מהבחינה הזאת אתה צודק - הוא הוכיח את עצמו בשורה התחתונה. זה אולי עניין של טעם, ואני מעדיף את הסגנון של רונאלדו. ראמוס מסתמך על ההטעיה שלו, וזה תמיד גורם לי לדפיקות לב- כי אם השוער תופס את הפינה הוא כנראה עוצר. אתמול הוא פגש שוער שחיכה עד הרגע האחרון והוא לקח את הכדור בלי בעיה. שוער צריך לזנק לפני הבעיטה כדי להספיק לסגור את הפינה, אבל מול בעיטות חלשות אין בזה צורך. כמו עם הפנאנקה, ראמוס צריך לגוון קצת עם בעיטות חזקות כדי שלא ילמדו אותו
לא מאמין שאף שוער לא קלט את זה עד עכשיו שהוא תמיד מטעה, לא זכורים לי יותר מידי פנדלים שלו מלבד האחד ההוא נגד באיירן, אבל כנראה שהוא כן בועט חזק מידי פעם.
פשוט פנדלים זה לא משהו שנחקק לי במוח יותר מידי, כי זה פשוט לא מיוחד מידי ויש המון כאלה.
בסוף זה סטטיסטיקה. כמו זריקות עונשין בכדורסל, שחקן שישמור על 90% יהיה זורק טוב גם אם הוא עושה את זה בזריקות סבתא. (יש מצב שזה לא חוקי).
גם להחטיא 3 מתוך 28 אלה אחוזים גבוהים לפנדלים, וזה נלקח מרצף שהתחיל עם החטאה ונגמר ב2, בהחלט עוול סטטיסטי לא קטן.
בכל אופן זה 89%. לדעתי אחוז מוצלח יותר מכל בועט שהיה בכדןרגל העולמי לאורך זמן.
בסוף העונה ראמוס יסגור 3 עונות כבועט ראשי (ועוד בעונות ואר עם יותר פנדלים) בהחלט מדגם מייצג ליכולות שלו.
תאכלס, הדבר היחיד שחשבתי עליו זה שטוב שהוא ״בזבז״ את ההחמצות במדי נבחרת ספרד ולא במדי ריאל מדריד, הרי הנתון הפסיכי שלו בפנדלים (25-25 כמדומני) היה חייב להישבר. אני בטוח שבמשחקים הבאים הוא יהיה הרבה יותר חד מהנקודה.
כמה מילים על נושא חשוב יותר: העתיד של סרחיו ראמוס
הבוקר דווח ב-AS על הצעה מפתה של פריז סן ז’רמן: שלוש עונות, 20 מיליון יורו לשנה ועוד מענק חתימה (מגיע בהעברה חופשית). עוד קצת פרטים? המועדון היה מוכן להציע לראמוס חוזה לשנתיים אך במתכונת שונה - עונה אחת נוספת כמיטב המסורת לשחקן מעל גיל 30, ועונה נוספת עם סעיף לגבי מספר משחקים מחשש חלילה לפציעה. ראמוס מצידו דורש להמשיך בשכרו הנוכחי למשך שנתיים משום שזה החוזה האחרון שלו ועל סמך הנאמנות שהפגין וכל מה שנתן. יוצא הדופן היה כריסטיאנו רונאלדו שקיבל חוזה לשלוש שנים בגיל 31 (ספטמבר 2016).
התנהלות די מטופשת של המועדון אם יורשה לי, וזה לא רק עניין של סנטימנטים ואהבה מטורפת לשחקן ששבר כל שיא אפשרי, הפנים של ריאל ב-15 השנה האחרונות ולא היה גלאקטיקו אלא ‘גדל’ יחד איתנו. זה מדאיג כי ראינו את הכושר של ואראן בכלל, לא רק במשחקים גדולים, כי חסרים מנהיגים בחדר ההלבשה. ראמוס שונה מפפה ברמה הערכית וגם במצב הפיזי, הוא לא נפצע למרות שהוא משחק כל הזמן (טפו טפו טפו) היכולת שלו טובה גם אם הוא נגע ביד נגד וולנסיה בלי קשר לכלום. מבחינתי הוא כן יוצא דופן כמו כריסטיאנו. אלא אם כן תגידו לי שדויד אלאבה סוגר מחר וסותם לנו חומר למשך כמה שנים וזה נפלא כי הוא יכול להיות גם מגן שמאלי.
