לא שאני כל כך אוהב את אנריקה. אבל להוציא את אי זימונו של אלבה, מה כל כך הזוי בשאר החיסורים? עם כל הכבוד לברטרה, לא מדובר בשחקן שצריך להיות באנקר בסגל, או שהוכיח שמגיע לו.
גם אני לא מסכים על כל הזימונים, אבל מפה ללהגיד שזה הזוי יש דרך ארוכה.
בסופו של דבר עם כל ההערכה לאספאס, מדובר בחלוץ ליגה ספרדית ולא מעבר, לצורך העניין מוראטה חלוץ טוב ממנו שגם אשכרה שיחק ברמה גבוהה.
שוב, חבל בנוגע לאלבה, פה בהחלט מדובר בהחלטה לא מקצועית
האי זימון של אלבה זה עיקר מה שכתבתי… וזה רק ההתחלה…
אם הזימון הזה לא למשחקים רשמיים, בעניינם של אלבה וקוקה המאמן יכול להנות מהספק. אספאס פצוע. מה שמחשיד זה הזימון של אלביול.
לא רוצה לזרוע לך מלח על הפצעים. אבל כמו שהקבוצה שלך חוותה על בשרה. אספאס לא פצוע…
גם אני חשבתי, אבל אחרי החילוף היה קלוז אפ על הרגל שלו. אז שינוח שבועיים.
איסקו מתחיל להרגיש את הלחץ כשלופטגי כבר לא בנבחרת? אחרת אין הסבר לשני הגולאסוס הפסיכיים שלו באימון אתמול: כדרור לימין ופצצה בימין לחיבור, והשני כדרור לצד שמאל ופצצה ברגל שמאל. מתי בריאל, ילד?
שער המארקה חגיגי הבוקר - “לואיס אנריקה מנחיל את התורה שלו” ובצדדים מפורטים החוקים החדשים. אין טלפונים באימונים, הטיסות, לוח הזמנים ועוד ועוד.
במארקה קיבצו גם את מיטב השאלות סביב ספרד של לואיס אנריקה, שידוע באהבתו לחולל הפתעות וגם אמר - “יהיו עוד”. כל שאלה כמובן מגובה גם בסקר האוהדים במארקה. ראשית, שאלת השוער, האם דה-חאה ימשיך למרות כושרו ומה מקומו של ‘השוער היקר בעולם’ קאפה| שנית, מי יהיה הפארטנר של ראמוס - נאצ’ו, אזפיליקווטה, אלביול, דייגו יורנטה או איניגו מארטינס?| מה עם המגנים: קרבחאל ימשיך כמגן ימני או לא? ובצד שמאל: גאיה או מרקוס אלונסו?| באיזו עמדה צריך לשחק איסקו?| מי הקשר האחורי הנוסף לצד בוסקטס? - רודרי, סאול, טיאגו, סרג’י רוברטו, סבאיוס המוזמן הטרי או איסקו בעמדה אחורית?| וכן שאלת ה-‘9’ של הנבחרת(מתעלמים מהיעדרותו של דייגו קוסטה ששוחרר) - 31% בוחרים בדייגו קוסטה, 27% הולכים עם רודרגו מורנו, 22% עם יאגו אספס ומוראטה קצת מאחור עם 20%.
אלבארו מוראטה היה השחקן שדיבר עם העיתונאים אתמול במסיבת העיתונאים ואמר - “השנה שעברה הייתה אסון, יצאתי למגרש בטירוף ופתאום הרגשתי שאני שוכח איפה אני”. “זה היה קיץ ארור בשבילי, תקופה קשה, בטח שהיה לי עצוב לראות את המונדיאל בטלויזיה, אבל לא כדאי להסתכל לאחור, זה היה ונגמר, אני שמח לשוב לנבחרת”. על לופטגי - “אני ממש לא שומר טינה ומאחל לו בהצלחה בריאל מדריד שאותה אני אוהב, לא עברה עליי עונה טובה”. מוראטה סיפר שעשה חושבים על הקריירה ושקל לחזור לספרד או אפילו לאיטליה. “אתמול הרגשתי כמו בפעם הראשונה בנבחרת, הגעתי לאימון שעה וחצי לפני”. על הנבחרת הנוכחית - “היינו בשני אימונים עם לואיס. ספרד תמיד רוצה לשלוט בכדור, לשחק טוב. יש לנו מה לשפר מהמונדיאל. לואיס תמיד רוצה לנצח”.
