הוא לחלוטין נהנה גם מהשידוך הזה וגם קיבל אחלה כסף על הדרך אבל כמו שאמרתי הוא צריך להישאר בזכות, לא בחסד.
ראמוס גם היום הוא אחד מהטופ 5 בלמים בעולם באוברול הכללי, הוא בטח שחקן ההגנה הכי טוב שלנו וכמו שאמרתי גם אחד מ3 שחקני ההתקפה היחידים שמתפקדים.
בוא נניח שמחר ראמוס עוזב, מה האלטרנטיבה? אלאבה (הנהדר) שיגיע בחינם כמו שראמוס ילך ויקבל פחות או יותר אותה משכורת? אופמקאנו שיצוות עם ואראן יהיה טוב יותר? הוא שחקן נהדר שהלוואי שיגיע אבל יעלה לא מעט, יקבל לא מעט ואם כבר צריך להגיע בנוסף ולא במקום.
מיליטאו? יש לו הרבה זוגות נעליים לקרוע עד שיגיע לקרסוליים של סרחיו.
אופציה רביעית שלגמרי הגיונית היא שלא מגיע אף אחד וימכרו לנו שוייחו הוא הרכש הגדול של הקיץ.
גם ברמת העלות-תועלת, טוב שראמוס ישאר לשנתיים האלה.
לשלם לראמוס 80 מיליון יורו לשנתיים במצבו הנוכחי זה ממש טימטום, ובפסז’ הוא קיבל הצעה ל-3 שנים ב 120 מיליון ברוטו.
יש עד סוף העונה כדי לקבל החלטות נכונות את מי להביא ובכמה להביא.
אף אחד לא אומר להשוות את ההצעה של פ.ס.ז’. רק להציע לו חוזה לשנתיים כי מגיע לו ובאותו השכר. ואז המספרים אחרים לגמרי ממה שטענת (אגב במארקה בהתבססות על לאקיפ רמזו שהצרפתים לא ממש חושבים על זה ובמילים אחרות - ראמוס מפעיל לחץ על המועדון וזה לא יפתיע אותי אם כן).
אבל להגיד “כבר לפני שלוש שנים הייתי משחרר אותו” זה מגוחך ולא רציני. טוב שלא ויתרת עליו כבר ב-2013. תודה למוריניו אגב שהחזיר אותו למרכז ההגנה.
להביא “קראק” להגנה זה היה להתאבד על דה ליכט ולא להסתפק באדר מיליטאו “יורשו של פפה”. ואנחנו לא מביאים קראקים. לא הגיע כזה כשרונאלדו עזב - אז מתי? הזאר הוא הגלאקטיקו היחיד מאז חאמס וזה כבר שש וחצי שנים. נניח שטוני קרוס הוא חצי. לוקה יילך ואודגור ישחק במקומו ואולי יגיע עוד כוכב - מהליגה בברזיל. או שהמכסה שלנו מלאה…
בניתוח מקצועי קר בלבד אני שואל - אם ראמוס היה משחק 30 במשחקים בעונה זה לא היה מיטיב עמו? הוא רץ במשחק קצת יותר מכריסטיאנו הרי. גם הוא צריך לנוח. אני לא יכול להכריח אותו לפרוש מהנבחרת אבל מפריע לי שרפא הוא הבלם שיותר ברוטצייה.
אם ואן דייק בשיאו נניח עד לפני כמה חודשים היה משחק אצלנו - קבוצה ללא משחק לחץ אמיתי - הוא היה נראה בדיוק כזה מושלם ובלם מהפלייסטיישן? שואל ברצינות (נשים בצד את מוד הקורונה שלנו מיוני-אוגוסט). לא לבטל בהינף יד את היכולת של ראמוס (חלק מצד שמאל ה"עצלן" בהגנה. לא מודריץ’ ודני אלא מרסלו וטוני).
ב-Revulocion בקבוצה שלי הולכים קודם כל קרוס ובנזמה ומודריץ’ והקפטן אחרון (את מרסלו מיותר להזכיר וגם איסקו).