בקיץ 2015 הייתה מלחמה די מתישה בין רנה ראמוס לבין המועדון והבלם לא הכחיש את השמועות על מנצ’סטר יונייטד ובסוף היה “Happy End”, רק חבל שהזמן הולך ואוזל ואשכרה ראמוס יכול לנהל מו"מ עם כל קבוצה עוד 45 ימים. נחכה בקוצר רוח למה שיש לפלורנטינו להגיד הלילה בתוכניות הרדיו המסורתיות ב-1 בלילה. ראמוס התחרט ולא יופיע במסיבת העיתונאים של ספרד נגד גרמניה, הספקולציות חוגגות.
60 מיליון ב 3 שנים ופרידה מכובדת מריאל מדריד זה הפיתרון הכי טוב האפשרי לבעיית ראמוס, אני חושב וגם כותב כבר מעל 3 שנים שהגיע הזמן להיפרד מהקפטן.
הוא מנהיג, כריזמטי, ווינר ענק וגדול מהחיים והגיע הזמן להיפרד.
“זה המשחקים של המבוגרים ולא של הילדים”, אתה זוכר את המשפט הזה לקראת מנצ’סטר סיטי? זוכר מי אמר אותו? כנראה שאתה לא לומד. גם את כריסטיאנו היה צריך לשחרר, נכון. אתה כותב את זה מעל שלוש שנים? מתי רצית להיפטר ממנו, אחרי הזכייה בצ’מפיונס ב-2017/18 כשהוא היה מעולה בכל המשחקים הגדולים? ראמוס הוא יוצא מן הכלל, הוא בן 34 אבל למעט האיטיות לא שמים לב לכך משום שהוא תמיד בריא ואפילו בנבחרת תמיד משחק (הייתי מעדיף שיפרוש מהסלקסיון). איך אתה אומר דבר כזה עם איך שרפא נראה וכנ"ל מיליטאו? זה מעבר לרומנטיקה, זה כדורגל. הוא גם שחקן ההגנה הטוב ביותר שלנו במכלול בשנה וחצי האחרונות. ראמוס הוא לא הבעיה, ראמוס הוא סוג של פיתרון.
כן. גם אז וגם לפני.
גם לפני שהמהירות ירדה רציתי להיפטר מראמוס, הוא נוטה לטעות יותר מדי, חמום מוח יותר מדי, וגורם ליותר מדי איבודי נקודות במהלך העונה שעולים לנו מאוד בסופה.
מעדיף בלם יותר סולידי, לא כזה שיציל את הספינה מדי פעם(ובפעמים האחרות פשוט יהרוס כל התקפה שיכולה להתפתח למשהו מסוכן) אלא כזה שיעשה את העבודה שלו עם כמה שפחות פוזות וכמה שפחות חורים בהגנה.
נכון שבשנתיים האחרונות כבר לא היה דחוף לי כ"כ להחליף את ראמוס כי את הכסף יש להפנות למקומות שבהם אנחנו מאוד חלשים וחייבים חיזוק משמעותי, אבל לא אתנגד שראמוס יעזוב בקיץ.
מסכים עם טיטי חלקית, גם לי ראמוס עשה הרבה כאבי ראש אבל לא לרמה שרציתי להפתר ממנו (לרב, כבר היו מסכים ששברתי בגללו) אבל הדעיכה במהירות בשנה האחרונה היא קרטיתי בעיני… ראמוס היה תמיד בלם של פיזיות ולא איזה עילוי בהבנת משחק וסגירות. לאחרונה הוא יותר מידי פעמים רץ מאחורי איזה חלוץ-צעיר-לגיטימי-לליגה-הספרדית.