עכשיו אספאס זומן במקום דייגו קוסטה ששוחרר מהסגל עקב סיבות משפחתיות. נראה לי שכדאי שתיזהר עם ההודעות עליו כי הוא קורא פה, בהודעה הבאה עליו הוא יקרע לגריזמן את הצולבת.
אין לא את הכישורים של מיצ’ל סלגאדו.
פגרת הנבחרות הזאת מאוד מפריעה לי. בכללי אני עם סימאונה, כלומר בעד שהשחקנים שלנו ישחקו בנבחרות. אבל עכשיו, בתחילת העונה, יותר חשוב להתאמן בקבוצה מלעשות פגישות מחזור חודש וחצי אחרי המונדיאל.
קצת באיחור אך אין דבר:
הפרמיירה של לואיס. נבחרת ספרד תצא הלילה(21:45) לעידן חדש עם משחק הבכורה של לואיס אנריקה על הקווים כשתתארח בוומבלי אצל אנגליה שהעפילה לחצי גמר המונדיאל. בפעם הקודמת שהנבחרות נפגשו אגב, גם בוומבלי - ספרד מחקה פיגור כפול עם איסקו ויאגו אספס וחזרה ל-2:2. בתקשורת בספרד מספרים ש-‘הכל התחיל’ באותו מקום, בוומבלי. ב-7 בפברואר 2007, אחרי מונדיאל לא מספיק טוב בו הנבחרת הודחה נגד צרפת, כרגיל, בשמינית הגמר - ספרד הגיעה לוומבלי, אינייסטה כבש שער בכורה ומאז הנבחרת יצאה לרצף מדהים של יורו-מונדיאל-יורו עם שני הפסדים בלבד ב-57 משחקים. הגיל הממוצע של ספרד ירד מ-28 לקצת יותר מ-26.
לואיס אנריקה רוצה לשמור על הבסיס של ספרד אבל לשפר אותה, ובמסיבת העיתונאים הסביר שהוא רוצה שהנבחרת שלו תהיה פחות צפויה. אנריקה דיבר על ראמוס - “אין ספק שהוא שחקן חשוב, השחקן עם הכי הרבה נוכחות בחדר ההלבשה”, וראמוס עצמו אמר - “אנחנו רוצים לחזור להיות ‘ספרד הגדולה’. לא קיבלתי תחושה שלואיס אנריקה רוצה להזיז אותי. אני מסתדר עם כל המאמנים שלי”. עוד לפני פרסום הסגל הראשון שלו אמר לואיס אנריקה שיהיו הרבה הפתעות. והערב?
מי שלא יהיו כמובן הם אינייסטה, סילבה ופיקה שפרשו. השאלה העיקרית הייתה לגבי האיש בין הקורות והמאמן הולך עם דה-חאה. ראול אלביול שחזר במפתיע, יש היגידו, לנבחרת, תורגל לסירוגין באימון אבל נראה שהמאמן יבחר בנאצ’ו שמשחק עם ראמוס בריאל מדריד. עדיפות למרקוס אלונסו במשבצת של כנף שמאל ומוראטה אמור להיות חלוץ החוד. איסקו ואסנסיו יובילו בעידן שאחרי אינייסטה וסילבה וכמו שאנריקה אמר הוא דורש כדורגל יותר מהיר.
אנגליה הצליחה להחזיר את אמון האוהדים בטורניר האחרון בו הצליחה להגיע עד לחצי הגמר, הכי גבוה שלה מזה זמן רב, אך עדיין חובת ההוכחה עליה. היא נהנתה מ-‘הצד הנוח’ של ההגרלה ולא הצליחה להסתדר עם אף נבחרת גדולה. גם המאמן סאותג’ייט דיבר על כך במסיבת העיתונאים. אנגליה תמשיך עם מערך של שלושה שחקני הגנה ואיש גדול אחד בחוד - הארי קיין, שכבש במספרים טובים במונדיאל אך נעלם ככל שהוא התקדם. יש חילוקי דיעות בהרכבים המארקה וה-AS לגבי הבלם הפותח לצד ראמוס בין היתר. הרכבים משוערים::
הנבחרת הפכה למעין מושא ללעג אחרי טריליון המסירות נגד רוסיה שלא הועילו לאף מצב הבקעה ובדיעבד ההדחה האחרונה הייתה הגרועה ביותר מזה שנים. לואיס אנריקה לא יכול תוך שבוע ימים להטביע שיטה חדשה למרות אינסוף הצהרות לתקשורת אבל צריך שינוי קטן ולא גדול. “להיות בלתי-צפויים” זו הגדרה טובה.
