ראית את המשחק אתמול? ואת שאר המשחקים העונה? אתה באמת חושב שהסיכוי לזכות באליפות גבוה מ0?
ובנוגע לאליפות המועדונים שזה טורניר במתקיים ביולי אם אני לא טועה.
העונה הבאה מתחילה בספטמבר.
אם אתה רוצה לתת למאמן להתחיל לעבוד על הקבוצה, לא יעזור להביא אותו באוגוסט ולתת לו פחות מחודש הכנה.
זה היה צריך לקרות כבר בינואר אחרי ההשפלה בסופרקופה שהייתה יכולה להיות חריפה באיזור 7:1 וכדומה, ואני חושב שכל העונה שלנו היא ביזיון מתמשך וכל הקרובים לתואר (זוכרים כותרות על טרבל אפשרי?) זה קשקוש. למשל אתמול זה גם שיא השיאים. אנחנו היחידים שלא היו קרובים בכלל-בכלל לקאמבק. נראה כמו דיווח מוגזם ולא אמין כי המועדון גם לא נוהג כך. לא חושב שאפילו דאבל חסר סיכוי והזוי צריך להשאיר אותו לעונה נוספת. וגביע העולם למועדונים תקוע כמו קוץ בתחת גם בגלל התאריך והרצון לתכנן הלאה.
מסכים עם עניין הכבוד שהוא ראוי לו וגם בגלל פרק א’ ובגדול הקדנצייה הזו שלו טובה ואני מחבב את הפרסונה.
דויד כאחד שהתנגד משמעותית - אתה חושב שעם ראוליטו על הקווים מינואר לא היה שום שיפור ואפילו כישלון גדול יותר? באמת? ואני יודע שהוא לא מאמן גדול או מבריק.
כן. לא נשארו הרבה מחזורים, כל מה שאנחנו צריכים זה לנצח את בארסה ובשאר המשחקים לדאוג לנצח פעם אחת יותר מברצלונה. הסיכויים לא גבוהים, אבל הם לא 0.
מתחיל ביוני, נגמר ביולי. האמת, אני לא סגור מתי בדיוק השחקנים אמורים לקבל מנוחה. אם היא לאחר הטורניר, אזי אנצ’לוטי צריך לנהל אותו. אם היא לפני הטורניר, הוא צריך להיות מפוטר ישר לאחר המחזור האחרון.
נדמה לי שהעונה נגמרת רק בסוף מאי ככה שסביר להניח שחופשה “גדולה” יותר תהיה רק לאחר הטורניר.
בכל אופן, עם הטורניר התקוע הזה אפשר לגמרי גם להבין החלטה שאת הטורניר הזה ינהל כבר המאמן החדש.
אין לי מושג. ייתכן גם מאוד שעם ראול על הקווים לא היינו מגיעים לגמר הגביע ושסיפור האליפות היה סגור מזמן. ראול עד עכשיו הראה שהוא רחוק מלהוביל את החניכים שלו להצלחות, וזה לאורך תקופה די ארוכה. אין שום סיבה שבעולם לחשוב שהוא עדיף על אנצ’לוטי. ואם לא היו קוראים לו ראול בחיים לא היית חושב עליו.
-כל מה שאמרת “לא אמור” לקרות לגבי הליגה ביחס למה שראינו העונה ו-85% ממנה בערך תמו. גם בלי הקלאסיקו לא יהיו לנו 100 אחוזי הצלחה.
-ברור שיש כאן את העניין שזה ראול שהוא אגדה ומאמן מהבית ופרסונה וכדומה. מאמן חירום בלבד.
-זה העניין שאני בעד הזעזוע - עם זידאן במקום בניטס זה עבד כמעט גם לליגה וחושב שראינו עבודת אימון נוראית השנה. כל מה שהיה צריך זה מישהו עם זוג עיניים. מאמן סביר שינסה קצת אחרת.
דווקא בעניין הנסיונות כבר אין לי תלונות. אנצ’לוטי ניסה כל קומבינציה אפשרית, והכל היה שילשול. למעשה, הדבר היחידי שהוא לא ניסה היה לחזור ל4-4-2 של שנה שעברה, ולהוריד את אחד החלוצים לספסל (עם המערך הזה, לדעתי, נראנו יותר טוב מברצלונה במחצית הראשונה של הקלאסיקו הראשון).
כל השנים התלוננו על המערך הלא התקפי שלנו, והשנה אמבפה אילץ את קרלו לשחק “התקפי” וזה כאמור נכשל כי אין גרם של אימון ומשמעת. קבוצות כמו סיטי ובארסה עובדות כל כך קשה כדי לשחק במערך כזה.
