נבחרת ספרד :: לואיס אנריקה חוזר

נסכים שלא נסכים.
לי נראה תמוה שההתקפה של קרואטיה כובשת יותר (ובבית קשה יותר) עם שחקני התקפה שהם אפילו לא אסנסיו ואסקז ואספאס.
הסגנון עצמו כנראה לא עובד טוב כמו בעבר, וזה הגיוני בגלל תחלופת השחקנים שמביאים דברים שונים והשינויים בעולם הכדורגל.
בגלל זה צריך להמשיך לחדש, ולהבין שמבחינה טקטית מה שעבד פעם לא בהכרח יעבוד שוב וצריך להמשיך עם ההתאמות.

וויקידס, שחקני ההתקפה של ספרד מספיק טובים, ביחד עם המגנים והקישור הכי טובים שיש לעולם הכדורגל להציע) כדי להראות הרבה יותר טוב מאיך שהם נראים.
זה שלא עשו זאת זה תעודת עניות לנבחרת ולדרך.
משום מה יותר קל לי להאשים את השיטה כששחקנים כל כך טובים לא מצליחים לשחק טוב לאורך זמן.

רגע, מה?!

אתה מדבר על תיאגו הברומטר של באיירן מינכן בקישור אלקנטרה?

הוא ולא אחר. לא מכיר אותך מספיק כדי לדעת אם אתה ציני או לא.

חשבתי איך להסביר למה אני מתכוון בברומטר, אז הלכתי והוצאתי נתונים על מסירות. הכי הרבה מסירות, מסירות מוצלחות ומסירות קדימה. על מסירות אחורה לא הסתכלתי כי זה גם פאוליניו עושה.

אז אמרתי טוב, תיאגו זה שחקן שגדל בטיקי טאקה של ברצלונה, בוא נראה קצת נתונים כללים על העונה שם בבאיירן.

ברור שהוא יוביל בציון על פוזשן, אז בוא נסתכל קצת על ציוני התקפה והגנה. הוא משחק קשר אמצע, ועדיין ציון ההתקפה שלו לא נמוך מדי. גם ציון ההגנה הפתיע אותי, כשאחרי חאבי מרטינז הוא מוביל שם.

הכי הרבה דריבלים מוצלחים, הכי הרבה תיקולים מוצלחים, הפתעה גדולה בקרבות אויירים ויירוטים (מקום שני אחרי חאבי).

ומה עם ציון בסך הכל? אז תיאגו מקום שני אחרי חאמס, כשראינו את הפערים ביניהם בציון ההתקפה (שמרכיב חלק מהציון הכללי) בשל העמדות ההתקפיות יותר של הקולומביאני.

אחרי כל הנתונים, שהם בסופו של דבר על הנייר, אז תיאגו היה השחקן הכי טוב בקישור בכל משחק של באיירן שראיתי בשנים האחרונות. הוא שולט שם בקישור ביד רמה, והוא לגמרי הברומטר שלהם בקישור.

אגב, בליגת האלופות הוא מוביל בציון הכללי הוא מוביל בפער גדול מה4 שמצויינים פה.

תיאגו פתח ב12 משחקי ליגה של באיירן מינכן השנה בלבד. באיירן לקחה אליפות ב21 הפרש.
אין לי… מה…WTF

כן, הוא שיחק פחות (פציעות וכו’), אבל כמה שיחקו שאר הקשרים, 30% יותר ממנו?

מה זה משנה?

כתבת שהוא ברומטר. הוא בקושי שחקן הרכב, ובודאות לא שחקן משמעותי בבאיירן מינכן. לא השנה ובטח שלא בסיכום של ארבע השנים האחרונות.
לענייננו בנבחרת ספרד - אין פה הבדל בין תיאגו של באיירן לתיאגו של הנבחרת.

אגב קימיך מגן ימני ולא קשר, הדיון יהיה איכותי יותר אם תגבש דיעה על סמך צפייה ופחות על ציוני התקפה ב-Squawquaw.

כרגע אין דיון, כי אתה לא כותב מה לדעתך לא טוב בו, אלא רק מגיב שלדעתך הוא גרוע.

לא גרוע, בינוני. שחקן רוטציה שמשחק מעט לא יכול להיות יותר מבינוני בהגדרה. בטח לא ברומטר של קבוצה.

מה לא טוב בו? תקרא כל הודעה שכתבתי על קרוס, מודריץ’ וקשרים מהסוג הזה. אני לא מתעניין באופן כללי בדריבלים ומסירות קדימה באזור עיגול האמצע. את זה עושה כל שחקן בקבוצה ממוצעת בספרד.

בנוגע להשוואה, אתה משווה אותו לחאבי מרטינז שהוא קשר אחורי, לטוליסו שהוא סוג של פאוליניו ולחאמס שמשחק ופועל באזורים הרבה יותר “קשים” במגרש ותפקידו לייצר שערים. אתה רוצה להשוות שחקן מסוגו של תיאגו למישהו לא בינוני? תשווה לצ’אבי. ואגב, שכחת את וידאל שעשה עונה חלשה.

