כדור הזהב :: דמבלה 2025?

דור, אחי, אני לא נכנס למי הגיע או לא הגיע בכל שנה. זה לא רלוונטי לטענה שלי.

אני הצבתי עובדה פשוטה - מהיום בו רונאלדו נולד ועד 2019 (בו הוא הצהיר על כדור הזהב כמטרה הכי גדולה שלו - כלומר העריך מאוד את היוקרה של הפרס), ברוב השנים הזוכה בכדור הזהב לא היה זה שזכה בליגת האלופות.

כיום, אחרי שרונאלדו קיבל נוק אאוט ממסי וכבר לא ישיג את מה שהצהיר עליו, הוא קבע שהפרס חסר ערך מפני שבעיניו מי שצריך לזכות הוא זה שזכה בליגת האלופות (דבר שמעולם לא אפיין את כדור הזהב ביום ההצהרה של רונאלדו ב-2019).

הוא רדוף וכל הזמן משנה את המסר שלו בהתאם להישגיו מול מסי. לא מבין איך אפשר להתכחש לזה.

אז הוא אובססיבי לליאו מסי - אף אחד לא אמר שלא, אני כמעריץ שלו אומר את זה. תמיד כשמסי פירגן הוא היה עושה את זה מכל הלב וכריסטיאנו רונאלדו ככה בקושי במסר מוזר ובשביל “התדמית” שלו. ואתם אובססיביים אליו. בסדר הוא מתוסכל שלא עמד במטרה הזו, לדעתי יותר שורף לו שאין לו מונדיאל ורוב המונדיאלים שלו כושלים, ויחד עם זאת אני לא אגיד שהוא התבגר אבל שחקנים משנים דיעה לאורך הקריירה.

המשקל של ליגת האלופות גבוה יותר בעונות שא.ין בהם טורניר נבחרות משמעותי, הוא לא גילה כאן את אמריקה, ככה זה כביכול עובד.
ברוב הזכיות לא היו שחקנים סופר-דומיננטיים, לא היו קרובים אפילו לכריסטיאנו או למסי גם בשנים בהן ריאל מדריד וברצלונה לא זכו.

פעם בגמר המונדיאל ברזיל-צרפת צפו איזה מיליארד איש - כך אומרים, לפני שהאוכלוסיה הייתה גדולה כמו עכשיו. לטורניר נבחרות היה יותר משקל מליגת האלופות שלא הייתה משודרת בכל מקום

מאוד קשה לי עם הרגשי נחיתות, הצביעות והאובססיביות שלו. מודה. ואז לשמוע את הכת שלו מצטטת אותו כאילו אמר איזה דברי צדק וחכמה. ממש מניפולציות של ביבי (וסליחה שמכניס פוליטיקה).

באמת שהייתי רוצה להיות במקום שפשוט מעריך אותו ומכבד אותו (בכל זאת כדורגלן היסטורי, גדול שחקני הצ׳מפיונס וריאל מדריד בכל הזמנים), כח רצון ומקצועיות שאין שנייה לה.

אבל האופי כספורטאי? זה פשוט מחריד ופתטי.

אבל אמרתי - כן, שורף לו, היו התבטאויות שלו שלא אהבתי לאורך הקריירה. בן אדם משנה את דעתו במרוצת הזמן. לא חושב שהוא היה צריך לזכות בכדור הזהב פחות ממה שקיבל לצורך העניין. הרשימה שהצגת כאן היא כאילו יעני להוציא אותו מטומטם אבל ממש לא מספרת את כל הסיפור ואמרתי לך כבר למה. נכנסים כאן משתנים של טורנירי הנבחרות, העובדה שלא תמיד בזוכה בליג האלופות יש שחקן כה דומיננטי. הוא ומסי היו דומיננטיים בכל זכייה, מבחינת מסי אני מתכוון חוץ מ-2006 כשהיה פצוע.

האמירה שלו לא נכונה אבל לא מנותקת מהמציאות ופרנק ריברי גם כן לא איזה דוגמא. ריברי טחן את הבונדסליגה שגם עם לוקאס ואסקס במקומו בצד שמאל באיירן היו זוכים, ובאירופה אריאן רובן היה הרבה יותר חשוב ממנו. עם שער אחד במפעל באותה עונה הייתי סותם את הפה.

היא בהחלט מוציאה אותו מטומטם (במקרה שלו זה לא טמטום, זה מניפולציה, חוסר מודעות ואובססיה).