לסיכום, לא הייתי מעיף אותו כל כך מהר אבל בתקווה שיש תכנון לחילוף ראוי אני גם לא אבכה כשילך.
אני ממש הייתי שמח לדעת על איזה אתר אפשר לסמוך כשמחפשים משכורת של שחקן.
מצאתי שראמוס מרוויח כיום סביבות ה15 מיליון (מצאתי כל מיני אבל אשתמש ספציפית באתר הזה להשוואות הוגנות בין שחקנים)
ראמוס עדיין הבלם הטוב ביותר שלנו, ועדיין בין הטובים בעולם באופן כללי. לדעתי בו גלומה הווינריות שלנו היום. אני רוצה את ראמוס בפרויקט גלאקטיקוס הקרוב, וחושב שזה גם נחוץ למועדון.
עכשיו, בהנחה שניתן לראמוס 15 מיליון לעוד שנתיים (מאמין שהוא יסכים עם זה לפי מה שכתוב (לא נגרע לו מהשכר וניתן חוזה לשנתיים ולא לשנה) אז בעצם הרווחנו בלם מצוין תמורת 30 מיליון.
איזה שחקן נוכל להביא במחיר הזה?
קודם כל כל בלם ראשון שנביא כנראה יקבל משכורת של סביבות ה 5 בעונה, כך שזה כבר משאיר לנו 20 מיליון ולא 30.
במחיר הזה אני לא רואה אותנו מביאים שחקן טוב מראמוס.
(מיליטאו מרוויח 5 לצורך העניין)
ראמוס הוכיח את עצמו מספיק כדי שנתן בו אנון עד שיתחיל לפשל. לא צריך להגיע למצב של פיקה, אבל בחייאת, פיקה לפני שנתיים לא היה ברמה של ראמוס.
אני באמת מנסה לדבר נטו מתוך מקום מקצועי.
גם לא כל מיליטאו, או אומטיטי שנביא יתבררו כבלמי על. וההוכחה נמצאת בטענה במקרה הזה. אני חושב שמיליטאו אחלה של בלם, אבל לצערי נכון לעכשיו לא הוא ולא וראן הראו מנהיגות ברמה של להחזיק הגנה ושניהם צריכים את הראמוס או המקביל אליו לצידם. שחקן כזה הוא כבר שחקן בקאליבר מעט גבוה יותר מ20 מיליון.
אפילו כל אופמקנויים למיניהם ששמם עולה בכל דיון עדיין לא ברמה השו מצד אחד, ומצב שני יעלו בסביבות ה50-60 מיליון לפחות.
בכללי, את הכסף שלנו אעדיף שנשקיע בהתקפה, לאחר מכן במגן שמאלי, לאחר מכן בקשר, ורק לאחר מכן בבלם. היות שזה לא יקרה בעונה אחת, אני לא רואה שום סיבה לשחרר את ראמוס, גם במחיר של משכורת גבוהה ממה שמגיעה לשחקן ברמתו. לא אתנגד לבלם צעיר וכשרוני שאולי יתברר כוראן הבא, אבל זה בהחלט לא השחקן שיכנס לנעליו של ראמוס שנה הבאה.
זה הנטו, תכפיל כמעט ב - 2
הדומיננטיות של ראמוס במועדון, בדומה לקודמיו איקר וראול, היא הרבה יותר מהותית מחור בהגנה או כרטיס אדום. ואחריו בתור נמצא מודריץ’. כשרוצים ליצור פרוייקט חדש עם שחקנים מובילים חדשים בדרך כלל צריך להיפרד מהישנים, אחרת יש בעיות.
