אסייג ואומר שלואיס אנריקה הוא הפייבוריט אבל יש מועמדים נוספים (קיקה, מיצ’ל).
מבחינה מקצועית ספרד תמשיך להניע את עצמה לדעת תחת כל מאמן, כך שמבחינה מקצועית חבל לבזבז משכורת על מאמן. אבל יהיה מעניין בגזרת האינטריגות בין ריאל לבארסה.
הוא אומר:
״חסר כישרון. שמו יותר דגש על פיזיות והגנתיות. לדעתי חבל. היו צריכים לבחור שחקנים על פי כישרון ויכולת טכנית. השחקנים נתנו פסים בטוחים, אבל לא העזו לעשות מעבר. הכל לפי הספר, לא להסתבך ולא לאבד את הכדור. צריך לשים דגש על כישרון ולא על יכולת פיזית״ֿ
צודק. אין שחקנים טובים כמו בדור שלו.
אם אנריקה מגיע, אני לא יודע אם אפשר להיות כל כך בטוחים שהוא לא יסטה מהסגנון. לטעמי השאלה היא רק מה גודל הסטייה.
אני חושב שבנוסף לירידה ברמת הכישרון גם אין שחקנים איתם אפשר לסטות מהסגנון, אפילו באיכות פחות גבוהה. בעשור האחרון יצרו בספרד דור שלם של קשרים מניעי כדור שהתפזרו בעמדות השונות במגרש: המהירים זזו לכנפיים, האיטיים והגדולים הוסטו למרכז ההגנה, האיטיים והקטנים נשארו בקישור.
סרגי רוברטו יוצא מלך עכשיו… חוזר ישר להרכב…מצד שני גורדי אלבה… הדעה שלי עליו: מאמן בינוני (אגדה ברסאית בתור שחקן). תמיד יעדיף את השחקן הפיזי על הטכני. אין לו חוש טקטי ממש יוצא דופן (ואני עדין איתו) היתרון החשוב שלו, הוא מוטיביטור ענק וכריזמטי. לעומת זאת אוהדי ריאל מן הסתם לא יאהבו אותו. הוא לא אוהב אותכם
זה לא שאלה אם הוא יסטה , השאלה בכמה. מישהו יודע אם לגרמי מתייה יש אזרחות ספרדית?
אתה לא מתאר לך כמה פעמים במשחקים של ספרד חשבתי עליו ועל הסגנון הישיר שהביא לנו אחרי פפ, ובעיקר הממשיכים שלו.
להניע כדור עד שהקבוצה האחרת מתה מצ’עמום ומוכנה להפסיד רק שיגאלו אותם מהעונש הזה… לא זו הדרך של קרוייף.
וגם ספרד צריכה יותר ישירות ופחות מסביב.
ספרד לא סטטה מהדרך, ספרד הקצינה את הדרך.
המונדיאל הזה היה הקצנה של ספרד 2008/10/12/14/16.
ספרד עדיין לא משנה מה מחזיקה בסגל אולי האיכותי ביותר בעולם, כלומר גם במשחק לא נכון ולא חכם היא תנצח את רוב הקבוצות.
אבל ספרד צריכה ללמוד מטעויות ולהבין מה לא עובד, על אף שהיא מחזיקה בשוער הטוב בעולם, בהגנה יציבה מרוב הנבחרות כולל צמד המגנים הטוב בעולם (כצמד בטוח).
על הקישור הספרדי אין מה להרחיב.
ההתקפה מקרטעת. זה לא בגלל השחקנים אלא בגלל צורת המשחק.
הרי קוסטה חלוץ על באתלטיקו, ותשאלו את הגנת ברסה כמה אספאס מסוכן, ואסנסיו לא סתם נחשב לשחקן עם עתיד ורוד, וגם מוראטה חלוץ לא רע בכלל.
אם הדרך של ספרד הייתה שליטה דרך הקישור אז הדרך עובדת וספרד לא סטתה ממנה במילימטר, אך הדרך לא מצליחה להביא תוצאות יותר.
לכן הפתרון הוא דווקא(!) חייב להיות סטיה מהדרך.
סטיה לא חייבת להיות כיוון שונה לגמרי. סטיה לא אומרת לשחק בונקר מתפרצות או העדפת הפיזי על הטכני.
סטיה יכולה להיות שינוי קטן בשיטה, דגש על המהירות לדוגמה, לנסות לעשות מתפרצות, אולי לשחק ב2 חלוצים (מה שעבד כל כך טוב ביורו 2008).
