נבחרת ספרד :: אלופת אירופה הגאה היא גם אלופת העולם! זכייה שנייה בהיסטוריה

כותרות העיתונים הבוקר אחרי העפלתה של ספרד לשלב רבע הגמר - לראשונה מאז מונדיאל 2010 כשהייתה אלופת העולם:

גם שער המארקה (“בזכות השער שלך”) וגם שער ה-AS עם גיבור הרגע מיקל מרינו שעלה מהספסלך ומהר מאוד כבש את שער הניצחון - בדקה ה-91| אזכורים למשחק הצמוד והקשה ולחילופים המעולים של המאמן לואיס דה לה פואנטה| המאמן שיבח את מרינו ואמר שהוא שחקן-על ומנייה בטוחה| כריסטיאנו רונאלדו שיחק את משחקו האחרון במונדיאלים כאמור ועזב בדמעות| מן הצד השני המאמן רוברטו מרטינס הודיע שיעזוב את פורטוגל.

המשחק בין ספרד לפורטוגל קובע שיא ‘קהל’ חדש במדינה: 12,794,000 צופים עם נתח קהל של 75.2%! הדקה הנצפית ביותר הייתה בשעה 23:01 שעון מקומי כלומר שעה אחת קדימה אצלינו - כנראה אחרי הגול של מרינו.

בדו-קרב הפנדלים בין ספרד לפורטוגל בחצי גמר יורו 2012, צפו 18 מיליון צופים והיה נתח קהל של 83.3%. ברגעי השיא, הקהל זינק ל-19 מיליון צופים ונתח קהל של 87.3%. אבל נתח זה אינו שיא של כל הזמנים. דו-קרב הפנדלים בין ספרד לדרום קוריאה באחת ביוני במונדיאל 2002 בשלב רבע הגמר- השיג נתח קהל של 92.9%.

-נבחרת ספרד היא הנבחרת היחידה איי-פעם שלא ספגה בשישה מונדיאלים רצופים - חמישה בטורניר הזה (0:0 מול כף ורדה, 0:4 על ערב הסעודית, 0:1 על אורוגוואי, 0:3 על אוסטריה, 0:1 על פורטוגל) וכן נגד מרוקו בשמינית הגמר במונדיאל 2022 כשהודחנו בפנדלים (0:0). ספרד גם עקפה במונדיאל הזה את ההישג של שווייץ מ-2006 - לא ספגה בארבעת המשחקים הראשונים.
-שימו לב שמאז מונדיאל 2010 ספרד ניצחה לא פחות משבע פעמים 0:1. במקום השני ארגנטינה, בלגיה, גרמניה ואורוגוואי עם ארבעה ניצחונות 0:1.
-לאמין ימאל הוא השחקן הראשון בתולדות נבחרת ספרד שפותח בהרכב בשני משחקי נוקאאוט לפני יום הולדת 19 - עוד שישה ימים..
-זו הייתה הפעם הראשונה שנבחרת ספרד מנצחת משחק נוקאאוט במונדיאל עם שער בתוספת הזמן. יש לה שני ניצחונות נוספים בתוספת הזמן אבל בטורנירי היורו ובשלבי הבתים.
-כבוד: הנבחרת השוותה את שיא המשחקים הרצופים שלה ללא הפסד - 35 - רצף בין 2007 ל-2009. היא רחוקה שלושה משחקים מהשיא העולמי ששייך לאיטליה.

רודרי: “מה שחשוב הוא לא פרס ה-MVP לא התדמית של הנבחרת, על מה נלחמנו, קראנו את המשח’ק היטב. הם קבוצה התקפית טובה אבל גם מגינים מצויןו. הפעולה היחידה שהצלחנו לעשות דרך המרכז גם הובילה לשער. אמרתי לשחקנים שעלינו להאיץ בשליש האחרון, שיש לנו שחקנים מהירים וצריך לנצל את זה. גביע העולם עוד ארוך, חשוב לנו לקבל שקט נפשי. צמחנו עוד שלב במשחק הזה. מיקל מרינו? הוא עשה את זה כמו נגד גרמניה ביורו, הוא שחקן נפלא, יש לו את היכולת שיש למעטים - להופיע ברגעים החשובים”. יותר מחצי מהמסירות של רודרי היו בחצי המגרש של היריבה, הוא דייק ב-94%. הוא ניצח בכל הדו-קרבים שלו.

