הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

לא נכנס לדיון משום שאין לי דעה לכאן או לכאן. עם זאת היו שחקנים שיצאו מהקאנטרה והצליחו להשתלב בקבוצות טובות, למשל מוראטה, יורנטה, הרמוסו, סראביה, אשרף, רגילון. אם תלך יותר אחורה יש לך את חואנפרן או פאביניו לדוגמה… יש שחקנים.

ריאל סוסיאדד, ברצלונה, בטיס. ובתכלס, גם כריסטיאנו רונאלדו שיחק במילואים של ספורטינג ליסבון. כל שחקן שיחק ברמות האלה.
ואם בכל זאת תתעקש, שחקן מילואים הוא לא סתם שחקן קבוצה שלישית, הוא שחקן שגדל במועדון ולומד את הכדורגל של המועדון כדי שיתאים לסגנון ולרמה. אולי זו בעצם הבעיה? שבריאל סוסיאדד וברצלונה מצליחים עם סגנון מוטמע במועדון ולכן שחקנים צעירים משתלבים בקלות?

ובריאל מדריד (גם באתלטיקו, ד"א) זה לא קיים, יש הזנחה במחלקת הנוער. לא כי השחקנים לא טובים, אלא כי אין תכנית ושיטה איך לשלב שחקנים בקבוצה הבוגרת. אבל אנחנו לא מדברים פה על תכנית “פאבונס” שאמורה לשלב בסגל שחקני מילואים. אנחנו מדברים על לתת להם דקות כשצריך ומתבקש.

מאוד מעריך אותך, עם זאת צר לי לבשר לך שברצלונה וריאל סוסיאדד רחוקות שנות אור מהבסיס היציב שקיים בקאנטרה של ריאל מדריד; הן ב-so called ‘שיטת המשחק’ המושתתת מהיסוד וקל וחומר בהשקעות הפיננסיות והמנטאליות בתשתיות המועדון.

הגורם הבלעדי לעובדה שבחבל הבאסקי או בברצלונה שחקני נוער מתקדמים לקבוצה הבוגרת בתדירות גבוהה ומספקת יותר מאשר במדריד הוא, תאמין או לא - דרישות. הדרישות של מועדון הכדורגל ריאל מדריד גבוהות פי כמה וכמה מיתר המועדונים שהזכרנו.

איך זה מסתדר עם זה שברצלונה השריצו בשנתיים את גאבי, ניקו ובאלדה ואצלנו לא יצא כלום מאז פראן גרסיה (וזה לא שהוא בדיוק רוברטו קרלוס)?

אהבתי את ההתעלמות המוחלטת מהמשחק שקורה ממש עכשיו

איך אמר דור? גולסטאר מרוקו.

איך זה שהוספת את ניקו לרשימה הזאת מסתדר עם המציאות?

הוא מן הסתם לא ברמה של גאבי(גם באלדה לא), אבל טוב שיש מחלקת נוער שמייצרת גם שחקנים רזרבים ברמה הנדרשת. לוקאסים ונאצ’ויים, מה שאצלנו לא היה… מאז לוקאס.
בכל מקרה, אם ניקו ממש מטריד אותך אתה יכול להסיר אותו מהרשימה. אני עדיין די בטוח שאם תקח כל פרק זמן בשנות ה2000 יהיו להם יותר שחקני משתלה בקבוצה הבוגרת ויותר שחקני קאנטרה ברמות הגבוהות. ככה שאני לא מבין איפה הסטנדרטים הגבוהים (ו\או הנמוכים של בארסה) באים לידי ביטוי.

אתה חייב להתייחס לתוכן ולא לאסוציאציות שלך, כתבתי על המעבר ממחלקת הנוער לקבוצה הבוגרת, לא על איכות השחקנים כמכלול. מה לעשות שבברצלונה הסטנדרט נמוך יותר?

במילים אחרות - באלדה, ניקו וגאבי קיבלו את הבמה בבארסה על חשבון שחקנים נחותים משמעותית ממרסלו/מנדי (פראן גארסיה), קאסמירו/טשואמני/קמבינגה (אנטוניו בלאנקו) ופדה/רודריגו/מודריץ’ (סרחיו אריבאס).

הכי קל להשוות ללא נעלמים, אבל כאן המצב פשוט אף יותר - בריאל מדריד זוכים בתארים. מן הסתם שישתדלו לשנות כמה שפחות לעומת מועדון שלא מצליח לעמוד באותו הקצב.