כדור הזהב לא שווה בעיניו אם הזוכה לא מגיע מהקבוצה שזכתה בצמפיונס? אחלה, זה ככה מאז ומתמיד. שהוא היה בעמדה להיות השיאן בפרס הוא דיבר אחרת לגמרי.

בחיים לא שמעת שחקן גדול שיצא לפנסיה מנסה להלל ולשווק את הליגה דרעק שלו בצורה כל כך אובססיבית כמו רונאלדו עם סעודיה.

שמעת פעם את מסי או הנרי אומרים שה-MLS ליגת טופ? את ראול על הליגה הקטארית? את ראמוס על הליגה המקסיקנית? וכו׳ וכו׳. זה פשוט עקבי מדי איתו העניין של תמיד להאדיר את הסיטואציה והעמדה בה הוא נמצא ולבטל את זו של האחרים.

אבל הוכחתי לך עובדתית שלא. גם בעונות שאין מונדיאל או יורו. לפחות בכדור הזהב.

כריסטיאנו רונאלדו אוהב להאדיר את עצמו, לא אמרתי שלא. נשבר לי הלב כשעזב לקטאר. ירדתי עליו במונדיאל לפניכן וגם ביורו האחרון הוא ממש רצה אבל לא הצליח.

זה לא מה שהוא אמר אגב על כדור הזהב, עירבבת שני דברים. הוא אומר שהפרסים האישיים כבר לא מעניינים אותו, ושלדעתו הזוכה צריך להיות שחקן שזכה בליגת האלופות. הוא גם אמר שאין קונצנזוס בנושא.

אני כן חושב שאתה מחפש אותו בכל משפט ולקחת את התזה שלו ושינית אותה. הוא לא אמר את זה ככה.

לגבי הרשימה קח את עונת 1996-97, רונאלדו-פנומנו כדור הזהב - יש מחלוקת כאן? שואל ברצינות.

הפירוש שלי לרונאלדו ולדעתי מה שהוא התכוון - לליגת האלופות יש משקל וערך מוסף. כשהיכולת ו\או המספרים די דומים - צריך לתת את הפרס למי שזכה בתואר הגדול ברמת המועדונים.

ברור שמסי בפנסיה- מה השאלה בכלל? אני בכלל לא חושב שהוא צריך לשחק בנבחרת, בטח בהרכב, כל עוד משחק בליגה המצחיקה הזאת.

ודור, עזוב, רונאלדו מאז שאיבד סיכוי להיות שיאן כדור הזהב החליט שהפרס הזה חסר ערך. שהוא היה בעניינים הוא היה עם מלא ערך עבורו. מביך.

ואמרתי, ההתבטאויות האלה של רונאלדו בהחלט מחרפנות אותי. חורה לי ששחקן כזה גדול מתנהג בצורה עלובה שכזאת וזאת הדוגמא שהוא נותן.

אני לא אובססיבי אליו ומחפש אותו, הוא התראיין היום ותמיד מספק חומר. זה מגיע לבד אין צורך לחפש.

מעבר לזה אין לי מה להוסיף.

הפרסים האישיים תמיד היו חשובים לו יותר מאשר לליאו מסי שהיה שחקן קבוצתי יותר. הוא לא שיאן כדורי הזהב ובצדק. יש לו מספיק שיאים אחרים בליגת האלופות. אני גם אמרתי פה באופן ברור שמסי הוא הגואוט.

הוא לא מתנהג בשום צורה עלובה, הוא פירגן יופי ללאמין ימאל וביקש מכולם ‘להניח לו’ ולא להוסיף ללחץ עליו, לנבחרת ספרד, אמר שפורטוגל עוד צריכה להוכיח את עצמה כשנשאל על הפייבוריטיות לזכייה במונדיאל, שיבח את פדרי ועוד ועוד.

שמעתי דברים הרבה יותר גרועים בכדורגל גם משחקני עבר. כשמסי גם היה השחקן הכי גרוע על המגרש מבין השחקנים הגדולים במשחקים בין ריאל מדריד לפריז סן ז’רמן, בלי קשר לפנדל שהחמיץ - לא ראיתי שהיו אוהדי מסי שהודו בזה

טוב לאחר שהוצאתי קצת קצף על הצביעות של רונאלדו - מי לדעתכם צריך לזכות השנה?

באופן אישי אני אשמח שזה לא יהיה לאמין. אני חושב שזה מוקדם מדי עבורו ויכול לעשות לו רע. הוא שחקן מדהים אבל לא הרגשתי שהוא היה יציב לכל אורך העונה.