החישובים שלך לא נכונים @gev, מעבר לטעות בין ברוטו לנטו. יש הבדל בין לשלם דמי העברה לבין משכורת גם אם נראה לך בסוף שהמספרים מתחברים לאותו סכום. כבר היה פה על זה דיון. זה לא אותו סעיף תקציבי ואין לזה אותה השפעה עקיפה (היררכית שכר וכו’). המשכורת של ראמוס גבוהה מאוד מאוד
אוקי, אבל גם הברוטו והנטו של כל בלם שאשווה אל ראמוס הם שונים.
זה לא שאצל ראמוס זה 15 נטו ו30 ברוטו ואצל מיליטאו זה 5 נטו וגם 5 ברוטו. כנראה שגם מדובר על ברוטו פי 2 גם כן.
אז סבבה: ראמוס לשנתיים זה 60, מזה נוריד שכל בלם שנביא במקומו יעלה לפחות 20 במשכורת ונשארנו עם 40 מיליון חיסכון שנהיה חייבים להשקיע בבלם (אלא אם מישהו מצפה לסיים עונה עם וראן מיליטאו ונאצו).
סבבה זה לא מאוד מדויק, אבל זה לא משנה את השורה התחתונה, שהיא שראמוס עדיין הטוב מבין ארבעת הבלמים שלנו בסגל. שלא רק שהוא הטוב מביניהם אלא שהם מאבדים את הראש כשהוא איננו בהרכב, כלומר איך שלא נהפוך את זה אנחנו צריכים את ראמוס או מנהיג אחר להגנה.
את הכסף על בלם אני מעדיף להוציא עוד שנתיים אם אני יכול, בעוד את הכסף על אמבפה אעדיף להוציא עכשיו.
מישהו פה חושב שבלם נמצא כרגע בראש סדר העדיפויות שלנו?
אני מתקשה להאמין שאחרי שאמרו לפני הקורונה שאין כסף אז שאחרי הקורונה יהיה לנו כסף לכל הרכשים שדיברנו עליהם + בלם.
אז נכון, העניין הכספי לא מדויק, כתבתי שלא מצאתי איפה בדיוק בודקים להגנתי.
את עניין המספרים אני אשאיר לך, אבל אני חושב שהמועדון לא בשל עדיין לפרידה מסרחיו ראמוס. כסף מסוים אעדיף להשקיע בשחקני התקפה. לא מגיע לו להיות בברנבאו החדש וכאלה? אגב בניגוד לשחקני על כמו ראול ואיקר, אגדות של המועדון שהיה קשה כאוהד לראות אותם ממשיכים הלאה כי זה צבט לך בעיקר בלב ולא עניין של חסרון מקצועי - ראמוס ביחס לגילו כמובן אמנם לא בשיאו אבל עדיין מהטופ, מה שלא יכולת לומר על השניים האחרים וזה משמעותי. מעבר לכך הוא באמת דומיננטי בפן החיובי, לא שחקן מוביל “בכאילו” כמו בנזמה שפשוט יש לו פז"ם עצום במועדון והוא היה צריך שרונאלדו יילך בשביל להתחיל לקחת את הכדור בגיל 31 או לנסות לדפוק מספרים. הקבוצה הזו צריכה פיגורות ומנהיגים. גם אם אמבפה מגיע מחר ב-180 מיליון יורו הוא לא כזה. אני גם חושב שיש קשר לעמדה על המגרש, זה לא שאתה מביא את ואן דייק כשיש לך את ראמוס וזה אמור להפריע. אפשר למצוא גיף של קאסמירו שואג אחרי הקלאסיקו - כמה היה חשוב לו לנצח, להתלהב מואלוורדה ולהגיד שדני קפטן בפוטנצייה כי הוא שחקן נשמה. בפועל הם לא.
כשרונאלדו נרכש חשבת שהוא כזה, או חשבת שצריך להשאיר את ראול וגוטי כי הם מנהיגים?
