זה נכון מאוד. השאלה היא האם שינוי של מאמן היום יעלה את הסיכוי לזכות באליפות השנה (גם אם זה רק מהבוסט של החלפת מאמן).
אם התשובה היא כן, אז כמובן שכדאי להחליף.
זה נכון מאוד. השאלה היא האם שינוי של מאמן היום יעלה את הסיכוי לזכות באליפות השנה (גם אם זה רק מהבוסט של החלפת מאמן).
אם התשובה היא כן, אז כמובן שכדאי להחליף.
יש גם קונטקסט. ההישגים בפני עצמם הם בסדר אבל הקבוצה חלשה. עזוב סגנון נעים לעין, כדורגל טוב או לא- יש כאן מאמן שמקבל כלים מאוד איכותיים ולא מוציא מהם יותר ממה שצ’ולו מוציא מחבורת הנגרים שלו. אני נדהמתי לגלות שלמרות שאתלטיקו הפסידו המון נקודות בחודש האחרון הם בסה"כ 3 נקודות מתחתנו.
על אותו המשקל- כמו שהייתי מקבל בהבנה הדחה לסיטי בעונה הקודמת, כך אני לא מקבל בהבנה הדחה לארסנל בכזה חוסר אונים.
ויותר בפירוט:
אני מזכיר שהליגה תוכל ליפול על ניהול המשחק שלו, כלומר מעבר לבייסיק של אם לא ניצחנו = אשמתו (במידה כזו או אחרת).
ההחלטה שלו לשלוח את הקבוצה להשתהד מול ולנסיה כשהפער היה בסה"כ 3 וכשיש לנו משחק מול בארסה הזויה, זה עלה לנו בזה שנצטרך לנצח כל משחק עד סוף העונה בשביל סיכוי פרקטי.
היו עוד משחקים כאלה- קלאסיקו בו זה עלה לנו במאזן הפנימי מול בארסה, ההפסד לאספניול ואני מניח שזה חזר על עצמו- כי קרלו, כמו קרלו, (כמו שחקן פיפא בן 15 ממוצע,) כשהוא מפסיד לוחץ פעמיים ימינה בשלט למעביר למצב “התקפה”. אז בסוף זו אשמתו.
בדרבי הראשון העונה נגד אתלטיקו מדריד כבר גירדנו 0:1 וספגנו שער רך מהבטן עמוק בתוספת הזמן, ומעבר לכך הוא הוריד לספסל גם את ויניסיוס ג’וניור וגם את רודריגו משום מה, וזה במשחק בו קיליאן אמבפה פצוע. הוא העלה את אנדריק שביזבז צ’אנס אבל ניחא - ואת פראן גארסיה כדי להתבנקר. אני יכול לשלוף עוד עשרה מקרים כאלה וגם ניהול המשחק שלו בדרבי בליגה אשתקד היה ביזיון, החילופים במשחק בסנטיאגו ברנבאו וגם ההרכב בסיבוב הראשון בהפסד הבודד שלנו.
תראה איך נראים שחקנים שהם פלא פיזי כמו פדה ואלוורדה שעם הלשון בחוץ - 120 דקות נגד ריאל סוסיאדד בגביע למשל, אנטוניו רודיגר כבר כמה חודשים משחק עם חבישה בברך ולא נח…
בכל מקרה אי אפשר אף פעם לשפוט “רק” לפי תוצאות. ריאל מדריד בחודש אפריל נראית כאילו היא התחילה עכשיו את הפרה-טמפורדה.
אין לזה תשובה ודאית , להערכתי לא היה משפר את המצב יותר מדי אבל אין לדעת. האינטרס של המועדון הוא לסיים עם אחד המאמנים המצליחים בתולדותיה בצורה ראויה.
ואין לי עוררין על הכדורגל הדלוח, וזה גם לא שהיינו קבוצת על כשזכינו בתארים ניצלנו חולשה עצומה של הליגה ושל הכדורגל האירופי בכללי.
יש שחקנים גדולים מהמאמן, במיוחד בריאל מדריד. ג׳ועד ויני והצב יודעים שהם באנקרים מארץ הבאנקרים. רק פיגורה ברמת זידאן יכלה לקבל החלטות כמו שהוא קיבל, חוץ ממנו לא ראיתי מאמן עם סמכות כזאת.
וכן שים לב לג׳וד יש לו הרבה פוזשנים הגנתיים שהוא פשוט משוטט במרכז המגרש…
אני מת.
הבעיות בציטוט, בסדר עולה:
יותר סיכוי שזה פשוט תרגום גרוע מספרדית כמו 99% מהכתבות האלה.
זה סתם תרגום רע.
