עכשיו מסתיימת לה עוד עונה, וההרגשה הכמעט גורפת שהגיע סוף העידן של שלושת הגדולים (ועוד אחד שבעיני קרוב אליהם- מארי). אחד פרש מזמן (פדרר), שני אוטוטו יפרוש (נדאל, שישחק אולי בדייוויס אבל הכריז שזה הטורניר האחרון שלו), שלישי לא מצליח להתאושש לגמרי מהפציעה השנה ופרש מהמון טורנירים לרבות סוף השנה (ג’וקו), והנוסף פרש במהלך השנה.
הצעירים השתלטו להם על עיקר הטורנירים השנה, ובעיקר סינר, שזו הייתה השנה שלו באופן מרשים: עד השנה היה לו רק תואר גדול אחד (מאסטרס בקנדה ב 2023), והשנה השיג 6 כאלה, לרבות 2 גראנד סלאמס ראשונים, 3 מאסטרס נוספים וטורניר סוף עונה כל כך עוצמתי ודומיננטי. נדיר יחסית ששנת פריצה כזו היא בגיל 23, אבל כשהוא בריא כמעט שאין לו מתחרים, ולמעשה ההישג שלו השנה עם השגת שני גראנד סלאמס ראשונים בקריירה באותה עונה לא הושג אפילו על ידי 3 הגדולים (ולמעשה רק 2 השיגו קודם, בשנות ה-70 של המאה הקודמת).
אלקראז גם הוא השתלט על התארים החשובים עד שניצח בגמר ווימבלדון מפואר מול ג’וקו, אבל מאז הוא נחלש מאוד, הגיע רק לגמר גדול נוסף (הפסיד באולימפיאדה), וזכה בטורניר 500 בסין ואפילו לא הגיע לגמרים נוספים כלל. להבנתי חלק גדול מזה הוא בגלל פציעות ו/או מחלות (כמו עכשיו בטורניר סוף השנה כשאמר שהוא לא בריא לגמרי).
בעת הזו לפני שנה הרבה חשבו שלג’וקו יש עוד הרבה מה להשיג, לאחר שסיים את 2023 בבום גדול עם 3 גראנד סלאמס, 2 מאסטרס וטורניר סוף שנה. השנה בעיקר אחרי פציעה, וגם כושר בינוני באוסטרליה שם הפסיד כבר בחצי הגמר (פעם ראשונה שהגיע לחצי ולא המשיך לזכיה), זכה בתואר היחיד שהיה חסר לו באולימפיאדה- גמר בלתי נשכח מול אלקראז, אבל הפסיד הרבה ובעיקר פרש מטורנירים. נראה שהמירוץ הגדול לתארי גראנד סלאמס יעצר על 24, אמנם הכי הרבה בהיסטוריה (לפחות עד היום) אבל לפני שנה הייתי בטוח שזה לא הסוף. אולי יתקאמבק באוסטרליה?
לייק 1