הדיון של קרלו: מתכונן למונדיאל, האריך את חוזהו בברזיל עד 2030

קרלו אנצ’לוטי בהרפתקאה חדשה, כבר שלושה חודשים שהוא מאמן את נבחרת ברזיל. התוצאות בינתיים קומסי-קומסה אבל קרלו רגוע, אופטימי ונלהב. כעת הוא התראיין ל-“לאקיפ” הצרפתי ודיבר כמובן שוב על ריאל מדריד, ויניסיוס ג’וניור, קיליאן אמבפה והשתלבותו בסלסאו.

הסתגלות לברזיל: “בשבילי, קל להסתגל. זה קצב שונה. אני צריך לטבול את עצמי בתרבות של המדינה, וזו הסיבה שהתמקמתי בריו. כאן מצאתי פדרציה מאורגנת היטב. מנשיא ה-CBF (סמיר סאוד) ועד למנהל (רודריגו קייטנו), כולם פנטסטיים ונלהבים. אנחנו עובדים בסביבה מצוינת ומקצועית. באתי עם העוזרים שלי, אבל לא הייתי צריך שום דבר אחר. המבנה מושלם”.

אם זכייה בגביע העולם היא חובה עבור ברזיל בדיוק כפי שעבור ריאל מדריד יש חובת זכייה בליגת האלופות: “זוהי חובה לנסות. לאף אחד אין חובה לנצח. למי, בכדורגל, יש חובה לנצח? אפילו לא מי שחושב שהוא הטוב ביותר, יש את זה. כל כך הרבה דברים יכולים לקרות כדי לשנות את התוצאה. הייתי בריאל מדריד שש שנים ולא זכיתי שש פעמים בליגת האלופות, אבל כן זכיתי שלוש פעמים וזה מספק”.

הוא מבהיר כי לדעתו “הנבחרת שתזכה במונדיאל הקרוב היא לבטח לא הנבחרת שתתקוף הכי טוב או תשחק הכי מלהיב אלא זו שתהיה הכי יציבה הגנתית”.

מה יקרה אם ברזיל תפגוש את איטליה בגמר או בשלב אחר: “חחח (צוחק)… זה יהיה מאוד מסובך מאוד ולא קל עבורי (צוחק שוב). אבל ברזיל צריכה לנצח…”

אי זימונו של ניימאר והאם זו הייתה בעיה: “נבחרת לאומית חייבת לאחד את השחקנים הכי מוכשרים ביותר. זה ברור, נכון? אבל שחקן מוכשר צריך להיות גם בכושר גופני טוב. הוא חייב להיות ב-100%, לא רק ב-80%. ניימאר משפר את מצבו. הוא ללא ספק השחקן הברזילאי הכי מוכשר. הייתה לו בעיה פיזית קטנה והוא התאושש די מהר. אבל אני רוצה שהוא יהיה ממש טוב כדי שיוכל לשחק. הוא יוכל להשתתף בגביע העולם אם הוא יהיה בכושר גופני טוב. מבחינה טכנית, אין ויכוח. המטרה שלו חייבת להיות להיות מוכן ביוני. לא משנה אם הוא בסגל באוקטובר, נובמבר או מרץ”. הוא הוסיף כי ניימאר ישחק אצלו כמספר 10.

האם קל לאמן את ויניסיוס: “כמובן. יש לי מערכת יחסים נהדרת עם ויני; הוא עושה מה שאני מבקש. מעולם לא היו לי בעיות איתו. אבל עם נבחרת לאומית, בסופו של דבר, אתה לא צריך להתמודד עם הבעיות האלה לעתים קרובות כל כך. אם שחקן לא מרוצה מהתפקיד שלו (או לא משחק טוב) אין בעיה, אני אתקשר למישהו אחר ואזמן אותו. אין לי יותר את החובה שהייתה לי במועדון לאמן שחקן במשך עונה שלמה”.

עונתו האחרונה בריאל מדריד: “זה היה מסובך. לא השגנו את ההצלחה שרצינו. היו לנו גם יותר מדי פציעות בהגנה, והיה קשה להרכיב קבוצה יציבה ולתמוך באיכות ההתקפית שהייתה לנו. אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, דויד אלאבה, פרלאן מנדי, דני קרבחאל… יש הרבה שחקנים חשובים. היו משחקים שבהם היו לנו רק שני שחקני הגנה בהרכב שלנו, ואחד מהם, ראול אסנסיו, הגיע זה עתה מקבוצת הנוער, למרות שהוא שיחק טוב”.