בנוסף לא תמיד השחקנים הכי טובים ירכיבו את הקבוצה הכי טובה, לפעמים עדיף לשחק עם שחקן פחות טוב אך יותר נחוץ לקבוצה.
אם היה לספרד את ויאה וטורס בשיא הקריירה היא הייתה משחקת גם עכשיו עם שני חלוצים. החלוצים הקיימים לא קרובים לרמה הזאת. והבעיה היא שכרגע גם לא נראה שצומחים שחקני התקפה מעניינים יותר בנבחרות הצעירות. ספרד תצטרך פריצה של אסנסיו (בספק אם זה יקרה מהספסל של ריאל מדריד או בכלל), אולי של איניאקי וויליאמס. יש באמת יובש.
לגבי לואיס אנריקה, אני חושב שהירידה ביכולת של צ’אבי והרכש של סוארס וניימאר היו גורמים משמעותיים יותר לסגנון הישיר.
ספרד לא מחזיקה בשוער הכי טוב בעולם. מספיק עם יח"צ המטורף הזה של דה חאה. ולדה חאה לא היה מונדיאל יותר טוב מנויר.
מה שספרד שיחקה נגד רוסיה, אין שום קשר למשחק הברסאי הקלאסי, ואנשים שוכחים שתחת לופטגי ספרד נראתה טוב מאוד בסגנון המשחק הקבוע שלה. למעשה, במשחק נגד רוסיה, היירו שיחק בדיוק כמו gav ביקש (לפחות מבחינת ההרכב) אבל התוצאה היתה אולי המשחק הספרדי הגרוע ביותר שאני זוכר ממנה.
לואיס אנריקה הוא לא אומן של הכדורגל הישיר, והוא לא המציא שום דבר. בשנה- שנה וחצי הראשונות שלו (תלוי מאיזה נקודת זמן סופרים לו, למעשה בחצי הראשון של השנה הראשונה הוא היה בדרך הביתה) הוא “הלך” על מה שעבד לו, ומה שעבד מצוין זה היה msn. הבעיה שברגע שהקבוצות היריבות הצליחו ללמוד לחסום את msn. ללואיס אנריקה לא היה פיתרון. יותר גרוע, הפיתרון שלו כלל שחקנים כמו גומש ארדה טוראן ומתייה…
שוב, זה אותו מאמן שחושב שמתייה הוא מגן שמאלי בטורינו… בהצלחה . אתם תהיו זקוקים לזה.
נ.ב בלי קשר לזהות של המאמן, תביאו גם את מוריניו לספרד, במשחקים נגד נבחרות מהסוג של רוסיה. ספרד תרצה או לא תרצה בזה. עדיין תהיה הקבוצה שמחזיקה הכי הרבה בכדור. זה לא שספרד יכלה לשחק נגד רוסיה בסגנון של התקפות מתפרצות, והיא בחרה לשחק הפוך מזה.
נ.ב 2 לואיס אנריקה לדעתי, היה יכול לעזור יותר בנקודת הזמן אחרי שפיטרו את לופטגי, כי באותו רגע ספרד היתה צריכה מוטיבטור ומאמן שידחוף יותר את השחקנים.
מוס, המשחק בו היירו עלה עם הרכב אותו רציתי (פחות או יותר) רק מוכיח לי כמה הבעיה היא לא בשחקנים, שהבעיה היא בגישה ובהוראות של המאמן.
לא טענתי שאנריקה הוא הפתרון, טענתי שספרד צריכה שינוי.
אני אומר שהטיעון שמוצג פה כעובדה שלספרד אין שחקני התקפה הוא שקר. לספרד יש שחקני התקפה ושחקני התקפה טובים מאוד, הבעיה היא בשיטה.
גם לבלגיה יש בעיות בהרכב בצורת הגנה מאוד איטית וחוסר בקשר לצד דה בריינה.
צרפת משחקת עם מגנים שלא הכרתי לפני המונדיאל ומטווידי.
ברזיל משחקת עם פאוליניו ופגנאר.
בקרואטיה אני לא מכיר אף שחקן למעט מודריץ ראקיטיץ ומנדגוקיץ.
אני יכול להמשיך, אבל מקווה שהנקודה עברה.
אין נבחרת מושלמת וכל נבחרת משחקת עם שחקנים מהטופ העולמי ועם שחקנים פחות טובים.
אז לספרד חסר שחקן התקפה ברמה הכי גבוהה שיש (לצד קוסטה שבחלט כן כזה), ביג דיל, רוב הנבחרות שציינתי מתמודדות לטעמי עם חורים רציניים יותר בהרכב.
