הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

לא אומר שאנצ’לוטי לא אשם ואמרו את זה לפניי, על פניו, יש שחקני קסטילה שאין שום סיבה לא להריץ בקבוצה הראשונה.

אפשר להתווכח על הרכבים ומערכים, אבל אנצ’לוטי הוא ממש לא ה-אשם היחיד בטח לא זה שצריך להיות מפוטר בגלל התוצאות בדיוק כמו שאי אפשר לנתק אותו לגמרי מההישגים תחתיו.

שיתנו לו לסיים את העונה ואם לא רוצים שהוא יהיה אחראי על בנייה, שיביאו מאמן אחר לעונה הבאה.
אבל אם מתכוונים להמשיך עם הסגל הנוכחי, אין שום סיבה להביא שום מאמן אחר.

להביא את זידאן כרגע לא יועיל בשום דבר: את הליגה הפסדנו, את האלופות עם הסגל הזה נקח רק בנס (שיכול לקרות לכל מאמן), והגביע באמת לא חשוב. זה סתם יחזיר אותנו שנים אחורה לתקופות בהן היינו מפטרים כל דבר שזז.

כמובן שאשמח מאוד שזידאן יחזור בקיץ. החיסרון העיקרי שלו זה הלויאליות - הבחור יעזוב ברגע שמישהו יפליץ לידו ולא יבוא לו על הריח.

לפטר את קרלו עכשיו יהיה אחת האירוניות הגדולות שראיתי…

*28.1 לא נחתים אף שחקן באמצע העונה כי יש לנו תוכנית ברורה ואנחנו פעלים לפיה.

*10.2 תוכנית? איזו תוכנית? הכל מתפרק פה חייבים מאמן חדש .

:man_facepalming:

בכל מקרה אני לא חושב שמדובר על כאן ועכשיו אלא על הקיץ הקרוב ובצדק, אין שום תכלית להחלפת מאמן כרגע ושום דבר טוב לא יצא מזה.

יש לי לא מעט טענות לאנצ’לוטי (מקובעות, לא משתף את שחקני קסטיליה וכו) אבל בשורה התחתונה אני לא חושב שהוא האשם פה, בדיוק כמו שזידאן לא היה כשכולם באו בטענות על המשחק המשעמם שלנו.
בזמן שהיריבות מתחדשות אנחנו תקועים במקום כבר כמה שנים ברצף, השחקנים מזדקנים והסגל חייב ריענון, אנצ’לוטי לא קיבל רכש מיוחד בעונה שעברה וגם לא השנה ואם ביקש רכש של שחקן ולא קיבל זו קודם על בעיה של ההנהלה ופלורנטינו.

למרות זאת אני בעד להחליף מאמן בקיץ מהסיבה הפשוטה שהקבוצה הזו צריכה בניה מחדש ופרוייקט חדש וקרלו חד משמעית הוא לא האיש למשימה.

מבחינת מאמנים:

רצוי- הייתי מתאבד על יורגן קלופ שנראה שמיצה מאד את ליברפול או חלום חיי צ’אבי אלונסו שכרגע מצליח מאד בלברקוזן אבל נמצא שם רק מספר חודשים, 2 האופציות כנראה לא יקרו.

בשום אופן לא- תומאס טוכל, המאמן הפנוי הבכיר ביותר שחופשי כרגע הוא האחרון שאני רוצה שיגיע אלינו, מסוג המאמנים הטקטיקנים והקשוחים שאין סיכוי שיצליחו בברנבאו, גם את פוצ’טינו לא הייתי רוצה לראות.

מצוי- זידאן או ראול.
אם זיזו יקבל את הרכש שהוא רוצה הוא יחזור והאמת שזה לא רע כל כך, לראות את ראול נכשל על הקווים יעשה לי רע מאד אבל אנמ חושב שהוא יהיה המועמד מספר 1 להגיע אלינו.
בכל מקרה שניהם יצליחו או יכשלו על פי הרכש שנעשה בקיץ.

בקשר לשחקני קסטיליה, לי אישית לא איכפת אם כל מאמן שנחתים מכאן ועכשיו ישתמש או לא ישתמש בשחקני קסטיליה, מבחינתי זה לא שיקול כלל.

אם כבר מדברים על מאמנים, הייתי מברר עם קלופ אם הוא מרגיש מיצוי עם ליברפול.

השיקול לא קשור לקסטיליה או לא.
יש לקבוצה הראשונה מחסור חמור בכוח אדם כרגע אין חלוץ, מגנים כשירים ובלשון המעטה אין יכולת מאד טובה לקבוצה.
בקסטיליה הנוכחית יש 3-4 שחקנים שבהחלט יכולים להשתלב כרגע ובטח שראויים לדקות ובתפקידי מפתח שאנחנו צריכים, יותר ממתבקש שהם לפחות יקבלו הזדמנות במקום כאלה שאנחנו כבר יודעים מה הם שווים ומה הם יתנו.