הולך עם דה חאה עדיין בשער ונאצ’ו הוא הפרטנר האידיאלי לראמוס. מעניין לראות את גאיה אם כי ברור שאלבה לא זומן ממניע לי מקצועי, אבל עיקר העניין סביב איסקו ואסנסיו(מעניין איך יתפקד בכנף כשחקן יוצר) ומוראטה. מצפה לנצח בוומבלי את אנגליה ושנראה כדורגל קצת יותר מהיר. הכנה טובה להגנה של ספרד על טהרת ריאל - מפגש עם קיין לפני החודש שכולל רומא-פיחואן-דרבי.
https://twitter.com/SeFutbol/status/1038480328908791809
יאללה, להתעורר, בעוד 20 דקות מתחיל המשחק נגד אנגליה, משחק הפתיחה של לואיס אנריקה, וכמה הפתעות בהרכב : [הנבחרת עם משהו חדש בטוויטר, סרטון שמציג את ההרכבים]
נתחיל עם הצפוי - דויד דה-חאה בהרכב ונאצ’ו הוא הפארטנר של ראמוס. גם מרקוס אלונסו שהיה נראה שיזכה לעדיפות כמגן שמאלי - אכן בפנים.
ועכשיו, מה עוד? מוראטה על הספסל ובמקומו לא רק רודריגו מולנסיה אלא גם יאגו אספס שאולי יהיה קצת עם זיקה לאגף שמאל, צריך לראות את זה קורה. גם איסקו ב-11 כמובן, עם טיאגו, סאול ובוסקטס.
והנה נבחרת אנגליה: פיקוורד| ג’ו גומז, סטונס, מקגוויר| טריפייר, הנדרסון, לינגראד, דלה-עלי, שואו| ראשפורד והארי קיין.
קודם כל: ככה צריך לפתוח עידן חדש בנבחרת, נכון שאנגליה ו-וומבלי ו-‘חצי גמר מונדיאל’ אלה הגדרות שקצת משקרות אבל עדיין חזרנו בפיגור ואתמול התוצאה הייתה מאוד חשובה, לפחות מבחינתי. אפילו דה-חאה קם לתחייה ורשם הצלה אחת גדולה ועוד 2-3 יפות. הנבחרת התמסרה פחות מן הסתם וזה היה קורה גם בלי ‘הוראה מפורשת’ של לואיס אנריקה, לא יהיו מחזיקי כדור ומובילי כדור כמו אינייסטה וסילבה. אני אהבתי חלק ממה שראיתי, רודריגו בצד זו הפתעה, והוא דווקא עם טכניקה פחות אסתטית ונקייה מאספס לדעתי ועדיין הוא בלט. לנבחרת יש סגל רחב, וזה בסדר לספסל את אסנסיו למרות שהוא פתח את העונה בריאל מדריד לא רע בכלל. אני האמת לא ראיתי איזה מעבר מהיר יוצא דופן להתקפה אבל נראה. סקרן לראות מה לואיס אנריקה יעשה בהמשך והכי חשוב - לא להיות בלתי-צפויים.
הניצחון על אנגליה - היום שאחרי::
בתקשורת כמובן מפרגנים על הניצחון. שער המארקה כתבו:’ מגע של איכות ’ על רקע תמונה של רודריגו חוגג את שער הניצחון, והוסיפו שהופעת הבכורה של לואיס אנריקה על הקווים הייתה טובה מאוד והסתיימה בניצחון שהוא מאוד יוקרתי| על לואיס אנריקה כתבו - ‘90 דק’ בלי מנוחה’ וציינו שהוא לא ישב ולו לרגע אתמול. המאמן אמר:“מי שגיחך על השוער שלנו הוא מצחיק, הוא מס’ 1 בעולם לדעתי”. על המשחק - "סבלנו כי זה וומבלי אבל התוצאה משביעה רצון ומחזקת אותנו| רודריגו מצא זמן מעולה לכבוש את שער הבכורה שלו בנבחרת ואחר-כך יצא דווקא להגנתו של דה-חאה| בתקשורת פירגנו לשוער וב-AS כתבו - ’ דה-חאה חזר להיות ענק’ עם וידאו של ההצלה הנהדרת שלו מנגיחה| ב-AS כתבו שהמנהיג היה סאול שכבש את שער השיוויון| ועוד בהקשר זה: לואיס אנריקה פתח בהרכב רק עם חמישה שחקנים שפתחו ב-11 בהדחה המאכזבת נגד רוסיה, ואלה שמות: דה-חאה, ראמוס, נאצ’ו, בוסקטס ואיסקו.