מוראטה/אסנסיו/אספאס לצורך העניין לא פחות טובים באופן יחסי ממטווידי או פאוליניו או ויטסל.
ושאר ההרכב של ספרד הוא על גבול המושלם.
מילה לגבי אסנסיו, אני היתי מגדולי אלו שהזילו עליו ריר בפורום הברסאי (כל הכבוד זובי!!!) אבל בכל הכבוד. גם בריאל וגם בנבחרת, הוא עדיין לא עשה את הפריצה הגדולה. אני מניח שכל אוהדי ריאל שמפנטזים על ניימאר אמבפה הזארד מרסיאל או כל גלאקטיקו אחר למעשה די מאוכזבים ממנו.
לואיס אנריקה הוא בחירה מעניינת של ההתאחדות, שכן אם מסתכלים על מה הדרישות ממאמן בטורניר נבחרות אפשר להבין שדווקא האספקטים בהם הוא חלש, הם דברים שיבואו לידי ביטוי ברמת הכדורגל קבוצות.
הוא לא מתעסק בבניית פרוייקטים, הוא לא מבריק טקטית, הוא לא מחדש, הוא לא יאמן שבהכרח “יחיה” שחקנים, או יבצע ניסויים מטורפים אלא אם מדובר בלית ברירה. הוא מאמן עם גישה ואג’נדה פשוטה, והוא יודע להעצים את מה שקיים עבורו. כדורגל נבחרות הוא לא משהו שהוא בהכרח ארוך טווח ההסתגלות שלו, אלא נעים ממשחק למשחק, פגרה לפגרה טורניר לטורניר, ואת אינטימי הבנייה מאמני הקבוצות כבר ידאגו לזה.
לואיס אנריקה מאמן קפריזי, אמוציונלי וקשה עורף, אבל בברצלונה הוא הצליח להוציא הרבה מהתשתית שנתנה לו, אך ללא שום יכולת לבנות הלאה. לטעמי, מאמן נבחרת מושלם לסיטואציה בה כדורגל הנבחרות נמצא.
השוואות השחקן מול שחקן מתאימות לגן ילדים. בספרד באופן מובהק יש פערי איכות גדולים בין היצע שחקני ההגנה והקישור להיצע שחקני ההתקפה. אז אתה יכול להמשיך עם הקלישאות, אבל מוראטה מהספסל של צ’לסי, אסנסיו מהספסל של ריאל מדריד ויאגו אספס בן ה31 שגם אותו לא הכרת עד לפני יומיים לא יצילו את העולם. זה לא משנה מי המאמן ואיזה הוראות הוא נותן.
למרות הבעיות האלה, ספרד היא אחת מ2-3 הנבחרות הטובות בעשור האחרון, היא בין הטובות גם עכשיו, ובסוף היא כולה הודחה בפנדלים במונדיאל. לפני 8 שנים עם שחקנים טובים יותר היא נראתה פחות או יותר אותו דבר. ההבדל היחיד הוא שאז היא ניצחה 1-0 במקום לחטוף גולים מקריים, ובשני היורו בהם זכתה היא ניצחה בפנדלים ולא הפסידה. אגב, גם אז היה בפורום כותב שמתחילת הטורניר (שהתחיל בהפסד לשוויץ) טען שהמאמן גרוע ואם רק היה נותן הוראות אחרות ספרד הייתה משחקת כדורגל מדהים.
מוס, המשחק בו היירו עלה עם הרכב אותו רציתי (פחות או יותר) רק מוכיח לי כמה הבעיה היא לא בשחקנים, שהבעיה היא בגישה ובהוראות של המאמן.
כן, היירו אמר לאסנסיו שימסור אחורה כל כדור שהוא מקבל ולאיסקו למזמז כדורים על החצי. איזה אינטרס יש לו לתת הוראות כאלה? זה מה שאיסקו ואסנסיו עושים כל הקריירה, גם בריאל מדריד. הוראות אפשר לתת ברמה הטקטית, לסגור את המגן או לזוז לאגף. אי אפשר לתת הוראות להיות מהיר ויצירתי.
לא היה ניצול של המגנים וספרד כאילו עשתה כל מה שאפשר כדי לא ליצור לעצמה שטחים.
מאמן יכול להורות לשחקנים לתקוף יותר מהאגפים (ככה פורצים בונקר) ולבעוט מרחוק. מאמן יכול לבקש לעשות יותר דריבלים.
כן מדובר בשיטת משחק. עובדה שקרואטיה עם התקפה אפילו חלשה יותר מבחינת שחקנים תקפה יותר.