בחודש וחצי האחרונים הוא עשה קפיצת מדרגה אדירה ומדהימה ואם ימשיך ברמה הזאת בעונה הבאה כבר יהיה אפשר לדבר עליו כשחקן הטוב בעולם.

ראפיניה ופדרי היו יותר עקביים העונה מבחינתי, ודמבלה נתן עונה מדהימה וזכה בכל התארים. הייתי מצביע לדמבלה או סלאח שהיה אדיר (אין לי בעיה גם עם ויטיניה אבל זה לא ריאלי).

אם אני הולך עם האמת שלי - אני אוהב להצביע לטובת מי שהיה באמת השחקן הטוב בעולם בעיניי בשנה האחרונה ללא קשר לתארים קבוצתיים ואלו היו אמבפה וסלאח (פדרי קרוב, לאמין התקרב רק בסיום העונה).

הכשלון הקבוצתי של אמבפה בקבוצה פייבוריטית צורם מדי (בטח עם ההצלחה המקבילה של פסז׳), סלאח שבר שיאים היסטוריים באנגליה וזכה גם באליפות.

רונלדו זה השחקן הכי צבוע בעולם. כשהוא לא לוקח הכל מכור ולא מכבדים אותו. כשהוא לוקח נעל הזהב הוא מקשקש שזה התואר האישי הכי חשוב כי הוא לא מתבסס על דעות ועל פוליטיקה, אלא על מספרים. רדוף קלאסי, מספר 2 טיפוסי.

אני מתגעגע לימים שהשחקן הכי טוב לקח פשוט. רונלדיניו, נדבד, קאקא, קנבארו, שבצ׳נקו. לא לקחו תמיד על התארים, אבל זה פרס אינדיבידואלי בסוף. זאת השורה התחתונה.

לאמין ימאל היה הכי טוב, לא משנה כמה נסתכל על מספרים. כדורגל נטו, הוא נתן את העונה הכי טובה מבין כולם.

אם מסתכלים על אפריל - יוני, אני מסכים. לא מסכים לגבי כל העונה.

היה לו רצף של שער אחד ב21 משחקי ליגה. לא משנה כמה נגיד ש״מספרים לא חשובים״ זה ממש עלוב לשחקן התקפה. אם אמבפה, מסי או רונאלדו מחזיקים בסטטיסטיקה כזאת כבר אומרים שהוא פלופ המאה. חלק מהקפיצת מדרגה שלו לקראת סוף העונה זה שהוא התחיל לתת גולים. אם ימשיך בקצב הזה עונה הבאה הוא לחלוטין טוען לכתר מבחינתי.

אני מתחיל לשכנע את עצמי שזה מגיע לסלאח.

אני תמיד בדעה שזה משנה גם נגד מי אתה מבקיע. גודל היריבה, הכושר של הקבוצה שלך ועוד. השער של לאמין כמו במשחק מחשב בקלאסיקו השני לדוגמא. אבל זה היה בזון, עוד לפניכן כשדיברו על בצורת בליגה הוא כן כבש בליגת האלופות, בגביע המלך, בסופרקופה הספרדי נגד ריאל מדריד עשה את ה-1:1. אני חושב שעוסמאן דמבלה מדורג שלישי ברשימה יחד עם מוחמד סלאח שגם קצת נחלש בסוף אבל כמובן היה השחקן הכי טוב באנגליה. לאמין ימאל יהיה לו עוד עשור לזכות בזה. לדעתי הכי יציב אם כי פחות מלהיב אבל כן מנהיג היה ראפינייה.

קיליאן אמבפה לא ראוי, יש לו את נעל הזהב. זה מאוד קיצוני לבחור בו בשנה הזו ולדעתי אפילו בצרפת אין לו את דעת הקהל הזו. גם בנבחרת הוא לא היה פקטור. הוא פתח בצורה לא טובה את הדרך בריאל, והיה לא יציב. הפיניש אדיר זה כן. פדרי היה אדיר אבל הוא לא בחמישייה שלי.

אין ספק שפאבל נדבד ב-2003. העונה בה תיירי הנרי כבש 20 שערי ליגה וחילק 20 בישולים (24 שערים ו-21 בישולים זה רק בליגה). הוא לא זכה בכלום אבל לבטח היה שחקן טוב מנדבד שהיה אלוף איטליה ובגמר הצ’מפיונס לא שיחק בגלל הכרטיס הצהוב הטראגי. הנרי מודל 2004 גם כן היה טוב יותר מאנדריי שבצ’נקו. ככה זה בעונת הבלתי מנוצחים.

