הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

סלח לי אבל זה נראה שאתה מדבר בלי להכיר את הקבוצות.
גם בברצולנה היו תקופות של מושבות הולנדיות ורב השחקנים האגדיים שלהם (עד דור הזהב של פפ) היו שחקני זרים ולא מהמשתלה.

ובריאל, מה עם הקינטרה דל בוייטרה שחצי מהרכב הקבוצה הגדולה ההיא עלה מהנוער? מה עם ראול? קסיאס? קרבחאל? גוטי?

בגדולצזה עובד ככה, שחקנים ששווים את ההרכב רוב הסיכויים שיקבלו אותו בסוף ואלה שלא יזרקו מהקבוצה ויקבלו ינימום דקות. גם בבארסה וגם בריאל.

אתה יכול להמשיך להתקע על הנקודה שבארסה מודל 2020 והילך לא מורכבת מ11 שחקני על(וואלה. טוב לדעת), אני יכול לשלוח אותך לבדוק על חשבון מי שיחקו בוז’אן, קוואנקה (ותיאגו) ועוד שחקנים מוכשרים שלא יצא מהם כלום גם בימים שזה בא לפעמים על חשבון אלכסיס סאנצ’זים למיניהם אבל נראה שאתה פחות בעניין. יאללה סבבה, יש לנו סטנדרטים מדהימים ואנחנו הכי טובים ואנחנו זוכים בתארים. מחכה להודעה הבאה על פרז הקמצן ואנצ’לוטי המניאק שלא משלב שחקני נוער.

לא מעניין אותי אם שחקן מגיע מהנוער או לא ושוב זו לא הנקודה. כל עוד השנה היא 2015 ו(כמעט) בכל עמדה יש לך שחקני על, מצדי שאריבאס וטוביאס יבלו את כל הקריירה שלהם בקסטיליה. במצב הנוכחי שהולך ומדרדר כל שנה כשהסופר סאב שלך הוא מריאנו, הווינגר הוא וואלורדה והמגנים קמאבינגה ונאצ’ו אני לא רואה איך הסטנדרטים הגבוהים שלנו באים לידי ביטוי. אז בבארסה זורקים ילדים מהנוער, אנחנו זורקים שחקנים לעמדות לא מתאימות להם ומה שנדבק נדבק, אין כאן שום בעיית סטנדרטים אלא שני מועדוני פאר בתקופה בעייתית.

המגמה הזו גם באה לידי ביטוי כשהשחקן שנתקע במילואים ו\או ביציע היה רודריגו ולוקאס שרף את הקו, ומצד שני היא נעלמה לחצי שנה כשסולארי השתלט והחליט שהוא משלב שחקנים שמראים שהם רוצים. אין כאן סטנדרט, יש כאן מועדון מצד אחד שחשוב לו לשלב שחקני משתלה ומועדון אחר ששם על זה קצוץ. ומצדי שימשיך לשים קצוץ כל עוד לא משחקים בהרכב שחקני עבר, אבל זה לא המצב כרגע.

תבדוק מי כותב את ההודעות האלה ודבר איתם.

לאנצלוטי יש בעיה של שילוב שחקנים מעבר ל13-14 הקבועים שלו וזה ברגיל. לא קשור לאם הם שחקני נוער או מחליפים בסגל.
השחקנים הצעירים שלנו שצריכים לשחק הם ויני,רודריגו צומי וקמא. לא אריבאס ובלאנקו.

זה שהיית צריך לחזור לזמן עד לשנות ה80 העליזות, טרום עידן בוסמן(!!!), כלומר, מתי שקבוצות החזיקו עד 3 זרים מבחוץ למדינה שלהם אומר דרשני. אולי בימים האלה הסטנדרטים של ריאל מדריד גם היו נמוכים, זה חסר משמעות ואין לי איך להגיב על זה. לא הייתי כאן כשבוטרגניו ומיצ’ל קרקסו את אירופה, אני כן יודע שבהתחשב בזה שלא היו הרבה אופציות כנראה שגם אם העיט ולוקאס ואסקז היו מתחלפים ביכולות שלהם, הכלאת לוקאס- אל בויטרה הייתה גם משתלבת בקבוצה הבוגרת כי זה מה יש וצריך ספרדים.