קצת מספרים:
- ספרד היא הראשונה בהיסטוריה שעושה רמונטדה בוומבלי במשחק שהוא לא משחק ידידות.
- ספרד ממשיכה ברצף יפה - לא מפסידה כבר 30 שנה בהופעת בכורה של מאמן חדש. לופטגי המאמן הקודם ניצח את בלגיה 2:0 במשחקו הראשון.
- טיאגו עבר את די-סטפאנו(32) כשחקן שלא נולד בספרד ולבש הכי הרבה פעמים את מדי הנבחרת.
- סאול שכבש את שער השיוויון, הפסיד רק פעם אחת בקריירה ב-37 משחקים בהם כבש שער. זה לא קרה לו מאז 2013.
- ספרד מוחקת את הרצף בוומבלי, שם לא ניצחה מאז 1981.
ספרד - קרואטיה
זה היה ‘אמור’ להיות רבע גמר המונדיאל: ספרד נגד קרואטיה, אלא שאתם יודעים…ספרד של פרננדו היירו התמסרה עד המוות, תרתי משמע, נגד רוסיה ובסוף הודחה בפנדלים. הערב הנבחרות נפגשות ב-21:45 כשעבור ספרד זה המשחק השני לאחר הניצחון על אנגליה, בעוד קרואטיה תחל את דרכה בגביע האומות רק כעת.
ספרד פתחה את עידן לואיס אנריקה עם 2:1 מצוין על אנגליה בוומבלי אחרי שביצעה מהפך. המאמן מנסה להטמיע את הסגנון שלו והתקשורת כרגע מחבקת, אבל לא שוכחת את נק’ התורפה. הערב ספרד תפגוש יריבה אחרת, זו שהגיעה עד לגמר המונדיאל, והיא, בניגוד לאנגלים - תציב עבורה אתגר גדול כבר במרכז המגרש. לואיס אנריקה היה מלא ריספקט לקרואטיה בראיונות - ‘היא קודם כל מודריץ’ וראקיטיץ’ אבל זו נבחרת נפלאה’, וכמובן שספרד רוצה לנצח. ‘מודריץ’, ראקיטיץ’ וקרואטיה יעלו היום את הרף עבור ספרד’, נכתב בסיקור ב-AS ובשער העיתון כתבו ‘אופטימיים’, בעוד במארקה דיברו על ‘אשליה’ ו-‘רוח חדשה’.
בדרך-כלל מאמנים עושים שינויים במשחק השני ומחלקים את הדקות, אבל את ההרכב של לואיס אנריקה אי-אפשר לחזות. בתקשורת יש תמימות דעים על כך שמוראטה יהיה החלוץ בשפיץ - והוא סוגר כבר עשרה חודשים בלי גול בנבחרת ורוצה לשמור על הרקורד שלו, וגם איסקו וסאול ‘ישרדו’. היכן הסתירות? ב-AS הולכים עם אלביול כפרטנר של ראמוס, ועם אסנסיו בכנף ימין(אין לו עדיין שער בנבחרת) בניגוד להרכבים במארקה שמציינים את סוסו ממילאן. לגבי דה-חאה - קונצנזוס, והפעם הוא מקווה שהיכולת הטובה תספיק לו לשמור על שער נקי.
כפי שאתם רואים, רודריגו ויאגו אספס שהיו צמד-חמד מול אנגליה, ממש ההפתעות הגדולות - על הספסל. לואיס אנריקה הודה במסיבת העיתונאים שטעה לגבי יאגו אספס ובמארקה כבר כתבו - ‘ומה לגבי הטעות עם ג’ורדי אלבה’, ומרקוס אלונסו ‘שומע’ אבל מקווה לשחק טוב שוב.