מערך זה לא הכל בכדורגל, אין שום שיטה הוא סתם זרק הרכב, ועובדה שלא היו שחקנים ברחבה מלבד ג’וד שבכלל לדעתי היה צריך להיות העונה קשר. למה רודריגו שכבר עשה גולים כחלוץ שני במשחקים אייקונים לא מצטרף? ברהים דיאס לא באמת קיבל צ’אנסים בצד ימין ועל משחקי ליגה רגילים לא אדבר. זעזוע על הקווים מצליח לא פעם. בקיצור לא רק תוצאות. תראו איך פדה שהוא פלא תבל מסיים את העונה. אגב הוא ניסה לעתים בצורה הזויה - אלאבה וכו…
חד משמעית זה מה שיש לעשות בקלאסיקוס הבאים - להבין את מקומינו ולוותר על רודריגו.
בגלל המשבר העצום וההזוי והארוך של ברצלונה לא היה צריך הרבה השנה כדי לקחת אליפות או להיות שם עד ל- Ultimo jornada
הבעיה עם מאמן זמני גרוע, היא שיכול להיות מצב שבטעות הוא יצליח יותר מדי וישאר לעונה הבאה. לא נשאר מספיק זמן בשביל לשפוט אם הוא באמת טוב, כמו שהיה עם זידאן.
תשמע אני רואה את ראול כאיש מערכת נאמן שהיה עף על הצ’אנס הזה לאמן את ריאל מדריד שאולי לא היה מגיע או לא יגיע ובלי דרישות. הוא יכל ללכת לשאלקה או מועדון מהבונדסליגה או מאנגליה. אני גם לא אומר שזו הייתה הצלחה מסחררת כמו דאבל וכדומה כי כמובן יש עוד בעיות. ואם בסוף צ’אבי אלונסו לא יגיע בקיץ אז קרלו ייהנה מההפקר?
באמת מאמין שאפשר היה לקח אליפות בשיניים ולשחק יותר טוב. מגיע מאמן חדש ובטח פרסונה ואף אחד לא בטוח במקום שלו במאה אחוז כמו קודם. ראול לא היה חותך “בשומן” אבל להערכתי משנה קצת.
אגב, משהו שחשבתי עליו במהלך צמד המשחקים מול ארסנל (אחת מקבוצות הנייחים היותר טובות באירופה השנה), ובעיקר אתמול - ההפסד שלנו מכך שהכדורים הנייחים שלנו הם כלום ושום-דבר, הוא למעשה כפול. מעבר להפסד הישיר והמיידי מכך שאנחנו לא מצליחים להוציא כלום מאינספור הכדורים הנייחים שאנחנו זוכים בהם בכל משחק, מצבים שהיו עשויים להיות מתנה של ממש, בעיקר במשחקים תקועים ששום-דבר לא הולך בהם, לו רק היו מתרגלים ומתאמנים על מהלכים מתואמים באימונים.
מעבר לכך, ישנו גם הפסד עקיף מכך שהיריבות שלנו יודעות שהמצבים הנייחים שלנו שווים לגורנישט. מכיוון שכך, שחקני ההגנה של היריבה מרגישים מאוד מאוד בנוח “לנקות” כדורים מסוכנים ע"י הוצאה שלהם החוצה אל עבר הקרן, או אפילו לבצע עבירות בשליש האחרון כדי למנוע סכנה אחרת, אמיתית יותר, תוך כדי משחק רץ. הרי גם ככה הם יודעים שהסיכוי שייצא משהו מהעבירה הזאת הוא אפסי, אז משתלם להם בהרבה לבצע את העבירה וכך לגדוע מהלך כדורגל באיבו. קצת כמו hack a shaq מה-NBA בזמנו (ביצוע עבירות מכוונות על שאקיל אוניל כך שיילך אל הקו, משם היה מחטיא בסיטונאות, במקום שיזרוק זריקות בצבע תוך כדי משחק עם סיכויי קליעה טובים יותר).
הסיבה לכך שהמחשבה הזאת עלתה לי דווקא עכשיו, אגב, היא שבמשחקים מול ארסנל נחשפתי למעשה לקיצון השני, שם הקבוצה השנייה (אנחנו, במקרה הזה) ממש רועדת מהאפשרות של לתת כדור נייח לקבוצה המצטיינת בתחום (=ארסנל), ואז עושה שטויות שעוזרות להתקפה של הקבוצה השנייה.
