שוב אחי אני מפנטז על קלופ יותר מכל מאמן אחר ובפער! ואני מכיר את המספרים שנתת פה מעולה, הנקודה שלי היא שאני חושב שהבעיה תיווצר מצד המועדון ומצד פלורנטינו וזה גם מבאס אותי.
מה שקלופ עשה מליברפול זה חולני ומה שהוא יכול לעשות עם קישור כמו שלנו זה אפילו דפוק יותר, אני סתם מתבאס עם עצמי על זה שאני יודע שלא ייתנו לו את הזמן שהוא צריך, גם אם בליברפול זה היה שנתיים ופה זה יהיה חצי עונה.
מנסה לשקר בעיקר לעצמי אבל:
-פלורנטינו פרס לא איזה סנילי כן? אבל רואים שלאט לאט הוא מזדקן. אולי לאט לאט יגיע הזמן להוריד הילוך?
-אם פעם ריאל מדריד הייתה קוראת לו אני מניח שיורגן קלופ היה מסרב. אבל אחרי שמיצה את עצמו בליברפול אז כמה קבוצות כבר יש שהן דומות לנו? מבחינת החוזק של הליגה והמועדון…אולי שנת שבתון תעשה לו טוב?
בלי קשר אני חושב שעם מאמן חדש, ובלי ציפייה לקיץ ‘וואו’ - הסגל הזה מסוגל לתת הרבה-הרבה-הרבה יותר. דווקא שני הדאבלים שלנו בהחלט באו בפרופיל נמוך אבל זה לא תמיד יחזור על עצמו (ואני כאוהד מעדיף תמיד באז כמו בקיץ 2009 עם הגלאקטיקו, עם מוריניו ב-2010, ב-2013, ומבחינתי גם 2016 היה מוצלח כשלסגל המעולה הצטרפו מרקו אסנסיו ואלבארו מוראטה).
עזוב רגע סמנטיקה.
להביא את ויני, רודריגו, פדה, קמאבינגה וכו’ זו לא גאונות עסקית. מישהו החליט לעשות את חילופי הדורות הללו ולהביא אותם כשהם בתחילת דרכם. אני מזכיר, כשקרלו התמנה אף אחד פה לא חשב שיהיה דאבל כבר בעונה הראשונה. ויני היה רחוק מאד מרמת (פודיום) כדור הזהב שהגיע אליה, בנזמה היה נראה גמור וכו’. זו לא פרשנות בדיעבד כי אם תוכנית שקרתה. אם, למשל, אכתוב שראול אסנסיו זה ניהול מקצועי נכון אז אני גונב דעת - הוא הפתיע לטובה מהר מהצפוי. חבורת הצעירים הזו שתחילתה בסוף הקדנציה של זידאן בואך סולארי ושות’ היא בהחלט משהו שקרה לפי התוכנית. נעשו טעויות בכל הקיצים האחרונים, אבל באחרון שבהם אין שום ספק שבהנהלה טעו. אין חולק.
תקראו לזה בובה או לא. א, גם קלופ עבד בצמוד למנהל מקצועי בליברפול. שנית, אם כבר, ה’קלאש’ המסתמן יהיה לדעתי על רקע תקציבי ולא על רקע כוכבים עם ערך מסחרי מול השחקנים ה’נכונים’. להיפטר מאחד כמו אלאבה, למשל, ולהביא תחליף עולה מיליונים.
ראינו מה מוריניו בנה פה. חדר הלבשה ששייך לסוכן אחד, סכסוכים על ימין ועל שמאל וחוזים כמו של קונטראו שלקח הרבה זמן להיפטר מהם. אני לא מעוניין לחזור לשם.
גאונות עסקית היא בדיוק זה- לדעת מתי לקחת צעד אחורה ולבחור פרסונל איכותי ומקצועי. היא בניהול המשאבים, ההשקעה העצומה (שהקדימה את זמנה) בכשרונות צעירים ובבניית צוות סקאוטינג נרחב בברזיל. אנחנו לא יודעים איך הליך הסקאוטינג מתבצע לפרטי פרטים- אבל ברור שלג’וני קלאפאט יש סיי מהותי ותחתיו גויס רוב השלד הנוכחי.
