בואו נשים את פלורנטינו ואניילי בצד. הם אולי הפנים של הסופרליג, אבל מה שבאמת עומד מאחורי הרעיון הזה זה כל מה שקשור לארה"ב.
התרבות האמריקקית מבחינתי זה כל מה שרע. בין אם במוזיקה (כמה לחיצות כפתור במקום כלי נגינה, עיוות קול של זמרים שלא יודעים לשיר, העיקר כדי למכור), ובין אם בספורט (כל הליגות האמריקאיות למינהן בעלי 3 אותיות שאין בהן עולות ואין יורדות, יש מקום רק לעשירות שיהיו עשירות גם אם ייכשלו).
ג’ון הנרי, גלייזר, קרונקה - 3 אנשי עסקים אמריקאים, אחד בליברפול, אחד ביונייטד ואחד בארסנל. המשותף לשלושתם - ניהול ביזיוני על סף חוסר ההשקעה במשך שנים, שלא נדבר על ניתוק מהאוהדים (ג’ון הנרי אפילו לא יודע באיזה צבע משחקת ליברפול). ואל תתנו לאליפות ולצ’מפיונס של ליברפול להטעות אתכם - הרכש המשמעותי שביצעה ליברפול בשנים האחרונות הגיע אך ורק בזכות מכירת שחקנים כמו קוטיניו והימצאות מאמן על כמו קלופ.
הם מאמינים שהמועדונים שלהם צריכים לקבל הרבה כסף גם בלי להשקיע. לא סתם הם עמדו בראש הצעה להקטין את הפרמייירליג כדי לקבל יותר כסף. הם, ובנק השקעות אמריקאי, עמדו מאחורי הרעיון של הסופרליג, במטרה להפוך את הכדורגל האירופי למכבסת עסקים אמריקאית כמו שכל המדינה הזאת.
אז המנכ"ל הגרוע שגלייזר מינה ליונייטד, וודוורד, הלך, ועכשיו גלייזר והנרי יודעים שאין להם מה לעשות במועדון כדורגל תחרותי שלא יבטיח להם לטבוע בבריכת כסף. יש כבר דיווחים והשערות על כך שהם יודיעו בקרוב על ניסיון למכור את המועדון. על קרונקה בארסנל אין כבר מילים.
לא סתם אלה שפרשו ראשונים הם צ’לסי וסיטי, אין להם אינטרס אמריקאי, לסיטי אין בעיות של כסף.
אני מאמין שהכדורגל משתנה, גם בלי הסופרליג. הוא ישתנה כי זה לא רק עזיבה של אנשים, אני בטוח במאה אחוז שהצורך בסופרליג זעזע מספיק את העולם. קול האופוזיציה לאופ"א חזק יותר כיום.
אגב, אופ"א הצליחה למצוא מקור השקעה חדש על סך 7 מיליארד אירו. אני מקווה שזה ישנה את התמונה, ואם זה אומר שגם הפיירפליי יימחק ונראה התחזקות של מועדוני דרג ב’ מהכסף החדש, אני מרוצה.