האם ברזיל תהיה התחנה האחרונה שלו כמאמן: “הקבוצה היחידה שאוכל לאמן אחרי ברזיל תהיה ריאל מדריד. לא, אני לא חושב שזה יקרה. ובכן, יש לי חוזה לשנה כאן. אחרי זה, הכל יכול לקרות. אני יכול להישאר עוד שנתיים. או עוד ארבע שנים. להתכונן למונדיאל נוסף. חתמתי לשנה כי אני חושב שזה היה הדבר הנכון לעשות בנוגע לטורניר הבא. אבל אני מאוד שמח כאן”.

האם היה קל לאמן את אמבפה: “מאוד קל. בשנה אחת שלנו יחד, אמבפה מעולם לא ביקש ממני כלום, לא לקחת פנדלים, לא לשחק כל משחק 90 דקות, לא עמדה מסוימת, לא לקחת בעיטות חופשיות… כלום. הוא תמיד התנהג יפה מאוד, עם הרבה ענווה. והייתה לו עונה טובה מאוד ברמה האישית, עם 44 שערים. אני חושב שהעונה השנייה שלו תהיה טובה יותר כי הוא הסתגל וחבריו לקבוצה מכירים אותו היטב”.

העמדה הטובה ביותר של אמבפה והאם הוא התבאס לשחק כ-‘9’: “בכלל לא. מבחינתי, אמבפה הוא חלוץ מרכזי. שם הוא מבטא בצורה הטובה ביותר את האיכויות שלו. הוא מהיר, טכני, מיומן, מסוגל ליצור מהלכים נהדרים על שטח קטן. לכן הוא צריך להיות קרוב לשער. בכנף, יהיו לו אותן תכונות, כמובן, אבל אני חושב שהוא היה מבקיע פחות כי הוא פחות קרוב לשער. האינטנסיביות של הכדורגל גברה בעונות האחרונות, והדרישות הפיזיות מאלה שמשחקים בכנף גדולות בהרבה מאשר לפני כמה שנים. נדרש יותר ויותר מאמץ מאלה שמשחקים באגפים. עבור אמבפה, עדיף להיות מקדימה”

למה אמבפה לא אוהב להגן: “זה לא שהוא לא אוהב להגן. זה העניין ששחקן עם המאפיינים שלו מתבקש, קודם כל, להבקיע”

אם קשה לשכנע את השחקנים להאמין שהקבוצה חשובה מהכוכבים ולוותר על האגו: “אני חושב שהחתמתו של אמבפה הייתה דבר טוב מאוד. אחרי עזיבתו של (קארים) בנזמה (ב-2023), ריאל מדריד החתימה את חוסלו, שהיה טוב כשהוא שיחק. אבל מועדון כמו ריאל מדריד צריך חלוץ מרכזי כמו אמבפה. כמו בנזמה. כמו (אמיליו) בוטראניו. חלוץ מרכזי ברמה של ריאל מדריד. אני מתעקש, אבל בתחילת העונה שעברה, אף אחד לא דמיין שנאבד שחקנים חיוניים כמו קרבחאל למשך כל כך הרבה זמן. אפשר להחליף אותו מבחינה טכנית, כן. אבל לעולם אי אפשר להחליף את מה שהוא מייצג בחדר ההלבשה”.

הסגנון שלו: “סגנון לא תלוי בך. זה תלוי בשחקנים שיש לך. פפ גווארדיולה כפה סגנון עם צ’אבי, אנדרס אינייסטה, סרחיו בוסקטס וליאו מסי. אני חושב שגם יורגן קלופ כפה סגנון, סגנון כדורגל המבוסס על עוצמה ולחץ, כי היו לו שחקנים עם המאפיינים האלה. ההפך: גווארדיולה לא היה מסוגל לכפות את הסגנון שלו על השחקנים של קלופ, וקלופ, לו היה מנסה להפעיל לחץ עם צ’אבי, בוסקטס, אינייסטה ומסי, לא היה מצליח”.

הרוגע שלו הוא סגנון? - “כמובן שזה לא סגנון טקטי. היכולת שאני מתגאה בה היא לנהל אנשים. לא שחקנים. אנשים”.

אתייחס למה שאמר על ריאל מדריד ואני חושב שיש הרבה גניבת דעת: קודם כל לגבי ויניסיוס אני לא חושב שנפלט לא, אמנם אני אסייג במקצת כי תרגמתי מספרדית, אבל עצם זה שהוא אמר “בנבחרת אתה לא חייב לאמן שחקן שנה שלמה” זה רמז עבה על הבעיות שכן היו. אולי לא ברמה האישית אבל כן אכזבה מהיכולת ומהגישה שלו והיה קסם - צ’אבי אלונסו שמאמן הרבה פחות זמן ממנו - מזיז את ויניסיוס כשהוא רואה לנכון.