המצב ברביעיית ההגנה הפך בשלוש שנים מטופ של הטופ ביבשת למדאיג. השאלה אם ראמוס הוא חלק מהבעיה או חלק מהפתרון. ברמת היכולת - נניח שהוא מספיק טוב, עם ציפייה לירידה ביכולתו בשנתיים הקרובות. ברמת המנהיגות הוא חלק מהפתרון (נעזוב בצד תרחישים שבהם הוא מתחיל להזיק, למשל עם זידאן עוזב ואז בא מאמן והם מתחילים לריב). ברמת התקציב הוא ללא ספק חלק מהבעיה.
אלה העובדות.
צריך לנצל את העובדה שאנחנו בעמדה יחסית טובה להתחלת פרוייקט חדש (ניהלנו פה את דיון מדיניות הרכש של הסגל הרחב, שדווקא עובדת לא רע). אם יהיו תארים אז יהיה שקט. במצבה הנוכחי של בארסה, בהחלט אפשר להתחרות ולקחת. זו שעה טובה מאד - אפשר וצריך
למה ? לדעתי מדובר בבלם אוברייטד ואני בטוח שעם בלם יותר סולידי שלא עושה שטויות שהיינו זוכים ביותר אליפויות. אם הייתי מוכן לוותר עליו אז אני בקלות מוותר עליו גם עכשיו.
אגב, לדעתי פפה היה בלם יותר טוב מראמוס וגם יותר חכם.
לא צריך להביא קראק להגנה, אפשר לבנות הגנה טובה שמתפקדת מצויין בלי קראקים, בהתקפה זה כמעט בלתי אפשרי בהגנה זה הרבה יותר קל, אפשר מבלמים סולידיים וטובים לבנות הגנה חזקה מאוד, עם שחקני התקפה סולידיים אי אשפר לבנות התקפה מצויינת.
הלחץ של ליברפול הצליח כ"כ בשנתיים האחרונות גם ובעיקר בזכות ואן-דייק, אם יגיע למדריד ההגנה תשתפר פלאים.
אתה מביט רק על הליגה ונאחז בחולשת היריבה שלנו וזו גישה לא מספיק טובה. אם מסי היה הולך בכלל הרף היה בתחתית. אם אתה אומר לי שניקח עוד שתי אליפויות כלומר שלוש ברצף מה שלא היה מאז 87-90 אבל עם כדורגל פח אשפה וקפה לפני משחקים, 70 גולים בלחץ בעונה ואומללות באירופה - לא אגיד לך שזה כוס התה שלי ואני חושב שהמועדון מתפקד. אני אמנם לא אומר APorLa14 אבל נמאס לי מקבוצת שמינית גמר איומה שרחוקה שנות אור מהטופ בחצי הרכב - בעיקר מקדימה. וההתקפה צריכה את החריש העמוק וההשקעה הבומבסטית: אמבפה/הולאנד/סאנצ’ו וכן הלאה. אם אלאבה יגיע אני חותם מחר. אנח כן מציג צד הגיוני.
אני חולה על פפה אבל הוא נפצע המון, עונות עם 20 משחקי ליגה בערך. עזוב בצד את קאסקרו והבעיטה - הוא פזיז וחמום מוח כמו ראמוס. תיזכר ברומא 2008, אלבס ובארסה ב-2011, הפנדל נגד באיירן כעבור שנה ולבנדובסקי. גם הוא פישל לא מעט. ראמוס התאים לנו והוא מתאים לנו.
הבהרה לגבי ואן דייק וראמוס: זה לא דיון מי טוב יותר כרגע או מ-2018. הכיוון שלי הוא שתשים כל אחד בקבוצה השנייה ו-וירג’יל כמובן טוב יותר אבל הפערים לא תהומיים. כל מיני ווינאלדויים שרצים כמו מטורפים. גם סלאח עושה הגנה יותר מטוני (: להם אין עצלנים שעוברים אותם בחצי צעד. “ריאל מדריד היא בית קברות לבלמים”. היה תענוג חבר’ה, לילה טוב
אתה אמרת. הסיבה שיש לנו קבוצת שמינית גמר בצ׳מפיון ליג היא לא כי נחליף את ראמוס בבלם ליגה טוב אחר, הרי זה המצב גם איתו. הסיבה היא איכות שחקני ההתקפה. לא רואה למה הטיעון הזה רלבנטי. להגיד שאתה רוצה את ראמוס איתך כדי לנצח גמר או קלאסיקו - פה אני איתך. בהנחה והכסף מוגבל, אני יודע בדיוק באיזה עמדות אני הייתי שופך כסף.