אתה מסביר לי למה לספרד אין התקפה מושלמת. אבל זו לא הייתה טענתי אף פעם.
אני טוען שזה לא תירוץ.
לכל נבחרת יש “חור” כזה או אחר בהרכב, ההבדל הוא שספרד לא מצליחה להעלים אותו לעומת נבחרות אחרות.
ה"חור" שבלגיה סגרה לטעמי גדול יותר ושל צרפת לא קטן יותר גם כן, ושלא נדבר על נבחרות כמו אורוגוואי שכל הנבחרת למעט 4 היו נחשבים ל"חור" בספרד…
למה בלגיה מצליחה לשחק עם ויטסל (שלא גדול יותר ממוראטה בשום צורה) ועם הגנה לא משהו בכלל וספרד לא מסתדרת עם אסנסיו/מוראטה/אספאס?
משום מה יש לי הרגשה שאותו אסנסיו ברוב הנבחרות היה פותח ובספרד היו אומרים שאם היה להם אסנסיו אז היה על מה לדבר בהתקפה.
ספרד משחקת לאט עם שחקנים איטיים.
כשמשלבים איטיות וחוסר פיזיות והיעדר רצון לתפוס את היריבה לא מוכנה מקבלים נבחרת שאין לה הרבה מה למכור בהתקפה
תירוץ להדחה? בודאי שלא, התירוץ להדחה הוא ששילוב של טורניר נוקאאוט וכדורגל נבחרות הופך הצלחה או כישלון לעניין דיי מקרי. ב7-8 משחקים מתוך 10 ספרד תנצח את רוסיה גם בלי מאמן שיגיד לאיסקו ובוסקטס לבעוט מרחוק, כאילו הם איי פעם עשו את זה.
תירוץ לסגנון? כן, בהחלט. ספרד משחקת ככה כי כל שחקני הסגל שלה משחקים את הכדורגל הזה מגיל 6. אין לה שחקנים אחרים. ככה היא שיחקה גם בהצלחות שלה, גם בנבחרות הצעירות וגם ברמת הקבוצות. את המונדיאל היא לקחה עם חלוץ אחד שנתן הברקות מצד שמאל וניצחונות 1-0 בכל שלב הנוקאאוט, את יורו 2012 היא לקחה עם ססק בתור חלוץ כשלצידו סילבה ואינייסטה. זוהי נבחרת ספרד.
לא מבין מה הקשר בין ויטסל למוראטה, אף אחד לא כתב שצריך 11 כוכבים כדי להצליח. מה שכן בטוח הוא שספרד נבחרת מצליחה יותר מבלגיה או קרואטיה בעשר השנים האחרונות, עם הסגנון הזה ואפילו עם שלד השחקנים הזה. אז כנראה שהם עושים משהו טוב ואתה טועה: בהחלט אפשר להצליח באיטיות, חוסר פיזיות והעדר יצירתיות. אפשר לא לחטוף גולים, למשל, ולמעשה זאת הדרך שמוכיחה את עצמה הכי טוב במונדיאלים.
קרואטיה תקפה יותר כי רוסיה התבנקרה פחות, והתוצאה הייתה זהה: פנדלים.
מאמן יכול להורות לשחקנים לתקוף יותר מהאגפים (ככה פורצים בונקר) ולבעוט מרחוק.
קשה מאד לשפוט על סמך קמפיין המוקדמות, בו עם כל הכבוד איסקו נתקל בשחקני הגנה אימתניים כטל בן חיים. אנגליה כמעט באופן קבוע קורעת כל מה שזז ואז באורח פלא מפסידה כמשמתחיל הטורניר. זו לא אינדיקציה, ואין מה להשוות את זה למשחק נגד רוסיה המארחת עם כל הטירוף שמסביב.
ניצחון זה עניין של מזל הרבה פעמים, מסכים.
אבל במונדיאל הזה ספרד גם בקושי מגיעה למצבים (להוציא את המשחק מול פורטוגל) ופה טמון ההבדל.
במונדיאל שהיא לקחה היא הגיעה ליותר מצבים (גם אם לא המון).
איך שלא תהפוך את זה ספרד יודעת מצוין להגן אך לא יודעת לתקוף.
אתה משתמש בבונקר כתירוץ, ספרד מזמינה בונקרים עם הצורת משחק שלה, אם היא לא יודעת לפרוץ בונקר אז שוב פעם משהו פסול בשיטה.
אמרת שאם ספרד ורוסיה ישחקו 10 משחקים אז ספרד תנצח 8. במונדיאל ספרד פגשה 4 יריבות נחותות ממנה (משמעותית) וסיימה ב3 תוצאות תיקו וניצחון אחד (דחוק).
