הבעיה היא שהסופרליג מונע על ידי בעלי אינטרסים שהאינטרס שלהם שונה מבאינטרס שלך. מה שאתה מדבר עליו נשמע לי באמת אחלה אבל זה ממש לא דומה למה שהסופרליג מציע. אייפון בשום שלב לא עובד לטובת גלקסי. אם אייפון רוצה לעשות לעצמו ליגה אז לי אין עניין בזה.
אני לא מבין כל כך מבין את הטענה הזאת.
אתה הרי ממשיך להתרגש מברצלונה לבאנטה למרות שאנחנו משחקים נגדם כל שנה, פעמיים בשנה. איזה חלק ביונייטד במקום לבאנטה מוריד את סף ההתרגשות?
ובכלל הקלאסיקו זה המשחק הכי מרגש בעולם, למרות שכל שנה אנחנו מקבלים ממנו שניים. הרבה יותר ממשחק מול חטאפה.
מכיר לא מעט אנשים שקמים באמצע הלילה כדי לראות NBA. שזו השקעה הרבה יותר גדולה מאהדה לכל קבוצת כדורגל אירופית כזו או אחרת.
ברור שכדורגל זה ספורט הרבה יותר פופולארי בארץ. ועדיין האיכות שהNBA נותנת לך, לא קיימת בכדורגל האירופי.
והאינטרסים של אופא מה איתם?
אנשים שוכחים שבצד השני של המתרס עומד ארגון שעושה הכל כדי לפגוע בענף הפופולארי בעולם (לפחות ככה זה מרגיש).
האינטרסים שלנו הרבה יותר דומים לאינטרסים של הקבוצות מאשר לאינטרסים של פיפא ואופא.
אני בהחלט נגד המועדון הסגור הזה, אך מצד שני מוכן לכמעט הכל כדי שהשליטה בכדורגל תצא מהידיים המושחטות של אופ"א ופיפ"א. אם במקום הסופרליג יהפוך להיות מושחט באותה המידה, לא עשינו דבר. לכן אני מעדיף תחרות פתוחה, ולכן ג’אנג’ו צודק - רובנו מדברים על מודל שהמצאנו ולא הוצע בשום שלב בינתיים.
הסופרליג במתכונתו הנוכחית עם דגש על נוכחית יהרוג את הכדורגל הקטן.
קבוצות עשירות יתעשרו יותר ולבינוניות/קטנות בכלל לא ישאר על מה לשחק חוץ מהקונפרנס ליג הזאת.
סופרליג זה לא יורוליג ולא NBA מדובר בהפרשי סכומים גדולים בהרבה.
אני לא חסיד של אופ"א ופיפ"א רחוק מזה אבל הן עדיין לפחות קצת מנסות לשמור על הכדורגל הלא בועתי והרומנטי על המפה
אני התייחסתי לטענה שסופרליג תועיל לווסטהאם כי היא תשחק יותר בליגת האלופות. אבל ליגת האלופות לא תהיה אותו דבר עם אותה יוקרה וסכומים כמו עכשיו בגלל הסופרליג. אחרת לאופ"א לא היה אכפת.
היום ברצלונה-לבאנטה לא מרגש כמו ברצלונה-יונייטד.
בסופרליג, ברצלונה-יונייטד יהיה שווה ערך לברצלונה-לבאנטה כיום.
הקלאסיקו ימשיך לרגש בסופרליג כי זו יריבות שונה. זה לא עוד משחק.
גם דרבי מול אספניול זה לא עוד משחק, והוא לא מרגש כמו קלאסיקו. כמו שמשחק מול ריאל בשנים האחרונות לא מרגש כמו לפני עשור.
בסופו של דבר משחק מול יונייטד לא יכול להיות שווה ערך לברצלונה-לבאנטה, אלא אולי למשחק מול סביליה. אולי משחק מול ארסנל או מארסיי, שיכולות להביא הרבה קהל וערך לליגה כזאת אבל יהיו בשר תותחים של הליגה יהיו שוות ערך ללבאנטה.
אולי לפחות הן לא יבואו לשבור רגליים, כי בכדורגל אין להן מה למכור.
המשחקים האלה אולי יביאו קהל שבוע שבוע ותמיד יהיה מי שיפתח טלוויזיה. אבל יהיו גם לא מעט צופים שכבר יימאס להם, והם לא ייסחפו אחרי ההייפ ששיווק המשחקים האלה ידחוף. לא כל אחד שצופה בכדורגל אוכל את כל ה"כוכבים" שמנסים לדחוף לנו כאטרקציה.
אז בשביל מה הם רואים כדורגל? שואל ברצינות.
התכוונתי שווסטהאם תשחק בסופרליג. או מי שיהיו הכי טובות באנגליה מבין מקומות 5 והלאה.
אתה רואה כדורגל כדי לראות קודם כל את השחקנים הכי מפורסמים משחקים או שיותר מעניינות אותך קבוצות ומה שהן עושות על הדשא?
אני מתכוון לילדים שממהרים לקנות חולצות של ניימאר או פוגבה, זה המכנה המשותף הנמוך ביותר שמכוונים אליהם. אבל גם אלה שקצת יותר חכמים מהילדים האלה, כמוני וכמוך, כבר לא אוכלים את הלוקשים האלה (ע"ע גימיק גריזמן).