מה שרשמת כאן לא אומר כלום על הסטנדרטים וזו נשארת תיאורית קונספירציה באדיבות חברי הפורום. כבר שנים שחקנים כאן הופכים לכלבויניקים ושחקנים אחרים מיובשים. פראן גרסיה שרוצים להחזיר הוא דוגמה אחת מבין רבות, לא של כוכבים אלא של שחקנים בסדר שיש להם מקום בסגל בו אין שחקן בתפקיד שלהם בכלל. אם אחרי שלושה משחקים אריבאס יסריח את הדשא מצדי שיחזרו לעקר את פדה שם אבל על זה בדיוק מדובר, על מתן ההזדמנות ויש לזה 0 קשר לאיכות הירודה בהרכב שלנו.

אל אהלי הגיעה מולנו ליותר מצבים מאשר הגענו מול מאיורקה ומדברים איתי כאן על סטנדרטים.

לא הבנתי, ציטטת חלקית מתגובה שנתתי למישהו אחר בנושא אחר והחלטת שהייתי צריך לחזור לשנות ה80?
זה בא בתגובה לטענה שבהיסטוריה של ריאל לא התבססו על שקחני נוער לעומת ברצלונה אז כן. חזרתי להיסטוריה.
הכי כיף שגם בשביל הנקודה שלך נמנעת (בתמימות אני בטוח) מלצטט את השחקנים שהוספתי משנות ה90-00.

יש לך בסגל את אודריאוסולה שלא משתמשים בו. זה יותר בעייתי מאשר עם וינימטובאיס מקבל דקות בבוגרת או לא.

מי ששווה דקות מהנוער לעומת מי שלא מקבל אותם בבוגרת יקבל את אותן דקות. ככה היה בעבר וככה יהיה בעתיד. יש צוות שלםצשאמון על לבחון את הנושא שמאמן את השחקנים הנל ורואה אותם כל יום. אין לך 10% מושג לגבי היכולות של אותם שחקנים לעומת הצווץ המקצועי.
אתה מנסה להראות כאילו יש פה איזו מגמה של ריאל כמועדון לא לתת הזדמנויות לשחקנים צעירים בכח. זה פשוט לא נכון.

אגב אתה מוזמן להמשיך להתקע על עניין הסטנדרטים אם אתה רוצה וזה מרגיז אותך. רק אציין שכמו שכבר הסברתי. הנקודה הייתה על רשימת השחקנים שנתת מהתקופה הנוכחית לעומת מי שפותח לפניהם בהרכב.

פופוליזם זול מאוד. תמשיך להאמין שהיינו נראים טוב יותר מול מאיורקה עם אריבאס בהרכב.
יש בעיות בקבוצה אף אלד לא טוען שאין. הטענה היא שמתן דקות לשחקני קאנטרה אנונימיים לא הייתה פותרת את זה.
הייתי שמח אם במקום קרבחאל היה משחק מגן נורמלי אבל בשביל זה צריך להריץ את אודריאוזולה לא את ויני טוביאס.

takethatback-sheldon

thank-you-cry

סליחה על ההפרעה.
תמשיכו, זה באמת אחלה דיון.

נתתם את הדוגמה של בויאן קרקיץ’, אבל הוא הספיק להביא אליפות לברצלונה אחרי שלפפ נמאס מזלאטן.

אבל אתם כל הזמן סוטים מהרעיון של הדיון המקורי. אם יש פציעות או היעדרויות, למה לגרד מהרצפה את המיץ של הסגל (שחקנים שלא משחקים בעמדות הטבעיות שלהם) במקום לתת הזדמנות לשחקנים שזו עמדתם הטבעית?

אז לא, הם לא סתם שחקני ליגה שלישית, הם שחקנים ברמה גבוהה, שחקנים ברמה של הליגה הראשונה, שיכולים לעשות את ההבדל במקום להכניס את מריאנו הגמור.

בקיצור, השורה התחתונה: למה לא ויניסיוס טוביאס כמגן ימני?

אחרי שייגמר הדיון למה השחקנים לא מקבלים אפילו פירורי דקות, אני אנסה להסביר את שאר הדיונים שעלו כאן.

דרך אגב, אני לא יודע כמה משתמשים פה באמת עוקבים אחרי מחלקת הנוער שלהם כדי להאמין ביכולת של שחקניה, אבל אני אשמח לבשר לכם שכן יש למועדון תכנית.