פפה לא היה חמום מוח כפי שהציגו אותו בתקשורת, במיוחד בארץ שממש ציירו אותו כפרא אדם, חוץ מהפעם היחידה ההיא שהוא איבד את זה הוא כמעט ולא הורחק, כשקיבל צהוב ידעת שהוא ישמור על עצמו בניגוד לראמוס, והאדום נגד ברצלונה זה בכלל היתה בדיחה כי הוא כלל לא נגע באלבס.
פפה היה בלם מאוד חכם, יורם ארבל ושגיא כהן חזרו על אותה טענה שמדובר בבלם שטועה המון במיקום ומצליח לתקן בגלל המהירות והפיזיות שלו וזה היה הכי רחוק שאפשר מהאמת.
איפה טענתי להגדיל לו את החוזה?
לא אלחם על ראמוס בכל מחיר. בשאלה של האם לחדש חוזה נוכחי אני תומך, האם לתת לו 120 מיליון? לא.
עלות מול תועלת. ב40 מיליון אין בלם שנוכל להביא (קיזזתי שכר דמיוני של 10 לעונה מהשכר של ראמוס, כי 10 זה מה שמיליטאו מרוויח) שיתן לנו את מה שראמוס נותן, ב120 יש.
באחת ההודעות האחרות דיברת על ואן דייק, בלם שעלה 70+ מיליון והוא אינו צעיר (4 שנים מתחת ראמוס?), המשכורת של שחקן כמותו אם יעבור למועדון גדול אחר תהיה בסדר גודל של ראמוס אם לא יותר.
עכשיו על כל ואן דייק גם יש מגוואייר, רק אומר.
עלות מול תועלת, תלוי את מי תביא לי ובאיזה מחיר, כרגע עם ההיכרות שלי של השוק אני תומך בלהשאיר את ראמוס
אני אף פעם לא הבנתי את הטיעון הזה של “X נתן לנו המון וצריך לכבד אותו ולתת לו לסיים את הקריירה אצלנו”. מערכת היחסים בין מועדון לשחקן היא דו צדדית וכמו שנהנינו מראמוס כך הוא נהנה מריאל מדריד. אם אני חייב לבחור צד, אז דווקא סביר יותר שהוא “הרוויח” יותר מהמועדון מאשר להפך.
ראמוס רחוק מלהיות טלית שכולה תכלת. להזכירכם גם בפעם שעברה פתאום התחילו שמועות על מנצ’סטר יונייטד ויש לנו את כל הסיבות שבעולם להניח שכמו אז כך גם היום אלו שמועות שמטרתן ללחוץ את המועדון מכיוונו של ראמוס. כך לא מתנהל “מנהיג” ו"סמל" והקשקושים שלו על כך שכסף לא מה שחשוב זה, ובכן, קשקושים. בפועל הוא מתנהל בדיוק להפך. שיסתכל על מודריץ’ לדוגמא שבלי להיות סמל של המועדון מתנהל כמו שהיינו רק חולמים שראמוס יתנהל.
ברגע שהבנתי שראמוס חוזר על אותו תרגיל כמו בפעם הקודמת, מבחניתי מיציתי. מוזמן לעזוב לפאריז או למנצ’סטר או להשד יודע מה, במצב הנוכחי של המועדון זה לא ישנה לנו יותר מדי מקצועית, ובטווח הארוך רק יאפשר את המהפכה הדרושה, כלכלית וחברתית כאחד.
בנוסף, ברצלונה במשבר רציני, תקופת מעבר, לקראת סיום הקריירה של מסי. אם יש זמן טוב לבצע מהפכות בסגל בלי לשלם על כך בהכרח בירידה משמעותית בתוצאות זה עכשיו.