דיווח במארקה שאנס לגארי (Anas Laghrari) מעוניין בקלופ. הזדמנות טובה להזכיר במי מדובר, כי אנחנו כנראה הולכים לשמוע את השם שלו עוד הרבה: מדובר באחד מידי ימינו של פרז. ייסד חברת השקעות שייעצה הן לריאל מדריד והן לחברת הבניה של פרז ACS, שם רכש את אמונו כאיש פיננסים. הוא ידוע כתומך של הסופרליג ומי שעשוי לקדם את רעיון מכירת המועדון (תוך השארת 50+1 בבעלות אוהדים, כמו בגרמניה) לידיים פרטיות. יש שטוענים שפרז כבר סימן אותו כיורש וכבר כיום הוא נראה בסביבתו לא מעט.
קלופ בעיניי הוא טופ 3-4 מאמנים שיצא לי לראות (דעתי האישית בלבד), עם סגל כמו שלנו גם בלי חיזוק הוא יבנה מפלצת שתרתק אותנו למסך, אבל - אני חושש שפלורנטינו לא יסתדר איתו והוא לא יסתדר עם פלורנטינו. יהיו יותר מדי התנגשויות.
אני לא חושב שקלופ אוהב שמחליטים בשבילו ומתערבים לו ברמות של פלורנטינו ובנוסף קלופ יכול באמת לבנות כאן מפלצת אבל זה לא יקרה מהיום הראשון ופלורנטינו יצטרך לא מעט סבלנות ואמונה בתהליך - לא משהו שמאפיין את היחסים שלו עם מאמנים לאורך השנים.
אני אישית חושב שזה הזוי שהוא פנוי והוא שווה יותר מכל שחקן רכש, אבל אני מאוד פסימי לגבי איך המועדון ופלורנטינו בפרט יצליחו להכיל את אופי היחסים איתו.
נכון הוא לא תומאס טוכל או אנטוניו קונטה אבל הוא גם לא בובה על חוט כמו קרלו, במיוחד שהוא לא איזה שחקן עבר או אגדת מועדון מה שנותן יתרון ואקסטרה סבלנות למאמנים כמו אלונסו, אנצ’לוטי או זידאן.
שוב - דעתי האישית בלבד.
בליברפול זה היה מיידי והוא קיבל סגל בינוני ביותר, כלומר השיפור היה מיידי, הפכנו מיד לקבוצה עם שיטה, לוחמת, לוחצת מצויין גבוה.
והוא לא מאמן שידרוש שחקנים, בליברפול כמעט ותמיד לא הצליחו להביא את השחקנים שרצה, הוא לא התעקש אלא הפך את הקיים למפלצת.
שינוי הסגנון היה מיידי אין ספק, אבל ההצלחה גם מבחינה מספרית מדידה (תארים) וגם מבחינת יכולת לא הייתה מday one.
הפריימר ליג אינה ברת השוואה לשום ליגה אני מבין אבל בכל זאת, בשלוש העונות הראשונות שלו הוא סיים מחוץ לטופ 3 (בעונה הראשונה נדמה לי מקום 8-9) והאליפות הראשונה שלו הייתה אחרי 5 שנים והצ’מפיוס כעבור 4 שנים.
שלא תבין אותי לא נכון, בעיניי הוא מושלם לתפקיד וכמו שאמרתי מהאהובים עליי אי פעם, אבל אני בספק אם פלורנטינו יהיה מספיק סבלני עם התהליך או במילים יותר פשוטות - מצב שבוא לא לוקחים חזרה את הצ’מפיונס תוך שנה.
הוא הגיע באמצע העונה לליברפול, ככה שהעונה הראשונה פחות רלוונטית.
הוא גם הגיע לקבוצה עם סגל נוראי. אצלנו הסגל כמעט מושלם.
הוא מגיע לקבוצה שתסיים כנראה במקום שני בליגה העונה והגיעה לגמר ליגת האלופות בלי מאמן.
הוא הגיע על החודש הראשון של העונה, גג אוקטובר
לא משנה אני לא בא לרדת עליו, להיפך - אם יש מאמן שאני אסמוך על התהליך שלו זה יורגן קלופ או גרג פופוביץ’
נראה לי שבשלב זה נכון לשנות מעט את שם הדיון כך שיתייחס לעולמות הפנטזיה.
מאמן שפרש כדי לנוח, לקח משרת פרישה ברד בול, יגיע לסיר הלחץ הכי גדול ותובעני? הוא צריך להוכיח משהו למישהו?
ושלא יובן בטעות שזה לא החלום שלי. זה פשוט עניין לא סביר בעיני.