אני מסכים עם מה שאמר על קיליאן אמבפה שהוא לא חלוץ שמתמחה בהבקעת שערים של ‘9’ ברחבה אבל הוא כל כך מהיר ונייד ומסוכן והנה בכושר שלו עכשיו רואים שזה יכול להצליח.

לגבי העונה האחרונה שלו בריאל מדריד הוא פשוט מוריד מעצמו אחריות וקצת משקר. הוא מציין את הפציעות. אנטוניו רודיגר גמר את העונה אחרי גמר הגביע בגלל הניתוח וגם פרלאן מנדי שלחלוטין נעדר גם קודם לכן. אבל מנדי שחקן פציע, והיה צריך להגן על רודיגר ולא לשחוק אותו מה גם שיש בעיות בברך מתחילת השנה. אדר מיליטאו נפצע אבל עד הגומלין נגד ארסנל לדעתי ראול אסנסיו שיחק נפלא. הוא מדבר על דני קרבחאל כדמות שאין לה תחליף וזה נכון אבל דווקא מקצועית הוא היה חסר לא פחות.
כשהקבוצה איבדה כל כך מהר יתרון שבע נקודות בליגה, לא ניצחה אף משחק גדול בליגה, נדרסה בקלאסיקוס בזה אחר זה, לא חיברנו יותר מחמישה ניצחונות רצופים - אי אפשר להאשים את הפציעות. הסגל של ברצלונה מושלם? קרלו לא מצא את הקומבינציה, השחקנים לא היו רעבים מספיק והוא התעקש על שלישייה התקפית+ג’וד בלינגהאם ונתן לרודריגו קרדיט מוגזם למרות מעל 20 משחקים בהם כבש שער בודד.

הוא היה יכול להציץ קצת לקסטיליה, אמנם חאקובו ראמון לא ברמה אבל אולי מגן ימני סביר כן היינו מגלים שם כסותם חורים? מישהו ‘דומה’ למיגל טורס אותו פאביו קאפלו שלף? העונה באמת הייתה מאתגרת בהגנה אבל היא קרסה כמו מגדל קלפים רק בחודשים האחרונים ולפניכן גם כן זייפנו.

מקפיץ את הדיון כדי שמי שזלזל בעבודה של הדון יוכל להתנצל כמו שצריך :slight_smile:

עומד על שלי,מאמן בינוני מאוד,לא נשכח לו את כל האליפויות שהפסיד לנו,זה שעכשיו רע לא אומר שלפני זה ליקקנו דבש.

״מה שנראה טוב בזיכרון - היה בינוני במציאות״

״הנוסטלגיה היא בור ללא תחתית״

״הנוסטלגיה היא מלכודת עם ריח של בית״

״העבר יפה כשהוא חולף״

״הגעגוע מחמם לרגע, ושורף אחר כך״

״אין עבד גרוע כמו מי שקשור לעבר״

חשבתי שאמרתם (לא יודע אם אתה ספציפית אבל זה היה הלך הרוח פה) שהוא הבעיה הגדולה שלנו ואם לא הוא הכל היה טוב, לא?

למזלי הכל כתוב פה בפורום וגם אז הגנתי עליו. הכרתי בחסרונות שלו אבל תמיד מחיתי על כך שכתבו שהוא לא קשור לענף.

חנן צר לי או שאתה בן אדם ששוכח מהר וזה אולי טוב, או שאתה לא מבין עד כמה העונה שעברה הייתה כושלת ומהמאכזבות ביותר שלנו כאוהדים - ארבעה קלאסיקוס בהם ספגנו 16 שערי חובה, בלי ניצחון משחק גדול בליגה, איבוד פער גדול יותר בצמרת של שבע נקודות, הפסד כפול לארסנל ברבע הגמר עם חלליות בגומלין וכל זה כשהשחקנים כאילו מתים עליו ולא עושים לו דווקא. מה גם שאולי צ’אבי אלונסו יפוטר עוד מעט אבל עד שזה לא קורה או העונה לא נגמרת אז זה לא נכון.

למה שוכח? בדרך כלל אמנם כן, אבל דווקא זכור לי שרק איתך היה לי ויכוח על אנצ’לוטי כל איזה חצי שנה. אתה כנראה שוכח (מאורע נדיר אני מודה) שהגנתי עליו גם בזמן אמת.