אפשר לדבר מהיום ועד מחר על מי זכה בליגת האלופות ומי עשה יותר, ואם מסתכלים מבחינה אובייקטיבית אז פדרי היה יותר חשוב לברצלונה מלאמין ימאל השנה, אבל אין לי ספק שמגיע לילד הזה יותר מאשר לשאר ביחד. כאוהד ריאל מדריד שמאמין באמונה שלמה שהתחרות עם ברצלונה עושה רק טוב למועדון שלי, אני אשמח אם הוא יזכה. הבחור מכונת הייפ מטורפת, הכדורגל שלו מאוד אסתטי ויפה לעין, וכנראה שיהיה לו חלק חשוב בהחזרת הליגה הספרדית והקלאסיקו לקדמת הבמה של הכדורגל העולמי.

חד משמעית לא. לאמין ימאל היה השחקן הכי חשוב שלנו העונה. אם יש אוהדי ברצלונה שיחלקו עליי אני אשמח. שלאמין היה בחוץ נראנו חרא.

לאמין ימאל “מנצח” את פדרי. אולי לא בנוקאאוט עצום אבל לא בושה להפסיד לסלבאדור - תמיד רציתי להגיד את זה. לאמין זה ברצלונה הצעירה והשמחה והנועזת. הוא עושה גול מכלום או בישול גם אם שומרים עליו שניים. הוא הערך המוסף שמבדיל אותה. הוא כלכך שלם כבר בגיל 17.

אני חושב שזו בעיה רצינית כי “שחקן השנה בעולם” יכול להתפרש כשחקן הכי טוב בעולם באותה השנה, ויכול להתפרש כשחקן שעשה את העונה הכי טובה בעולם. השחקן הכי טוב בעולם השנה? לאמין, השחקן שעשה את העונה הכי טובה בעולם? ראפיניה.

מזל שאהוד כבר הגיב על זה, כי היה לי לא נעים להיות זה שמפוצץ לך את הבועה.

ומלך הבישולים ושיא של הכי הרבה איש המשחק (4) בטורניר בודד.

שלא לדבר על זה שהוא סחב את ברצלונה של קומאן על הגב שלו. אותה ברצלונה שהגיעה למקום 9 בליגה בלעדיו.

העיקר ש:

כאילו אסרו עלייך לראות טלוויזיה בשנת 2021.

פירוש שיש לו 0 קשר למה שרונאלדו אמר, כן?

חוץ מזה שכפי שניסו לומר לך - יש לו סיבה מאוד מעוד עלובה לומר את מה שאמר. אם הייתם זוכים ב-8 ליגות בעשור הוא היה אומר שאסור לתת את הפרס לשחקן שאפילו לא זכה באליפות. בטח היה משתמש באמירה של זידאן על זה שהרבה יותר קשה לזכות באליפות מספרד מאשר בליגת האלופות.

מאוד מזכיר לי את לברון. אם הם לא היו מנסים לגנות דעת ולייצר דיון GOAT דמיוני, היה כל כך הרבה יותר קל להתחבר אליהם.

בנוגע לשנה - אין לי ספק שלאמין הוא השחקן הטוב העונה. האם ב-2024 הוא היה ברמה שהוא מציג ב-2025? וואלה לא, אבל אני דווקא זוקף את זה לזכותו שהוא משתדרג במאני טיים. גם בעונה של צ’אבי ראינו את הקפיצה המוזרה (והממש בולטת) הזאת ביכולת בשליש האחרון של העונה.

סלאח לדעתי לא יכול להיות בדיון. מאז ה-9/3 יש לו שני שערים ובישול. מחר יהיה בדיוק 3 חודשים. אם לאמין השתדרג במאני טיים, אז סלאח עשה פה פברגאס על סטרואידים.

אמבפה אולי זכה בנעל הזהב, אבל ממש מוזר לי לשמוע אותו בדיון הזה בכלל. אם על יכולת כזאת זוכים בכדור הזהב, אז צריך לסגור את הפרס הזה.

ראפיניה עם מספרים יותר טובים מאמבפה, אבל היכולת שלו לא הייתה קרובה למספרים שהציג. אני מאוד מתחבר למה ששביט חושב עליו, ולכן חושב שיהיה הזוי לתת לו את כדור הזהב (ועם זאת, גם אסור למכור אותו).

דמבלה הוא המועמד המוביל כרגע באתרי ההימורים, וזה מאוד הגיוני לאור העובדה שהוא הכוכב של פסז שרק זכתה באליפות אירופה. ועם זאת, הוא ממש לא נתן עונה טובה מזו של לאמין בעיניי. אני גם שונא אותו כי הוא היה שערורייה בברצלונה, והוא תומך חמאס מוצהר. יהיה מדכא ברמות אם הוא יזכה.