אני לא חושב שזאת כזאת פנטזיה, פשוט שידוך שצריך סבלנות
הוא קיבל סגל זוועתי כשהגיע, הגיע באוקטובר אבל העונה כבר הייתה גמורה וכמעט לקח גביע אירופה.
נכון שהוא לקח אליפות אחרי 4 עונות ‘‘בלבד’’(כלומר חצי העונה לא מחשיבים לו) אבל אחרי שאיבד אליפות עם 97 ו 93 נקודות שבכל עונה אחרת שווה אליפות קלילה.
גם הצ’מפיונס, הגיע אחרי 4 עונות אבל 2 עונות לפני כבר הגיע עם ליברפול לגמר ההוא של קריוס.
ההשוואה האמיתית היא שמאמן מגיע לסביליה, אחרי 2 עונות גמר צקמפיונס ואז מאבד אליפויות עם 97 ו 93 נקודות ולוקח צ’מפיונס ואז אליפות הסטורית תוך כדי שסביליה הופכת לאחת מ 5 הקבוצחת הטובות בעולם בתקוםה הזאת כשבלא מעט זמן היא גםצהכי טובה בעולם.
עכשיו נעזוב מספרים, הכי מעניין לראות אותנו תחת קלופ לוחצים עם ג’וד פדה וקמאבינגה, אם הנדרסון, ווינאלדום ופאביניו לא נתנו לקבוצות העולם לנשום ופפ שינה את המשחק שלו כשהגיע לאנפילד תחשוב מה אתלטי העל של ריאל יכולים לעשות תחת קלופ.
רק תחשבו שליברפול לחצה מדהים גם עם שאקירי, אדם ללאנה ופאקינג ג’ו אלן בהרכב.
תחשבו שויני מחפף בסגירה ובא קלופ וצורח עליו שאתה שומע את הקול שלו גם כשהטלוויזיה על מיוט.
תחשבו שפדה רודף אחרי השחקן שלו ומציל מצב בגליץ’ וקלופ משתגע על הקווים ומדליק את כל הברנבאו ומרים את הגג לאוויר
תדמיינו שאתם בודקים סטטיסטיקה בסוף המשחק ומגלים שארסנל רצה 118 ק’'מ אבל ריאל רצה 138
קלופ הוא חלום, והוא אופציה טובה בהרבה מאלונסו שכן הוא פותר בערך את 3 הבעיות המרכזיות שלנו:
במובן הזה, הוא אופציה עדיפה לאין ערוך מאשר אלונסו שעם כל הכבוד לקדנציה המוצלחת בלברקוזן, יש סביבו המון סימני שאלה והוא הימור לא קטן (אני לא מתווכח עם זה שבהינתן וקלופ לא מגיע זה הימור הגיוני מאוד לבצע כרגע).
זו בדיוק הסיבה שהוא לא יגיע. לא הערכה שלי, הוא בעצמו אמר את זה בריאיון פעם. השידוך הזה לא מתאים לא לפלורנטינו שאוהב מאמני בובה, ולא לקלופ שדורש להיות אחראי על הפרויקט.
יתרה מזאת, אני חושב שהעניין של פלוררנטינו באלונסו הוא דווקא מהסיבות הלא נכונות. הוא עדיין מאמן מתחיל שאין לו ברירה אלא להיות בובה, הוא ידע להסתדר עם מה שהיה כבר בקבוצה שלו ולא עשה שינויים כדי להצליח, ואחרי העונה שעברה הוא גם נוצץ ופלורנטינו אוהב נוצצים למיניהם. מעבר לכך הוא עדיין לא מספיק מוכח, בטח במועדונים גדולים, והסגל שלו שונה מאוד בסגנון שלו מהסגל שלנו כך שלא ידוע אם הוא יצליח להוציא את המקסימום מהסגל שלנו.
אם אני צריך לבחור אז כמו כולם אני בוחר בקלופ. אבל אני דיי בטוח שזה סתם הנפצות ולכן כרגע לפחות אני ממתין לידיעות מכתבים אמינים יותר שבינתיים דיי בטוחים שאלונסו יהיה המאמן הבא.
אל תשכחו שבקיץ שעבר פלורנטינו היה גאון כדורגל וחילופי הדורות במדריד דוגמה ומופת מול בארסה המחווירה וליברפול השוקעת, כן?
שימו לב שאנחנו לא קבוצה שוקעת שלא מצליחה להתרומם אלא קבוצה שקיץ אחד החליש אותה, אמנם, אבל זה יכול להשתנות מהר מאד. כרגיל מגזימים פה.
לא קונה את זה. גאון עסקי שיודע למצוא את ההזדמנויות בשוק בהתאם למצב הוא תמיד היה. גאון כדורגל הוא אף פעם לא היה.