לא סתם ריאל מדריד ג’ חוזרת, ולא סתם השאיפה של המועדון היא ללכת בכל הכח על העלייה לליגה השנייה. הקבוצה בליגה השנייה תהיה מבוססת על שחקנים צעירים מרחבי העולם (ע"ע הויניסיוסים) והמקומיים הטובים ביותר, בעוד שהקבוצה השלישית תהיה מה שהיום המקום לשחקנים המקומיים כמו שהקבוצה של ראול היום.

רק הערה קטנה בנושא הזה -

כמות הדקות של צ’אבי -

כלומר עוד לפני פפ הוא היה קצת יותר מחצי שחקן הרכב.

אינייסטה -

לא לגמרי “לאט לאט”. לפחות לא ב-2 העונות האחרונות של רייקארד.

ולשם השוואה, גאבי -

כלומר אחרי חצי עונה - גאבי משחק כמות דקות זהה כמעט לגמרי לצ’אבי ואינייסטה של לפני פפ (בחלוקה מהירה של דקות לעונה שלמה ל-2).

(הנתונים מ-TransferMarket, מהליגה בלבד).

מסכים, יש הבדל גדול בין לתת הזדמנויות לצעירים כשיש ברירה ויש שחקני על על כל עמדה בסגל (שם גם ברצלונה מהללת הצעירים לא תמיד הקפידה, בלשון המעטה), לבין לתת דקות לשחקני משתלה כשאין ברירה (ראה ערך - פאטי מקבל דקות ראשונות תחת ואלוורדה בגיל 11).
קבוצה כמו ריאל מדריד לא יכולה להרשות לעצמה לתת לשחקנים צעירים להתגלח על חשבונה, רק לשם הערך של “גידול שחקני בית”. אבל השאלה היא למה גם כשאין ברירה (לפחות איך שנראה לי, ואשמח אם יתקנו אותי במידה והנתונים מראים אחרת), וכולם מתים בסגל של ריאל, עדיין כנראה שנאצ’ו יעלה כחלוץ ולא שחקן מילואים/נוער, שזו העמדה הטבעית שלו?

אני חושב שכל מקרה לגופו.
בסוף כל שחקן הוא שחקן שונה ואי אפשר לשאול למה גאבי מצליח ובלאנקו לא כשההבדל ביניהם גדול מהחולצה שהם לובשים.

פלורנטינו בסוף פוליטיקאי, הוא עושה מה שהאוהדים רוצים. גם לאפורטה כזה שלא תטעו. ההבדל הוא המשקל שאוהדי ברסה שמים לגידול צעירים אל מול אוהדי ריאל.
בנוסף, אי אפשר להתעלם מהמצב אליו ברסה נכנסו. מועדון בלי קישור ובלי שקל על התחת. הגיוני מאוד שהם יהמרו על השחקנים הקיימים ולא יחפשו תחליפים בשוק. בריאל מן הסתם שלבלאנקו יהיה קשה יותר לפרוץ כשעל העמדה שלו משחקים שחקנים מעולים ולא מאוד מבוגרים.
אפשר גם להכנס ללחץ סביב הקבוצה. כשגאבי התחיל למשל לקבל דקות זה היה במועדון גדול אך ללא ציפיות אמיתיות. זה מאוד הקל עליו את הכניסה להרכב. ריאל לא נמצאת במקום ה11 בליגה ולא יקבלו אצלינו מקום 3 כהצלחה ולכן צעירים לא יקבלו המשכיות בכזו קלות וללא ציפיות.

אז למה אני בסוף כותב כל מקרה לגופו? כי בריאל יש המון קשרים צעירים מעולים ולכן אני לא מאשים את קרלו על אי מתן דקות לקשרים צעירים. מצד שני אני בטוח שהיה מקום לויניסיוס טוביאס לקבל דקות למשל, או לאריבאס באגף ימין.

גם לא פוסל בכלל שכמו שאולגר כתב, שהיה פה מחאה של קרלו כנגד ההנהלה על התחליפים שההנהלה הציעה. תסלחו לי, מישהו מכם היה מקבל את אריבאס כפתרון לבעיות בהתקפה? או את ויניסיוס טוביאס לפתרון למגן הימני? קרלו רצה פתרון אמיתי, ובצדק. שחקני ליגה שלישית לא צריכים להיות הפתרון עליו בונים. הם צריכים להיות שחקנים שאין מהם הרבה ציפיות שיכולים להפתיע לטובה.