בשנה שעברה אכן דברים כבר לא עבדו איתו והיה חייב להיפרד, אבל הוא ספג פה אש לא רק בעונה האחרונה אלא לאורך כל הזמן שלו כאן, גם בקדנציה הראשונה. בשנה האחרונה דברים הלכו בצורה סבירה למרות קשיי ההתאקלמות של אמבפה והעזיבה של קרוס שהיה קריטי במערך שלו, ורק אחרי שויני החליט לזרוק את העונה אחרי סיפור כדור הזהב דברים התדרדרו דרמטית.

אני חושב שיש לנו סגל טוב מאוד אבל עם הרבה חורים ולא מאוזן,גם אנצלוטי סבל מזה,קצת פחות לדעתי כי היו לו סגלים קצת יותר מאוזנים,אבל אני עדיין חושב שהסגל הזה צריך להציג כדורגל יותר טוב ממה שראינו תחת קרלו וגם מה שאנחנו רואים כרגע תחת אלונסו.

אם זו הייתה העונה הרביעית של אלונסו והיינו נראים ככה תאמין לי שהביקורת כלפיו הייתה הרבה יותר קשה,אבל הוא פה פחות מחצי שנה.

בפרק א’ התרעמו ובצדק ודווקא אני לא - הסתנוורתי מהדסימה - על איך לא זכה באף אליפות עם סגל מדהים. יש לו בשנתיים האלה ניצחון אחד בשמונה דרבים/קלאסיקוס. תקין? בעיניי לא. שתי אליפויות בשש שנים ואחת מהן כשהוא מתמודד מול אף אחת ב-2021/22 ועדיין סופג 4:0.

הכדורגל בתחילת 2021/22 היה בסדר, גם בחלק מ-2023/24 בעיקר במשחקים הגדולים בצ’מפיונס ובסופרקופה.

אגב אלונסו ניסה לעשות משהו קצת אחר, אמנם לא קיבל גב מהנשיא ואכל ברקס מהפרימדונות אבל הוא לפחות התקדם את הצעד הזה. עם קרלו שוב זה רודריגו ובלינגהאם ואמבפה ו-ויניסיוס ופאסיביות ואין הגנה.

אנצ’לוטי הצטרך להתמודד עם ים פציעות, נפצעו ועזבו שחקנים והוא לא קיבל אף מחליף, תמיד מצא פתרונות והביא תארים. אתה משווה את זה לאלונסו? בתקופה של אנצ’לוטי החילוף היחיד שהוא יכל לעשות בהתקפה זה בין אסנסיו לרודריגו באגף הימני.

בכל אופן אתה מפספס את הנקודה שלי. אמרו שכשהוא יעזוב הכל יהיה טוב מכיוון שהוא עיקר הבעיה. הנה הוא עזב ודברים רק התדרדרו. מה המסקנה המתבקשת?

ניצחנו את הקלאסיקו!!! זה כבר יותר טוב מעונה שעברה שקיבלנו רביעיות וחמישיות.

תיקנתי לך.

משחק כמו הקלאסיקו שעבר, ובכללי מגמת השיפור שהייתה עד אז, קרלו בחיים לא הראה ב-4 שנים שהיה פה. אנחנו בירידה תלולה מאז (וייתכן וקרלו היה מנהל את הסיטואציה טוב יותר), אבל לכתוב שדברים התדרדרו מאז העזיבה שלו זו גניבת דעת - במיוחד אחרי ליטרלי עונה שלימה איתו שהסרחנו את הדשא, משחק אחרי משחק.

לדעתי לא הייתה מגמת שיפור. אתם חיפשתם בכוח לראות שיפור, חיפשתם בכוח למצוא כוכב בארדה גולר (לפחות הנוכחי), אני לא, וגם אמרתי מראש שיבוא יום וזה יתפוצץ בפרצוף בגלל שאנחנו לא משחקים טוב.

לא חיפשתי בכח, ולא זכור לי משהו ספציפי שאמרתי על ארדה

המציאות היא שאז לפחות המסננת של קרלו הפכה להיות הגנה יציבה, ומשחק הלחץ הפתטי ברמות מימי האיטלקי התחלף בלחץ מתואם ומסודר שניצח לנו משחקים.

אף אחד, או לפחות לא אני, התעלם מכך שבהתקפה אנחנו אובדי עצות. אמרת שכל גול שלנו זה לידת עכוז וענו לך שעם הגנה יציבה לידות העכוז האלה יביאו אליפות.