קרואטיה כך נראה עדיין בהאנג-אובר, אמנם הפסידו בגמר המונדיאל וזה תמיד לא פשוט אך עשו היסטוריה וכעת יזכרו אותם, 20 שנה אחרי הגיבורים הקודמים - כ-‘גיבורים של 2018’. קרואטיה קצת משנה את פניה. השוער סובוטיץ’ פרש, גם החלוץ מנדג’וקיץ’ פירסם הודעת פרישה מרגשת וצ’ורלוקה גם לא כאן. קובאצ’יץ’ ממשיך להיות שחקן ספסל וליואחה מאא"ק אתונה הוא חלוץ החוד, כאשר אף אחד לא סולח לקאליניץ’ מאתלטיקו שנזרק הביתה עוד במונדיאל. הרכבים משוערים::
אז בתחילת הפוסט כתבנו על משחק שלא באמת התקיים, אז בואו נחזור אחורה ל מפגשי העבר . קרואטיה ניצחה את ספרד בשלב הבתים ביורו 2016 וביצעה מהפך, תרתי משמע, וכך סיימה במקום הראשון בבית מה שזרק את ספרד למשחק קשה נגד איטליה בשמינית הגמר: מוראטה כבש בדקה ה-7 והכל היה טוב עבור ספרד אלא שקאליניץ’ השווה על המחצית ופרישיץ’ כבש שער ניצחון דרמטי - 2:1 לקרואטיה; בשלב הבתים של יורו 2012 ספרד השיגה 1:0 קשה מאוד על קרואטיה במחזור הסיום - איקר בלט בשער מצד אחד וחסוס נאבאס ניצח את המשחק בדקה ה-88.
אפחד עדיין לא הבין מה זה ליגת האומות, אבל לפחות יש הרכב
והתמונה מה היא אומרת? לואיס אנריקה עם לא פחות משישה מדרידיסטאס בהרכב של ספרד, בעצם כל הנציגים של ריאל מדריד ב-11: הקפטן ראמוס וגם שותפיו להגנה קרבחאל ונאצ’ו, איסקו ואסנסיו בקישור ואליהם חבר חדש - דני סבאיוס בהופעת הבכורה שלו בנבחרת ספרד!
מאז אוקטובר 2002, אז ספרד הביסה 3:0 את צפון אירלנד במוקדמות יורו 2004, לא שיחקו כל-כך הרבה שחקני ריאל בהרכב, ואז הם היו: קסיאס, סאלגדו, הלגרה, ראול בראבו, גוטי וראול.
קצת על המשחק:: המשחק נגד קרואטיה שונה לחלוטין מאשר האנגליה, שני סגנונות שונים ומצ’אפ אמיתי ומרתק במרכז השדה. זה בדיוק הזמן לשמור קצת על ספרד של פעם ומצד שני להציג מהירות ביציאה קדימה, ולכן אני רוצה את אסנסיו ומוראטה בהרכב, האחרון מגיע בטירוף והמון רצון להוכיח. הייתי רוצה שנאצ’ו ינוח למשל. אגב, במארקה כתבו ‘ספרד מצפה לאסנסיו’ - יש לו 16 הופעות בנבחרת אך עדיין לא כבש. . אז נכון שפה ושם היו פירורים או מצד שני יריבות קשות, אבל אסנסיו הוא שחקן התקפה הרבה יותר משחקן קישור ובונים על המספרים שלו. האמת שגם לססק היה קשה והוא כבש רק שער אחד ב-40 המשחקים הראשונים שלו(דויד סילבה למשל הבקיע פעמיים ב-12 משחקים ראשונים), אבל זה חשוב לביטחון.
אבל כמובן שהנבחרת היא לא רק אסנסיו. מוראטה יגיע לטרוף את הדשא ואיסקו בינתיים לא בריאל ולא בנבחרת, זה לא זה, הלו, תתעורר. סאול נותן דברים שאין לנבחרת.
20 דק’ ראשונות של חושך מוחלט, כאילו החבר’ה דווקא רוצים אבל לא מסוגלים, קרואטיה לא הענישה ובסופו של דבר שילמה מחיר כבד. הגול הראשון שיחרר הרבה לחץ והיה המצב הראשון האמיתי: קרבחאל עם סגנון הרמה ייחודי ככה עם הפאלש, מהבודדים באירופה וראמוס עם כדור ארוך ברמה של פליימקר לכל דבר, כמו טוני קרוס. כתבתי שסאול נותן דברים שאין לנבחרת, הצטרף ונגח כמו אלוף.
כתבתי על אסנסיו לפני המשחק, הוא לא כל-כך הצליח להיות מסוכן בדריבלים בכנף כי הוא פשוט לא מכדרר מספיק טוב, אבל הוא יודע לבעוט, ללא ספק, צמד נהדר(אל תיקחו לו את השער השני!) ושערים ראשונים בנבחרת בשעה טובה, מקווה שהגולים עכשיו יהיו אצלו כמו קטשופ.