יכול להיות שכבר אין הבדל ביניהם. אם פריז תצליח לדרוס את אירופה, אז זה כי היא הצליחה להיות קבוצת סופרליג, מבלי שהאחרות יהיו כמוה.
זה שברתומיאו הוא אחד האידיוטים הגדולים בהיסטוריה של העולם לא סותר את העובדה שאם היינו מביאים במיליארד אירו בזבוזים שלו את ואן דייק, קוליבאלי, חכימי ואלאבה אז לא היינו הופכים מהקבוצה הפתטית שאנחנו למפלצת.
אני בעד סופרליג במתכונתה הקודמת אם האלטרנטיבה היא ליגת האלופות במתכונתה הנוכחית או חלילה העתידית.
אני רוצה לראות קבוצות גדולות אחת נגד השניה כל שבוע. לא בתים של 6 קבוצות כמו שמתכננים בליגת האלופות בעתיד, מהם אולי משחק אחד שווה צפיה.
האידיאל מבחינתי זה שספורליג תחליף את ליגת האלופות, והקבוצות בנוסף יישארו גם בליגות המקומיות.
אני אוהד של קבוצה גדולה. אוהדים של קבוצות קטנות ימשיכו לצפות בקבוצות שלהם בליגות המקומיות, גם ככה הקבוצות האלה לא אמורות להיות בליגת האלופות.
אני גם לא מבין מדוע טבאס מתנגד כל כך נחרצות לסופרליג. אם הספרדיות יביאו הרבה כסף מהסופרליג, זה יעלה עניין גם בליגה הספרדית כולה, והוא יוכל למכור זכויות שידור ביותר כסף. הוא אמור לתמוך בסופרליג כל עוד ריאל\בארסה\אתלטיקו משתתפות גם בליגה.
היחידים שאמורים להתנגד הם קבוצות הטייקונים כמו PSG, סיטי, צ’לסי ודומיהן. הן לא מעוניינות שהיריבות ירוויחו יותר כסף, ואותן הכסף לא מעניין.
אני רוצה לראות כוכב נופל כל לילה ומטר מטאורים פעם בשבוע. ברור לי שברגע שאראה כוכב נופל כל לילה ומטר מטאורים פעם בשבוע אני אאבד עניין לחלוטין בזה אבל…
רק שהמשל שלך חסר.
השאלה מה אתה מעדיף:
א. לראות כוכב נופל כל לילה, ומטר מטאורים פעם בשבוע.
ב. לצפות בשמיים כל לילה ולא לראות כלום, ולהמשיך כל לילה בידיעה שאין כלום בשמיים, רק בשביל שפעם ב תראה כוכב נופל או מטר מטאורים.
כיום הכדורגל נמצא במצב שבו שחקנים משחקים 60 משחקים בשנה, כש10 מתוכם מעניינים, וגם זה רק אם אתה בליגה האנגלית.
במצב של הסופרליג, אנשים שרוצים לראות מטאורים פעם בשנה מוזמנים לדלג על 4-5 מחזורי ליגה כל פעם כדי לקבל ריגוש. בזמן שאנשים שצופים בכדורגל כל שבת, יקבלו משחקים מול קבוצות על ולא מול חטאפה, לבאנטה, לודוגורץ’ או זבל כזה או אחר.
עריכה: אני מסכים עם העמדה העקרונית שלך. לבטל את כל הליגות והגביעים, להשאיר את הסופרליג כליגה שבה משחקים פעם בשבוע, מסיימים אותה תוך 7 חודשים ואז יש מלא זמן להתגעגע.
אני זה אני ואתה זה אתה.
30 שנים אני רואה את בארסה מול ריאל, אתלטיקו, בילבאו, סוסיידד, סביליה, ולנסיה וכו’ כל שנה ולא נמאס לי.
טל, אופציה ב בלי להסס בכלל. כוכב נופל הוא מעניין רק כשמחכים לראות אותו או כשרואים אותו פעם ב… אני אוהב להסתכל על השמיים. זו תקופה לא כל כך טובה לדבר על זה כי הכתום האפור והכל כך שנוא ממש מאתגר את אהבתי אבל בימים כתיקונם לגמרי שמיים.
בית משפט דורש ביטול רשמי של כל ההאשמות נגד קבוצות הסופרליג כולל הודעה באתר הרשמי.
אם לא יעשה כך, מאיימים לתבוע את אופ"א על אי ציות להוראות בית המשפט וצפצוף על חוקי האיחוד האירופי.
מתחיל להיות מעניין.
אופ"א אכן הוציאו הודעה רשמית שכל הסנקציות נגד בארסה, ריאל ויובנטוס מבוטלות כלא היו.
זה היה אתמול. היום יש הודעה אחרת שבעצם אופ"א לא מכירה בסמכויות של בית המשפט במדריד
אם אני מבין נכון, יש כמה גופים בתוך אופ"א שלא מסכימים אחד עם השני. אופ"א זה לא צ’פרין שמחליט לבד על הכל, יש שם כנראה מאבקים פנימיים ואין אחידות. פלורנטינו בטוח מנצל את זה.
ניוקאסל נרכשה היום באופן רשמי על ידי הסעודים.
על פי הדיווחים הם בעלי הון של יותר מפי 10 מאשר השייחים של סיטי, ולמיטב הבנתי גם שמים את הקטארים בכיס הקטן.
אפשר אולי לומר שהסופר ליג דווקא כן יצאה לפועל.