שוב, הדוגמה הכי פשוטה זה התצוגה (הטקטית לפחות) בקלאסיקו, שלא קיבלנו מהאיש שאחראי על רביעיות וחמישייה שספגנו מבארסה.

כך או כך, אם המשבר הזה נגמר בפיטורים של אלונסו זה נוקאאוט מבחינתך @whykds :smiling_face_with_tear:

לא נכון חנן, משחק ליגת האלופות נגד מארסיי הדגים במידה ניכרת את סגנון המשחק שרצה צ’אבי אלונסו “לכפות” על השחקנים ולהציג. מעולם לא חטפנו כל כך הרבה כדורים בשליש האחרון של המגרש. כבשנו את הגולים בפנדלים כי השחקנים היו שלומיאליים מול השער. ההגנה הייתה מעט יותר יציבה למעט הדרבי והטיילת של היריבות מול טיבו קורטואה נגמרה.

מעבר לכך העונה שעברה הייתה כושלת עוד לפני הקלאסיקו. פתחנו עם שתי תוצאות תיקו בשני משחקי החוץ הראשונים, אפס כדורגל נגד מאיורקה וגם אפס מוטיבציה נגד לאס פלמאס, הפסדים לליל ולמילאן (בבית) בליגת האלופות. גם בורוסיה דורטמונד כמעט ניצחה אותנו ואז ויניסיוס ג’וניור הציג את המשחק הגדול האמיתי האחרון שלו. בדרבי במטרופוליטאנו חטפנו ברגע האחרון וסיימנו רק בתיקו. ניצחנו חמישה משמונת משחקי הליגה הראשונים. לקלאסיקו הראשון הארור הגענו עם הרכב מלא למעט דני קרבחאל ורודריגו.

ה’ ישמור. מאד לא רוצה שזה יקרה. הנקודה הייתה שיש יציאה מפרופורציה עם קרלו.

תנו לאלונסו לעבוד

אני אחדד: רבים מאיתנו (ואני בתוכם) אמרו שהסגל מספיק טוב בפני עצמו כדי להשיג הרבה יותר ולהיראות הרבה יותר טוב ושאנצ’לוטי הוא הבעיה המרכזית, ואם לא הוא אלא מאמן מודרני ומוכשר - הכול היה הרבה יותר טוב. ואני עדיין עומד מאחורי הטענה הזאת ב-100%.
הקטע זה שלא בטוח עדיין שהתנאי השני במשוואה הזאת (החלק המודגש) - מתקיים. אני מאמין שאלונסו אכן עונה על ההגדרה הזאת, אבל חובת ההוכחה היא עדיין עליו.

ובכלל, מצחיק שאתה קורא להכיר תודה לאנצ’לוטי עכשיו, כשהוא חלק גדול מהסיבה בגללה אלונסו (והקבוצה) מתקשים עכשיו כ"כ מלכתחילה. השאיר פה תרבות רקובה ולא מקצוענית, שחקנים פרימדונות מנופחים מאגו שרצים פחות מכל היריבות שלהם ובטוחים שהשמש זורחת להם מהתחת, וחוסר מוחלט במודעות ותרגול של תבניות ושיטות משחק.
אז מה, אחרי האדמה החרוכה שהשאיר אחריו, אנחנו אמורים להודות עכשיו לדון על זה שבתוך כל הדבר הזה התפלק לו צ’מפיונס וחצי, בעיקר בזכות סגל עמוס לעייפה בכישרון ועם שחקנים בתחילת דרכם שעוד מתים להוכיח את עצמם?

מדובר על מאמן שלקח 5 גביעי אירופה. אתה בטוח שהתפלק זאת המילה הנכונה?

חשבתי שצ’מפיונס זה לא מעיד על כמעט שום דבר וכדומה והליגה היא הדבר האמיתי. הקדנצייה של קרלו אנצ’לוטי טובה - אבל העונה האחרונה מבזה. לא רק תוצאות אלא גם יכולת. רק בישורת האחרונה לא היו שחקני הגנה כשירים. צ’אבי אלונסו היה צריך ללמד שחקנים פעולות בסיסיות בהגנה. כמו ילד שמגיע לכיתה ג’ עם ידע בחשבון של כיתה א’.

מה דעתך על התוצאות בדרבי ובקלאסיקוס בליגה אשתקד? 2 נקודות מ-12. בדסימה? נקודה מ-12. עונה אחרכך? 3 מ-12..