כדור הזהב :: רודרי הזוכה הגדול ב-2024!

כי, עם כל האהבה שיש לי לאנדרס (ואני מת על אינייסטה, רק את דייגו וראול גרסייה אני אוהב יותר ממנו), ההבדל בין מסי לאינייסטה בכדורגל הוא בדיוק אותו ההבדל ביני לבין אנדרס.
ויניסיוס אינו טוב יותר מהשחקנים סביבו ברמה כזו ברורה כדי שיהיה קונצנזוס, וכך שחקני ריאל אכלו לו המון נקודות.

וכן, מה שהפתיע אותי בזכייה של רודרי שהיא לא הייתה בהפרש גדול יותר.

אין בעיה אבל השאלה היא לא על מה השחקן מסוגל לעשות - מה ‘הפוטנציאל’ שלו אלא מה שהוא עשה בעונה שעברה. ויניסיוס ג’וניור היה יותר טוב מרודרי וקריטי מאוד בזכייה שלנו בליגת האלופות, טוב יותר מג’וד בלינגהאם שכמעט נעלם בחצי השני של העונה למעט הצגות נגד ג’ירונה ושער הניצחון גם בקלאסיקו השני, יותר משמעותי מדני קרבחאל וגם מכל שחקן התקפה אחר ולא בקצת, בהרבה. מעבר לכך אני רואה כל מיני דיווחים על העיתונאי ההוא מאל סלבאדור שלא הכליל אותו בעשירייה וזו בדיחה כמו ההוא שבשל טעות טכנית פישל - זה מופע ליצנות. אולי לא צריך לתת להם זכות הצבעה אם הם לא יודעים איך מצביעים.

כאחד שקפץ לכיכר דיזנגוף בכל התרסקות של ארגנטינה בעשור האחרון, אתה באמת חושב שתחליק בכזאת נונשלנטיות את הרפרטור של ויניסיוס מהקיץ האחרון עם הנבחרת רק בשם הנרטיב שנעשה לו עוול? נו דחילק.

עכשיו כשפורסמה רשימת המועמדים לפרס The Best שמוענק על שנה הקלנדרית 2024, יש לדעתכם מועמד ראוי יותר מלאמין?

קרבחאל

הבעיה היא שאני לא בטוח שאתה לא רציני.

רק מקווה שאתה בטוח אם אתה בעצמך רציני או לא.

אם נהיה רציניים, ימאל שלדעת שוסאקו בעונה שהופך אותו לטוב בעולם עם מעורבות ב 14 שערים העונה, הברווזון המכוער בפתיחת עונה סולידית במונחים שלו מעורב כבר ב 18 שערים ו 358 ויכוחים עם השופט כאשר בחצי השני של העונה שעברה היה השחקן הטוב בעולם בפער ענק ולקח אליפות והביא צ’מפיונס.

אם אמבפה היה מבקיע מחצית מהמצבים הבטוחים שויני מכין לו ויני כבר היה עם לפחות 25 מעורבויות בשערים בפחות משליש עונה.

שום סיכוי שמישהו מבארסה ראוי לפרס על שנת 2024, ואם איכשהו כן אז זה אך ורק לבנדובסקי. תחזרו לעודד קשרים של קבוצות אחרות, אפילו זה יותר הגיוני מלאמין.

לאמין עוד יזכה בתארים, אבל כרגע לפחות אין לזה הצדקה. גם המיקום הגבוה שלו בכדור הזהב היה קצת מופרך. ניקו לא היה הרבה פחות טוב או חשוב ביורו. אחרי העונה המחרידה הקודמת של בארסה זה נראה לי בכללי קצת מצחיק.

רודרי לעומת זאת הוא זוכה מאוד מאוד ראוי, למרות כל הניסיונות של אוהדי ריאל להתנהג כאילו הם ורק הם בכל עולם הכדורגל יכולים לשפוט בצורה אובייקטיבית.