הטענה לטובת ראמוס היא לא על מה שנתן אלא על מה שנותן.
כל מה שיעקובי וחבריו אמרו לגבי פפה לא רלוונטי, ראיתי בעצמי מספיק משחקים. הוא גם היה פזיז מאוד בניסיון ללחוץ קדימה, גם הוא היה נרדם לעתים במצבים הנייחים, הוא גם חמק מכרטיסים אדומים לא פעם.
סרחיו ראמוס לא רק אחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה של ריאל מדריד ובכלל, הוא סמל שלה במלוא מובן המילה גם אם עזיבתו תהיה מכוערת. זה צורם לי שכל שחקני העבר הגדולים לא פרשו כאן, היירו-גוטי-ראול-קסיאס אבל לא השתמשתי בזה כטיעון.
למה ראמוס ‘הרוויח’ יותר מהמועדון מאשר להיפך? רק הגול שלו בדסימה זה משהו לכל החיים. אנשים מסתכלים על הבטן של השכן, להזכיר לך את וולטר סמואל ‘החומה’ שהיה כאן בושה וחרפה? בלם כמו ג’ונתן וודגייט שעונה שלמה לא שיחק? איך פאביו קנבארו זוכה הבלון ד’אור ומלך המונדיאל נראה כאן אתה זוכר?
שוב אנשים יוצאים מנקודת הנחה שיגיע בלם גדול אחר במקומו, אני לא בטוח. שלא יביאו מישהו כמו ראול אלביול ב-2009. והכי חשוב שמדבר הסנגור של בנזמה שהיה צריך ללכת הוא באמת ב-2015, שחקן מוביל עאלק שהכי “גברי” שלו היה המשפט המכוער שאמר על ויניסיוס
בונוס: שלא תגידו שאני מתעלם מדברים. סרחיו ראמוס במאי 2019: “אני רוצה לפרוש בריאל מדריד, מוכן לשחק כאן גם בחינם”.
זה דוגמה למה הרומנטיזציה שלכם בתור אוהדים לא מעידה כלום לגבי איך צריך מועדון כמו ריאל להתנהל.
ראמוס הוא סמל למופת ומנהיגות אבל בפועל מנסה לסחוט את המועדון על חוזה משופר ועוד כסף כל כמה שנים.
פפה הוא בלם אלים שלא יודע ללחוץ אבל בפועל היה הבלם הכי טוב בקבוצה שלנו במשך כל הזמן שלו פה (כן גם יותר מראמוס)
לראמוס מגיעות זכויות יתר על הגול שלו בדסימה אבל בנזמה היה צריך לעזוב ב2015 כי את המהלך שלו שפירק את אתלטיקו בחצי הגמר שכחנו
כל בלם שלא יגיע לא יכנס לנעליים של ראמוס אבל בואו נעיף את בנזמה בשביל מוראטה או יוביץ עוד לפני שראינו אותם משחקים.
לגבי אלו שלא פרשו בקבוצה, מה היה עדיף? שראול יהיה שחקן ספלפל שמגרד דקות בקבוצה שהוא לא לרמה של השאיפות שלה או שילך ויהיה הכוכב הבלתי מעורער של קבוצה שכן תואמת את היכולות שלו?
אמרתי שאנשים שכחו את הטעויות של פפה ובראייה היסטורית ראמוס טוב ממנו גם ללא הערך מוסף של הגולים. לא אמרתי שהוא לא יודע “לתקוף” שחקן שעם הכדור. תבדוק כמה גולים בנזמה שלמיטב ידיעתי הוא חלוץ - הבקיע בעונה שאתה מדבר עליה ולמה הקהל קרא “מוראטה”. ניסיון עלוב להכניס אותו למשוואה. עם כל הכבוד לניתוח הקר - עזיבת כריסטיאנו זו טעות היסטורית. ושוב - אם ראמוס עוזב זו טעות בטח בהתחשב למדיניות המועדון בשנים האחרונות ושחקני הרכש שבאים. גם איקר “לא סמל” כי הוא הדליף לעיתונות ו"ליקק" לשחקני ברצלונה?
