחרת ספרד, ומעבר למנהיגות והתעוזה והשערים גם היה דומה להיירו במס’ הכרטיסים האדומים.
ההשתוללויות נמשכו, ההצלחות, השערוריות והרגעים הביזארים. כמו גביע המלך שהפיל בטעות בחגיגות באוטובוס אחרי הניצחון במאסטייה. אם צריך לתאר את ראמוס במילה אחת זה כנראה ‘וובוס’ - ביצים. הוא ופפה הציגו עונה גדולה ב-2011/12, אליפות המאה נק’ ו-121 שערי זכות. ראמוס היה אחד מהגיבורים הטראגיים מול באיירן עם פנדל שבעט לכוכבים וחלום הדסימה נהרס. קצת פחות מחודשיים אחר-כך הוא הקפיץ ב-פאננקה בפנדל מול פורטוגל בחצי הגמר עם קור רוח עצום והיה חלק מספרד הגדולה בתולדותיה עם יורו-מונדיאל-יורו.
מעמדו הלך וגבר בחדר ההלבשה לא רק בגלל ההצלחות והפז"ם והחברות עם קסיאס אלא הפעם משום שהקפטן ירד לספסל. ראמוס תמיד נתן ערך מוסף והיה שחקן מכריע גם התקפית. הוא כבש שער ניצחון בקלאסיקו בברנבאו נגד בארסה ב-2012/13 ונישק את סרט הקפטן על הזרוע באקט עוצמתי ומצמרר. ועדיין נראה שראמוס ‘עשה חואניטו’ לראשונה בחצי גמר הצ’מפיונס נגד דורטמונד כשאחרי התפרקות גדולה בגרמניה(4:1) - ריאל ניסתה לעשות עוד רמונטדה. ראמוס הציג משחק הגנה אלוהי וכבש את השער השני בדקה ה-88 עם בעיטה אדירה ברגל שמאל לחיבורים מתוך עירבוביית השחקנים. לא נותר עוד זמן רב לשחק וריאל מדריד לא הצליחה לכבוש את השער השלישי היקר מפז. בסיום המשחק הוא מירר בבכי על הכתף של איקר שלא שותף.
אין זה סוד שראמוס היה אחד מאלה שלא דמעו אחרי עזיבתו של מוריניו. עם אנצ’לוטי הוא שוב קיבל את הליטוף וריספקט שרצה. וראמוס המשיך להיות ראמוס. הוא כבש שער שיוויון נגד לבאנטה אחרי משחק איום ונורא. הוא קיבל אדום חסר אחריות בקלאסיקו בחודש מרץ וריאל מדריד הפסידה, ובהמשך גם את האליפות, אבל הוא חזר בגדול והיה הסקורר שלנו בישורת האחרונה של העונה. צמד עוצמתי במינכן תוך ארבע דקות בשתי נגיחות מכל הלב כשאחרי הנגיחה השנייה הוא מסמן ‘אנחנו ריאל מדריד!’ וסוגר חשבון עם נוייר.
ועכשיו…קרן של מודריץ’…השעון מראה 92:48, גמר ליגת האלופות. ואז ראמוס, ממצב לא פשוט בכלל, מול הידיים המושטות של קורטואה - נגח לרשת(1:1) והרים את כל המדרידיסטאס באוויר והפך לאלוהים של הברנבאו. כך היה בלה-דסימה, ריאל מדריד חזרה לשלוט בכדורגל האירופי. ‘ראש הזהב’ כתבו עליו במארקה ודיברו על חוזה חדש, שנחתם בקיץ 2015 אחרי מאבק עיקש ודי מכוער ולא מכבד מול ההנהלה בו ‘איים לעשות ויברח’. ראמוס כצפוי ירש את סרט הקפטן מאיקר.
“לעתים קרובות אני צופה בוידאו מליסבון ומתרגש מאוד”, אמר. ראמוס, משחזר את השער - “הייתה קרן ועליתי, ידעתי שזה צ’אנס כנראה אחרון. כולנו רצינו כל-כך להביא את הגביע למדריד. הבקעתי וזה היה מדהים, זה הרגע הגדול בחיים שלי. הייתי הגיבור”. ראמוס מפרט - “אולי באותו הרגע לא כל-כך נהנתי מזה, לא הבנתי את גודל האירוע. אבל היום, כמעט מידי ערב לפני שאני הולך לישון - אני צופה בוידאו ומתרגש כל פעם מחדש. אני לא בוכה אבל בהחלט מתרגש. זה היה ה-24 במאי”.