לואיס דה לה פואנטה: "מיקל מרינו אף פעם לא מאכזב, הוא מניה בטוחה. הוא עזר לנו לזכות ביורו והוא תמיד שחקן חשוב. יש לנו על הספסל שחקנים שבכל נבחרת אחרת היו בהרכב. אנחנו חוגגים את ההעפלה לרבע הגמר וכל יריבה היא בסדר.. הנבחרת מלאת מחויבות והיא מביאה גאווה. רודרי? שום דבר חדש, הוא הבוס, הוא מנהל המשחק. ההגנה הייתה פנטסטית, הייתה סולידריות ומאמץ קולקטיבי. לאמין? זה היה אחד ממשחקיו החשובים בקריירה. הוא נתן לנו כל-כך הרבה וייתן לנו עוד כל-כך הרבה.

מה דעתכם על המשחק הבא נגד בלגיה - איזה שינויים הייתם עושים בהרכב? הרי קשרי הכנף לא שיחקו בכלל אז נראה שאלכס באנה שוב זוכה בעדיפות. האם מיקל מרינו שווה מקום ב-11?

קללת רבע הגמר של ספרד:
רבע גמר 1934: הפסד 1:0 לאיטליה
רבע גמר 1986: הפסד לבלגיה בפנדלים
רבע גמר 1994: הפסד 2:1 לאיטליה
רבע גמר 2002: הפסד לדרום-קוריאה בפנדלים במשחק המכור
רבע גמר 2010: ניצחון 0:1 על פרגוואי (דויד ויאה - 83)
רבע גמר מונדיאל 2026: מפגש עם בלגיה

כותרות העיתונים הבוקר במדריד:

שער המארקה: דני אולמו מקבל את הכבוד: “אנחנו מועמדים לזכות בתואר” - ספרד מחפשת בפעם השנייה בתולדותיה להעפיל לחצי הגמר

שער ה-AS: על רקע האוהדת הזו עם המניפה של הנבחרת: “השעה של ספרד” - גם כן אזכורים לרקורד הדל| טיבו קורטואה הוא החומה של בלגיה| לואיס דה לה פואנטה צפוי לשמור על ה-11

העפלה אחת מחמישה ניסיונות וגם היא רק בטורניר בו היינו אלופים. ספרד פוגשת את התקרה שלה

הרקורד שלנו נגד בלגיה הוא טוב עם 12 ניצחונות מול שישה הפסדים ב-23 משחקים, והתוצאות האחרונות מ-ע-ו-ל-ו-ת, אבל במשחק שהיה הדבר המיתי, רבע הגמר ב-1986 כמובן…וגם ביורו 1980…

רבע הגמר: ספרד - בלגיה (22:00)

לא רק המאמן הספרדי לואיס דה לה פואנטה מונע שאננות מהנבחרת אלא גם כלי התקשורת. “ספרד רוצה לגעת בכוכבים - אחרי הניצחון על פורטוגל שהביא לאופוריה ואמונה - היא לא סומכת על ‘החולשה’ של נבחרת בלגיה שמשתפרת ככל שהטורניר מתקדם, וזוכרת את מחסום רבע הגמר”, נכתב במארקה. ב-AS נכתב: “הטיקי-טאקה הוא הפיתיון - בלגיה כביכול משחקת כדורגל איטי ומרדים אבל מתפרצת לאחר מכן יותר מכל אחת אחרת”.