יהיו מנהיגים אחרים. זה נכון שראמוס עדיין בלם טוב כשהוא רוצה להבדיל מראול ואיקר בזמנו, אבל זה גם ככה לא יימשך עוד הרבה זמן וההתעקשות לא לתת לו חוזה לשנתיים היא מאוד נכונה בעיניי. בטח אם הוא שוב מתכנן לעשות מהומות סביב החוזה כמו בעבר.
מעבר לכך השאלה אם המועדון בכלל מתכנן לחזור להתחרות בטופ בעונה הבאה. אם רק ישחררו את ראמוס בלי תחליף ראוי כמו שעשו עם כריסטיאנו אז ברור שניחלש ואני נגד.
בדיעבד אני חושב שהיו צריכים להענות לבקשה שלו לעזוב לסין ולהפוך את הסגל עוד ב2018. רונאלדו כבר עזב, היו מוסיפים את מודריץ’ שהחל לדעוך, בייל כשעוד היה שווה משהו ואת בנזמה שנולד דעוך והיום היה לנו בסיס תחרותי יותר. זאת בדיוק המהפכה המתבקשת, לא להחליף את איסקו ולוקאס בשחקני ספסל אחרים.
אני חושב שרונאלדו שונה מאמבפה שעדיין זה שהוא גיבור בליגה מביכה ולא היה דומיננטי בפ.ס.ז’ בצ’מפיונס זה “נגדו”. כריסטיאנו היה בקבוצה גדולה אבל סחב אותה והיה הכי טוב שם. אולי זו רק תחושה שלי.
זה בדיוק העניין שאצל ראמוס זה לא רק הרומנטיקה אלא עדיין הכדורגל ובגדול. עצם זה שהוא משחק 45 משחקים בעונה זה גם פוגע בו ובנו. ואמרת בעצמך שהשנה מגיעים מול שחקני ההגנה בקלות לאחד על אחד. יותר מדי פעמים.
אני גם רוצה לראות מהפכה אבל בנזמה יישאר ובכלל לאבד כמה פיגורות תוך שנה כפי שהצעת - ראמוס, רונאלדו, מודריץ’ אחרי הבלון ד’אור - זו מכת מוות. דווקא לוקה מוכיח לדעתי ש-70% ממה שהיה זה נכס וזידאן משתמש בו נכון.
היפותטי, מי לדעתך המנהיג הבא אחריו? לאו דווקא סרט קפטן בגלל פז"ם. פדה הכי קרוב בשפת הגוף והאחריות.
מבחינתי ראמוס הוא ה"יוצא מן הכלל". כמו כריסטיאנו. שנתיים זה פרק הזמן הנכון. אגב השוואה לבלמים מבוגרים אחרים ראמוס טוב משמעותית מהיירו בעונתו האחרונה וכשיר ממנו. והקבוצה מסין רצתה אותו בחינם. היה אסור לתת לזה לקרות.
לוקה עושה פלאים בגילו, אבל הוא החסם להגעה של קשר וורלד קלאס אחר. מכאן תשליך על ראמוס וכל כוכב מזדקן אחר בעבר ובהווה.
התסריט הזה שבו בונים קבוצה חדשה ובמקביל משאירים כשחקני רוטציה את כל הותיקים עם משכורות העתק שלהם, שחקנים ששולטים לחלוטין בחדר ההלבשה, לא ממש אפשרי.
דור, לטעמי אתה צודק בכך שהמנהיגות של ראמוס היא משהו שלא קונים בסופר. אני מודאג מזה מאד, בשיא הרצינות.
מצד שני, אם אתה מת לסיים את הקריירה במועדון שנתן לך הכל וכל הקלישאות האלה… אז אתה גם יכול לוותר על כמה מיליונים. זה לא שהוא הלך לקנות אתמול שמן לזקן ולא עבר לו האשראי. זה עובד לשני הכיוונים.