אגב, זו רק ספוקלציה אבל ייתכן וההתעלמות מלה פבריקה נעשתה כחלק מהמדיניות הזו- וגם זו לא החלטה כ"כ פשוטה. בסוף היה אפשר להעלות מהנוער את בלאנקו ויורנטה ולוותר על פדה, להביא איזה שוער ספרדי סביר במקום לונין או להחזיר את חורחה דה פרוטוס במקום ברהים- אבל כל הרכשים האלה שיחקו תפקיד משמעותי בזכייה בליגת האלופות בעונה הקודמת.
זה דל"פ שמוריניו בנה שלד מצוין? כל שחקן שמיועד להרכב בריאל מדריד יעלה הרבה כסף, לעזאזל גם שחקנים מחליפים כמו מריאנו מחזיקים חוזים כבדים מאוד. אבל הסגל ב11-12 הוא אחד המאוזנים שהיה לנו, מלבד ארבלואה שיחק וורלד קלאס בכל עמדה והיה עומק שהיווה את הבסיס לסגלים של קרלו וזידאן.
תביא לי כל יום ריקארדו קרבאליו וקונטראו לפני “גלקטיקוס” כמו אלאבה שלא מסוגלים לשבת על הספסל בשקט.
יעזוב בסיום העונה ככל הנראה וזה בסדר גמור והגיוני. נבחרת ברזיל יכולה להיות אחלה אקורד סיום לקריירת אימון פנומנלית. לא צריך לרחם עליו. כבודו במקומו מונח. הוא הגיע לריאל מדריד די בפוקס לפרק ב’ - שהיה מוצלח. אחרי שאשכרה הציע את עצמו ונענה בחיוב אחרי עונות דשדוש אם זה באברטון או בנאפולי.
אף אחד לא ישכח לו את שני הדאבלים המדהימים ויש לא מעט דברים טובים שעשה - ויניסיוס ג’וניור (האמון העיוור והבנייה שלו), שילובו של ג’וד בלינגהאם ועוד. הוא אגדה בריאל מדריד, שיאן התארים מתמטית, חולק יחד עם זינדין זידאן את הפסגה במספר גביעי אירופה ודמות אהובה על כולם - גם מצד עבדכם הנאמן שהעביר עליו ביקורת לא מעט.
צריך לדעת מתי להיפרד. ושימו לב לזה. מסורתית, מסיבות כאלה ואחרות - ארבע שנים ברציפות הן כמו נצח בריאל מדריד. המאמן האחרון והיחיד שעשה זאת היה מיגל מוניוס האגדי ואלו היו ימים אחרים, בין 1960 ל-1974.
יש לי הרבה ריספקט לאנצ’לוטי, למרות התחושות והביקורת בעונה הזאת.
מסובך מאוד לנהל אסופה של ילדים עם אגו בשמיים, שרואים בעצמם (בצדק מבחינתם) כמי שהמועדון המפואר והמעוטר בהיסטוריה בחר בהם.
ואנצ’לוטי עשה את זה בהצטיינות יתירה. ואף עשה זאת תוך התמודדות עם מכות פציעות איומות ואילתורים רבים.
אפילו להקים את ואייחו להתחמם רק בשביל הפיזיוטרפיה ומניעת בצקת… גאון קרלו.
וברצינות, יש לי הערכה רבה להישגים שהוא הביא, והיא עולה על הביקורת שלי כלפיו.
ואחרי שאמרתי את זה… יש ממש תחושה של מיצוי. ריאל מדריד זקוקה לדם חדש ודרך חדשה.
מסכים קרלו היה המאמן הנכון בזמן הנכון עבורנו, ועכשיו הזמן הזה תם וזה בסדר.
העונה הייתה גם באמת מכת פציעות לא פשוטה, אין לי ספק אגב שאת הליגה היינו לוקחים אם אפילו קרבחאל היה כשיר כל העונה וזהו.
הסגל מלא בכישרון אבל מאוד לא מאוזן, והוא לא האיש שיצליח לאזן את זה.
אני אזכור את קרלו לחיוב בסופו של דבר.