עם 35 משחקים ללא הפסד, ואף שער חובה במונדיאל הזה - הביטחון בספרד גבוה מאוד, והמאמן ימשיך עם אותו הרכב. מיקל מרינו כובש שער הניצחון שמנע הארכה מיד אחרי שנכנס מהספסל - ימשיך לחכות להזדמנות שלו. אלכס באנה בכנף שמאל כי אף קשר כנף לא באמת בכושר משחק טוב, לגבי פדרי הפרשנים בספרד אומרים: “הוא יודע יותר מכל אחד אחר”, ומאמינים שיעלה את רמתו. הנבחרת יודעת שלא כדאי לה להגיע לפנדלים. מיקל אויארסבאל שפחות בלט נגד פורטוגל יכול להשתוות לדויד ויאה ולאמיליו בוטראגיניו כחלוץ שכבש חמישה שערים בטורניר המונדיאל עבור לה רוחה.

המאמן לואיס דה לה פואנטה הבהיר כי אף אחד לא חושב על נבחרת צרפת שמחכה בחצי הגמר. “הדבר היחיד שעומד לנגד עינינו הוא כמה בלגיה מסוכנת. האוהדים יכולים לחשוב קדימה, לא אנחנו. הנבחרת שלנו משתפרת ממשחק למשחק ועליה להמשיך ככה. זה לא מלחיץ אותנו שאומרים שאנחנו פייבוריטים אבל במשחקים האלה אין”. המאמן זוכר היטב את כאב הלב עם הפנדלים ב-1986 אך מבהיר: “זה היה יום עצוב אבל אלוי היה אמיץ מאוד לבעוט”. הוא מבהיר: “אתה יכול לשחק פנטסטי אבל להפסיד. בכל מקרה אם נעשה את המיטב שלנו המצפון שלי יהיה נקי”. עוד אמר: “זה קשה מאוד להרכיב את ההרכב ואפילו את הסגל ואם יש שינוי או חילוף במשחק - גם המחליפים חשובים מאוד וזה לא עונש עבור השחקן המוחלף, אנחנו מנתחים כל יריבה”.

הוא החמיא לפדרי וגם ללאמין: “המוטיבציה של לאמין בשמיים. עלינו להרגיע אותו. הטוב ביותר עוד לפנינו כי הוא עוד לא הגיע לרמה שאנחנו מצפים ממנו. הוא עבד קשה מאוד בהגנה והוא מפגין בגרות”. בספרד יודעים שאם שניהם ירימו את הרמה שלהם - הנבחרת תהיה כמעט בלתי ניתנת לעצירה. לאמין כבש שבעה שערים בנבחרת ב-30 הופעות, יש לו אחד במונדיאל נגד ערב הסעודית. בעוד שלושה ימים הוא יהיה בן 19 ולאמין רוצה כמובן לחגוג את יום ההולדת כשהוא עדיין במונדיאל.

בלגיה אחראית יחד עם ארגנטינה על הקאמבק המרשים ביותר במונדיאל, ואחרי שהפכה 2:0 נגד סנגל ל-2:3 בדקה האחרונה - צברה ביטחון והתגברה על ארה"ב בקלות. השוער טיבו קורטואה הדגיש שחש שכלי התקשורת מצד המארחת מזלזלים בנבחרת שלו. קורטואה היה מכריע עד עכשיו למרות פתיחת טורניר מהוססת, וגם רומלו לוקאקו. הבלגים בהחלט מאמינים שהם יכולים לשחזר את ההישג מ-2018 של דור הזהב אז גברו על יריבה חזקה כמו ברזיל. באותו ערב קורטואה הציג את משחקו הגדול ביותר במדי הנבחרת כנראה. ואם כבר קורטואה, הוא יערוך את הופעתו ה-21 במונדיאל, והשוער היחיד שמאפיל עליו הוא מנואל נוייר הגרמני עם 23.