מה הפרשנות שלך על שחרורו של היירו? ערב משחק האליפות נגד בילבאו? באסה-סבבה?
לא שזה מאוד משנה אבל בכל קנה מידה שמתייחס לכדורגל (ולא הרבה דברים מסביב שהם אכן חשובים), פפה היה בלם טוב מסרחיו ראמוס לאורך כל הקריירה שלו. מילא מי שלא עוקב מקרוב אחרי ריאל, אבל לראות אוהד ריאל מדריד שראה אותה על בסיס שבועי חושב אחרת מוזר לי מאוד.
גם וראן אגב למעט השנתיים האחרונות היה בלם טוב יותר.
גם ראמוס למעט 2018/19 היה בלם טוב מאוד. את ואראן אי אפשר להכניס למשוואה, הוא היה אלוהי בחצי העונה השני ב-2012/13 ואם אתה שואל אותי בשום שלב אחר לא שיחק ב-85% מאותם הימים וגם לא לקח מנהיגות, מה גם
שהובלת הכדור המקולקלת שלו מעצבנת ומאכזב שהוא נהיה אחוז פאניקה. איך אפשר לנתח את ואראן בלי להתעלם ממופעי האימה שלו בצ’מפיונס? ההבדל בין ואראן לראמוס הוא שמראמוס תמיד הציפיות היו אחרות בעוד רפא רוב הזמן היה הטרמפיסט.
בחזרה לפפה: 19, 26, 10, 26, 29, 28, 30, 27, 21, 13 - לא מספרי הלוטו אלא מספר ההופעות שלו בליגה, ומאוד אהבתי את פפה. אתה לא יכול לשפוט בין שחקן שנפצע כל כך הרבה לבין שחקן שתמיד בריא. למרות המשפט הידוע של מוריניו על פפה, הוא (פפה) היה זה שמועדף מ-2011/12 ועד 2015/16 ואפילו מעבר לכך. אם אתה מדבר על נקודת הקיצון והשיא שלהם אז כן, גראנדה פפה לוקח. אתה המוזר פה.
בנזמה חלוץ, להבקיע שער פה ושם זו העבודה שלו. בדיוק כמו שאני לא מדבר על כך שתמיד במשחקים בליגת האלופות ראמוס היה מתעלה על עצמו והיה שחקן ההגנה הטוב בעולם.
חוץ מזה, מפתיע אותך ששער שיוויון בגמר אלופות בדקה 92:48 הוא מרגש יותר משער בחצי הגמר?
בנוסף זה לא שהחלופה זה שיצאו באדום, זה שיגיע שחקן טופ במקומם. בסופו של דבר קח את הבלם הטוב בעולם - ואן דייק ושים אותו בנקום ראמוס, ובמקום בנזמה שים את סוארז בזמנו, למי יהיה יותר סיכוי לשים גול?
חוץ מזה, בנזמה מלבד השער לטעמי מסריח את הדשא כבר עשור (עם הבלחות), בעוד ראמוס בלם מעולה (למרות לא מעט טעויות, מתעלה ברגעי האמת).
חוץ מזה, מנטלית הקבוצה מתפרקת כשראמוס לא משחק, לדעתך לבנזמה יש את אותה השפעה?
אני לא חושב שיש פה אוהד ריאל שלא חושב שפפה ענק, ותמיד אמרו עליו שהגנתית הוא הבלם הטוב יותר שלנו.
אך כמו שדור אמר, היה נפצע גם הרבה, בעיה חשובה אצל בלם ראשון.
פפה אלים זו טענה שנטענת על ידי אנשים שאת הדעה עליו גיבשו אי שם ב2010 ולא ראו אותו משחק מאז הדריכה על מסי.
חוץ מזה, זה לא שהפרטנר שלו בהגנה היה עדין ורחום.
על אותה השוואה גם למה שלא נחליף את ראמוס במיליטאו, ורמלאן, טודיבו, אראוחו ודומיהם.