זה צריך להיות שיקול.
אם סיטי, שמזרימה מאות מיליונים לתקציב ממקורות לא כשרים ומחתימה שחקני ספסל במאה מיליון אירו מצליחה לגדל כישרונות צעירים שמשחקים בצורה סדירה בקבוצה למה שאנחנו לא נעשה את זה?!
אם פעם בשלוש שנים נמצא איזה כשרון שראוי להרכב למה לא?!

זה תפקיד של מאמני הנוער והקסטיליה, לא של מאמן הקבוצה הבכירה, אם בעלי התפקידים האחראים על הנוער והצעירים יצליחו לגדל שחקן ראוי לסגל הבכיר אני בטוח שהמאמן הראשי ישתמש בו.
התפקיד של המאמן הראשי זה לא לטפח צעירים שיתגלחו על הזקן שלנו, התפקיד של המאמן זה להביא תוצאות כאן ועכשיו.

המקרה של ויני הוא חריג ונבע ממחסור ברכש והנפילה עם הזאר.

ועד עכשיו הוכח כמעט חד משמעית שהבחירות של המאמנים הבכירים לוותר על שחקני קסטיליה הייתה נכונה.

הדיון מבחינתי הוא לא על לפטר את קרלו אנצ’לוטי עכשיו אלא בקיץ האם כדאי להמשיך או שניפרד כידידים טובים מאוד. כל שיח אחר הוא מותר. לגבי שחקני קסטיליה - זה לא שאם ראול יהיה המאמן מחר אז נראה 2-3 מהם בהרכב וחמישה בסגל בכל משחק. אבל כשהקבוצה במצוקה, או כשיש משחק גביע כמו נגד קסרניו - אין סיבה שהמאמן שלנו יישאר מקובע, זה הכל. ויניסיוס ג’וניור לא קשור לאדן הזאר כי הוא הגיע שנה לפני. אם כבר זו התרדמת של גארת’ בייל וזה שנמאס לו מכדורגל מאז קייב בערך.

חייב לציין שאני חולה על זינדין זידאן ויש לו הרבה מעלות אבל מעצבן אותי שהוא כבר פעמיים שבר את הכלים ועל הפעם האחרונה לא קיבלנו הסבר מעבר למכתב עמום ב-AS שספק אם הוא חיבר את רובו.

איך לא קשור ? הזאר משחק בעמדה של ויני ואם הזאר לא היה גמור ויניסיוס לא היה מקבל את כל הדקות שהוא קיבל בגיל כל כך צעיר כשהוא עדיין לא ממש אפוי או מצדיק את המקום שלו בהרכב.
בקיצור ויני התגלח על הזקן של ריאל כי הזאר לא היה איתנו, לא קשור לבייל שמשחק בעמדה אחרת. במצב רגיל שחקן צעיר במצב של ויני לא היה מקבל דקות בריאל.

הוזכר כאן תומאס טוכל.
לדעתי מאמן מבריק. מוח כדורגל חריף מאוד. הבעיה היא כמובן האופי שלו.
השאלה אם יבין שבריאל מדריד הסיפור קצת אחר והוא יהיה חייב להתגמש ברמת הטמפרמנט שלו. לאמן כאן זאת זכות כ"כ יוקרתית שאני בספק אם לא יהיה מוכן להשתנות.

אם אתה לא בוחן את השחקנים תוך כדי תנועה, לא תדע לעולם אם הם מתאימים או לא. אף קבוצה לא מגדלת וורלד קלאס ומעלה אותו מוכן ומשולב בקבוצה הבוגרת במאה אחוז. במקום להעלות למשחק את מריאנו דיאס, היה בכיף אפשר לתת הזדמנות לאיקר בראבו להכנס כמחליף. מה היית מפסיד?

איקר בראבו לא היה בסגל בגלל שהיה מדובר במשחק חשוב של הקאסטיליה שהוא היה צריך להחמיץ כדי להיות בסגל.
ברוב המשחקים העונה לא היה לנו צורך במריאנו, ולכן ההימור של לוותר על איקר בראבו בהחלט הגיוני כדי שלקאסטיליה יהיה אותו בקרבות הצמרת שלהם. עבורם מדובר בשחקן חשוב מאין כמוהו, עבורינו מדובר בשחקן שיעלה מהספסל ל20 דקות במידה וכלום לא יעבוד

1. איקר בראבו ממש לא שחקן חשוב מאין כמוהו- יש לו 2 גולים העונה ב750 דקות. הוא בכלל לא היה בסגל למשחק האחרון של קסטיליה(לא יודע אם בעקבות פציעה או סיבה אחרת).
  2. גם אם איקר בראבו היה המסי שלהם ואחראי על כל הגולים בעונה, זה מה זה לא מעניין. מצדי שישחקו בקסטיליה עם הרכב של שוערים מקבוצות הנוער. היה כאן משחק שחרץ את גורל העונה.
  3. זה תירוץ די נוח לדבר על המשחק הספציפי, בסוף לכל השמות הבולטים בקסטיליה יש במצטבר 10 הופעות בסגל הבוגרים ו0 על המגרש. אם הספסל היה מורכב משחקני קסטיליה בלבד אני די בטוח שפשוט לא היו חילופים.