שארל דה קטלארה בן ה-25 שהיה הגיבור בניצחון האחרון כשכבש צמד, ימשיך בחוד, כאשר לוקאקו ימתין על הספסל כמו שקורה רוב הטורניר וכך גם קווין דה בריינה ואפילו ז’רמי דוקו. לוקאקו אמר: “אנחנו צריכים לשחק את המשחק המושלם כי ספרד חזקה מאוד ואינטיליגנטית. יחד עם זאת, ברור שאנחנו לא באים כדי להפסיד. יש לנו את הכישרון הדרוש אם הגענו עד לכאן. אנחנו במצב טוב פיזית ונפשית”. החלוץ הודה שהנבחרת הייתה מקור המוטיבציה העיקרי שלו בשנים האחרונות. כמובן שזה עשוי להיות משחקו האחרון של גדול המבקיעים בתולדות בלגיה. רודי גארסיה המאמן מבטיח שבלגיה תנסה לפחות ליטול יוזמה: “אנחנו נשחק עם הלב הכי גדול שיש. אם רק נתגונן - הם יבטלו אותנו בקלות. רבים מאמינים שנודח אבל יש לי הרבה אמונה, שנגיע לחצי הגמר”. הנבחרת הבלגית מתבססת גם היא על רצף משחקים ללא הפסד". המאמן אישר שאמדו אונאנה בחוץ.

אני לא ממש רגוע היום, כמובן שהלחץ היה גבוה יותר אם היינו פוגשים את צרפת\אנגליה\ארגנטינה, ועדיין. בעיקר בגלל הנבחרת הספרדית עצמה שמסורתית עושה במכנסיים ברבע הגמר. לא שיש לי תלונות אבל גם הזכייה של הנבחרת ב-2010 בדור הזהב שלה - היו מעט מאוד רגעים מהנים בניגוד לזכיות ביורו.

החשש שלי הוא גול של בלגיה וספרד שתקועה עם הנעת הכדור הסתמית ולא מייצרת מספיק מצבים. שאננות כן ראינו בנבחרת במשחק נגד כף ורדה למשל, כמובן שבלגיה היא אופרה אחרת.

אם פדרי ולאמין יהיו היום ב-75% מהיכולת הרגילה שלהם אז יהיה בסדר, זה גם מה שהיה חסר לנו מול פורטוגל. הפעם לאמין לא פוגש שחקן כמו נונו מנדש אלא יריב הרבה יותר אנושי. לאמין צריך ללכת על הדריבל כי זה סוג השחקן שהוא וזה הקסם שלו, וגם לנסות את הכדור המסובב ברגל שמאל, שיחשוב שהוא בברצלונה. התפקיד של פדרי הוא לא להגיע לרחבה אבל כן להציג את רגעי הקסם שלו, לעזור ליצור מצבים ועוד.

אולי לואיס דה לה פואנטה שומר על מיקל מרינו כאס מהספסל, אם הוא היה פותח בהרכב זה בטח לא היה מקפח אף אחד אחר. זו גם עוד הזדמנות לאלכס באנה להעלות עוד את רמת המשחק שלו. מיקל אויארסבאל יגיע למצב שלו וצריך להיות חד.

לגבי הנבחרת הבלגית, טיבו קורטואה בשער הוא חומה. מעבר לכך, אולי החלטה נכונה להעלות מהספסל את קווין דה בריינה ורומלו לוקאקו, אולי דה בריינה יכול לתת נניח חצי שעה ברמה גבוהה ולהזכיר בקצת את השחקן מפעם, במקום 90 דקות בינוניות. חייב לומר שכל אחד מהרביעייה האחורית אצל ספרד עושה עבודה טובה מאוד ולכן אונאי סימון כמעט ולא עבד. טורניר מצוין של פאו קובארסי, אולי הוא חושב שאיימריק לאפורט זה אותו איניגו מרטינס שליווה אותו בברצלונה. מקווה שנעשה את העבודה ונהיה בחצי הגמר.

התלונה העיקרית שלי על ההרכב זה יורנטה על פורו. אז נתן משחק שניים פחות טובים זו לא סיבה כבר להתייאש ממנו. הוא שחקן יותר טוב מפורו ויש לו אכויות התקפיות נהדרות, לא יודע למה הוא בחר כמעט ולא לעלות לעומק, יש לו את היכולת.

