אז אם מוריניו מגיע לאמן עכשיו את ברצלונה אתה נותן לו שיק על סך 15 מיליון יורו?
יש הבדל בין הישגי העבר לבין ההישגים הנוכחיים של מאמן.
כשאנצלוטי חזר למדריד הוא היה בדרך לשלהי הקריירה שלו והוא היה בצניחה חופשית.
שוב, אם הוא היה מפוטר ויושב בבית שיקבל את כל החוזה מגיע לו, אבל כל עוד הוא עוזב לנבחרת ברזיל אני לא רואה סיבה שנעשה לו השלמת הכנסה.
אליפות בליגה הצרפתית ואליפות בליגה הגרמנית כשהוא מאמן פריז סן ז’רמן עם זלאטן איברהימוביץ’ ובאיירן מינכן עם הסגל המפלצתי שלה - גם אני לוקח. אבל זה לא זה. מבאיירן הוא נפרד די מוקדם ב-2017 אחרי שהכוכבים מאסו בו - פוטר לאחר 3:0 מול פריז סן ז’רמן בשלב הבתים [הוא היה שעיר לעזאזל אז - מסכים, אבל נראה שמאבד את הקבוצה]. בנאפולי הוא לא הצליח יותר מדי (אפילו היה כמה חודשים בחוץ) ואברטון זו קבוצה סתמית לכל דבר גם אם זו הליגה האנגלית והיה שם קצת כסף והם ניצחו איזה דרבי. הקריירה שלו דעכה, הוא זה שהציע את עצמו לריאל מדריד. לא מצב קשה כמו ז’וזה מוריניו אולי אך היה נראה שקרלו סיים את ימיו בטופ
מקור?
שאלת תם -
אנצ’לוטי חתם בנבחרת ברזיל?
כלומר מה האירוע שבעצם מעזיב אותו מריאל מדריד (או מה קרה/יקרה לפני מה) - פיטורים או התפטרות?
כי אם זה הראשון, הגיוני שימשיכו לשלם לו את השכר עד תום החוזה.
בטח mutual agreement
לצ׳אבי יש הסכם ג׳נטלמני עם המועדון הגרמני, לא נשלם להם אגורה
דיווחים שהמומ עם ברזיל כשל סופית וכעת אנצ’לוטי בוחן הצעות מערב הסעודית. הסיבה היא שאנחנו לא מוכנים לשחרר אותו לפני אליפות העולם… אין לי כח אליהם כבר.
סיבה אחרת דווקא,
ריאל לא מוכנה לשלם לו את השנה הנותרת ושהוא יילך לברזיל לפני אליפות העולם למועדונים.
סיבה שנייה,
הוא חזר מלונדון עם נציגים של ברזיל, ללא אישור של ריאל בכלל.
הוא לא תמים בעצמו …
איך מגיעים למצבים האלה.
מרגיש שהמועדון מריח דם איפה שאפשר להיכנס לעימות יכנסו אליו בכוח מוגזם.
אי אפשר לדעת מה קורה מאחורי הקלעים, ריאל לרוב התנהלה בג׳נטלמניות לגבי עזיבה של שחקנים לפחות, ראול קסיאס וכן שילמה להם הרבה כסף שלא הייתה חייבת ושחררה בחינם.
אם הייתי צריך לנחש את סדר האירועים, קרלו הרגיש את האדמה הרועדת והכין תוכנית מגירה עם ברזיל, ועכשיו שזה הגיע לסוף הוא טוען הייתם מפטרים אותי בכל מקרה תשלמו לי מה שמגיע לי.
אנחנו טוענים שהוא עם המשרה בקנה כבר חודשים ארוכים, עוד לא פוטרת רשמית ובכלל אנחנו מצפים ממך לכבד את החוזה עד תומו ולא רוצים להגיע לגביע העולם לקבוצות עם מאמן זמני לחודש, תכלס אני יכול להבין את שני הצדדים.
הלוואי שלאנצ’לוטי הייתה תוכנית פעולה סדורה לקבוצה, כמו שיש לו בהתנהלות שלו על המשך הקריירה שלו. מיקסום יתרונות, הגנה חזקה על נכסים, עבודת שטח והכנה מראש, לחץ אפקטיבי, תעוזה. עוד הייתי עלול לטעות שמדובר על קלופ בכלל.
אמנם אי אפשר לדעת מה בדיוק קרה, אבל זה נשמע הגיוני שהייתה איזו אי הסכמה על הנושא של השכר של השנה האחרונה. הרעיון שריאל תסרב לשלם לו את השנה האחרונה כשהעזיבה היא בהסכמה הדדית והוא במקביל חותם בנבחרת ברזיל (על שכר לא רע בכלל גם שם) - הוא סביר לגמרי. הציפייה שנשלם לו על השנה האחרונה בסיטואציה כזו די הזויה.
ראיתי גם דיווחים שאנצ’לוטי אמר לברזיל שאם הם רוצים הוא יכול להגיע רק באוגוסט. אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל זה יכול להתאים לתיאוריה הזו. ייתכן מאוד שריאל אמרה לו שאם הוא רוצה שכר שיאמן לפחות בגביע העולם למועדונים (וזה מסתדר גם עם השמועות שאם אלונסו יגיע, זה יהיה רק לעונה הבאה בכל מקרה).