המצטיין היה קרבחאל גם עם פעולות גדולות בהגנה בזמן שראמוס מנמנם וגאיה האמת לא כל-כך מחובר אבל זה טבעי, אבל רוצה מילה גם על סבאיוס - היו איזה 2-3 מהלכים שהתלהבתי מאוד, סיבוב אדיר על המקום ועוד דריבל, משום מה מרגיש לי קצת יותר בנוח בנבחרת למרות שאלה דקות ראשונות שלו בבוגרת מאשר בריאל של לופטגי כשקיבל הזדמנויות.
טקס יפה לפני המשחק וגם ספרד כיבדה את ראקיטיץ’ עם החולצה והכיתוב 100[קיבל חולצה מספרד עם מספר ובלי שם כמובן], חבל שמשחקים במגרש המעפן הזה. כמובן שהתוצאה משקרת אבל אם לא יעשו שטויות אז יש זמן לחילופים. קרואטיה עשתה לחץ גבוה נכון אבל אי-אפשר לשחק ככה כל הזמן.
חבר’ה תעצרו, לא נעים מלוקה וזה. אסנסיו מוסיף שני בישולים, אחד לרודריגו בכדור עומק והשני לקפטן ראמוס שחוזר לכבוש. איפה הייתם ביורו, איפה? ואמוס!
מוותר על דאבל פוסט, אז עריכה:
ניצחון ברוטאלי. ניצחון ענק של ריאל מדריד, אהמ סליחה של נבחרת ספרד על קרואטיה, 6:0. פשוט תוצאה פסיכית של פלייסטיישן. האמת שכבר הרבה זמן לא היה מרגש ככה במשחק מוקדמות, כמה שנים טובות לפחות. כבר לא היה נעים לי מהקרואטים החביבים וממודריץ’ אבל הנבחרת הייתה רעבה ולא הורידה את הרגל מהגז בניגוד למה שחשבנו. ברור שהמשחק איבד מערכו במחצית השנייה. משחק עבור חובבי הסטט’ ועכברי הטוויטר, והנה סטט’: אסנסיו הוא הראשון מאז ראול עם הרביעייה שלו נגד אוסטריה ועוד שלושה בישולים באותו 9:0 - שגם כובש וגם מבשל שלושה בנבחרת. קרואטיה ניפצה אינסוף שיאים שליליים שלה היום.
אסנסיו בערב אחד ענק, והמנוולים האלה לקחו לו שער - עם 2 שערים ו-3 בישולים, התחיל רשמית את התקופה שלו כשחקן נבחרת ספרד וכרגע גם שחקן הרכב, אני שמח בשבילו ובעיקר מקווה שזה הפריויו לעונה בריאל מדריד - הוא עדיין לא הזיז את הרשת.
ומנגד מה עובר בראש של אלבארו מוראטה שהיה מת לעלות לשחק ולהשתתף בחגיגה וגם אולי לכבוש ולנצל את חוסר האונים של קרואטיה, או שחקן התקפה כמו יאגו אספאס שעליו אנריקה דיבר במסיבת העיתונאים. אף אחד מהם אפילו לא עלה חילוף שלישי.
חבל שלואיס אנריקה לא הגיע קודם. לא שאני אומר שאנחנו הולכים לזכות ביורו אבל יש עם מה לעבוד והוא ממזר לא קטן. איפה הייתם במונדיאל, איפה, בקיצור. ואמוס!
לואיס אנריקה פותח את דרכו כמאמן בנבחרת בדרך הטובה ביותר שיכול להיות עם שני נצחונות על יריבות חזקות, ואחרי ה-2:1 בוומבלי ברוח הרמונטדה הגיעה הצגת ענק של 6:0 על קרואטיה! התקשורת בספרד מתלהבת ומשתוללת!