אני בדעה קצת שונה ממכם. העונה ‘מתחבר’ לברצלונה יותר טוב מאיתנו, אז אין לי תלונות להפסד בגמר הגביע, לגבי הסופרקופה זה גם הגיוני אולי להפסיד להם במשחק אחד, אבל בטח לא בצורה בה נראינו. מבחינתי קרלו רק בחודש אפריל “גילה” או “הודה” שהשיטה הנכונה לנו היא 4:4:2. אני חושב שגם בהינתן כל הפציעות וכדומה אפשר וצריך היה לזכות באליפות ובטח כשהגענו איכשהו ליתרון הזוי של שבע נקודות על אף פער עצום באיכות הכדורגל שלנו לעומת ברצלונה. בסוף זו אליפות שהלכה על הפסד לאספניול העלובה, תיקו עם אוססונה במשחק שיכולנו להבקיע שלושה שערים. יודעים מה, אפילו בדיעבד ההפסד לוולנסיה מהתחתית בבית(!) הביא למצב שאנחנו לא תלויים בעצמינו גם אם ננצח בקלאסיקו. הפציעה הקריטית היא של דני קרבחאל. במקום אדר מיליטאו שחזר מפציעה אבל אחרי צולבת אחת - הרווחנו את ראול אסנסיו שהוא אחלה! וגם שחקן בית מרגש.
לגבי ליגת האלופות - זה תמיד התואר החשוב ביותר מבחינתי, רק העונה הסתכלתי על זה אחרת שהגיע הזמן לזכות בשתי אליפויות רצופות סוף-סוף, לראשונה מ-2007 וחוץ מזה אשכרה זה לא קרה מאז הקינטה דל בויטרה. להיות מודח נגד ארסנל זה לא ביזיון, אבל הדרך היא כן…
-אגב כשאתה מחבר את כל ההפסדים ביחד לברצלונה, שלושה עם פוטנציאל לארבעה - זה קצת יותר מדי בעונה אחת.
-אני לא רוצה כל הזמן להשוות אבל גם כשחבר’ה כאן התחילו לנצח את העונה הבאה ומה המועדון צריך - כל שחקן יישתפר ב-10% עם מאמן טוב אחר לדעתי. הסגל של ברצלונה מושלם? דיברנו מספיק על ראפינייה. אבל תראו את איניגו מרטינס. תראו את באלדה. אפילו קונדה…
לקרלו מגיע כבוד ומגיע לו פרידה מכובדת, אבל למה לעזאזל אנחנו חייבים לשלם לו את שכרו לעונה הבאה כאשר הוא ממשיך לנבחרת ברזיל?
ואל תגידו לו מתוך כבוד בחיאת, הוא קיבל מריאל מדריד בדיוק כמו מה שהוא נתן לה.
לשלם חלק מהשכר זה קרה עם אגדות כמו ראול ואיקר קסיאס שנאלצו לעזוב לשאלקה ולפורטו בהתאמה כל אחד בזמן שלו, 2010 ו-2016. קרלו אנצ’לוטי לא הגיע לריאל מדריד כשהוא בשיא הקריירה. יש מאמנים שברור שמרוויחים ממנו כמו פפ גווארדיולה לאור ההצלחות שלו או דייגו סימאונה שהוא אלוהים במנצ’סטר סיטי. לא חושב שהוא צריך להתלונן ובטוח שהוא מבסוט. לצורך העניין אולי מנצ’סטר יונייטד שילמה לאריק טן האח יותר - כי הם מפגרים, ופריז סן ז’רמן הייתה צריכה להתאמץ כדי להחתים את לואיס אנריקה.
לסיים את הקריירה בנבחרת ברזיל זה אחלה. ברור שהוא אוהב את האימון היום-יומי, אבל הוא מקבל נבחרת די באשפתות. ושם פחות צריך טקטיקה אלא לחבר בסיס אנושי ולבחור הרכב טוב מהרבה אופציות.
הרזומה שלו כשהוא חזר אלינו היה לאמן בנאפולי ואברטון, אז הוא קיבל תגמול מאוד יפה מהקבוצה.
דור הקטע עם ראול מאוד שונה, הוא עזב לקבוצה קטנה שבה לא קיבל הרבה כסף, אנצלוטי מקבל חוזה מפלצתי בברזיל.
תגיד אתה רציני? הרזומה שלו היה גם ליגת האלופות עם ריאל מדריד, גביע המלך וגביע העולם למועדונים , וליגת האלופות פעמיים עם מילאן, אליפות איטליה , אליפות העולם לקבוצות, אליפות בליגה הצרפתית, אליפות בליגה הגרמנית, אליפות בליגה האנגלית.