קחו בחשבון שעל פי דיווחים הפגישה עם ההתאחדות הברזילאית הייתה ביום ראשון ובה כביכול קרלו הציג תנאי חדש שהוא לאמן באליפות העולם למועדונים וזה גרם לבעיה. אני מציין זאת כי זה היה לפני שלושה ימים ומאז כל 20 דקות יש ברייקינג ניוז. לדעתי אין מה לקחת מאד ברצינות את הדיווחים האלה. אם אני צריך להמר אז הדבר ההגיוני הוא שהסיפור של אליפות העולם למועדונים זו בעיה שצריך להתגבר עליה כי המועדון מעדיף שקרלו יאמן ולא סולארי ומצד שני ברזיל צריכה לשחק ורוצה את המאמן שלה כמה שיותר מוקדם, או הצעה מופרכת מסעודיה. פיצוצים, פיצויים… לא יודע
יכולתי לשים בדיון התקשורת ובכל-זאת:
שחקן עולה מהספסל ומנצח לנו משחק? מחזה נדיר עד לא קיים בעונת 2024/25. כלכך שונה מאשתקד עם מעשה העבורה של חוסלו נגד באיירן מינכן. ה-AS עם כותרת עצובה: “אין אבק שריפה על הספסל” - ריאם מדריד היא הקבוצה עם הכי פחות שערים מהמחליפים שלה - עם 12 שערים בלבד בכל המסגרות העונה. הנתון משמעותי במיוחד בליגה, שם המחליפים כבשו רק ארבעה מתוך 66 השערים שכבשה ריאל מדריד (6%). אחד מהם זה אנדריק נגד ויאדוליד ממש במחזור השני כשברהים דיאס גם כבש. השער האחרון שכבש מחליף של ריאל מדריד בלה ליגה היה נגד ולנסיה בשלושה בינואר במאסטייה - לוקה מודריץ’ השווה. כלומר, המחליפים של מדריד לא כבשו שער אחד בכל המחצית השנייה של העונה.
עוד בהקשר זה - כתבה אתמול במארקה “ריאל מדריד הבינה את המצב מאוחר מדי”. קרלו ביצע רק 12 חילופים בכל העונה בין הדקה ה-50 ל-60, ושלושה מהם בגביע נגד ברצלונה (אמבפה, מודריץ’ וארדה).
בהצלחה בברזיל, מיסטר!| זה רשמי: נבחרת ברזיל הודיעה על החתמתו של קרלו אנצ’לוטי. המאמן המעוטר ביותר בתולדות ריאל מדריד (15 תארים) שיסיים עונה חלשה מאוד ב-2024/25 - ייפרד לא רק מהמועדון אחרי קדנציה בת ארבע שנים - הארוכה ביותר של מאמן כאן מאז 1970 ושש שנים בסה"כ - אלא גם מכדורגל המועדונים כנראה. הוא ינסה להצעיד את הסלסאו לזכייה במונדיאל לראשונה מאז 2002. קרלו יתאחד שם עם ויניסיוס ג’וניור אותו טיפח היטב, עם רודריגו ועם אדר מיליטאו. שיהיה בהצלחה!
“הנבחרת הגדולה בתולדות כדורגל הנבחרות - תהיה מאומנת על ידי המאמן המצליח ביותר, שם נרדף להישגים היסטוריים. אנצ’לוטי יאמן את ברזיל במשחקי מוקדמות המונדיאל כבר בחודש הבא נגד אורוגוואי ופרגוואי. אדנאלדו רודריגס סגר את הסיפור”, הודיעו מהנבחרת.
רודריגס הוסיף: “הבאת קרלו אנצ’לוטי להוביל את ברזיל היא יותר מהחלטה אסטרטגית. זוהי הצהרה לעולם על נחישותנו להשיב לעצמנו את המקום הראשון על הפודיום. הוא המאמן הגדול בהיסטוריה ועכשיו הוא מוביל את הנבחרת הלאומית הטובה ביותר על פני כדור הארץ. יחד, נכתוב פרקים חדשים ומפוארים לכדורגל הברזילאי”.
מחר, במסגרת מסיבת העיתונאים של ריאל מדריד לפני המשחק נגד מאיורקה בסנטיאגו ברנבאו - אנצ’לוטי יתייחס לעתידו כמובן וייפרד מריאל מדריד. הוא גם יזכה לאירוע פרידה גדול ומפואר.
מצחיק קצת שנבחרת ברזיל הכריזה על העניין לפנינו. זה היה צריך להיות הפוך. חבל שהפרידה אחרי עונה כה איומה שקילקלה.
רודריגו לא יודע איפה לקבור את עצמו.
קרלו אנצ’לוטי “חטף” ממני ובכלל לא מעט העונה. ועדיין זה קצת עצוב. עוד ניפרד כמו שצריך ובטח בהמשך הודעה רשמית של ריאל מדריד. ובינתיים:
-לא נשכח לך לעולם את הדסימה - עמדת בהבטחה
-לא נשכח לעולם את הגביע ה-14 כמו בסרטים
-לא נשכח לעולם שני דאבלים בשלוש שנים - בראבוו.
-לא נשכח את הסיגר ושמחת החיים, ששרת את המנון הדסימה ורקדת עם אדוארדו קמאבינגה.
-לא נשכח את הג’נטלמניות והכבוד למועדון ואיך הגנת על ריאל מדריד בחירוף נפש.
-לא נשכח איך בנית את ויניסיוס ג’וניור משחקן פזיז לאחד הטובים בעולם.
תודה על הכל קרלו
אפשר לסכם את זה ככה, תודה, שלום ולא להתראות מבחינתי.
רק אומר
נשיא ההתאחדות הברזילאית קרא לו “המאמן הגדול בהיסטוריה” ![]()
![]()
![]()