הדיון על דון קרלו: שורד את המשבר, אך האם זו עונתו האחרונה בלבן?

זה נכון מאוד. השאלה היא האם שינוי של מאמן היום יעלה את הסיכוי לזכות באליפות השנה (גם אם זה רק מהבוסט של החלפת מאמן).

אם התשובה היא כן, אז כמובן שכדאי להחליף.

יש גם קונטקסט. ההישגים בפני עצמם הם בסדר אבל הקבוצה חלשה. עזוב סגנון נעים לעין, כדורגל טוב או לא- יש כאן מאמן שמקבל כלים מאוד איכותיים ולא מוציא מהם יותר ממה שצ’ולו מוציא מחבורת הנגרים שלו. אני נדהמתי לגלות שלמרות שאתלטיקו הפסידו המון נקודות בחודש האחרון הם בסה"כ 3 נקודות מתחתנו.

על אותו המשקל- כמו שהייתי מקבל בהבנה הדחה לסיטי בעונה הקודמת, כך אני לא מקבל בהבנה הדחה לארסנל בכזה חוסר אונים.

ויותר בפירוט:
אני מזכיר שהליגה תוכל ליפול על ניהול המשחק שלו, כלומר מעבר לבייסיק של אם לא ניצחנו = אשמתו (במידה כזו או אחרת).
ההחלטה שלו לשלוח את הקבוצה להשתהד מול ולנסיה כשהפער היה בסה"כ 3 וכשיש לנו משחק מול בארסה הזויה, זה עלה לנו בזה שנצטרך לנצח כל משחק עד סוף העונה בשביל סיכוי פרקטי.

היו עוד משחקים כאלה- קלאסיקו בו זה עלה לנו במאזן הפנימי מול בארסה, ההפסד לאספניול ואני מניח שזה חזר על עצמו- כי קרלו, כמו קרלו, (כמו שחקן פיפא בן 15 ממוצע,) כשהוא מפסיד לוחץ פעמיים ימינה בשלט למעביר למצב “התקפה”. אז בסוף זו אשמתו.

בדרבי הראשון העונה נגד אתלטיקו מדריד כבר גירדנו 0:1 וספגנו שער רך מהבטן עמוק בתוספת הזמן, ומעבר לכך הוא הוריד לספסל גם את ויניסיוס ג’וניור וגם את רודריגו משום מה, וזה במשחק בו קיליאן אמבפה פצוע. הוא העלה את אנדריק שביזבז צ’אנס אבל ניחא - ואת פראן גארסיה כדי להתבנקר. אני יכול לשלוף עוד עשרה מקרים כאלה וגם ניהול המשחק שלו בדרבי בליגה אשתקד היה ביזיון, החילופים במשחק בסנטיאגו ברנבאו וגם ההרכב בסיבוב הראשון בהפסד הבודד שלנו.

תראה איך נראים שחקנים שהם פלא פיזי כמו פדה ואלוורדה שעם הלשון בחוץ - 120 דקות נגד ריאל סוסיאדד בגביע למשל, אנטוניו רודיגר כבר כמה חודשים משחק עם חבישה בברך ולא נח…

בכל מקרה אי אפשר אף פעם לשפוט “רק” לפי תוצאות. ריאל מדריד בחודש אפריל נראית כאילו היא התחילה עכשיו את הפרה-טמפורדה.

אין לזה תשובה ודאית , להערכתי לא היה משפר את המצב יותר מדי אבל אין לדעת. האינטרס של המועדון הוא לסיים עם אחד המאמנים המצליחים בתולדותיה בצורה ראויה.

ואין לי עוררין על הכדורגל הדלוח, וזה גם לא שהיינו קבוצת על כשזכינו בתארים ניצלנו חולשה עצומה של הליגה ושל הכדורגל האירופי בכללי.

יש שחקנים גדולים מהמאמן, במיוחד בריאל מדריד. ג׳ועד ויני והצב יודעים שהם באנקרים מארץ הבאנקרים. רק פיגורה ברמת זידאן יכלה לקבל החלטות כמו שהוא קיבל, חוץ ממנו לא ראיתי מאמן עם סמכות כזאת.
וכן שים לב לג׳וד יש לו הרבה פוזשנים הגנתיים שהוא פשוט משוטט במרכז המגרש…