ת'רד הפציעות הארור: מיליטאו, מנדי ורודריגו ייעדרו לזמן רב

ההחתמות האלו היו הכל חוץ מדרישות של אלונסו. על טרנט שמו עין שנתיים לפני, ואת קרראס והאוסן רכשו לאחר שדיברו הרבה על הרצון לצרף שחקנים ספרדים. גם מסטה היה על הרדאר הרבה לפני, וכשפסז נכנסה לתמונה נלחצו וקנו אותו בסכום מופרך. אף אחד מהרכשים האלה לא היה של אלונסו והם היו נרכשים בכל מקרה. לאורך כל הקיץ דווח שאלונסו רוצה קשר והוא לא קיבל אחד שכזה, הוא לא קיבל את הגיבוי של ההנהלה מול הסגל וגם פוטר אחרי כמה שריקות בוז בברנבאו. מה זה אומר?

אלונסו כן הביא איתו הכי הרבה הייפ. אנחנו האוהדים האמנו שהוא האיש הנכון כדי להוביל את הפרויקט הזה, אבל לא מדובר פה בפפ או קלופ. עוד כשהשאלה מי יאמן את ריאל מדריד הייתה פתוחה כתבתי פה את הטקסט הבא:

בסופו של דבר ההנהלה לא גיבתה אותו, היו שמועות גם שהם הודיעו לו את מי הוא צריך להרכיב ‏(וזה התנאי היחיד שמוריניו הציב לריאל מדריד - הם לא יכולים להתערב לו בזה‏), ולא הביאה לו את השחקנים שהוא רוצה. לא ככה מתנהגים למאמן שהפרויקט הזה הולך להיות שלו.

זה לחלוטין יאמר להגנת אלונסו. התנאים היו לחלוטין נגדו וגם זה אגב היה ידוע מראש ‏(כתבתי את זה בפתיחה של התרד של אלונסו‏). הטענה שלי היא שבמסגרת ההחלטות שהוא כן היה יכול לקבל כדי לאפס את הקבוצה הוא קיבל את ההחלטות הלא נכונות.

אני שוב פעם אשאל, בשביל מה היה כדאי להדליק את האידיוט הזה? אגב, כל הדיון הארוך הזה ואף אחד מכם לא הזכיר את הסיבה האמיתית לחילופים הקבועים האלה. הוא ניסה להרוויח גם את רודריגו שעשה פוזות ובאותה תקופה הסכים לשחק רק קיצוני שמאלי. הפתרון של אלונסו היה שזה יבוא על הדקות של ויניסיוס. אני פשוט חושב שזה היה רעיון גרוע בהתחשב בכך שהיה ברור שויניסיוס שרק כמה חודשים לפני איבד את כדור הזהב וידוע באורך הרוח שלו לא יאהב את זה במיוחד. היה הרבה יותר כדאי אם הוא היה מעמיד את רודריגו במקומו ‏(מה שבסוף אגב קרה ורודריגו חזר לימין וגם היה טוב עד שנפצע‏), ולא היה מנסה לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

בסופו של דבר זה היה אחת מהמלחמות שהרסו לאלונסו את התפקיד. אנחנו לא יודעים כמה עוד שחקנים רצו שהוא יעוף ומאיזה סיבה, אנחנו יודעים על פדה, אנחנו יודעים על אנדריק שנמחק ללא סיבה הגיונית, וגם ברהים שנמחק, אבל ויניסיוס הוא רק חלק מהסיפור של ניהול סגל לא נכון שהוביל לפיצוץ הסגל.