לסיכום, הייתי מאוד שמח שישנו את ההתנהלות של המועדון שלנו בנוגע לקבוצת הנוער. אני בטוח שאפשר להפיק מזה הרבה יותר. אך אני חושב שהאשמה היא גם פה לא של קרלו.
נראה אם בהמשך השנה באמת נראה יותר דקות לאריבאס ולויניסיוס טוביאס ואז נגלה שבאמת היה פה עניין מחאתי של קרלו מול פלורנטינו ודרישה (לגיטימית) לרכש. כרגע המחאה הסתיימה. מכאן אין לקרלו מה להפסיד בשיתופם של הצעירים.

אנצ’לוטי.

קמאבינגה, שחקן צעיר אחד המבטיחים בעולם, שחקן ששיחק בגמר המונדיאל, שחקן של הסגל הבכיר בקושי מקבל דקות, רק פציעה של מנדי ואלאבה שמחייב את הקרלו לאלתר מאפשר לילד המוכשר בטירוף הזה דקות, זה שחקן שמשחק ברמות הגבוהות מגיל 8 בערך, בנוי כמו אתלט על, אז אתם מצפים מקרלו לתת הזדמנות לילד עלום שם מהקסטיליה ?
השחקן ה 12 בסגל של אנצ’לוטי בקושי מקבל דקות.

ועדיין, אם היה ראול, גוטי, קרבחאל או חכימי חדשים בקסטיליה אני די בטוח שהיו מקבלים דקות פה ושם.

סיכום קל של דברים שונים שנאמרו פה על ידי משתמשים שונים יהווה את דעתי בעניין:

כמדיניות, ריאל מדריד נותנת לשחקי נוער לשחק רק אם הם מספיק טובים ואם יש בהם צורך. העובדה היא שאין אף שחקן נוער איכותי לרמה של ריאל מדריד שמסתובב לו שם בחוץ כי לא קיבל הזדמנות בריאל, ככה שהמדיניות הזו בגדול עובדת. מי שמספיק טוב, כאן. זה נכון גם לברצלונה והגיע הזמן להפסיק להיתלות על דור חד פעמי שמגיע פעם ב-50 שנה.

האם עדיין השנה יכולנו להשתמש יותר בשחקני הנוער? חד משמעית כן. אבל זה לא קשור למדיניות של המועדון אלא של אנצ’לוטי, וזה לא קשור לנוער אלא בכלל לשימוש במחליפים ורוטציה. זה משהו שאנצ’לוטי לא ממש מאמין בו וידענו את זה (והתרענו על כך) עוד לפני שהגיע אלינו לקדנציה השנייה. זה כנראה גם מה שדפק לו את הליגה ויוביל בעצם לסיום העסקתו בסוף העונה. לא ממש לומד, הבחור.

אני לא נכנס כאן לדיון העמוק אלא רק בנקודות:
-אלבארו מוראטה נשאר באותה הנקודה בה היה בריאל מדריד - שחקן 12-13-14. הוא אולי משחק יותר באתלטיקו מדריד. הוא לא הצליח כחלוץ בכיר בצ’לסי או ביובנטוס כמובן. בסטמפורד ברידג’ זוכרים אותו כאחד הפלופים.
-לא צריך שכוכב מהקאנטרה יהיה אלוהי כמו ראול או שוער של 15 שנה כמו איקר קסיאס. שחקני קסטיליה יכולים להיות שחקנים משלימים. סרחיו אריבאס לחלוטין יכול להיות מחליף בריאל מדריד הזו. מה שהוא אומר, בקיצור. לא מעט פעמים שחקנים צעירים השתלבו כי נוצר איזה חרך של פציעה של שחקן מוביל או כושר באמת-באמת קטסטרופלי, השנה זה גם כן קרה. ואריבאס עדיין עלה פה לפירור שבמקרה הוא הבקיע בו, ושיחק מעט גם נגד קסרניו.
-מסכים שהקינטה דל בויטרה היא דור חד פעמי כמו הדור שהיה לברצלונה עם צ’אבי, אנדרס אינייסטה וליאו מסי, זה לחלוטין לא בר השוואה.

נושא הדיון קצת “השתנה”, אין בעיה, תשחקו עם זה איך שאתם רוצים. אני חושב שגם עם מה שיש - להיות בפיגור שמונה נקודות מברצלונה זה פאתטי, והכדורגל שלנו די רע גם בסגל מלא, והיו כמה שבועות כאלה העונה.

בסוף מה שהכריע את גורלו של גאבי היה זה שהוא ניצל את ההזדמנויות שהוא קיבל והוכיח את עצמו. גם אנסו פאטי לא נכנס ישר להרכב מהנוער. אז אריבאס ניצל בגדול את ההזדמנות שקיבל. השאלה היא מה הלאה.