לגבי אויירסבל אני שנים טוען שהוא רחוק מהרמה של הנבחרת אבל הוא כבר תקופה עושה עבודה דיי טובה. אני עדיין מעדיף את פראן שעושה הרבה יותר תנועות לעומק ויש לו תיאום עם לאמין ופדרי.

אין זמן במונדיאל לצ’אנסים נוספים.
יורנטה לא השתלב טוב, פורו כן. ככה זה עובד.

היום ה-11 ביולי הוא יום חג בכדורגל הספרדי - 16 שנה לזכייה הראשונה והיחידה של הנבחרת במונדיאל אחרי ה-0:1 הקשה על הולנד - שער הניצחון המרגש של אנדרס אינייסטה וקודם לכן ההצלה של סאן איקר מול אריאן רובן. נבחרת שפתחה עם הפסד 1:0 לשווייץ, המשיכה לשלב בתים מחורבן (0:2 על הונדורס ו-1:2 על צ’ילה), כשרק דויד ויאה תיפקד מהחלק הקדמי (ארבעה שערים). חמישה מששת הניצחונות שלה היו בהפרש של שער: 0:1 על פורטוגל בשמינית הגמר (דומה למצב היום - אז פפה נפצע ובטורניר הזה נונו מנדש), 0:1 על פרגוואי ברבע הגמר, 0:1 על גרמניה בחצי הגמר ו-0:1 על הולנד בגמר. שתי ספיגות בלבד כל הטורניר אבל כדורגל מתסכל.

אגב הפדרציה הספרדית הזמינה את כל סגל השחקנים שזכה במונדיאל אז - להיות אורחי הכבוד ולצפות במשחק נגד צרפת מהיציע.

קבלו את איש הקלאץ’ מיקל מרינו שביורו ובמונדיאל האחרונים פתח בהרכב פעמיים בלבד ובשני המקרים בשלב הבתים - נגד אלבניה ביורו ונגד אורוגוואי בטורניר הזה.

-ניצח את נבחרת בלגיה ברבע הגמר בדקה ה-88 - > ארבע דקות על המגרש
-ניצח את נבחרת פורטוגל בשמינית הגמר בדקה ה-90+1 - > שש דקות על המגרש
-ניצח את נבחרת גרמניה ברבע גמר היורו בדקה ה-119 - > 39 דקות על המגרש.

נבחרת ספרד מעפילה לחצי הגמר בפעם השנייה בתולדותיה כשהפעם הקודמת כמובן הייתה ב-2010. אגב, היא הגיעה ל-11 שערי זכות בפעם השנייה בלבד - כמו ב-1986 אז הודחה על ידי הבלגים בשלב רבע הגמר, תוכל לקבוע שיא בטורניר הזה. לראשונה גם הנבחרת ספגה רק שער בודד, אבל המפלצת הצרפתית עוד מחכה לה.

-רצף המשחקים של הנבחרת ללא הפסד טיפס כבר ל-36 - ספרד שיפרה את השיא שלה ואם לא תפסיד לצרפת תשווה את השיא בכדורגל העולמי השייך לאיטליה - 37.

-מיקל מרינו הוא השחקן היחיד איי-פעם שכבש עבור ספרד שני שערי ניצחון במשחק נוקאאוט כאשר עלה מהספסל - כבוד.
-הרקורד של אונאי סימון נעצר על 650 דקות ללא ספיגה. חמישה משחקים וכמעט מחצית בטורניר הזה והשאר - המשחק נגד מרוקו ב-2022.
-רודרי ביצע 62 מסירות בשליש האחרון של המגרש - השווה את שיאו של טוני קרוס במונדיאל 2014

-המספרים של לאמין ימאל - אולי יפתיעו אתכם: שישה איומים לשער - כמובן יותר מכל אחד אחר - היה לו 0.25XG. דייק ב-39 מ-46 מסירות (85%), הצליח בארבעה מתשעה דריבלים - 44%, נגע בכדור 12 פעמים ברחבת היריב. סה"כ נגיעות בכדור - 106 - שני לרודרי (118).