פדרי לא יזכה בכדור הזהב, וכנראה גם לא יהיה על הפודיום, אבל אני ממש חושב שהוא ראוי להיות מוזכר.

מניח (או אולי מקווה) שזה יראה פחות או יותר ככה:
1 - לאמין
2 - דמבלה
3 - ראפיניה
4 - סאלח
5 - פדרי

מה שכן, צריך לחכות לגמר היום ולמונדיאל הקבוצות. בטוח שיהיה להם השפעה כלשהי, למרות ש-4/5 השחקנים שציינתי (או שמא 5/5?) לא יהיו שם בכלל ומי שקבע שאפשר רק 2 קבוצות מאותה מדינה צריך לקבל עונש מוות.

ואיך דמבלה היה בחלק הראשון של העונה שלפריז פחות הלך בכל המסגרות?
למה אצלו לזכור רק את החצי שנה האחרונה ואצל לאמין עונה שלמה?

אני מעריך שזה יילך לדמבלה.
בכל זאת מדובר בגוף צרפתי ומסתכלים בעיקר על הצמפיונס.

לא רואה סיכוי שפדרי יבחר. הלוואי.

ההבדל הוא שדמבלה זכה בליגת האלופות ולא היה שחקן התקפה דומיננטי יותר ממנו בפריז לאורך העונה. על לאמין אפשר להתווכח עם ראפיניה שמסתכלים על כל העונה.

לגבי גוף צרפתי וכו, זה עיתונאים מכל העולם מצביעים, אף פעם לא הבנתי את הטיעון הזה וגם מעולם לא הרגשתי שנותנים הטבות לטובת שחקנים צרפתים.

דמבלה ״תומך חמאס״ בדיוק כמו שלאמין תומך חמאס (או יהיה תומך חמאס). לצערי הלב שלו כמוסלמי עם עזה. אצל לאמין עוד לא ראינו איזה תגובה רשמית אבל גם זה יגיע בוודאות (אבא שלו כבר צייץ לטובת פלסטין).

שמע אתה מתפאר מגביע המלך שזה די מביך היריבה בגמר לא הייתה ריאל מדריד או אתלטיקו מדריד. גם הקופה אמריקה לא טורניר שובר שיוויון בשום צורה. פשוט זו הייתה הזדמנות לחגוג הצלחה של מסי בנבחרת. וצר לי שהעונה של רונאלדו הברזילאי בברצלונה הרשימה אותי יותר ממסי שהיה עצוב בקלאסיקוס נגד ריאל מדריד ובכלל ב-2020/21. כמו אלה שחגגו את הפיצ’יצ’י שלו שנה קודם לכן כשהוא כבש איזה 20 גולים נגד קבוצות מהעשירייה השנייה. על אותו משקל הזוי שלך: רונאלדו זכה בסופרקופה הספרדי ב-2012/13 וכמה חודשים לפניכן באליפות.

כאילו תפאר אותו סבבה אבל זו כבר גניבת דעת מעולם אחר. כבר ניסית להטריל אותי פעמיים עם ריאל ורונאלדו והפעם נפלתי בפח שלך. גם קראתי את דעותייך על מסי מודל 2025 והן מנותקות מהמציאות.

משפט על כדורגל ברשותך: מה זה משנה אם המספרים של ראפינייה לא חופפים לשחקן הטוב שהוא והוא לא מצוין. גול מכוער זה גם גול. הוא היה מדהים השנה. הכי יציב באירופה

אפשר גם לדבר על איך הקבוצה נראית ברגע שפדרי יוצא (השיא היה כמובן ב 4-4 נגד אתלטיקו). בניגוד ללאמין, יש כמה מחליפים בקישור לפדרי ואף אחד לא קרוב לתרומה שלו. שלא תטעה, אני לחלוטין אבין את מי שמעדיף את לאמין וזה המון עיניין של סגנון, אבל מבחינתי פדרי הוא ממש One of a kind.

אני מאוד אופתע אם זה לא יהיה דמבלה. פריז טראבליסטית ובסוף זה מה שיזכרו מסוף העונה הזאת, ולא בהכרח את ה5-4 של ספרד על צרפת. מקווה שאת יתר הפודיום ימלאו פדרי ולאמין, אם כי לדעתי ויטיניה הוא השחקן הכי טוב או חשוב של פריז. שוב, זה בעיקר עיניין של סגנון.