איפה בדיוק? הוא משחק קשר התקפי שזאת עמדה שקרלו לא משחק איתה.
יש בקישור את מודריץ, קרוס, צומי, קמא, פדה, והכוכב החדש שלכם סבאיוס. אפשר להוסיף לזה את אסנסיו לעמדת הקשר ההתקפי במקרה שרוצים וקרלו ניסה פעמיים.
כל כך רוצים לתת דקות לקשרים הצעירים שלנו שפדה משחק בכנף וקמא מגן שמאלי.
איפה נכנס פה אריבאס בדיוק? אתה יכול להבטיח לקרלו שהוא עדיף על אחד משחקני הקישור שלו?

חייב לציין שמצחיק אותי כל התגובות שאני רואה (לא רק בפורום) על איזה יופי שאריבאס קיבל קצת דקות והנה הוא הוכיח את עצמו ובואו נראה איך יהיה בהמשך.
אריבאס נכנס אחרי הדקה ה90 ונגע פעם אחת בכדור, אם לא היה כובש שער בפעם אחת הזאת כל התגובות האלה היו מתחלפות לתגובות על איך אנצ’לוטי מתעלל בילד.

לדעתי יש גישה שונה לשחקנים צעירים בבראסה ובריאל.
בבארסה מנסים לשמור אותם למקרה של פציעות או רכש לא טוב. שחקן בינוני כמו סרג’י רוברטו או ברטרה היה חבר סגל ראשון כמה שנים בלי לקבל הרבה דקות, אבל אכל משכורת של שחקן סגל ראשון.
בריאל מוכרים את הכוכבים הצעירים הגדולים כדי לקנות כוכבים עוד יותר גדולים בחוץ. ככה אשרף, מרקוס יורנטה, חסה עזבו.

אולי יש גם עניין של עבודת סקאוטים של הכשרונות הצעירים. צ’אבי, אינייסטה, מסי, פדרי, פויול, גאבי, ניקו אינם ילידי ברצלונה. מישהו גילה אותם והביא אותם לבארסה בגיל צעיר , כזה או אחר.

אני לא יודע כמה מהאנשים פה באמת רואים משחקים של הקסטיליה או עוקבים אבל הקבוצה הנוכחית היא כנראה הטובה ביותר מאז דור הזהב (או הברונזה) של דני, מוראטה, ואסקז, נאצ’ו וכו מלפני עשור, יש שם אחלה שחקנים שיצליחו בליגות הבכירות בין אם זה יהיה אצלנו או בקבוצה אחרת ולא במקרה קסטיליה נלחמת על העליה לליגה השניה.
השאלה היא לא האם שחקני נוער צריכים להשתלב באופן סדיר בקבוצה הבוגרת אלא האם כרגע אפשר להשתמש בהם יותר ופה התשובה לדעתי חד משמעית.
סרחיו אריבאס הוא שחקן שכל הטיפול בו היה לקוי מלכתחילה, הוא גדול ב4 מידות על הליגה השלישית וכבר היה צריך לעלות לבוגרת לפני שנתיים או להיות מושאל לקבוצה אחרת, הוא במינימום שווה הרכב בקבוצת אמצע טבלה בלה ליגה ולדעתי גם שם יסיים כסוג של דני פארחו או קנאלס החדשים.

ויניסיוס טוביאס הוא שחקן לא רע בכלל שגם הושאל בלא מעט כסף ובוודאי שהיה אפשר להיעזר בו כאשר קרבאחל וגם לוקאס פצועים.

החודש היה את אליפות דרום אמריקה לנבחרות עד גיל 20, ניקו פז הנהדר היה אחד השחקנים הבולטים בטורניר בארגנטינה והוא כרגע מוקפץ מקבוצת הנוער לקסטיליה שזה מעולה ובנוסף אחד משחקני הטורניר היה אלבארו רודריגז שכבש 5 שערים ובישל עוד אחד ב5 משחקים, מסוג השחקנים שהיינו רוצים לקנות אם לא היה אצלנו (בתקופה שעוד היינו קונים שחקנים כן).
רודריגז (שאגב הוא זה שעולה קבוע בהרכב של קסטיליה ולא איקר בראבו) הוא שחקן מהיר, חזק, גבוה מאד ועם אחלה מיקום ברחבה, לבטח שכדאי לנסות אותו ולתת לו דקות במקום מריאנו שכל כניסה שלו למשחק זה פחות או יותר דגל לבן שאנחנו מרימים.