אני אגב לא קונה את התירוצים של זה שאין לנו שחקנים גבוהים ונוגחים טובים, וזאת הסיבה הבלעדית לכך שאנחנו נראים כמו שאנחנו נראים בכדורים נייחים. אני לא זוכר שאפילו בארסה ההיא הייתה אנמית כ"כ בכדורים הנייחים, והיא הייתה נמוכה בהרבה. מה גם שיש לנו את רודיגר, טשואמני, ג’וד, אמבפה גם נוגח סבבה בסה"כ, ואני בטוח שאפשר להוציא גם מאסנסיו נוגח סביר לגמרי.
שוב, כמו כל דבר אחר בקבוצה הזו - ניכרת בבירור (חוסר) טביעת האצבע של המאמן.
לפטר אותו עכשיו יהיה מביש למועדון, זה לא איזה בניטז, זה אחד המאמנים הגדולים בתולדות ריאל מדריד ובתולדות הכדורגל, איש של המועדון , נאמן שתמיד שירת את ריאל בצורה הכי טובה שהוא יודע והתנהל ובצורה מכובדת וג׳נטלמנית.
נכון אין ספק שהוא צריך ללכת, הוא אינו תואם יותר לכדורגל המודרני והעונה הזאת היא כתם לא פשוט.
אבל יש עוד על מה להילחם העונה הזאת ולפטר אותו זה פשוט לוותר כבר מראש, וגם חסר כבוד למועדון ברמתנו.
שיסיים את העונה, שיקבל את הפרידה הראויה לו ויעבור לנבחרת ברזיל, בכדורגל נבחרות הוא דווקא יכול לפרוח יותר בערוב ימיו.
השאלה מתי אנחנו ג’נטלמנים ונחמדים ומתי אנחנו מגזימים (אם אני מנתח גם לגבי השחקנים אז כן לחתוך את דויד אלאבה שנה לפני - לשלם לו חצי ושיעזוב). אנשים לא תופסים פה את גודל הכישלון העונה, וגביע לא יטשטש את זה. זה דבר ראשון. קבוצה שלא נראית יותר טוב באפריל מאשר באוגוסט. אי אפשר להתעלם מהתנאים מסביב כמו סגל טוב, מומנטום וכדומה. אנחנו בדרך לשבור שיא הפסדים.
אני לא חושב שמישהו רוצה לראות אותו הולך ועוזב מושפל עכשיו. הוויכוח, מבחינתי לפחות, ושוב, אוי ואבוי אם יתנו לו להמשיך לגביע העולם למועדונים (במארקה כבר נכתב על “עונת שבעת התארים” שחלמנו עלינו שבדרך להיות פיאסקו) - הוא האם לא היה צריך לפטר אותו אחרי התבוסה נגד ברצלונה בסופרקופה בינואר כדי להציל את הליגה ולגרום לשחקנים קצת לא לקחת את המקום שלהם כמובן מאליו. אם היינו מפסידים 8:1 גם כן אנשים היו אומרים ‘נו טוב’?
שמע זה כבר דיון עמוק יותר על מעמד המאמן בכדורגל העולמי, אבל הקדנציה הזאת של קרלו היא הצלחה מסחררת בכל קנה מידה. וגם רבע גמר אלופות, מקום שני בליגה וגמר גביע זאת לא עונה שהיא כזאת התרסקות וכישלון מזעזע חריג שמחייבת לפטר אותו, גם ריאל מדריד לא זוכה בהכול בכל עונה…
אני חושב שאין כמעט שום הצדקה לפטר מאמן במעמד שלו ועם ההישגים שלו באמצע העונה, רוצים שינוי יאללה לכו על זה בקיץ ובקלאס.
הישגית אין ספק שקדנציה של שתי אליפויות (אולי שלוש) ושני צ’מפיונס בארבע שנים היא הצלחה גדולה. לצד זה, הכדורגל באף אחת מהשנים לא היה מלהיב.
העונה היא שונה בגלל גביע העולם למועדונים שבוודאי נמצא בראש סדר העדיפויות בשלב זה, אחרי ההדחה מהצ’מפיונס- טורניר בין-לאומי ויבשתי, נערך לראשונה, בצפון אמריקה שהיא שוק חשוב, וברור שהשאיפה היא לזכות ראשונים בתואר (כמו בגביע האלופות בזמנו). לכן החשיבה היא להתכונן באופן המיטבי לטורניר, עם המאמן של העונה הבאה, כדי שהקבוצה תהיה בשיא המוכנות האפשרי.