אולי אבל כבר הסבירו לך למה זה נוגע לדרישות הנמוכות של בארסה.

אתה טועה ואני מוכן לשים על זה כסף.

אחת: היו מספיק משחקים בהם פתח לוקאס ואסקז בהתקפה ולא אריבאס, קרוס כקשר האחורי (ולא בלאנקו), והרשה לי להאמין שמרסלו לא יותר גמור מג׳ורדי אלבה שעוד מסוגל קצת לרוץ. הדיבורים על הסטנדרט הופכים להיות עוד יותר מוזרים כשאתה מסתכל על הסגל של ברצלונה ומוצא 5-6 שחקני התקפה איכותיים, כשאצלנו ממש לפני שלושה ימים מריאנו עלה להציל את המולדת. לא קנית אותי. שחקנים מהנוער לא עולים אצלנו פשוט, בלי קשר לאיכות או לא. אפילו כשבטעות סולארי שילב את רגילון ויורנטה לקחה עונה עד שהעיפו אותם, במקרה של רגילון כדי להביא תחליף בינוני כמעט כמוהו.

שתיים: בריאל מדריד זוכים בתארים, בפעם האחרונה שראיתי גם בברצלונה. מזכיר לי תגובה שראיתי בעמוד של דור בפייסבוק שבארסה לוקחת אליפות פעם בארבע שנים. כאילו בדיונים אחרים אין נהי על מצב הקבוצה.

שלוש: יחסית להתנשאות שלך יצאת כאן בהצהרות גדולות מאוד בלי שום ביסוס. ״הדרישות של ריאל מדריד גבוהות פי כמה וכמה מאלו של ברצלונה וסוסיאדד״. אתה כותב אז בתור סקאוט במדריד? יועץ מקצועי? או כי בארסה שילבו את בוז׳אן וקוואנקה ובסוף הם לא יצאו שחקנים?

אממ… מה? הדרישות הנמוכות של בארסה בשנות האלפיים? אתה רוצה לבדוק איך נראה ההרכב שלהם כשהשתלבו מסי, אינייסטה, צאבי, פדרו, תיאגו ושאר הממזרים שאחראים על השפלות של הקבוצה שלי?

מה שלא מסתדר לי זה איך אתה מרשה לעצמך לבסס את הטענה מלכתחילה על השנתיים האחרונות (באלדה, ניקו וגאבי), להבין שטעית ולהזכיר את תחילת המילניום ובנוסף לכל אתה מוסיף חטא על פשע ומזכיר את מריאנו? הוא לא משחק בכלל.

אני מתייחס לשנתיים האחרונות ולכל שנות האלפיים כמגמה, מריאנו שיחק ממש לפני שלושה ימים אבל אם הזכרון שלך בוגד בך- אתה יכול לפתוח את מסך הטלוויזיה שלך ולמצוא שם את פדה וואלורדה כווינגר, קמאבינגה כמגן ורודריגו כחלוץ. והנה גם מריאנו נכנס.

ברצלונה הריצה אותם אך ורק בגלל שיש להם חובות ואינם יכלו לרכוש שחקנים לכן היו חייבים לעלות מהנוער.
נראה לך באמת שקואמן היה נותן להם הזדמנות אם לא חוסר היכולת בשוק ההעברות?

יצא להם דור זהב של שחקני בית, בנוסף על כך בארסה קבוצה שמתבססת בצורה חזקה על שחקני הנוער לעומת ריאל מדריד שלא עושה זאת.
כאשר אתה כותב תיאגו, אתה מתכוון לתיאגו אלקנטרה?

אייניסטיה וצ’אבי לא היו אינייסטה וצ’אבי עד שפפ הגיע. אם פפ לא היה מגיע יש אופציה שבכלל לא היית שומע עלהיים.
פדרו זה הלוקאס ואסקז שלהם.

בנוגע למשחק-הדבר הכי טוב שקרה שם זה שפדה הבקיע.
מבחינה כללית, זה יותר קל מהמשחק מול הקבוצה מהליגה 3 ששיחקנו מולם בגביע.