היום שאחרי ה-6:0 על קרואטיה:
בשער המארקה כתבו ‘בראבוווו’ על רקע התמונה של אסנסיו וסבאיוס הצוהלים, ושנבחרת ספרד גרמה להתאהב בה מחדש אחרי הצגה ענקית נגד סגנית אלופת העולם. בסיקור המשחק חרגו מהנוהל והעלו תמונה של ספרד חוגגת את הניצחון בחדר ההלבשה עם הכותרת “¡Hemos vuelto!” - אנחנו חזרנו, והמספרים? 16 בעיטות לשער, 7 למסגרת, 782 מסירות ו-71% החזקת כדור| ב-AS הלכו על ‘הנאה לאומית’, וחמישה שחקנים קיבלו את הציון הגבוה ביותר, שלושה כוכבים - קרבחאל, אסנסיו, רודריגו, סאול ובוסקטס. ‘ספרד השתמשה בכל הארטילריה נגד קרואטיה והיא שתי תוצאות תיקו מהפיינל-פור’
לואיס אנריקה אמר לאחר המשחק - “כשספרד משחקת ככה, קשה לעצור אותנו. היה לא פשוט להתגבר על הלחץ של קרואטיה והיו לה שתי הזדמנויות מעולות בתחילת המשחק אך לאחר-מכן היינו עדיפים לחלוטין”. המאמן מרוצה שעכשיו יוצאים לפגרה מפגרת הנבחרות - “אני אנתח את כל המשחקים והפרטים, יש עבודה, אני יודע מה עליי לעשות”. המאמן נשאל על הרבה שחקנים והחמיא לכולם - “לאסנסיו יש בעיטות נפלאות, יש לו בעיטה ייחודית לשער. אבל אני מרוצה גם מסבאיוס שניהל את המשחק נפלא וביטל את מודריץ’, אני מכיר אותו מהנבחרת הצעירה, ומגאייה. אני מרוצה מהגישה של כל הקבוצה, היחס שלהם במהלך האימון ובמשחק. רודריגו לא ‘9’ קלאסי אבל הוא עושה הכל וגם כובש”.
“ההשוואות עם גביע העולם לא הגיוניות. היינו מאוד יעילים היום והכל הלך לנו ולהם היה יום גרוע”. הדברים החיוביים? - היחס של השחקנים, כמו שאמר. הוא אמר שגם אם הנבחרת הייתה משיגה ניצחון דחוק הוא היה מבסוט. “אני קצת מובך שכל האצטדיון קרא בשם שלי, לא ציפיתי לזה ואני מעריך את זה אבל השחקנים הם הגיבורים וצריך לעודד אותם”. על הסגנון - “הכי קל לומר ‘זו ספרד שלי’ אחרי שניצחנו, אבל אני רוצה שהנבחרת תשחק מהר יותר ותייצר מצבים”. על כך שהיו שישה שחקנים מריאל מדריד, אמר - “לא ידעתי וזה לא אכפת לי, הקבוצה ממנה מגיע השחקן לא רלוונטית, כולם באדום, אני רואה שחקנים של ספרד”.
מי שקיבל את מיטב הכותרות הוא מרקו אסנסיו כמובן, באופ"א החליטו לגזול ממנו את השער השני אחרי שהכדור פגע במשקוף ובגבו של השוער, אבל את שער הבכורה בנבחרת אחרי 17 משחקים אף-אחד לא ייקח לו והוא בישל גם שלושה שערים. ‘תם זמן ההבשלה - זה הרגע של אסנסיו’, כתבו במארקה והוסיפו שזה חיוני גם עבור לופטגי(אסנסיו עדיין לא כבש במדי ריאל השנה). ב-AS הוסיפו - “השנה של אסנסיו”, וכתבו שהוא שחקן הרכב קבוע בריאל מדריד וזהו-זה, החל את הפרק שלו רשמית גם בנבחרת. בסיום המשחק הוא אמר - “היינו צריכים לעשות משחק גדול ולשחזר את הרגשות האלה, אני נהנה לשחק עם שחקנים גדולים כאלה, היינו קבוצה אחת!”.
וקצת אינסטגרם וכו’ - נאצ’ו כתב - “שניים מתוך שניים. עבודת צוות מדהימה ואווירה נהדרת, היה כיף”| אסנסיו כתב על רקע התמונה שלו חוגג שער בכורה בנבחרת - “ניצחון גדול עם אווירה מדהימה מצד הקהל”| קרבחאל כתב - “כל הכבוד לקבוצה!”| הקפטן ראמוס - “לילה בלתי-נשכח, עבודה טובה, צוות”.