אחרי המשחק - המסר של הנבחרת הספרדית בגדול: “צרפת צריכה להיות מודאגת והיא מודאגת לא פחות מאיתנו”.
-מיקל מרינו: “המזל הגדול שלי היה שהכדור נפל אליי במהלך האחרון וזה קרה בזכות המשפחה שלי שביציע”.
-לאמין ימאל: “כל עוד נמשיך להתקדם בטורניר אני אמשיך להיות שמח. עם כל משחק שעובר אהיה טוב יותר”.
לואיס דה לה פואנטה: "זה האופי של הקבוצה, בכל הנסיבות ובכל הסיטואציה. אני גאה. עשינו מספיק כדי לנצח בצורה נוחה יותר. ברור שהיה קשה. למיקל מרינו יש הרבה יתרונות הוא יכול לשחק בכל נבחרת ובכל קבוצה בעולם, זה בהחלט לא הוגן שהוא לא משחק. ברור שיהיה קשה נגד צרפת אבל הם מודאגים באותה מידה, אנחנו היחידים שהצלחנו לנצח אותם פעמיים ברציפות.
פביאן רואיס: “הלוואי ונגיע ל-50 משחקים לא הפסד. יש לנו עוד שני צעדים. לה רגשות שאי אפשר להסביר. כשאתה עולה למגרש ושומע את ההמנון הספרדי.. מרגש. אנחנו לא מוותרים עד הסיום”.

מה זה לא השתלב טוב אחרי משחק אחד אתה קובע את זה? אם זה ככה אחרי משחק אחד תצטרך להוריד חצי הרכב.

כן. במונדיאל יש רק 8 משחקים.
אין זמן לסבלנות.

אין פה קשר לסבלנות, משחק אחד לא טוב לא אומר כמעט כלום. על פי הגישה הזו אחרי כל משחק צריך להחליף חצי הרכב.

אם הוא לא אומר כלום אז מה הבעיה להחליף אותו?

כל הקטע זה שעכשיו יורנטה רענן יותר למאני טיים. משמעותי מאוד.

כי יש קריירה ויש רמה של שחקן. מבחינתי הוא רמה או שתיים מעל ומוזר לי שאחרי משחק אחד פחות טוב הוא יורד לספסל.

אם כבר מדברים בהחלטה דומה אבל מאוד נועזת דה לה פואנטה מוריד את פדרי לספסל.. מדהים. וגם כשהוא עלה כמחליף הוא שוב היה גרוע. מעניין מאוד אם הוא יוותר עליו גם נגד צרפת.

בסיטואציה בה מדובר בשחקן הרכב אתה צודק, אבל הקונטקסט כאן הוא לא כזה.
יורנטה לא היה חלק מהנבחרת בשנים האחרונות ונכנס לסגל רק לקראת סוף קמפיין המוקדמות.
בעקבות העונה האחרונה(כנראה) הוא קיבל צ’אנס בהרכב של הנבחרת על חשבון פורו. זה פחות התאים ופורו הוחזר בהצלחה.

אז אני לא מסכים עם הגישה הזו. גם אוליסה יחסית חדש כשחקן הרכב בנבחרת ואתה לא תראה אותו יורד לספסל אחרי משחק אחד פחות טוב.

כמובן שאני מגזים בדוגמה אבל הנקודה שלי שיורנטה בא כשחקן בלבל או 2 יותר גבוה ומוזר שהוא איבד את היתרון הזה אחרי משחק אחד. בנתיים פורו ברוב המשחקים טוב אז אני בסדר עם זה.

יותר מעניין אותי מה יהיה עם פדרי, דה לה פואנטה אפילו ביקר אותו בראיון. הוא רוצה אותו יותר מקדימה אבל לדעתי זה קישקוש שנובע נטו מזה שפדרי מאוד מאכזב. אם הוא היה פדרי של לפני הפציעה בחיים דה לה פואנטה לא היה רוצה אותו בצפקוד אחר.