חוצמזה, למה בקיץ זה בקלאס? הרי יש לקרלו חוזה עד 2026, וגם בקיץ זה יהיה אותו אקט של פיטורין. אני לא רואה אותו מודיע שהוא מבין שהאין שיטה וטקטיקה שלו נכשלו והוא לוקח את האחריות ומתפטר, לא עכשיו ולא בקיץ.
הוא עשה את שלו, בקבוצה (סופסוף) מבינים שנכון לחתוך בהקדם נוכח מיוחדות העונה, ולדעתי זו הצדקה מספקת. ועדיין אחרי הכל- נקווה שזה יעשה עם קלאס ובאופן ראוי.
בואו אנחנו גם לא נמצאים בפריימרליג, הליגה הספרדית בינונית עם כמה שכיף להתפאר בכך שבטיס במומנטום ואחלה אתלטיק בילבאו, מה ציפיתם, שנהיה כישלון כמו מנצ’סטר יונייטד? מקום עשירי בטבלה? גומלין רבע גמר ליגת האלופות, משחק בית, הקבוצה גם רצה פחות וגם מעיפה כדורים למעלה, וזה לא שיש לנו את מריאנו דיאס ומרקו אסנסיו (סליחה שאמרתי באותו משפט) אלא כמה משחקני ההתקפה הטובים בעולם. זה צרם לעין. עונה כושלת לכל הדעות.
אני רואה את זה אחרת לגמרי - בגלל שהוא קרלו אנצ’לוטי, בניגוד ל-2015 למשל - בתום 2023 הוא המשיך בתפקידו. אחרי עונה לא טובה בה רשמנו שבעה הפסדי ליגה לאחר המונדיאל, איבדנו את התואר כבר בינואר, וגם הדחה בחצי גמר אחרי תבוסה 4:0 זו השפלה.
בקיץ תמיד אפשר לחרטט משהו על פרידה הדדית, וגם אם לא זה יותר אלגנטי מאשר להיות ריאקטיביים ולפטר באמצע העונה.
אין לי ויכוח על הכדורגל ועל איכותו, וברור שהוא צריך ללכת הביתה , אבל לא רק הוא אשם.
התחלנו עונה עם סגל מאוד מאוד לא מאוזן בעיקר בהגנה, וזה ברור כשרואים את נתוני הספיגה שלנו.
וגם זה תמיד קל לפטר מאמן במקום גם לראות את הליקויים בשחקנים, ג׳וד זורק בהגנה, רודריגו משחק כדורגל חודשיים בעונה בלבד, ואמבפה וויני פשוט פרימדונות שבלתי אפשרי לשחק משהו דומה אפילו לכדורגל מודרני ולוחץ איתם.
אתה לא יכול לתת לקרלו קרדיט רק על זה שהוא שילב את ג’וד נהדר ובנה את ויניסיוס ולהתעלם מזה שהג’וד החליט להיות חצי חלוץ ‘במשמרת שלו’ ו-ויניסיוס בכלל עושה את מה שהוא רוצה. אנחנו רגילים שלפטר מאמן באמצע העונה זה מביא צ’מפיונס כך היה עם ויסנטה דל בוסקה כמובן במצב ליגה מזעזע הרבה יותר (2000) וגם עם זינדין זידאן כמובן (2016). לפעמים פיטורי מאמן יכולים להציל גם עונה בליגה. כשיש מאמן חדש על הקווים אמנם לא כל השחקנים מתחילים באמת מאפס אבל אף אחד לא בטוח במקום שלו במאה אחוז.
אנחנו אמנם ריאל מדריד אבל כל עונה עם ציפיות מסוימות וריאליות. הסגל עצמו לא וואו אבל יש מספיק מה לעשות. זה לרדת לרזולוציות עמוקות של דיון. שוב אני אפנה אותך להסתכל מה קורה בברצלונה של האנסי פליק. קרלו בפוקס יצא לו טוב עם ראול אסנסיו, וגם אותו הוא רצה לספסל. הוא היה יכול לבדוק אם יש מגן ימני צעיר בקאנטרה.
מעניין.
ג’וד אחד האחרונים לזרוק בהגנה, בטח ביחס לשלושה האחרים. רודריגו משחק חודשיים בשנה- מאמן אחר לא יקבל את זה, והוא היה יורד לספסל. אמבפה וויני בהחלט מתנהגים כפרימדונות, אבל זו החלטה של המאמן שלא לייצר תבנית משחק ברורה שבה הם יחד עם “הסוסים האתלטיים” ינסו להשיג כדור במהירות בשטח של היריבה. ואם לא החלטה אז חוסר בכלים טקטיים בסיסיים מאיין אפשרות כזו.
הם לא יקבלו הקלות כאלה אצל המאמן הבא (בשאיפה).