כשתיאגו על המגרש בבאיירן, וכאמור זה לא קורה הרבה, זה בדיוק בשביל לספק את “ניהול המשחק” שקשרים אחרים בבאיירן לא מספקים. מנהל המשחק האמיתי של באיירן בחלק האחורי ובאזור האמצע הוא בכלל הומלס.

נקודה נוספת היא שגם אם הוא טוב בכמה רמות מהקשרים האחרים בבאיירן, זה עדיין לא אומר שהוא לא בינוני. זה אולי אומר שלבאיירן יש בעיה בקישור.

אגב, כל מי שקורא וחושב שאני שלמה שרף עוין סטטיסטיקה (למרות שזה חלק משמעותי מהמקצוע שלי), מוזמן להריץ השוואה באתר הזה בין רקיטיץ’ לבוסקטס.

אני מרוצה מהמינוי של לואיס אנריקה, בטח בהשוואה לשמות שעמדו על הפרק. החלוקה הגסה שלי: שחקן עבר גדול - V| כריזמה, נוכחות, טירוף - V| רוצה להצליח בנבחרת יותר מאשר כשחקן - V| הצלחות והישגים כמאמן - V| יותר טוב מהמועמדים האחרים - V. לחלוטין יש לו חסרונות, אבל אני לא רואה את שינוי שיטת המשחק בבארסה כחלק מהם. זה היה נכון יותר עבור בארסה ההיא של ה-M-S-N להשתמש פחות בהנעת הכדור והטיקי-טאקה. יש לו שתי עונות גדולות מאוד ועונה אחת חלשה בעיקר בגלל הצ’מפיונס. מאמין שכן יקבל את ההחלטות הנכונות וכן ‘ישכין שלום’ עם שחקני ריאל מדריד והמועדון בכלל. מה שכן, ג’ורדי אלבה בטח לא מבסוט מההחלטה.

מוראטה לא קרוב ברמה שלו לאגדות העבר של הנבחרת והמצב בחוד בהחלט קצת בעייתי. אני גם לא רואה שחקני קישור יוצאי דופן, הלוואי ואסנסיו היה פחות נחבא אל הכלים אבל מצפים ממנו ומסאול להפוך לשחקנים חשובים בקמפיין הבא ואולי ע"ח דויד סילבה.

מסכים שלא צריך להיסחף עם הקומפלימנטים. עם זאת, לפחות נגד ריאל מדריד, הוא נתן משחק טוב והשפיע בצורה חיובית על הקבוצה. כמו כן בעונות הקודמות להוציא את העונה בה הגיע לבאיירן ונפצע הוא שיחק יותר. אני חושב שהאמת היא איפשהו באמצע.

הוא היה פצוע בשתי העונות הראשונות בבאיירן, בשלישית שיחק הרבה והיה בסדר גמור, ובעונה האחרונה שוב נפצע ושיחק מעט.

אחלה קשר, פוטנציאל גבוה ביותר, לגמרי שייך לרמות הגבוהות, לגמרי מקרה שבו פציעות דפקו קריירה.
אבל אם מדובר על פערי רמות בין תפקוד בקבוצה לתפקוד בנבחרת נוסח נבחרת ארגנטינה - זה לא המקרה.

רק הערה קטנה: תיאגו היה הקשר הטוב ביותר בבונדסליגה ביי פאר תחת אנצ’לוטי בעונה הקודמת (16/17). גם בעיניי וגם לפי הסטטיסטיקה. אני מאמין שכל מי שצפה בליגה באותה עונה כנראה יעיד על כך.

גם יורגן קלופ אמר את זה לפני כמה ימים בקשר לרכש החדש שלו, אגב: “נאבי קייטה היה השחקן הכי טוב בגרמניה בפער גדול (באותה עונה) אחרי תיאגו”

עריכה:

לואיס אנריקה הוצג היום רשמית כמאמן נבחרת ספרד, הציטוט המוביל - “אני לא אנטי שום דבר(נשאל האם הוא אנטי מדרידיסטה), זה כבוד עבורי להיות מאמן הנבחרת”. לואיס אנריקה סיפר שיש לו כביכול רשימה של ‘70 שחקנים’ שהם במעקב, והשאיר את התקשורת במתח. ב-31 באוגוסט יפורסם סגל הנבחרת לראשונה בתקופתו לקראת המשחקים נגד אנגליה וקוראטיה(8 ו-11 בספטמבר). כמה ציטוטים מעניינים - “אני לא צריך להיות נחמד וסימפטי אלא לעשות את העבודה שלי, אבל אני קרוב לזה”| על התקשורת: “הייתי הולך עם כולכם(הכתבים) למסעדה, בתנאי שאתם מזמינים אותי לאכול במסעדה הכי יקרה”| “אין לי שום בעיות עם סרחיו ראמוס(וגם לא עם ג’ורדי אלבה)”| “אני מגדיר את עצמי כספרדי וקטלוני”| “סגנון המשחק יישאר זהה עם ניואנסים ושינויים כפי שהיה בברצלונה”.