אסנסיו יודע לעשות דברים אחרים, עובדה שהוא עושה אותם בריאל. נכון גם לואסקז.
טיאגו בבאיירן כן תוקף.
סילבה בסיטי מבקיע ותורם המון להתקפה.
קוסטה חלוץ כמעט בלתי ניתן לעצירה באתלטיקו.
אספאס אחד משחקני ההתקפה המוכשרים בספרד.
אינייסטה התפרסם בזכות הדריבלים והמסירות שלו קדימה, לא בזכות דריבל לשום משום.
קיצר חלאס להגיד שזה מה שהשחקנים יודעים. כל אחד משחקני ההרכב והספסל של ספרד משחק הרבה יותר התקפי בקבוצה שלו ותורם הרבה יותר להתקפה, זה נטו שיטה של מאמן שקידש הנעת כדור על פני כל דבר אחר וגרם לשחקנים לשחק ככה.
עצם הטענה היא לא בונקר, אלא שהשחקנים שלה, במיוחד החלוצים, פחות טובים מבעבר ולכן היא מתקשה להבקיע.
אסנסיו - 11 שערים העונה בכל המסגרות
טיאגו - 7
סילבה - 10
אינייסטה - 2
לאספאס יש 23 בכל המסגרות, לקוסטה 7 בחצי עונה
אין פה לא ניימאר, לא מבאפה, לא גריזמן, לא מסי ולא כריסטיאנו. שוב מחזיר אותך לתיאוריית ההתפצלות: כשמסי מול השוער אז לא מעניין אותו שסוארז לידו, כשואסקז מול השער לא עוזר לו שיש מישהו בקבוצה שקוראים לו כריסטיאנו רונאלדו.
זה לא נכון שהיא הגיעה ליותר מצבים בטורנירים המוצלחים, אבל גם אם נניח שכן - אולי ההבדל דווקא טמון בכך שבמונדיאל 2010 ספרד ספגה שני שערים בכל 7 משחקי הטורניר, והפעם ספגה 6 שערים ב4 משחקים מול יריבות נחותות? אתה יודע שבכל שלושת הטורנירים בהם ספרד זכתה היא לא ספגה אפילו גול אחד במשחק נוקאאוט? ראית בכלל את הטורנירים ההם או שאתה מנסה לבנות על הזיכרון החלש של הקוראים?
ספרד מזמינה בונקרים בעיקר משום שהיא נבחרת גדולה עם יתרון איכותי על רוב הנבחרות. הסיבה המשנית היא אכן בגלל שזה סגנון המשחק שלה. זה הסגנון שלה כי אלה השחקנים שלה וזה הכדורגל שהם יודעים לשחק.
לסגנון הזה יש יתרון ברור במשחקי נוקאאוט: כשהיריבה בבונקר והכדור אצלך הסיכוי שתספוג נמוך מאוד, והסיכוי שתעוף בלי לספוג מאוד מאוד נמוך סטטיסטית. אין שום נבחרת שמגיעה לטורניר במטרה לדרוס את היריבות מכיוון שזה לא אפשרי. אפילו לא אם בועטים מרחוק.
היתרון השני של הסגנון בא לידי ביטוי מול נבחרות שלא מתבנקרות כמו צרפת, בלגיה, גרמניה וברזיל - הנבחרות אותן ספרד הייתה אמורה לפגוש בשלבים המאוחרים בטורניר. ספרד פייבוריטית במשחק ישיר מול כל אחת מהן באופן מובהק. זה לא מקרי שהמשחק הכי טוב שלה היה נגד פורטוגל ולא נגד אירן.
כל רשימת השחקנים הלא מלהיבה שציינת משחקת בדיוק אותו דבר בקבוצות. אבל בדיוק. אסנסיו הוא שחקן שמספק הברקות בודדות במשחק בריאל מדריד ולא מצטיין בצפיפות, תיאגו לא תוקף אף אחד ובאופן כללי דיי בינוני בבאיירן, קוסטה עושה בנבחרת בדיוק את מה שהוא עושה באתלטיקו (ע"ע שלושת השערים שלו בטורניר בסגנון סימאונה), אספאס הוא שחקן בינוני ביותר ואינייסטה כבר מזמן מעבר לשיא. זה לא מקרה של חומר גלם לא מנוצל, ובטח לא של הוראות מהמאמן שקיבל את התפקיד יומיים לפני הטורניר.
סיכמת יפה בעצמך - חלאס. תפסיק להיות מכונת קלישאות.