באופן כללי מדיניות שחקני הבית של ברצלונה וריאל שונה לחלוטין (מבלי להיכנס למה נכון יותר או לא).
זה מתחיל בשיטה הזהה של ברצלונה מהילדים ועד לבוגרים וממשיך בזה שהם באמת משלבים יותר שחקנים באופן שיטתי לאורך השנים, גם כשלא מדובר על דור זהב או כשאין ברירה.
בריאל מדריד עושים המון כסף על שחקני הנוער ויש המון שחקנים איכותיים שמשתלבים לאורך השנים בליגות הגבוהות אבל חשוב להבין כמה זה קשה עד בלתי אפשרי בשביל שחקן בית של ריאל לתקוע יתד בקבוצה הראשונה- הוא צריך להצטיין בכל מחלקות הילדים, להיות עילוי בקסטיליה, אחר כך הוא יקבל כמה דקות בקבוצה הבוגרת ואם לא יבקיע שער או יתן משחק מושלם בדקות האלה כנראה שיושאל/ימכר עם סעיף רכישה בחזרה לקבוצה אחרת שגם בה הוא חייב להצטיין רק כדי לחזור לאחר עונה או שתיים ולקושש שוב דקות, מאד מאד קשה.

אחלה תגובה :slight_smile:
רק אציין כמה דברים.

חלק גדול מאוד מהסיבה לזה היא שעד העונה לא הייתה להם סיבה לעלות. החוקים בליגות השתנו ויצרו מצב שמשתלם לקבוצה לעלות לליגה הבכירה יותר ( כמו שכמובן @Oleguer23 כבר ציין לפניי ןאני מניח שיוכל להרחיב בנושא הרבה יותר מדיוק ממני אם זה מעניין מישהו והוא יבקש).

זה ממש לא היה המצב בשנים האחרונות… ברטומיאו זה נראה ניסה כל מה שיכל כדי להשמיד את מחלקות הנוער של המועדון.
זה כן תופס אני מניח בפילוסופיה הכללית של המועדון מאז ימי קרוייף העליזים (בטח כשלאפורטה חזר ונראה שהוא מאמין גדול בשיטה).

היום יש רק 2 בתים בליגה השלישית, ובפורמט החדש אלופות הבתים עולות ישירות, וארבע הקבוצות הבאות בכל בית עולות לפלייאוף בשביל עוד 2 כרטיסים.

ריאל מדריד ג’ כרגע נמצאת בליגה החמישית תחת השם אינטרנסיונל, בבית המחוזי של מדריד, אמנם נלחמת על העלייה, אבל כנראה זה יהיה דרך הפלייאוף, ובעונה הבאה הקבוצה כבר תיקרא ריאל מדריד ג’.

זה נכון וזה באמת הטריגר לכך שהקבוצה התחזקה.
התוצאה היא שכרגע יש באמת שחקנים טובים שם שאפשר להשתמש בהם, אגב אני לא פוסל שגם בגלל זה המון פעמים שחקנים שם לא מוזמנים לבוגרת גם אם אנצ’לוטי כבר רוצה כי יש להם יום לפני לרוב משחקים מאד חשובים על העליה.

גם זה נכון… בורתומאו הרס כל דבר אצל בארסה וחלק מזה היה הלה מאסיה, כרגע נראה שהם חוזרים לשורשים בין אם זו הייתה התכנית או שהיא נכפתה עליהם וזה הולך להם לא רע.
באופן כללי הכוונה שלי היא שבמכלול ההרגשה היא שלשחקן בית של ברצלונה יהיה יותר קל לפרוץ את תקרת הזכוכית להרכב הראשון, הרבה יותר קל משחקן ריאל, גם בתקופת קרוייף היו פרר, סרג’י, נדאל, פפ והאחרים וגם בתקופת ההולנדים זו הייתה ההתחלה של פויול, צ’אבי ואינייסטה ועוד כל מיני דה לה פניה וגאברי וכאלה שלא שרדו שם.
גאבי או פאטי הם באמת מעל הרף הרגיל וסביר להניח שגם אצלנו היו מקבלים דקות אבל נניח באלדה? אני ממש לא בטוח שהיה מקבל דקות אצלנו הוא די יושב על המשבצת של טוביאס כרגע.