טקסי דה בסט וכדור הזהב לשנת 2020 בוטלו.
https://twitter.com/spectatorindex/status/1285182659694432256?s=19
https://twitter.com/BarcaUniversal/status/1285183208607191042?s=19
רשימת האנשים שזה באמת מעניין אותם:
- לבנדובסקי.
טקסי דה בסט וכדור הזהב לשנת 2020 בוטלו.
https://twitter.com/spectatorindex/status/1285182659694432256?s=19
https://twitter.com/BarcaUniversal/status/1285183208607191042?s=19
רשימת האנשים שזה באמת מעניין אותם:
טעות ענקית, לא מבין למה אי אפשר להעניק את זה גם בלי טקס והעונה הזאת אולי לא ככל העונות אך הוכיחה גם יכולות אחרות של שחקנים (לשחק בלי קהל משחקים בצפיפות זמן כזו עוד יותר קשה מהרגיל). גם דה ברוינה אמבפה בנזמה ורונאלדו (אם יעשה את הבלתי יאומן ויקח את נעל הזהב) יכולים לראות עצמם כנפגעים בכפוף לליגת האלופות
אם כבר, אז לבטל את ליגת האלופות והליגה האירופית. כמובן לא אותו גוף מחליט, אבל מה אם יובה תזכה באליפות איטליה וליגת האלופות? לא מגיע למישהו שם התואר? מה אם ריאל תזכה בדאבל? לא מגיע למישהו שם?
השמות שמנית ועוד כמה שמות מליברפול צריכים להרגיש מקופחים.
אני באמת לא מבין למה אתה תמיד תומך כל כך נלהב בביטול ליגת האלופות?
אני באמת שנהנה מכל שניה שהכדורגל חזר, כל נבואות הזעם על כל הפצועים התבררו כלא נכונות, קבוצות מפסידות פחות כסף.
אני מבין למה בהסתכלות צרה זה רע לליברפול, הם הרי הודחו מה אלופות, וככל שהמכה הכלכלית תהיה גדולה יותר קבוצות לא יוכלו להתחזק ובעצם הסטטוס קוו ישמר (יחסית). אבל אני ממש לא מבין למה אוהד כדורגל לא ירצה שיהיה כדורגל בעולם?
העמדה שלי הייתה זו:
כמו כולם, גם אני שמח לראות כדורגל אחרי כמה חודשים שוממים, אבל חשוב לי גם שהעונה הזו תסתיים על מנת להתחיל את הבאה בצורה מסודרת. אבל הוחלט אחרת.
כמו כן, דווקא בהודעה שציטטת לא בהכרח התכוונתי שצריך לבטל את ליגת האלופות. הטון של ההודעה ברור. כעסתי על ביטול כדור הזהב כאשר בד בבד הליגות חזרו וליגת האלופות תחזור בקרוב.
ולגבי ליברפול- אני רוצה בכישלון שלהם, בכל יום ובכל שעה.
לגבי כדור הזה אני מאוד מסכים, אם המשיכו משחקים צריך להמשיך גם עם זה. זה תואר כמו כל תואר אחר, רק שפה אפילו לא צריך אפילו לסכן אף אחד, ואפשר שכל התואר יחולק מרחוק.
אני מלכתחילה לא חושב שהיה צריך לבטל משהו באופן כללי (מסכים עם הדחיה מכיוון שלא ידענו איך להתמודד עם הקורונה).
בכל אופן הצד שלי פה הוא של אוהד כדורגל. תהיה עונה עמוסה קצת זה נכון, אבל כל מה שזה אומר זה שקבוצות יצטרכו להשתמש יותר במחליפים, מה שבנתיים מוכיח את עצמו במבחן התוצאה.
החופש של השחקנים פחות חשוב לי, ואם לשחקן כלשהו לא מתאים הורו הוא יכול לפרוש מהנבחרת.
בנוסף כשמתחילים עונה ככה יש הרבה מקום לשחק עם הלוח משחקים. אפשר להחליט שמשחקי הגביע ישוחקו בשיטת משחק 1, אפשר להחזיר את הסופרקופה להיות גמר ולא חצי גמר, אפשר לעשות פחות משחקי נבחרות (הרי כל משחקי הנבחרות עד מרץ שוחקו אז יש בעצם פי 2 פחות משחקים).
משום מה חשבתי שאתה אוהד ליברפול. גם היה קשה לי לחשוב על סיבה רלוונטית אחרת כדי לרצות בביטול ליגת האלופות אך המשך הליגה.
2 פוסטים אוחדו לנושא קיים: הדיון של ויניסיוס: מרגישים את הדיסוננס? כוכב כדורגל או שחקן מתסכל או גם וגם?