זה לא רק רמה של שחקן, אלא התאמה טקטית. לסגנון ולשחקנים מסביב.

יורנטה פחות רגיל להנעת כדור הזו, או איך לשחק לצד ימאל ואולמו. פורו אולי שחקן פחות טוב, אך משתלב שם יופי. זה בדיוק הקטע באימון נבחרות.

חמישה שחקנים מנבחרת ספרד פתחו בכל ששת המשחקים ומגרדים את מאה אחוז הדקות - השוער אונאי סימון, כל ההגנה למעט עמדת המגן הימני כלומר מארק קוקורייה, פאו קובארסי ואיימריק לאפורט, והקפטן רודרי. לאפורט הוחלף דקה לסוף באחד המשחקים, רודרי עם 537 דקות מתוך 540 והשלושה האחרים מאה אחוז.

הבא בתור הוא מיקל אויארסבאל עם 470 דקות, פדרי עם 430 דקות (הוחלף נגד אורוגוואי אחרי שעה ונגד בלגיה עלה כמחליף), לאמין ימאל שהגיע לטורניר אחרי פציעה “רק” עם 400 דקות (עלה מהספסל נגד כיף ורדה ובשאר המשחקים פתח). פדרו פורו שיחק בארבעה משחקים מתוך השישה. דני אולמו עם 342 דקות, גם לאלכס באנה נוכחות יפה עם 328 דקות. מיקל מרינו אגב עם 136 דקות בלבד, עשה הרבה מאוד. לבורה איגלסיאס ומארק פוביל דקה אחת. לא שיחקו: שני השוערים האחרים, ויקטור מוניוס, מרטין סובימנדי ואלכס גרימאלדו.

השינויים של לואיס דה לה פואנטה ממשחק למשחק:

-משחק הפתיחה נגד כף ורדה: סימון, יורנטה, קובארסי, לאפורט, קוקורייה, רודרי, פדרי, פביאן רואיס, גאבי, פראן טורס ומיקל אויארסבאל:

-המשחק השני נגד ערב הסעודית: פדרו פורו במקום מרקוס יורנטה| דני אולמו במקום פביאן רואיס| לאמין ימאל במקוםר פראן טורס| אלכס באנה במקום גאבי

-המשחק השלישי נגד אורוגוואי: מרקוס יורנטה במקום פדרו פורו| מיקל מרינו במקום דני אולמו

-שלב 32 האחרונות נגד אוסטריה: פדרו פורו במקום מרקוס יורנטה| דני אולמו במקום מיקל מרינו

-שמינית הגמר נגד פורטוגל: אותו הרכב בדיוק מהמשחק נגד אוסטריה (שזה ההרכב גם נגד ערב הסעודית)

-רבע הגמר נגד בלגיה: פביאן רואיס במקום פדרי

בחיים? ביורו הקודם הוא שיחק מתחת לחלוץ, שזו עובדה שאנשים שוכחים בהקשר של הנבחרת הזאת.
בהמשך הוא שיחק כ-8 התקפי שאכן משחק מקדימה.

איך זה מתקשר לכושר הנוכחי ולפציעה, זה כבר משהו שאני שרק אתה מדבר עליו, אז אין לי מה לומר.