גיא לטעמי צודק בדעתו שבסוף הדינמיקה של הדברים האלה היא להסתיים מוקדם ושלא לפי התרחיש הרומנטי. מעטים הם אלה שמסוגלים לאפסן את האגו לקראת הסוף.
הכל עלות מול תועלת.
כרגע אין כסף להביא בלם חדש ככל הנראה, ואם יש אעדיף שהכסף יושקע במקומות אחרים.
אז מה כן נעשה? עם הכסף שנחסוך על המשכורת של ראמוס נביא איזה בלם צעיר שלא קרע זוג נעליים? או אולי ניצור לנו בעיה בהגנה לשנה הקרובה?
ברור שאם תשאל את מי אני מעדיף, אופמקנו או ראמוס עכשיו בטרייד אני אגיד שאופמקנו, אבל אופמקנו גם יעלה 60 מיליון אם לא יותר, והמשכורת שלו לא תהיה 0. בנוסף ה60 מיליון האלה יבואו על חשבונו של אמבפה, ואם לא על חשבונו אז על חשבון האלאנד, או קאמבינגה, או מגן שמאלי…
אני חושב שכדאי להביא בלם במקום ראמוס, אבל לא כל מיליטאו/וראן יכולים למלא את המשבצת(עובדתית) אז זו לא עמדה שארצה לחסוך עליה כשאחליף את ראמוס.
בניין לא מתחילים לבנות מהקומה הרביעית, צריך יסודות ותשתית נכונה.
קבוצה צעירה זה נהדר, זה כיף וזו גם חשיבה נכונה אבל כל קבוצה כזו צריכה את הפיגורות המכוונות ואת המנהיגות בחדר ההלבשה ועל המגרש.
נכון, סרחיו ראמוס הוא לא מהטייפ שישב על הספסל בשקט והוא גם עם משכורת ענקית אבל הוא חייב לסיים את הקריירה שלו במדריד, הוא צריך לכוון את השחקנים הצעירים בקבוצה ולהעביר את השרביט בצורה הנכונה, בדיוק כמו שואראן נכנס לאט לאט במקום פפה ובדיוק כמו שעכשיו מודריץ “חונך” את ואלוורדה ואודאגור.
ובינינו? הוא עדיין לא צריך להעביר שום שרביט, הוא עדיין שחקן ההגנה הכי טוב בקבוצה, המנהיג הבלתי מעורער ולצערי גם אחד מ3 שחקני ההתקפה הכי טובים שלנו.
לא נפרדנו כראוי מראול, לא מאיקר ופלורנטינו טעה בגדול כשחשב שמיוראלים או מריאנואים למיניהם יוכלו לחפות על פאקינג כריסטיאנו רונאלדו, אני מקווה שפעם אחת נעשה את הפרידה בצורה נכונה.
לפי השמועות פסז’ הציעה 20 מיליון יורו נטו לראמוס ל-3 שנים, שזה 60 מיליון שזה בעצם 120 מיליון בספרד כולל מסים.
האם לשלם לבלם שאיבד את המהירות ובאמצע העונה יהיה בן 35 חוזה ל-3 שנים בעלות כוללת של 120 מיליון או להביא בלם חדש צעיר שצופים שיהפוך לאחד הטובים בעולם ב 45 מיליון ולתת לו משכורת של כ 5 מיליון יורו שהם 10 מיליון יורו ברוטו ?
למה הוא צריך לסיים את הקריירה במדריד ? למה שמדריד תשלם משכורת של מסי ורונאלדו לבלם בסוף הקריירה(ועוד חוזה ל-3 עונות ב120 מיליון יורו) ?
הוא עשה את שלו, נתן שנים יפות, קיבל בוחטות של כסף ופירסום שלא חלם עליו, שיחק בקבוצה הכי גדולה בעולם, הגיע הזמן לעבור הלאה, זה לא שהוא עשה טובה למדריד, שני הצדדים נהנו, לכל דבר טוב יש סוף.