אם לא מדובר בפציעה אז אני לא רואה שום סיבה ששחקן שלא מצליח בליגה שלישית יפתח בליגה הראשונה.
מריאנו לא שחקן טוב מספיק לריאל מדריד, אבל הוא בהחלט שחקן שאני בטוח שהיה מצליח בליגה שלישית.

לגבי השאר. אני לא רואה משחקים של קאסטיליה כדי להביע דעה מבוססת. אני בהחלט מסכים ששחקני קאסטיליה צריכים לקבל מידי פעם דקות, במיוחד בעמדות בהן אין לנו שחקנים טובים מידי (מגן ימני, חלוץ, קיצוני ימני), אבל אני ממש נגד לתת לשחקן דקות רק כי הוא מהקאסטיליה. הרי כנראה שרובינו לא נרצה שבריאל יקנו שחקן שכיכב בליגה שלישית, ובטח לא שחקן שלא כיכב בליגה הזו, אז למה לתת בכוח דקות לשחקן ליגה שלישית? כי הוא לובש לבן ונישק מתישהו את הסמל?

כולנו מתבאסים על הדקות של קרבאחל, מנדי, אסנסיו ורודריגו בחוד. יש למישהו ספק שבליגה השלישית הם כולם היו פותחים?

נכון, אבל אפשר לטעון שמי שנחשב למתאים קיבל את הצ’אנס, כמו חכימי וויניסיוס לדוגמא, מי שלא נחשב למתאים לא קיבל צ’אנס, ולפי מה שהשחקנים שלא קיבלו צ’אנס עשו בהמשך הקריירה אפשר להסיק שהמועדון עובד נכון ומחליט נכון מי יקבל צ’אנס ומי לא, ואם מישהו לא מקבל צ’אנס זה לא בגלל שלא רוצים לקדם צעירים מהקסטיליה אלא מהסיבה הפשוטה שמי שמחליט חושב שאותו שחקן לא מספיק טוב כדי לקבל צ’אנס בקבוצה הבכירה.

נתחיל מזה שאני רואה באי שיתוף שחקני מילואים סיבה פוליטית, אנצ’לוטי רוצה רכש, ההנהלה אומרת לו להשתמש במה שיש.

אגב, איקר בראבו היה דוגמה. ניקו פאס ואלברו רודריגס היו עם הנבחרות עד גיל 20, לא יודע אם הם חזרו עוד.

אז תגיד לי למה בכל הליגה הספרדית נותנים דקות ומקום לשחקני ליגה שלישית ורביעית ודווקא בריאל מדריד שנחשבת ליצואנית הטובה ביותר זה לא יעבוד?

כי בניגוד ליתר הקבוצות, היא מיצאת כמעט בלעדית לקבוצות נחותות ממנה משמעותית. מתי בפעם האחרונה תוצר של הקאנטרה עזב בגלל שלא נספר בקבוצה הראשונה, והצליח להתברג במועדון צמרת? אשרף לא שייך לקטגוריה הזו.

יכול מאוד להיות.
במצב כזה אתה לא מסכים איתו? כל הזמן מאשימים את קרלו שהוא יס מן. אז עכשיו מאשימים אותו גם כשהוא לא יס מן?

ברור. כתבתי שקשה לי לענות על זה ברצינו כי אני לא צופה בהם.
אני כותב אבל שעל הנייר אין שום סיבה ששחקן שלא מצליח במיוחד בליגה שלישית יקבל נתח דקות משמעותי בריאל מדריד ויראו בו פתרון אמיתי למצבי חירום ולא כשחקן שיעלה בדקה 80 במשחקים גמורים. עבור המקרה השני אני ממש לא רואה סיבה שישתמשו בו על חשבון הצלחת קאסטיליה.

מה שטוב לחטאפה לא בהכרח טוב לריאל.
קשה לי מאוד לאמוד אם בריאל הם לא מקבלים דקות בגלל שהם לא מספיק טובים או בגלל מדיניות. בסוף מדובר בשחקנים מהליגה השלישית. אם פלורנטינו היה מביא לריאל שחקן ליגה שלישית שלא מהקאסטיליה, מישהו פה היה היה מתייחס לזה ברצינות? על אחת כמה וכמה כשלא מדובר בכוכב מהליגה השלישית.
אני חושב שאם יש שחקן קאסטיליה שמספיק טוב אז עדיף לשלוח אותו להשאלה בליגה שניה למשל בה ישחק על בסיס קבוע, או אפילו לליגה ראשונה בתנאי שלא יתייבש על הספסל. לא רואה סיבה לתת לו 10 דקות במשחק חסר חשיבות. לא חושב שזה מה שיעזור לו.