בכל אופן, מעניין שדה לה פואנטה מדבר על העניין ההתקפי וזה שפדרי לא נחוץ בניהול המשחק ליד רודרי(מסכים לחלוטין) ואיך זה הולך להשתכלל עם היריבה הבאה וחשיבות המשחק כי בסוף פדרי הוא כדורגלן על.
ספרד תפעל במשחק הבא כדי לשלוט בכדור ולצמצם את היכולת של צרפת לפגוע בה במתפרצות ובאופן כללי. פדרי יכול לעזור בזה שהכדור ישאר ברגליים של ספרד, אבל אולי רואיז מביא תוספת של פיזיות וביטחון שלד’‘פ מעדיף מול האיכות הצרפתית ובמצבים שצרפת תחזיק בכדור.
אם לד’'פ לא רוצה את פדרי בשביל השמירה על הכדור אז הנחיצות שלו על המגרש בתור קשר מרכזי יורדת. בכושר הנוכחי של אולמו אי אפשר להוריד אותו לספסל אבל אולמו גם יכול לבצע את אותו תפקיד מעמדת ה-9, שאויארזאבל מבצע בפחות יעילות עד כה.
לכן אני לא אתפלא אם יש סיכוי שנראה את פדרי מוריד דווקא את אויארזאבל לספסל ואת ספרד מתחברת יותר לשורשי הזכיות של 08-12, עם דגש גדול יותר על שחקני קישור שיעזרו לשמור על הכדור ולהוריד את כמות המצבים של צרפת.

בדיוק היום לפני שנתיים - נבחרת ספרד זוכה ביורו 2024 וחוזרת לפסגת הכדורגל. הנבחרת של לואיס דה לה פואנטה הנפלא שכמובן התחיל בנבחרות הצעירות וזכה בליגת האומות ב-2023 כיריית פתיחה עם שקט וצניעות וכדורגל מהפנט - הראתה פשוט חרטה על דגלה את המונח “השלם גדול מסך חלקיו”. עם הקסם של לאמין ימאל וניקו וויליאמס באגפים, עם מרכז השדה בהובלת רודרי בלון ד’אור וכן פדרי, דני אולמו ופביאן רואיס, עם דני קרבחאל בעונתו הגדולה בקריירה וכן מארק קוקורייה ובלמים יציבים.

גם בטורניר הזה נהנינו מאיש הקלאץ’ מיקל מרינו שניצח את גרמניה עם שער דרמטי בהארכה, ובגמר נגד נבחרת אנגליה מיקל אויארסבאל שלא היה שחקן הרכב אז (אלא הקפטן אלבארו מוראטה) - עלה מהספסל והביא את הישועה. גם היום במונדיאל הזה הנבחרת מתבססת על אותו הבסיס פחות או יותר - תשאלו את השוער אונאי סימון.

הנבחרת הזו עשתה מה שלא הצליחה לעשות ספרד הגדולה איי-פעם נניח בין 2008 ל-2012 - היא גם שיחקה כדורגל יפה הרבה יותר מאשר ב-2010, וגם ניצחה בכל שבעת משחקיה. היא לא נהנתה מאיזו הגרלת ספיישל וניצחה נבחרות חזקות מאוד לאורך כל הדרך:

שלב בתים - משחק ראשון: ספרד - קרואטיה 0:3| אלבארו מוראטה, פביאן רואיס, דני קרבחאל
שלב בתים - משחק שני: ספרד - איטליה 0:1| ריקארדו קאליפיורי (ע)
שלב בתים - משחק שלישי: ספרד - אלבניה 0:1| פראן טורס
שמינית הגמר: ספרד - גיאורגיה 1:4| רודרי, פביאן רואיס, ניקו וויליאמס, דני אולמו
רבע הגמר: ספרד - גרמניה 1:2| דני אולמו, מיקל מרינו (119)
חצי הגמר: ספרד - צרפת 1:2| לאמין ימאל, דני אולמו
גמר היורו: ספרד - אנגליה 1:2| ניקו וויליאמס, מיקל אויארסבאל (86)

לא רק אני דיברתי על הירידה ביכולת שלו מאז הפציעה, היו עוד משתמשים בפורום, דיי קשה שלא להבחין בזה. אני מודע לגלגולים שפדרי עבר בסגנון המשחק, אבל אי אפשר להתעלם מזה שהירידה מדרגה אחת אחורה אצל םליק הקפיצה לו את הקריירה, שם הוא מספק את הכדורגל הכי טוב שלו.

השחקן המצטיין של הקבוצה בטורניר ולא חסרים..

ברמת המועדון ,החתמה לא צפויה שבאה משום מקום אבל אני מאד מרוצה.