ספרד - אנגליה
“ההתלהבות חזרה, ספרד שוב זוהרת”, הגדיר הקפטן סרחיו ראמוס את מה שקורה בנבחרת מאז שהשרביט עבר ללואיס אנריקה. ועם שלושה נצחונות חלקים: 2:1 על אנגליה, 6:0 על קרואטיה ו-4:1 על ווילס - קשה להתווכח. הנבחרת נראית נהדר, שומרת על מספרים גבוהים בהנעת הכדור ומחוררת רשתות, והיא מחפשת ניצחון נוסף, הערב בבניטו-וילאמרין של בטיס(ספרד ניצחה ב-13 מ-14 משחקיה שם), כדי להבטיח את מקומה בחצי גמר הפלייאוף. “זמנים רעים? הם עוד יגיעו ונצטרך לדעת להגיב היטב”, אמר לואיס אנריקה שאת ההרכב שלו אפילו אל תנסו לנחש, וזה מה שהוא רוצה, להטריף את השחקנים. פאקו אלקסר שכבש צמד במהלך הניצחון על ווילס והוא בכושר מטורף, אמור לשמור על מקומו, כשנראה שאסנסיו ואספאס יהיו שותפיו בהתקפה. בוסקטס, שלא שותף במשחק האחרון, צפוי לשחק, ויגיע ל-110 משחקים בנבחרת, בדיוק כמו טורס וססק, וכך גם נאצ’ו ע"ח אלביול ומרקוס אלונסו במקום גאיה. הרצף של הנבחרת עומד על 28 משחקים ברציפות ללא הפסד, ויש 6 רצפים ארוכים ממנו בהיסטוריה.
נבחרת אנגליה העפילה לחצי גמר המונדיאל והרוויחה מחדש את האוהדים שלה, וגם זה משהו. נבחרת צעירה וצנועה בלי שמות מפוצצים, להוציא את הקפטן הארי קיין שסיים עם נעל הזהב של המונדיאל אבל לא כבש בשבעה משחקים רצופים והוא מאוד-מאוד רוצה לשבור את הבצורת. לסטרלינג שמשחק נפלא בסיטי אך טרם הצליח לבוא לידי ביטוי בנבחרת, יש בצורת ארוכה הרבה יותר. הוא וראשפורד ישחקו מתחת לחלוץ. למרות השיפור, אנגליה עדיין רחוקה מהנקודה אליה היא שואפת, וחייבים לומר שגם ההגרלה סייעה לה. במשחק הערב היא תשחק ללא סטונס(ג’ו גומז יחליפו) והנדרסון. ההערכות הן שאנגליה תיפרד ממערך שלושת הבלמים שלה. אחרי תיקו חלש מאוד נגד קרואטיה במשחק הקודם(0:0), אנגליה לא רוצה להסתבך והיא חייבת להשתפר. סאותג’ייט אומר לקראת המשחק - “לא יצרנו מצבים נגד קרואטיה אבל המשחק היה טוב. יש לנו את האיכות. ספרד הזו מעט יותר ישירה אבל הסגנון דומה והיא נבחרת פנטסטית”. הרכבים משוערים::
ההיסטוריה של ספרד ואנגליה ארוכה מאוד ובמפגשי העבר הרקורד של האנגלים הוא חיובי: ספרד ניצחה רק ב-10 משחקים לעומת 13 הפסדים, ו-3 משחקים נוספים הסתיימו בתיקו. בין 1960 ל-1980 ספרד הפסידה בשבעה משחקים רצופים נגד האנגלים, אבל ההפסד בפנדלים ברבע גמר יורו 1996 הוא הכואב ביותר. מאז התבוסה מול אנגליה בפברואר 2001, לספרד יש 5 נצ’, תיקו והפסד בודד נגד אנגליה. דל-הורנו(נובמבר 2004) ואינייסטה(פברואר 2007) סידרו לה נצחונות דחוקים וכעבור שנתיים עשו זאת דויד ויאה ויורנטה. בנובמבר 2015 ניצחה ספרד 2:0 משערים של מריו וסאנטי קאסורלה וכמעט שנה אחר-כך אנגליה הובילה 2:0 בוומבלי משערים של לאלנה ו-וארדי והרגישה את הניצחון אלא שספרד כבשה שני שערים מדהימים בזכות יאגו אספאס ואיסקו בדקות 89-90 והשוותה.
אז הזוהר של ספרד החדשה פחות בוהק אחרי מחצית הנפל אתמול. פגיעות הגנתית ברמת ריאל מדריד, ולא במקרה את שתי ההגנות מוביל סרחיו ראמוס. סביליה לא עושה לו טוב. היה בעולם משלו בכל אחד מהשערים.
מצד שני, במחצית השניה עם הכניסה של סבאיוס ופאקו הייתה יכולה בכיף להשוות וקופחה עם התפיסה של פיקפורד. ופאקו שומר על ממוצע של שני שערים על כל נשיפת אוויר.