עוד לפניכן במארקה העלו 8 שאלות לגבי המצב הנוכחי:

1. האם פיקה ימשיך או לא? הבלם הודה שבזמנו שקל לעזוב את בארסה אך המאמן שיכנע אותו להישאר.
  2. מה טיב היחסים עם יתר השחקנים? הוזכרו ראמוס וג’ורדי אלבה.
  3. האם תיהיה מהפכה של ממש בסגל השחקנים? מה עם סרג’י רוברטו ואחרים.
  4. האם לואיס אנריקה ישנה את סגנון המשחק ממשחק המסירות האינסופי? כזכור בבארסה זה כן קרה, בערך.
  5. מי יהיה מאמן הנבחרת הצעירה לאחר שסלאדס עזב?
  6. מי יהיה השוער הראשון? האם מעמדו של דה חאה איתן?
  7. כיצד ישפר את היחסים הטעונים עם כלי התקשורת ולא רק במדריד?
  8. האם הנבחרת תשחק במגרש קבוע או שתמשיך את מסורת הנדודים?

הצהריים ב-13:30 יפרסם לואיס אנריקה את הסגל שלו בפעם הראשונה כמאמן הנבחרת, ובתקשורת בטוחים שיהיה מעניין. ‘רשימת ההפתעות’ , קראו לזה במארקה, כשהמאמן אמר במסיבת העיתונאים שיש לו 70 שחקנים במעקב. מי שבוודאות לא יהיו שם - אנדרס אינייסטה ודויד סילבה הפורשים. השמות ‘הישנים’ שהוזכרו כמועמדים לחזור לנבחרת: פדרו, חאבי מארטינז, אזפיליקווטה ומונראל. השמות החדשים שמעניין לראות האם יקבלו זימון - סרג’י רוברטו, מארק בארטרה, סוסו, סארבייה שמפציץ במילאן, סרחיו קנאלס מבטיס, מרקוס אלונסו, גאיה מולנסיה, ועוד ועוד. במארקה כתבו על השינויים האפשריים בכל עמדה ועמדה ובעיקר בעמדת השוער - דה-חאה יישאר מס’ 1, ריינה לא יקבל זימון משום שהוא שוער מחליף במילאן, ועמדת השוער השלישי פתוחה, ובהתקפה אולי וויליאמס מבילבאו יקפוץ לנבחרת הבוגרת. אנחנו נמתין…

יש לי תחושה שברטרה לא צריך להתחיל להתרגש… סרגי רוברטו כבר מכין את הנעליים…

כמו שאני מכיר את אנריקה, סגנון ישיר עם שחקנים כמו אלונסו, אסנסיו ושות’ נראה הגיוני.

לא שאני מחזיק ממנו יותר מדי כמאמן, אבל הוא לא בחירה רעה בהתחשב בזה שצריך קצת להוציא את הראש החוצה.

מקווה שיראה את מה שקודמיו לא ראו. שהנעת כדור היא אמצעי ולא מטרה, ואם הנעת הכדור הופכת להיות לא יעילה ומשאירה אותך פרוץ לגמרי, אז לא בושה לשנות שיטה.
יש לספרד סגל שחקנים מהטובים בעולם אם לא הטוב שבהם, רק צריך ללמוד להשתמש בו כראוי

טוב, היה צפוי שעם לואיס אנריקה יהיה מעניין, האם אתם מוכנים? המאמן פירסם את הסגל הראשון שלו ובסרטון במארקה תוכלו לראות אותו כותב על הלוח את כל השמות. גולת הכותרת: ג’ורדי אלבה ממשיך לסבול מהמאמן(גאיה במקומו וגם מרקוס אלונסו זומן) והוא בחוץ וכך גם קוקה ויאגו אספס, שכבש במונדיאל והיה לשחקן הספרדי שכבש הכי הרבה שערים אשתקד, וגם לוקאס ואסקס בחוץ. אלבארו מוראטה בפנים, ראול אלביול חוזר לסגל אחרי זמן רב והנה ההפתעות: פאו השוער החדש של בטיס, דייגו יורנטה מריאל סוסיאדד - בלם, וגם איניגו מארטינס, דני סבאיוס וסוסו.

לואיס אנריקה לא זימן את גורדי אלבה רק בגלל שגורדי אלבה עקץ אותו בראיונות שהוא עשה אחרי שהוא עזב את ברצלונה.

אני לא אוהב את האישיות של אלבה (די טיפש) או את ההצגות שהוא עושה במגרש. אבל מבחינה מקצועית. האי זימון של אלבה. זה טיפשות ואובר אגו . אין שום סיבה מקצועית לאי זימון שלו. המזל הכי גדול של נבחרת ספרד, שגרמי מתייה הוא אזרח צרפת. …
האגו של אנריקה יותר גדול מהכישרון של מסי. וזה מדהים. אותו דבר עשה לגרימאלדו. ועד היום שאני רואה את גרימאלדו ושומע עליו דיוחים אני בוכה על זה.

טוב, הוא גם ממשיך להתעלם מברטרה, לא זימן את יאגו אספאס וקוקה. חחח שהיה לכם בהצלחה איתו, אתם בהחלט תצטרכו את זה.