ביקשת-קיבלת
אריאבס הבקיע בשבילך :wink:

אתה נכנס כאן לקטנות. לא באתי להתווכח על זה שהדור של בארסה חד פעמי(דה), שהעונה שעברה הייתה עונה פיננסית ושאבדה וזוטגלה לא שיחקו מאהבת מרדכי.
השערה התחתונה היא ש:
גאבי, פאטי, באלדה בתור שחקנים מוכשרים בבארסה היו מקבלים את ההזדמנות שלהם גם אם היו משחקים לפניהם צאבי, הנרי ואבידל, הסגל שלנו מלא בחורים ועדיין בוגרי קבוצות הנוער לא מקבלים רסיסים של דקות ובארסה מוציאה שחקנים מוכשרים על בסיס עקבי יותר, בלי קשר לסטנדרט גבוה או נמוך שבינתיים זו בסהכ תיאוריה של חברי הפורום.

לא צריך להשתולל וצאת מפרופרציות.

אתה מחליט דברים ובונה מהם הנחות חסרות בסיס. לא הם לא בתקופה שצאבי אינייסטה ובוסקטס שלטו בקישור של ברסה גם תיאגו לא קיבל הזדמניות אז בטח שלא ניקו המלך היה מקבל וגם לא גאבי. הנקודה לגבי הדרישות היא כמו שכבר הסבירו לך היא מהשנים האחרונות כלא היה להם ברירה.

אגב אני התייחסתי (או חשבתי שאתה מתייחס) לייצוא שחקני קאנטרה בכללי ולאו דווקא לקבוצה הבוגרת. שם ריאל היא המובילה בתחום לא רק בספרד אלא באירופה בכלל.

יש לך הוכחה שזה היה אחרת?
כיוון שאצל רייקארד הם לא היו בכיוון להפוך למה שהם היו.
הכוונה שלי היא כמו שתחת זידאן ויני לא נראה בכלל כפי שהוא נראה כמו תחת אנ’צלוטי. יש מצב עוד עונה תחת זידאן והוא היה גם מתפוצץ, יש מצב שלא.

אוקי, כתבו לך את זה כבר מלפני ואני כתבתי את זה גם, לכן אצטט:

חוץ מזה, אתה יכול ללכת אחורה בהיסטוריה של 2 המועדונים ולראות שריאל אף פעם לא התבססה על שחקני נוער, לעומת בארסה שכן עשתה זאת.
אישית לא ממש מפריע לי שאנחנו לא מתבססים על שחקני נוער כמו בארסה/בילבאו/סוסיאד.
לא רואה שום סיבה לתת לשחקן דקות משחק רק בגלל שהוא שחקן נוער שלנו.

אי אפשר להוכיח דבר כזה כי יש העיננן הקטן הזה שפפ כן הגיע. אבל יש את עניין הסבירות, צאבי היה חצי שחקן הרכב בתקופה של רייקארד ואינייסטה היה כשרון על ששולב לאט לאט בקבוצה הבוגרת כנל לגבי ויני והדוגמה שלך עם זידאן.

זה לא סוד שאני לא חובב גדול של אנצ’לוטי, ושאני חושב שהוא לא מאמן לרמה של ריאל מדריד, בטח לא בקונסטלציה הנוכחית.
אבל אם המועדון באמת יפטר את אנצ’לוטי במידה ולא יזכה בגביע העולם למועדונים - זה יהיה השפל של סדרת ההחלטות ההזויות והעלובות שהתקבלו בהנהלת המועדון ב-3 השנים האחרונות.

כבר שנה וחצי, מתחילת הקדנציה של אנצ’לוטי למעשה - אין שום סימן לדרך, קריאת כיוון, או משהו שדומה לתוכנית משחק. ואחרי כל זה - לתלות את פיטורי המאמן, באמצע העונה, דווקא בגביע שוקו מיותר יותר ממאמן הכושר של הזאר - זאת החלטה שמתאימה הרבה יותר למועדון ספורט ישראלי בינוני, מאשר לאלופת אירופה וספרד המכהנת.

כפי שהדגים כאן אחד החברים היטב את האירוניה - המאניה-דיפרסיה של קבלת ההחלטות כאן זועקת לשמים. ואל תטעו, מי שצריך לספק את ההסברים לכך זה לא אנצ’לוטי - הוא רק מדברר את דף המסרים של המועדון. לכן הוא גם קיבל את התפקיד מלכתחילה בתקופה שכזו - אין כמו סבא אנצ’לוטי כדי לעמוד מול המצלמות ולספוג את השאלות הקשות בשם בעל הבית, בזמן של ‘עונות פיננסיות’. הצ’מפיונס והאליפות התפלקו למועדון בטעות.

נ.ב. מי כאן התלונן שאנצ’לוטי לא משתף צעירים?

ותראו איך סבא אנצ’לוטי מחייך בגאווה (או מתייסר בסבל, קשה להגיד):