את מעללי השנתיים האחרונות מיותר לציין. עוד גולאסויים כמו מספרת בפיחואן מול סביליה, עוד שערוריות כמו הויכוח עם בניטס על גבי התקשורת אחרי הטעות שלו בדרבי בקאלדרון. עוד השפלה בקלאסיקו וכרטיס אדום חסר אחריות גם בקאמפ-נואו(“אם הייתי יודע שננצח בעשרה שחקנים - הייתי מורחק עוד קודם”), לצד עוד שער בגמר ליגת האלופות, כמו כריסטיאנו, פנדל מושלם והרבה לב ונשמה. בעונה שעברה הוא כבש לא פחות מ-11 שערים והיה שם במאני-טיים, כל הזמן. בקלאסיקו בקאמפ-נואו, מול דפורטיבו, מול בטיס, צמד נגד נאפולי ועוד ועוד ועוד. ‘לסרחיו פנית - לא טעית’. הוא המשיך עם הציוצים והטראש-טוק עם פיקה ואף ‘הזמין אותו’ בהומור כמובן לגמר ליגת האלופות. בחגיגות בברנבאו הוא שלף את הכתר והצטלם עם שני הגביעים.
אמרו על ראול שהוא סימל את ריאל מדריד. וגם על כריסטיאנו רונאלדו ובעבר הרחוק בטח כתבו זאת על דון די-סטפאנו ז"ל. גם סרחיו ראמוס מסמל את ריאל מדריד. הוא חושב שהשמש זורח לו מהתחת, הוא מאמין שהוא אלוהים. הוא שאנן ושבע, הוא חוטא בחטא ההיבריס. ההגנה היא לעתים רק המלצה עבורו. הוא יאבד את הראש. הוא מסמל את ריאל מדריד שיכולה להיות האוייבת הגדולה ביותר של עצמה. וגם סרחיו ראמוס הוא האויב הגדול ביותר של עצמו. ומצד שני הוא יעלה לכר הדשא עם חזה נפוח, ‘כי אנחנו ריאל מדריד’, יילחם עד הרגע האחרון, ‘הבלתי-אפשרי’ לא קיים עבורו. הוא מסמל את ריאל מדריד המנצחת, העוצמתית, המצמררת, זוללת התארים, זו שמפחדים ממנה, זו שעושה היסטוריה ואסור להמר נגדה. ‘ריאל מדריד תמיד חוזרת’. מעולם לא היה בלם עם כל-כך הרבה באז[אוף-טופיק: לי אישית יש כבר 5 חולצות שלו]. הוא אוהב את הלחץ, הוא אוהב אתגרים, תעירו אותו רק באפריל-מאי, בבקשה. כמו ריאל מדריד, סרחיו ראמוס נופל וקם עם ראש מורם.
זו העונה ה-13 של סרחיו ראמוס בריאל מדריד. הוא כבש יותר שערים מרוברטו קרלוס(יש לו 69), הוא לא רחוק מההופעה ה-550 שלו(539 משחקים אם נדייק והוא רחוק רק 4 מלנשל את גוטי מהטופ 10) ובארון התארים שלו (זוכרים את הציטוט אחרי הסופר-קופה נגד בארסה?) יש בין היתר 4 אליפויות ספרד וחשוב מכך, הוא חלק מדור הזהב של ריאל מדריד, זו ששלטה באירופה וזכתה בליגת האלופות 3 פעמים ב-4 שנים. יש לו בארון 17 תארים, לא רחוק מסאן איקר, לא רק מפאקו חנטו. בתקשורת דיברו לא מזמן על הארכת חוזהו בשנה נוספת קרי עד 2021 ועדיין אין לכך אישור רשמי. איך אמר מנולו סאנצ’יז האגדי? ‘איזה מזל שיש אותך סרחיו ראמוס. אם לא - היו צריכים להמציא אותו’.
נושאים לדיון
- הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם שומעים את השם ‘סרחיו ראמוס’*רגע זכור במיוחד*.
- מתי הבנתם שהוא הולך להיות אחד הגדולים בהיסטוריה של ריאל מדריד?
- מקומו בהיכל התהילה של ריאל מדריד, לאו דווקא דיון של ‘למי יש יותר גדול’ - מבחינת כדורגל-הגנה, וגם מנהיגות ונושא הקפטן.
אני למשל חושב שהוא אולי הקפטן הגדול ביותר בהיסטוריה שלנו(כן, למרות המגרעות). - האם הביקורת שלנו על הגישה של ראמוס והשובע שלו היא מוצדקת? האם לא טבעי ששחקן של ריאל מדריד שזוכה בכל-כך הרבה תארים ירגיש כך ולא הגיוני לצפות לאותה התלהבות מעונת הבכורה בקבוצה(ומצד שני, למה קייליני ובונצ’י לא שבעים אחרי אלף אליפויות ברצף?)
- ובמחשבה לעתיד: ראמוס לא הולך ונהיה ילד, בנבחרת הוא עדיין משחק על בסיס קבוע. המהירות אובדת, היכולת הפיזית נשחקת.
בנוסף לכל אלה, אולי גם בגלל המצב כיום - הפער בליגה גדול-מאוד - ראמוס צריך לשחק מעט, ולזכות למנוחה כמו מודריץ’ ורונאלדו?
כל זה בתקווה שואראן יצליח להיות כשיר באופן רציף. יש את נאצ’ו כגיבוי ואת ואייחו צריך להריץ.