בנזמה תורם יוצר מחלוצים דרג ב, זה נכון, גם ראמוס תורם יותר מבלמים דרג ב׳. רק שבעוד שאנחנו מתפרקים כשראמוס לא משחק, אנחנו לא מושפעים באותה רמה כשבנזמה לא משחק. לעזאזל היה פה דיון על מוראטה/בנזמה עונה שלמה אם לא יותר, מתישהו היה דיון כזה על ראמוס אל מול מיליטאו? נאצ׳ו? אולי אולי בתקופות השיא של וראן ושל פפה, אבל בחייאת זה לבל אחר.
לא מאמין לך שאחרי כל כך הרבה שנים אתה עדיין קונה את השטויות האלה.
מזכיר לי שדי מאריה אמר שלא עזב את ריאל מדריד בגלל כסף, אלא בגלל שלא העריכו אותו. במה התבטאה חוסר ההערכה? בסירוב לשלם לו את הסכום שרצה.
הכל טוב ולגיטימי, זאת לא רק זכותו אלא חובתו כלפי המשפחה שלו לנסות להוציא את המקסימום מכל חוזה (כולל העמלה של האח הסוכן). אבל קאט דה בולשיט. זה לא מוריד מגדולתו ומהמורשת שלו אבל גם למועדון יש אינטרסים ולא מקבלים החלטות רק מנקודת מבט של אוהדים.
צריך להיות ממש תמים כדי לקנות את זה… אם זה היה נכון, על מה בכלל יש משא ומתן? הזכות לגדל זקן?
לא רק שהוא לא “מוכן לשחק בחינם”, אלא גם שהוא כנראה מתעקש על סכומים מאוד גבוהים עבור שחקן בסוף הקריירה. אחרת המועדון לא היה נכנס בכלל לבלאגן הזה ואחרת לא היה צורך כל שנתיים להעלות את מנצ’סטר יונייטד ופ.ס.ז’ בטקטיקת “תחזיקו אותי” שקופה.
ראמוס קרוב לחתימה לשנתיים נוספות? | אין ספק שצפויים לנו חודשים עם דיווחים יומיים שיהיו שונים זה מזה. בינתיים ננסה להתמקד בחיובי: חדשות טובות לגבי עתידו של סרחיו ראמוס? לפי “El Larguero”, ראמוס ופלורנטינו משוחחים ביניהם ישירות ללא התערבות של רנה (אחיו וסוכנו) וקרובים לסיכום על הארכת חוזהו לשנתיים. המועדון, שיסטה מהמדיניות הקבועה של חידוש חוזה לעונה אחת לשחקן מעל גיל 30 ויחריג אותו בדומה לכריסטיאנו רונאלדו, מקווה להודיע על כך רשמי עד תום 2020. בהמשך הכתבה שוב דובר על כך כי ראמוס רוצה לפרוש בריאל ואם אכן ימשיך עשוי לעבור את ראול ולהפוך לשיאן ההופעות של המועדון בכל הזמנים.
אני לא תמים. וגם אני כעסתי על ראמוס בשעתו ב-2015 על מה שעשה בקיץ עם איומי ה-“ויברח” למנצ’סטר יונייטד. גם בסיפור עם סין הוא יצא מגוחך. אמרתי שלדעתי הוא צריך להיות בקטגוריית ‘יוצאי הדופן’. אנשים מפנטזים פה על בלמים בעל שיעורי קומה, לא ראיתם מה קורה בקבוצה בערך מ-2015?
גם לא בושה לבוא ולהגיד שהמועדון טועה. ככה היה עם כריסטיאנו. ככה היה בקיץ 2019 עם מסע רכש של 300 מיליון יורו שגם בניקוי אדן הזאר לא שינה את הקבוצה מספיק…כלומר הזאר סבבה, היה צריך להגיע ואף אחד לא ידע שהוא ייפצע כל הזמן. רודריגו? בשביל מה? מנדי? היה את רגילון וההבדל ביניהם לא שווה פי שניים במחיר. מיליטאו? לא יודע. יוביץ’? אולי זו טעות מראש, חלק אמרו את זה פה, אני העדפתי לא לקחת צד.