למען הנקודה, החבר’ה שלי הם אנגלופילים אחד אחד (טוטנהאם, ליברפול, וארסנל). אף אחד שם לא מחבב את סיטי במיוחד, ולאף אחד אין משהו נגד ריאל (הנבלות לרוב תומכים בריאל על פני בארסה) וכולם חשבו שרודרי זכה בצדק.

ההיעדרות שלו היא לא הסיבה היחידה, אבל הסיבה הכי בולטת למה שקורה לסיטי העונה.

כאמור רודרי יותר ראוי מלאמין, אנחנו מסכימים.

לגבי רודרי וכדור הזהב - כבר נטחן פה רבות. אומר זאת כך - יש שלוש קבוצות של זוכי כדור הזהב. באחת יש את מסי וכריסטיאנו בלבד. בשניה יש זכיות כמו קאקא, לבנדובסקי, זידאן, רונאלדו פנומנו ועוד. בשלישית יש זוכים כמו נדבד, מייקל אואן ודומיהם. רודרי מבחינתי בקבוצה האחרונה ללא ספק, גם אם יחסית בפסגה שלה. מאין זכיית meh של שחקן טוב מאד שלא באמת הוביל את הקבוצה שלו להישגים משמעותיים כמו שכוכבי על אמיתיים מובילים (במקרה הזה ברור שהיו הישגים יוצאי דופן אבל הוא לא הוביל אליהם באופן כל כך מרכזי לטעמי, בניגוד לדעתך ודעת רבים אחרים).

אני מקבל את מי שאומר שמודריץ׳ שייך לקבוצה ג׳, לדוגמה, גם אם אני לא מסכים, והוא היה הרבה יותר משמעותי בנבחרת שלו בשנה הרלוונטית מאשר רודרי.

רונאלדו פנומנו לפני הפציעות הקשות(העונה בברצלונה ואז באינטר עד הפציעה) והזכייה שלו בכדור הזהב אז נמצא ממש בקבוצה הראשונה, אם לא הפציעות האלה יכול היה לזכות בקלות בעוד 3 כדורי זהב.

כן פשוט רונאלדו זכה בפרס על 2002 כשהתקופה שלו בריאל מדריד הייתה בהתחלה (13 הופעות), בחיתוליה, היה בוז צורם מהקהל, וכביכול על הרבה פחות משחקים. פיניש טוב באינטר שנגמר בדמעות עם הפסד האליפות ב-2001/02 - אשכרה שיחק בארבעה משחקי ליגה ב-2002!, וכמובן המונדיאל הקסום בדרום קוריאה וביפן - לא שחלילה יש לי בעיה עם הבחירה הזו. ילד בכיתה שלי ניסה לחקות את התספורת של רונאלדו כשהיינו בכיתה ה’.
אם הולכים רחוק מאוד לשנים האלה של תחילת שנות ה-2000 - לדעתי פאבל נדבד זכה בתארים ואחלה שהגיע לגמר ליגת האלופות אבל תיירי הנרי עם ה-20 בישולים בליגה באותה עונה. גם שנה אחר כך תיירי הנרי נשדד לדעתי, זה כבר עונת הבלתי-מנוצחים והוא היה שחקן טוב יותר מאנדריי שבצ’נקו למרות שהאוקראיני זכה באליפות. שניהם הודחו בצ’מפיונס בדרך דומה מול קבוצות פחות טובות ובהפתעה גמורה.

דווקא המיקום הגבוה של לאמין ימאל לא מפריע לי, שילוב של יכולת טובה בברצלונה וגם ביורו עצמו. כמובן שהייתה כאן התלהבות בגלל גילו הצעיר וכדומה אבל הוא מוכיח שבוע אחר שבוע מה הוא…

לא חושב שנצליח לשכנע מישהו אחר אבל גם אני “בקבוצה” של לוקה מודריץ’ 2018<<<רודרי 2024 ואני מדבר על המעמד והיכולת בנבחרת.