נראה שהעיתונאים חשבו שההישג של ריאל שנה שעברה לא היה תלוי בשחקן אחד בלבד, והקולות התחלקו על פני 3 כוכבים שונים.
הזוי בעייני העליהום התקשורתי של ריאל נגד הטקס כי בבירור הם קיבלו הרבה מאוד הצבעות.
לסיכומו של עניין, כדור הזהב זה מפעל שטחי, שמרדד את השיח בכדורגל על חשבון עניינים מרתקים ועמוקים הרבה יותר כמו טקטיקה, אסטרטגיה, פרוייקטים, מגמות ועוד.
הכדורגל של היום הפך לשיח ילדותי שמקדש כוכבים אינדיבידואליים כאילו יהודה לוי והראל סקעת מתמודדים.
כששלושה עיתונאים לא שמים אותו גם לא בעשירייה (כל מיני אל סלבאדור וכן הלאה) זה נראה לי מגוחך, עיתונאים שקצת לא קשורים לענף אבל ניחא. אז רק שאלה - ויכול להיות שאתה צודק - איך ב-2010 זה לא השפיע על ליאו מסי כשלצידו היו צ’אבי ואנדרס אינייסטה? הרי היה טוען לגיטימי כמו ווסלי סניידר שמעולם לא היה חצי מסי אבל רשם עונה אדירה עם טרבל וגמר צ’מפיונס. דני קרבחאל לא קיבל הרבה מאוד נקודות.
חייב לציין שגם בזמן אמת וגם בדיעבד לא הבנתי מי אותם 14% שהצביעו לו. לא היה קרוב ללהיות השחקן הכי טוב או הכי משפיע של אינטר. סתם ראו שחקן אינטר שהגיע גם לגמר מונדיאל אז הצביעו לו. להשוות אותו לרודרי זה אבסורד.
מחכה להסבר של טיטי למה זה בכלל לא בגלל הפציעה של רודרי, ובגלל שהסמים של פפ פגי תוקף. בכל זאת הוא משתמש בהם ברצף מ-2009.
מה רודרי, מה?
הכל תלוי בשפיץ של הלאנד.
ישים גולים, ינצחו.
לא ישים גולים, לא ינצחו.
עובדתית הוא הביא את הדילר שלו שממנו רכש סמים כשנתפס על שימוש כשחקן באיטליה להיות בצוות הרפואי שלו כשהתחיל לאמן את ברצלונה ומאז שחקנים שנפצעו כל יומיים לא נפצעו שנים.
באנגליה של השנים האחרונות מקפידים יותר.
בקשר לרודרי, אין להם מחליף ראוי בעמדה שלו.
אבל יש להם את פודן, הוא השחקן הכי חשוב שלהם לא?
אבל ברצינות, הם בבעיה. מצד שני, זו סיטי אז אני מאמין שהם יביאו מישהו טוב בינואר.
חבל שארסנל בחרו להצ’טקמק דווקא עכשיו שנפתח להם החלון. נראה שליברפול תהיה זו שתנצל את ההזדמנות.
הם הין בבעיה גם עם רודרי, העונה הם לא נראים טוב, הרבה פציעות וחריקות ומשכו איכשהו עם שערים בדקות האחרונות.
הם הפסידו 4 רצוף אבל יש לזכור שזה לא רק רודרי שאין לו מחליף הולם, זה גם רובן דיאס שנפצע בהפסד הראשון נגד טוטנהאם בסדרה של ה 4 משחקי הפסד, בלי רודרי וגם בלי דיאס זה מאוד קשה, הם שני שחקני ההגנה הכי טובים של סיטי, גם סטונס לא שיחק כמה משחקים וכמובן דה ברויינה שגם מראה סימני גיל ונפצע הרבה גם העונה.
כלומר זה ממש לא רק בגלל רודרי, אבל זה מפריע לסיפור היפה של זוכה כדור הזהב שחסר והקבוצה מתפרקת
סיטי מתקרבת למצב שחייבים חריש עמוק, כפי שקלופ עשה עם ליברפול בשנים האחרונות, השאלה אם פפ יישאר והוא זה שיעשה את השינוי הדרוש בסגל, כסף לא יהיה חסר.
ליברפול נראית נפלא מתחילת העונה, אבל כרגיל הסגל לא מספיק עמוק כדי להתמודד עם פציעות רבות ועונה מאוד ארוכה וללכת עד הסוף, אם קלופ היה נשאר הייתי מאמין יותר למרות שסלוט בנתיים עושה עבודה אדירה.